[FAQ] Android flash, custom ROM, root izdvojena tema

poruka: 2.073
|
čitano: 856.616
|
moderatori: XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: [FAQ] Android flash, custom ROM, root
daniel.hajdinjak666 kaže...

A skini neki official firm i flesaj ga opet. Flesni ga opet sa ovim firmom koji imas. Da li si prije fleshanja lupio u recovery-u wipe/factory reset, wipe cache partition i wipe dalvic cache? Ako nisi, eto ti problema.

HVALA na odgovoru,a vidi ovako problem je sto se njemu zbrisao CWM ili sta mu se vec desilo ono,ono sa tamnjenjem huawei logoa i crn ekran na kraju pa samim tim nisam ni mogao odraditi wipeove,a posto sam radio hard reset ne vjerujem ni da je trebalo jer nigdje ne pise da se uradi!?Ponovno ubacivanje stocka sam pokusavao vise puta ali bezuspjesno jel ispod sve one magle bjelila na ekranu nista se ne vidi mada iz dosadasnjeg iskusta sa flashanjem romova cini mi se da sve krene ok tj. mob odradi onaj prvi dio UNPACKING,a onda cini mi se zapne na step 2 INSTALACIJI,jer u dosadasnjem falshanju mob dok radi unpacking blinkaju soft tipke i kada krene instal one prestanu blinkati!Sada kad to radim one su blinkale nesto manje od minute sto je po meni ok dok se radi unpacking onog dload foldera sa update.app i onda prestanu i mob tako stoji neko vrijeme  bez promjena samo bjel ekran koji se ne iskljucuje i onda samo vadjenje baterije ga vrati u zivot!Da napomenem i ovo da sam ga pokusao pronaci preko kompa i u fastboot modu ga nadjem install driver ponovo ali ne mogu mu nista dalje jer je na njemu po default iskljucen USB otkljanjanje gresaka,a ukljuceno brzo podizanje sistema,da bih to podesi moram uci u mob a akako kad je ekran bijel?!Pokusao sam i preko Hi-Suite ali ni tamo ga ne moze povezati zbog istog problema izgleda da je servis rjesenje i iskreno se nadam da ce i oni tamo naici na isti zid koji je bratov huawei postavio oko sebe i neda pristup pa nece skuziti da su romovi flashani mada je sad na njemu oficijalni sad,istina za drugo trziste ali nema ni CWM I ROOT!IPAK HVALA NA ODGOVORU I JOS NEKI PREDLOG ILI SUGESTIJA AKO KOME PADNE NEKA SLOBODNO KAZE,PAMETENE LJUDE UVIJEK VRIJEDI SASLUSATI I POSLUSATI!POZDRAV

13 godina
neaktivan
Fero kaže...
Gongy kaže...

Prvo da se odmah IZVINEM jer ce post biti malo veci,a u vrhu toga sto mislim ako dam vise informacija vece su sanse da neko skuzi problem i pomogne mi!Naime,imao sam Huawei sonic sa oficialnim 2.3.6 androidom,radio sam recovery,root ubacivao nekoliko customa i onda zbavio HTC EVO 3D,bratu dao sonica nakon par dana htjeo sam mu ubaciti zadnju verziju CM-a od benrua i tu nastaje problem kada sam pokusao uci u recovery samo mi je stajao huawei logo i nakon 15-ak sekundi pocinjao da tamni i zatim se ekran potpuno zacrnio,onda kada stisnem tipku power on se samo restarta i pokrene normalno,pokusavao vise puta ponovo install recovery CWM ali nije islo,onda pokusam HARD RESET,ubacivanje nekog stocka (konkretno,stavio sam Germany verziju koja ima ovde na forumu),odradim i sve ok,dobijem stock i stock reovery (onaj sa tamno plavim slovima,svi koji imaju Huawei sonic znaju o cemu pricam),zatim ponovo pokusam ubaciti CWM ali opet sve prodje isto kao sto sam gore opisao,onda pokusam ubaciti drugi stock (Spain verziju koja takodje ima ovde na forumu pod huawei sonic root custom rom recovery,posatvio je fundowski te linkove) i tu nastane problem za koji trazim pomoc,sve je proslo ok tokom unpacking-a i installa tel se restartovao i od tada ekran mi je bijel,ponovo ga gasio,vadio bateriju ali uvijek dobijem samo bijel ekran,a interesantno je to da tel ispod radi ok kako mi se cini,soft tipke vibriraju kada ih dodirnes,moze se iskljuciti tel i ponovo pokrenuti,ulazio sam i u stock recovery preko volume + i power tipke i znam da je tamo kada udjes prva stavka reboot system now i kada kliknem na power tipku koja sluzi za potvrdjivanje radnje tel se restarta,znaci ispod sve radi ok ali nista ne vidim jer ekran ostaje bijel!Da li iko ima ideju kako da rijesim ovo ili da me uputi gdje da pokusam naci rjesenje i da li je preporucljivo da ga nosim u servis jer mi garancija vrijedi jos 1.5 godinu,pitam posto je sad na njemu vjerovatno ona spanska verzija sluzbena,a ja sam iz BiH da li ima sanse da oni vide koja je verzija trenutno jer tel se ne moze uci preko kompa,bar meni nije poslo za rukom,a ekran je bijel pa od te magle ne mogu vidjeti nista!SVAKA POMOC I SAVJET SU DOBRO DOSLI...HVALA

http://www.bug.hr/forum/topic/mobiteli/huawei-u8650-sonic-roms-overclock-root/138187.aspx?jumpto=2788560&sort=asc&view=flat. ovaj link.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1304678. pogledaj ovaj link, ali nisi naveo koji model točno tako da gledaš ako je to za tvoj mobitel.

Puno HVALA na pomoci budem pogledao i jos malo se zadubio u ovu problematiku,a na pocetku teksta sam naveo o kom se mobu radi

HUAWEI SONIC TJ HUAWEI U8650-1 preciznije!HVALA I POZDRAV

13 godina
neaktivan

Može li mi netko objasniti kako da nadogradim ICS na svoj SE LWW?

14 godina
[FAQ] Android flash, custom ROM, root

tu sam sve objasnio...ili se zayebavaj s tim ili cekaj jos malo sluzbeni ics

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
dex3108 kaže...

Super je ovaj MildWild ali cu definitivno morati da ga prilagodim sebi :D Ima viska aplikacija koje ne koristim, launcher mi se nesvidja nasao sam bolji (Holo Launcher), Market je modovan i nedozvoljava update na novi i slicne stvari. Usput da vas pitam da li je dovoljno samo raspakovati zip roma i zamjeniti apk fajlove ili da koristim kitchen?

Ma gledaj nisi ni naveo na kojem mobu je taj MW rom i koja verzija i na čemu je baziran, Market ili Google Play? Probaj staviti s drugog roma kao akp ili flash gapps.zip iz Cwm. Zamijena .apk sa zip roma kojega i zašto?  

Stisni Hvala ili Palac gore ako sam pomogao.
17 godina
neaktivan

Imam HTC Desire i MildWild 5.0 CM verzija mi je super i radi odlicno ali dosta aplikacija koje dolaze uz njega bi zamjenio onim koje ja koristim. Takodje bi i launcher promjenio i jos par sitnih stvari. PA sam htio samo saznati da li je moguce bez Kitchen-a to uraditi ili se mora Kitchen koristiti.

http://vgm.tv/
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
dex3108 kaže...

Imam HTC Desire i MildWild 5.0 CM verzija mi je super i radi odlicno ali dosta aplikacija koje dolaze uz njega bi zamjenio onim koje ja koristim. Takodje bi i launcher promjenio i jos par sitnih stvari. PA sam htio samo saznati da li je moguce bez Kitchen-a to uraditi ili se mora Kitchen koristiti.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1453287&page=5 evo ti link pa provjeri tamo ako želiš.

Drugo ti ne mogu reći jer ne znam da li bi bio kakav bootloop ili lagg.

Ako netko zna neka objasni ali imaš temu za svoj mobitel pa probaj tamo.

13 godina
protjeran
dex3108 kaže...

Ako te ja dobro kuzim , sve appse kaj neces, brises sa Titaniumom i stavis kaj god hoces. Isto tak skini launcher koji hoces i instaliraj ga. Nemoj raspakiravat rom, da nest ne zeznes.

daniel
13 godina
protjeran
Gongy kaže...

A skini neki official firm i flesaj ga opet. Flesni ga opet sa ovim firmom koji imas. Da li si prije fleshanja lupio u recovery-u wipe/factory reset, wipe cache partition i wipe dalvic cache? Ako nisi, eto ti problema.

HVALA na odgovoru,a vidi ovako problem je sto se njemu zbrisao CWM ili sta mu se vec desilo ono,ono sa tamnjenjem huawei logoa i crn ekran na kraju pa samim tim nisam ni mogao odraditi wipeove,a posto sam radio hard reset ne vjerujem ni da je trebalo jer nigdje ne pise da se uradi!?Ponovno ubacivanje stocka sam pokusavao vise puta ali bezuspjesno jel ispod sve one magle bjelila na ekranu nista se ne vidi mada iz dosadasnjeg iskusta sa flashanjem romova cini mi se da sve krene ok tj. mob odradi onaj prvi dio UNPACKING,a onda cini mi se zapne na step 2 INSTALACIJI,jer u dosadasnjem falshanju mob dok radi unpacking blinkaju soft tipke i kada krene instal one prestanu blinkati!Sada kad to radim one su blinkale nesto manje od minute sto je po meni ok dok se radi unpacking onog dload foldera sa update.app i onda prestanu i mob tako stoji neko vrijeme  bez promjena samo bjel ekran koji se ne iskljucuje i onda samo vadjenje baterije ga vrati u zivot!Da napomenem i ovo da sam ga pokusao pronaci preko kompa i u fastboot modu ga nadjem install driver ponovo ali ne mogu mu nista dalje jer je na njemu po default iskljucen USB otkljanjanje gresaka,a ukljuceno brzo podizanje sistema,da bih to podesi moram uci u mob a akako kad je ekran bijel?!Pokusao sam i preko Hi-Suite ali ni tamo ga ne moze povezati zbog istog problema izgleda da je servis rjesenje i iskreno se nadam da ce i oni tamo naici na isti zid koji je bratov huawei postavio oko sebe i neda pristup pa nece skuziti da su romovi flashani mada je sad na njemu oficijalni sad,istina za drugo trziste ali nema ni CWM I ROOT!IPAK HVALA NA ODGOVORU I JOS NEKI PREDLOG ILI SUGESTIJA AKO KOME PADNE NEKA SLOBODNO KAZE,PAMETENE LJUDE UVIJEK VRIJEDI SASLUSATI I POSLUSATI!POZDRAV

E sad ne znam, al mislim da ti se vidi "counter" tj. broj flesanja, pa bi mogel imati problema. (meni se na Samsungu vidi) Znam jednu tehniku kojom je moj frend nosio mob na popravak. Nemoj radit ak ne znas kak, al uglavnom, on je negde na mob pustil 12 V struje da ga ubije, jer su rekli da mu vjerojatno nece proci garancija zbog flesanja i dobil je novi. Ne preporucam ti to do stvarno zadnjega, a mozda ni onda.

daniel
17 godina
neaktivan

Samo da javim da sam raspakovao ROM, zamjenio aplikacije i obrisao one koje ne koristim, spakovao ROM i nabacio na telefon. Sve radi bez problema :D

http://vgm.tv/
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Gongy kaže...

E sad ne znam, al mislim da ti se vidi "counter" tj. broj flesanja, pa bi mogel imati problema. (meni se na Samsungu vidi) Znam jednu tehniku kojom je moj frend nosio mob na popravak. Nemoj radit ak ne znas kak, al uglavnom, on je negde na mob pustil 12 V struje da ga ubije, jer su rekli da mu vjerojatno nece proci garancija zbog flesanja i dobil je novi. Ne preporucam ti to do stvarno zadnjega, a mozda ni onda.

Hehehe HVALA drugar na savjetu ali sad je kasno vec sam ga odnio,a sto se tice da ce vidjeti isat cisto sumnjam jer sam sate i sate proveo pokusavajuci naci ma bilo kakav prozorcic da udjem u njega i nista,da bi usao treba mi bilo kakava dozvola od sistema sa phona,a tamo je sve block,na ekranu se sem magle nista ne vidi,e sad ne kazem da sam najpametniji daleko od toga ali sumnjam da ce pronaci kakve sumnjivosti posebno jer je 4-5 puta radjen HARD RESET i sluzbeni je rom na njemu,a iskreno mislim da se nece ni oni smarati i gubiti sate da nadju kako da upadnu u njega i malo preture sistem jer njima trenutno na servis je poslato samo iz mog grada oko 120-130 telefona na rekalmaciju u garantnom roku,malo me to tjesi da cu ovog puta uspjeti se provuci ali bratu poslije toga podvlacim da vise nista ne radi bez mog znanja,opet kazem nisam expert ali nekih sitnica sam naucio i vise se razumijem od njega!HVALA PUNO NA SAVJETU I POMOCI DO SADA JAVIM KAKO SAM PROSAO NA SERVISU

12 godina
neaktivan

Imam HTC One X. Pokušao sam ga rootati više puta pomoću gotovog programa objavljenog na XDA-developers forumu.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1644167

Dakle, nakon instalacije HTC drivera na PC i download zip file-a i njegovog raspakiranja, pokrenuo sam (kao što piše) root.bat file i mobitel bi (nakon nekoliko automatskih reboota) trebao biti rootan!

Sve se to odvije kao što piše, ali nakon toga na mobitelu ne vidim nikakvih promjena, niti vidim instaliran bilo koji novi program (super SU i sl.).

Navedeni (vrlo jednostavni postupak) sam ponovio nekoliko puta, ali uvijek isto - ne vidim nikakvih promjena na kraju.

Usput, tijekom postupka na početku se javlja sljedeća poruka u cmd-u:

*deamon not running. starting it now on port 5037* i postupak se dalje odvrti do kraja.

Inače, u uputama se nigdje ne navodi da se prethodno treba otključati bootloader (registracijom na stranicu HTC Dev). Opet, na nekim drugim mjestima se govori da se to treba napraviti prije rootanja...

Kako se sa sigurnošću može vidjeti dali je mobitel rootan?

Zna li netko da li se treba prije rootanja otključati bootloader?

Da se razumijemo, tek se malo ufuravam u ove radnje pa se unaprijed ispričavam zbog možebitnih glupih pitanja!

Bio bih inače vrlo zahvalan kada bi netko ovdje opisao postupak rootanja na HTC One X i naveo ukratko eventualne radnje u vezi s tim, a da stvar radi!

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
burke1207 kaže...

Imam HTC One X. Pokušao sam ga rootati više puta pomoću gotovog programa objavljenog na XDA-developers forumu.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1644167

Dakle, nakon instalacije HTC drivera na PC i download zip file-a i njegovog raspakiranja, pokrenuo sam (kao što piše) root.bat file i mobitel bi (nakon nekoliko automatskih reboota) trebao biti rootan!

Sve se to odvije kao što piše, ali nakon toga na mobitelu ne vidim nikakvih promjena, niti vidim instaliran bilo koji novi program (super SU i sl.).

Navedeni (vrlo jednostavni postupak) sam ponovio nekoliko puta, ali uvijek isto - ne vidim nikakvih promjena na kraju.

Usput, tijekom postupka na početku se javlja sljedeća poruka u cmd-u:

*deamon not running. starting it now on port 5037* i postupak se dalje odvrti do kraja.

Inače, u uputama se nigdje ne navodi da se prethodno treba otključati bootloader (registracijom na stranicu HTC Dev). Opet, na nekim drugim mjestima se govori da se to treba napraviti prije rootanja...

Kako se sa sigurnošću može vidjeti dali je mobitel rootan?

Zna li netko da li se treba prije rootanja otključati bootloader?

Da se razumijemo, tek se malo ufuravam u ove radnje pa se unaprijed ispričavam zbog možebitnih glupih pitanja!

Bio bih inače vrlo zahvalan kada bi netko ovdje opisao postupak rootanja na HTC One X i naveo ukratko eventualne radnje u vezi s tim, a da stvar radi!

Prije samog rootanja i spajanja mobitela na Pc moraš ukljućiti Usb Debugging i ako to radiš preko desktop Pc-a onda ga spoji iza na kutiju sa usb kablom.

Settings >> Developer Options >>USB debugging. (označi u mobitelu).

Klikni desnom tipkom miša na Htc sync na donjem desnom kutu trake i izlaz pa ponovi rootanje.

Provjeri Task Manager i prekini proces Adb.exe, a onda probaj ponovo.

Iskljući Firewall i Antivirus jer možda i oni blokiraju port.

Pozz !!!!

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.7.2012 12:48 (Fero).
14 godina
neaktivan

Imam HTC Wildfire

Rootao sam, fešao, stavio CyanogenMod 7.2 stable mod...sve radi, super...osim GPS-a.

Vidim po netu da je to česti problem, no isprobavao sam neke savjete i upute, no nije pomoglo.

Ima li netko bolji savjet kako da to proradi. I još nešto, sad mi auto punjač ne radi, a druge mobitele puni :)

Ako ne uspijem, kako vratiti originalni Rom

Hvala..

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.7.2012 23:51 (Neven77).

0 0 hvala 0
14 godina
Neven77 kaže...

Imam HTC Wildfire

Rootao sam, fešao, stavio CyanogenMod 7.2 stable mod...sve radi, super...osim GPS-a.

Vidim po netu da je to česti problem, no isprobavao sam neke savjete i upute, no nije pomoglo.

Ima li netko bolji savjet kako da to proradi. I još nešto, sad mi auto punjač ne radi, a druge mobitele puni :)

Hvala..

Jesi li napravio nandroid backup prije flashanja ROM-a.

Ako jesi, samo jednostavno restoraš stari ROM.

du nat tač prekidač bikoz struja going tu kil!
12 godina
neaktivan

Tnx,

Probao ponovo, ali opet isto!

1.) Uključio USB debugging i spojio ga na USB sa zadnje strane (ovo sam napravio svaki puta i prije).

2.) Htc sync nisam uopće nigdje primjetio da postoji (ne znam da li ga uopće imam)

3.) Što se tiče task managera, ne znam da li si mislio na mobitelu ili na PC-u - probao sam oboje, ali nigdje nisam među procesima vidio adb.exe

4.) Za antivirus i firewall isto ne znam na koji si mislio (na mobitelu ili na PC-u). Na mobitelu sam uključio opciju da se ne pokreće pri startu, a na PC-u sam ga isključio.

5.) Isključio sam također firewall na PC-u

Dali bi trebao možda deinstalirati antivirus (i na PC-u i na mobitelu)?

Primjetio sam u taskmanageru na PC-u da su i nakon isključenja antivirusa (Avast) i dalje aktivni 2 procesa vezana za antivirus koja ne mogu isključiti (Access denied). To su: AvastUI.exe i AvastSvc.exe.

I dalje se prilikom početka postupka rootanja ispisuje" *deamon not running. starting it now on port 5037*, a ispod toga "*deamon is starting succesfully*" (kao i ranije).

Ne znam dali možda smetaju neki drugi proigrami?

Već sam izludio od ponavljanja postupka koji bi kao trebao raditi, ali kod mene se ne događa ništa vidljivo (osim što se postupak izvrši kao što je navedeno - nekoliko puta se reboota mobitel,...)

14 godina

pa ak ti stalno izbacuje poruka adb server out of date killing samo ubij taj proces

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pa trebao bi vidjeti Adb .exe u Task manageru na pc-u , a ako ne onda je port blokan što ti i stoji.

Probaj to napraviti na nekom drugom kompu kod frenda da vidiš da li je do moba ili pc-a.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
speedy56 kaže...
Neven77 kaže...

Imam HTC Wildfire

Hvala..

Nisam napravio backup

13 godina
neaktivan
Neven77 kaže...
speedy56 kaže...
Neven77 kaže...

Imam HTC Wildfire

Hvala..

Nisam napravio backup

A šta reći nego to si trebao napraviti.

Sada je teži način vraćanja ali evo ti link za tvoj mob pa tamo potraži http://www.bug.hr/forum/topic/mobiteli/htc-wildfire-s-sve-sto-trebate-znati/140127.aspx.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1142529 ovdje ti stoji sve.

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.7.2012 10:41 (Fero).
16 godina
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.

2 0 hvala 1
16 godina
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
13 godina
neaktivan

Pozdrav!

Planiram na galaxy s i9000 staviti darkyROM v11.0 black edition, pa me zanima kakav je dojam.Trenutno imam cm9 ali nisam potpuno zadovoljan s njime.Kakva je baterija na darkyu?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pozdrav, imam jedan problem u vezi root-a. 

Radi se o huawei u8150 ideos i imao sam dronix 0.4, sad sam snimio ovaj ROM http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1366404

Sad je problem sto sam htio vratit backup koji sam napravio sa titanium backup, mobitel je rootan ali sad sa ovom novom verzijom rom-a koju sam snimio ne prepoznaje mi root i ne mogu vratit backup. Titanium backup mi javlja ovo: Sorry, I could not acquire root privileges. This application will not work! Please verify that your ROM is rooted and includes BusyBox, and try again. This attempt was made using the "su" command.

Sad mene zanima kako da to sredim, da li da ponovno root-am mobitel ili ima neki drugi nacin?

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Probao sam to napraviti na drugom računalu (laptopu), ali opet sve isto.

Počinjem sumnjati da je možda to vezano sa verzijom softwarea ili verzijom mobitela (drugo mi ništa ne pada na pamet!)

Naime, mobitel je kupljen u SAD-u, a software je sljedeći:

Android version: 4.0.3

Software number: 1.29.401.11

Kernel version: 2.6.39.4-gc9932b1

Baseband version 1.1204.105.14

(Ovo je vezano za Ferin post, zaboravio sam quotati, pa da sada ne ponavljam sve...)

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.7.2012 23:22 (burke1207).
13 godina
neaktivan
Da moraš ga rootat i onda titanium backup vratiti.
15 godina
neaktivan

Evo hucu da instaliram ICS 4.0.3 na X10. Procitao sam da moze i preko FlashTool-a, pa da li moze, ili moram preko nekog posebnog alata. 

I ako neko zna neki dobar Custom Rom za Xperia x10, neka kaze. 

Edit: ne treba odgovor, necu ni radit ovo. Ostat cu na Offlicina 2.3.3 update samo cu stavit Xloud, pa me zanima samo jos jedno, prije stavljanja Custom Rom-a, mobitel se mora Root-at ?

dzix
Poruka je uređivana zadnji put pet 27.7.2012 18:55 (dzelo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

jel zna ko kak da napravim svoj ftf file? nasao sam na googlu ali nijedan mi ne ostane rootan...dojadilo mi je stalno vracat na .58 firmware pa rootat pa nadogradit na ics pa opet rootat samo da bi imao rootan ics...htio bi napravit samo svoj vec rootan ftf file i to samo flashat i to je to

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Evo instliram oficijal Gingerboard na X10 i na kraju svega pise mi da mi moraju biti oznacene Unknown Sources and Debugging, nez jesul kod mene i sad se nista ne desva. Nema izalza. Kako da rjesim problem. ? Hitno

dzix
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

to je tak nebitno ak flashas novi rom...jednostavno kad te trazi ono da ga ugasis, drzis tipku volume down i spojis usb i pocne svijetlit zelena ledica onda flashanje pocinje

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice