Virtual memory minimum too low?

poruka: 43
|
čitano: 23.590
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Jor sistem is low on wirtual memory windows is increasing the size of your virtual memory paging file. During this process memory requests for some aplications may be denied.

Ovo mi napise bar jednom dnevno i to obicno prilikom surfanja, koliko razumijem engleski jezik, kaze mi da mi fali RAM-a, ili se varam?

U kanti je AMD Phenom IIx4 925 processor, sa 2x2gby memorije, dakle, dosta ram-a, u cemu je problem. Moram reci da gotovo uopce ne kuzim engleski jezik, pa je to razlog trazenja pomoci ovdje na ovom forumu, unaprijed zahvaljujem na bilo kakvoj pomoci.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Povecaj virtualnu memoriju (guglaj kako :P )

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Virtual memory minimum too low?
Frenky98 kaže...

Mozes li to malo pojasniti, kako i gdje povecati virtualnu memoriju, pokusao sam guglati, ali nista nisam nasao na Hrvatskom jeziku, tnx

14 godina
neaktivan

ah,na Hrvatskom,evo,stizu upute(Windows XP :P ):

1.My Computer

2.Properties

3.Advanced

4.Performance(Settings)

5.Advanced

6.Virtual memory (change)

7.I povecas minimum-maximum size...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nen kaže...
Frenky98 kaže...

Mozes li to malo pojasniti, kako i gdje povecati virtualnu memoriju, pokusao sam guglati, ali nista nisam nasao na Hrvatskom jeziku, tnx

Zaboravio sam reci da je OS XP

14 godina
neaktivan

virtualna memorija je prostor na hard disku. pogledaj da nisi pri kraju sa slobodnim mjestom.

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.9.2011 10:50 (TracerCPP).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
TracerCPP kaže...

virtualna memorija je prostor na hard disku. pogledaj da nisi pri kraju sa slobodnim mjestom.

EDIT: i ne slušati ove noobove koji ne znaju i pišu da treba u postavkama povećati virtualnu memoriju. to sve ostavi na auto (kako i jest). ako staviš premalo stalno ćeš imati probleme s kompom.

Jao,ja krivo procitao :P ,onako je kako Tracer kaze,moja glupa glava je procitala nesto sasvim drugacije,ispricavam se...

I ne zovi me noobom -.-

17 godina
neaktivan
Frenky98 kaže...

ah,na Hrvatskom,evo,stizu upute(Windows XP :P ):

1.My Computer

2.Properties

3.Advanced

4.Performance(Settings)

5.Advanced

6.Virtual memory (change)

7.I povecas minimum-maximum size...

Odlicno, tnx, ali ipak to ne kuzim, otvorio sam my computer, ali tu nigdje nemam properties, trazio sam po disku gdje imam instalirani xp, ali ni tamo nemam nigdje properties, a jos manje advanced, vjerojatno sam ti pomalo dosadan, ali ja sam debelo prevalio sest banki, pa mi treba malo preciznija pomoc, tnx.

Na HD-ovima imam puno slobodnog prostora, na hd-u gdje je instaliran xp imam dvije trecine praznog, a hd ima 250gby...

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.9.2011 9:26 (Nen).
14 godina
neaktivan

Ne slusaj mene,ja sam krivo procitao,procitaj Tracerov post,ja sam mislio da ti se dogada BSOD zbog virtualne memorije...

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Može onda biti da ti je netko dirao te postavke jer ako imaš slodobnog diska i dovoljno RAM-a ne vidim što bi moglo biti problem. Provjeri da li su postavke virtualne memorije na "System managed size" a ako nisu onda tako probaj postaviti (zadnja slika u linku):

http://www.delete-computer-history.com/increase-virtual-memory.html

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
14 godina
neaktivan

Sad malo surfam i vidim dosta tih problema s virtualnom memorijom na XP-u. Probaj instalirati Windows 7. Svakako je bolji.

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.9.2011 9:38 (TracerCPP).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Meni se to prije dogadalo,nista strasno,zapravo meni skoro da nije imalo nikakvog efekta...

Ako hoces,pokusaj instalirati WIN7 kao sto Tracer kaze

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Performance and Maintenance

Pojma nemam kaj se desava, ovo tvoje uputstvo je i vise nego razumljivo, ali ja u svom kontrol panelu uopce nemam ovu opciju, u pitanju je XP profesional, tako da pojma nemam kako doci do te opcije...?

System managed size, ma gdje si ovo izvukao, kako doci do toga?

14 godina
neaktivan

Na isto ti dode,koristio moje ili njegove upute,BTW pod properties sam mislio desni klik pa properties u my computeru...

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Svakako stavi gore Windows 7 i više nećeš imati tih problema. A pogotovo 64 bitnu verziju Windows 7 jer imaš 4 GB RAM-a koje ti 32 bitni XP ne može niti detektirati.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Malo glup razlog za rušenje Prozora i stavljanje novih...

Iako ne bi bilo loše da ako već misli staviti 7cu, neka to bude 64bitna.

Prije bi rekao da je netko prčkao po page fileu i tamo nešto promijenio pa mu sada to stalno javlja. Imao sam do nedavno XP (jedno 6godina) i nikada mi se nije dogodio taj problem. Također ni kod cure i sestre, ista verzija i sve radi bez problema.

Mogao bi biti možda neki program, virus koji možda crpi sve resurse. Probaj sa Malwarebytes skenirati, ništa te ne košta.

Volim seks i rado ga se sjećam...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
TracerCPP kaže...

Sad malo surfam i vidim dosta tih problema s virtualnom memorijom na XP-u. Probaj instalirati Windows 7. Svakako je bolji.

- nije krivica OSa (niti ima ikakve pretjerane veze verzija s tim..), nego razumjenvanje ili znanje..

-XP je iz vremena od 128MB pa naviše, izlaskom Viste je recimo normal bio 512MB.. sad je 2-4GB.

Pošto na 32bit OSu nema korisit od više (iznad 2GB) RAMa, postoje i stare granice, kao i stara pravila za postavljanje swapa tj određivanje veličine. Ta formula je od velićine RAMa (ne smije manje), do 3x RAM, no treba računati ukupnu cifru, pa tako 2 odnosno 4GB postaju granica koju netreba podizati (ostavlja se 1:1).

Pošto korisnik ima 2+2=4GB, može postaviti fixnu veličinu swapa na 4GB (-1MB). Dobra teorija je i iskuljučivanje swapa (jer RAMa ima dovoljno, nepotreban), ali OS i applikacije su 'navikli', nasljeđe, pa je bolje ostaviti ga.

-naravno (prvi odgovor), na disku gdje se nalazi swap treba biti dovoljno slobodnog mjesta. Preporučljivo je swap (i temp) držati na zasebnoj particiji ili disku (prva particija..), suprotno sys managed size na system particiji (zajedno s OSom i app) je najgora kombinacija, jer se i swap time fragmentira dok ga defrag ne rješava (ima i takvih alata)..

-rješenje (jer se ne zna raspored particija, veličina diska i slobodan prostor..) je isključiti swap, teoretski bi sistem morao biti brži (ali može biti nestabilan, sponemuto nasljeđe).

Nakon tog se može defragmentirati i ako ima barem 4GB viška (potrebno je još slobodnog prostora.. za rad OSa, temp itd..), može ga ponovo kreirati. Bolje kao fix nego sys.man. u tom slučaju se samo upiše po 4GB (u MB).

Pošto defragment pogura fileove na početak, takav novi swap dođe na sredinu ili kraj.. to je najlošije mjesto za performanse, pogotovo što je nepotreban...

edit: Pero spominje 'prčkanje'' vjerojatno, vjerojatno je prije bilo 2GB i dodavanjem RAMa se to nije korigiralo. Friška instalacija će uvjek napraviti po formuli i postaviti minimalnu veličinu na 1.5xRAM.

Nen kaže...

Polako drustvo, ja sam bogu iza nogu i za sada sedmica nije u opciji, xp mi radi odlicno, ovo je prvi put da imam neke probleme. Pronasao sam sve kaj ste napisali i tu ima razlike, pod virtual memory paging file size kod mene 288-2048, u tutorijalu 500-999, pod custom size, initial size kod mene 288, u tutorijalu 500, maximum size kod mene 2048, u tutorijalu 999, sto je ispravno i kako to podesiti?

-swap ne smije biti manji od količine RAMa.. tebi je granica na 2048... i očigledno je netko ručno unosio brojke.. (bez potrebnog razuimijevanja..)

-edit: tutorijal se ne odnosi na 4GB RAMa! Ne držat se ko pijan plota, u suprotnom povadi RAM, ostavi 512MB i neće biti te poruke..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pon 19.9.2011 10:23 (ihush).
17 godina
neaktivan

Polako drustvo, ja sam bogu iza nogu i za sada sedmica nije u opciji, xp mi radi odlicno, ovo je prvi put da imam neke probleme. Pronasao sam sve kaj ste napisali i tu ima razlike, pod virtual memory paging file size kod mene 288-2048, u tutorijalu 500-999, pod custom size, initial size kod mene 288, u tutorijalu 500, maximum size kod mene 2048, u tutorijalu 999, sto je ispravno i kako to podesiti?

Osim toga, zaboga, ja sam prestar da petljam po takvim postavkama o kojima nemam pojma, mozda je uzrok instalacija super antispyware, nakon cega se to sve pocelo desavati, makar neznam da bi to mogao biti uzrok...

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.9.2011 10:25 (Nen).
14 godina
neaktivan

Ja bih prvo pokušao sa "System managed size" pa bih vidio kako se sustav ponaša.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
TracerCPP kaže...

Ja bih prvo pokušao sa "System managed size" pa bih vidio kako se sustav ponaša.

Ma, gdje se to nalazi?

17 godina

Ovdje

edit:

Malo prouči ovo, pročitaj pa ti možda pomogne

Volim seks i rado ga se sjećam...
Poruka je uređivana zadnji put pon 19.9.2011 10:30 (Pero Dinamit).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ihush kaže...
TracerCPP kaže...

edit: Pero spominje 'prčkanje'' vjerojatno, vjerojatno je prije bilo 2GB i dodavanjem RAMa se to nije korigiralo. Friška instalacija će uvjek napraviti po formuli i postaviti minimalnu veličinu na 1.5xRAM.

-swap ne smije biti manji od količine RAMa.. tebi je granica na 2048... i očigledno je netko ručno unosio brojke.. (bez potrebnog razuimijevanja..)

-edit: tutorijal se ne odnosi na 4GB RAMa! Ne držat se ko pijan plota, u suprotnom povadi RAM, ostavi 512MB i neće biti te poruke..

Tocno, prvo je bilo samo 2 gby, ali vec godinu i pol radim sa jos dva gby vise i nikada mi nije to pisao o memoriji a isto tako, ja nikada nisam kopao po tim postavkama, jer nemam dovoljno znanja da se igram s tim, pojma nemam odakle te brojke, pokusao sam u virtual memory promijeniti te brojke da budu kao u tutorijalu, ali ne prima promjene, kaj sada dalje?

17 godina
neaktivan
Pero Dinamit kaže...

Ovdje

edit:

Malo prouči ovo, pročitaj pa ti možda pomogne

Pod Ovdje sam pogledao, nazalost neznam kopirati moj virtual memory da ti pokazem kako kod mene nigdje ne pise empty size, a sve drugo je isto, samo su brojevi razliciti. Pokusao sam skuziti pod OVO, mislim da je to neki program, ali moje znanje engleskog je ravno nuli kada treba ovako nesto prouciti, prekomplicirano, nazalost, kada sam ja isao u skolu, znanje stranog jezika uopce nije bilo vazno...

16 godina
Nen kaže...
..

ali ne prima promjene, kaj sada dalje?

-sve potrebno je u postu (rješenje).

-što ne prima? To bi jedino objašnjenej bilo da nema dovoljno prostora na HDDu..  ili si već negdje prčkao po ostalim opcijama, povezanim s memorijom kao msconfig, PAE, DEP..

17 godina
neaktivan
Nen kaže...
TracerCPP kaže...

Ma, gdje se to nalazi?

Skuzio sam gdje se nalazi i kao otvoriti, ali, koje brojeve upisati?

14 godina
neaktivan
Nen kaže...
Nen kaže...
TracerCPP kaže...

Ma, gdje se to nalazi?

Ako odabereš System managed size ne treba nikakve brojeve upisati niti je to tada moguće jer će sistem sam odrediti veličinu virtualne memorije.

16 godina
Nen kaže...
Nen kaže...
TracerCPP kaže...

Ma, gdje se to nalazi?

-khmmm, stvarno, osnove eng. nisu toliko teške, neophodne su na PCu.

- ''system managed size'', laički prevedeno, nije određena veličina-broj, nego se OS brine o tomu. Jednostavno klikneš option button (ono okruglo).. i primi se engleskog.

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.9.2011 10:48 (ihush).
17 godina
neaktivan

Ok, napravio sam kako ste rekli, pa cu viditi hoce li mi ponovo ispisivati tu poruku. Zahvaljujem SVIMA na trudu i pomoci, a kaj se engleskog tice, sada uciti, isusek, pa ja neznam kaj sam jucer jeo za rucak, a kamo li englesku gramatiku, sest i pol banki nije malo, trenutno spikam engleski sa Hrvatskom gramatikom i to mi je dovoljno da dosta kuzim, uglavnom sam odrzavam racunalo, tako da sam dobio i pohvale da se vise kuzim od mnogo mladjih od mene, ali engleski, ajojjjj, imam znanje par stotina rijeci, pa ponesto ipak kuzim, jer google-ov translator bas i nije nesto razumljiv...

Jos jednom TNX SVIMA!

17 godina
neaktivan

Nazalost, bojim se da nista nismo uspjeli napraviti, malo prije sam upalio kantu, dosao ovdje i poceo citati, kada mi je ponovo napisao poruku koju sam citirao u prvom postu, ima li ko kakvu ideju sto jos vrijedi pokusati da mi vise ne pise tu poruku, inace nisam primjetio da se bilo sto desava nakon ispisa te poruke, pozdravcek.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice