Prevelik physical memory usage?

poruka: 46
|
čitano: 10.018
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Evo slika to vam je dovoljno ali ja mislim da mi eset koristi previse memorije mada nebi trebo oviliko koristit ali recite mi jel imam nekih problema zato jer mi stalno koristi ovako puno memorije

0 0 hvala 0
14 godina
Re: Prevelik physical memory usage?
digitzz kaže...

Evo slika to vam je dovoljno ali ja mislim da mi eset koristi previse memorije mada nebi trebo oviliko koristit ali recite mi jel imam nekih problema zato jer mi stalno koristi ovako puno memorije

Pa vjerovatno ti radi realtime scan, ako hoćeš da budeš siguran napravi reinstall i bok.

Valentin
13 godina
neaktivan

ja mislim na reinstall windowsa ..

13 godina
Normala je to,ev gledam kod sebe 85867kb,don`t worry
14 godina

Ma nisam mislil na reinstall windowsa nego antivirusnog, mada je po meni to ok, meni osobno je bolji avast free, a troši puno manje memorije.

Valentin

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

ali problem je zato sto mi windows nekad izabcuje ovo

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Koliko imaš giga rama?

edit:

Avira troši manje i od avasta, koliko znam. Evo kod mene 1,9 Mb.

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.7.2012 19:36 (heged).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

2

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Postaj Performance tab od Task Managera.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

evo

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.7.2012 19:40 (digitzz).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
digitzz kaže...

2

E tu je problem. Win 7 je u pitanju jel'?

Iako brže radi od Viste, "ždere" više rama.

Neće ti reinstalacija pomoći jer W7 sam sebi uzima od 25-35% rama zavisi kako kad, dosta stvari podigne u pozadini i drži ih na ramu pa kad ih tražiš, ono dobiješ brz odziv.

Normalno kada zatreba nekoj tvojoj aplikaciji više rama on će to prekonfigurisati što vjerovatno i radi. Ali nemaš dovoljno ni za to pa ni distribucija ne pomaže jer očito pokrećeš "zahtjevnije" stvari, pa stoga i problem. A antivirus ti mnogo troši za antivirus uzmi aviru.

13 godina
neaktivan

ovo mi je tek problem odkad sma stavio novi procesor a prije toga par dana sam stavio novu graficku

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
digitzz kaže...

evo

Sve ti je ok. Moj stric ima laptop sa 2 Gb rama i na W7 prikazuje mu slično kao i kod tebe oko 700+ Mb zauzeća u idleu.

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.7.2012 19:47 (heged).
13 godina
neaktivan

ali npr igram mw2 40min i komp se ugasi e sad jel to zbog ovoga il napajanja neznam...

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

znai iko? :D

0 0 hvala 0
14 godina

Možda da probaš povećat pagefile, stavi ga negdje blizu onoga što je recommended, a najbolje stavi još 2GB RAMa. A svakako si stavi ili avast ili aviru, očisti pc sa ccleanerom i defragmentriraj disk sa auslogic disk defrag.

Valentin

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

kako povecat pagefile i sta je to? ram stavid i ja mislim sad sma izvriso eset stavio sam avast ccleaner koristim stalno a nedefragmentiram nikad

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Ma sedmica sa dvije gige rama mora raditi kao sat! Ovdje je nešto drugo u pitanju...

Freak Show Inc.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
i ja mislim jer sam reko-ovo mi je tek problem odkad sma stavio novi procesor a prije toga par dana sam stavio novu graficku
17 godina
odjavljen

Reintalacija windowsa, najpouzdanije. Možda i onda bude problem prisutan ali barem ćeš biti siguran da nisu u pitanju nekakvi repovi...

Freak Show Inc.

0 0 hvala 0
14 godina

Daj stavi sliku da vidimo kako izgledaju page file postave.

Evo kako se dolazi do toga.

http://www.geeksinphoenix.com/blog/post/2010/10/26/Managing-Virtual-Memory-Pagefile-in-Windows-7.aspx

A možda bi trebao napraviti reinstall windowsa pošto si stavljao drugi procesor, možda ga tu nešto buni.

I svakako koristi defragmentaciju diska, windows će raditi puno brže, za to preporučam auslogic disk defrag.

Valentin

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
evo

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Pagefile može biti u pitanju samo ako je sistemski disk pun ali i to je tako rijetko da nije vrijedno spomena (barem ne u post xp eri)

Freak Show Inc.

0 0 hvala 0
14 godina
digitzz kaže...
evo

A vidim da ništa tu nisi dirao, to je ok, preporuka moja ti je reinstall windowsa, ovako samo se natežemo oko problema bezveze, vidim da ti i drugi to preporučuju.

Valentin
13 godina
neaktivan
ja sam prije dok sam imo xp reinstaliro ga 100 puta i sad 7 isto stotinjak puta >.>

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Prva noć na vješalima je najgora...

Freak Show Inc.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
nekuzim haha

0 0 hvala 0
17 godina
Friday kaže...

Ma sedmica sa dvije gige rama mora raditi kao sat! Ovdje je nešto drugo u pitanju...

Njemu je kad ništa ne radi zauzeto 700MB. To je skroz normalno. Da li će on zauzeti sve ostalo korisničkim programima ili ne nije do OS-a.

Ono što mi pada u oči je da se program koji se ugasio zove testlimit64 - koliko sam video, to je neki utility koji je napravljen da razne aspekte sistema testira do krajnjih granica, između ostalog i virtuelnu memoriju. Ako je taj program napunio memoriju do kraja, nije čudo da je Windows ono izbacio.

Što se gašenja nakon dužih igračkih sesija tiče, prvo što mi pada na pamet je pregrevanje.

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.7.2012 20:16 (Ivan(4)).
13 godina
neaktivan
ta sliku sam naso na internatu al je kad se komp ugasi napajanje je vruce jako al jel to znaci da je slabo'

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

To je potpuno normalan RAM usage.

Ja sa 8Gb RAMa imam 34%, kao sto je u screenshotovima navedeno.

Posto je screenshot od procesa malen, Pastebin link za procese: http://pastebin.com/2TzBT1Xy

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.7.2012 20:20 (Trubilo4).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice