Kingston HyperX vs G.Skill

poruka: 6
|
čitano: 2.151
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Namjeravam nadograditi memoriju i stavio bih 4GB 2x2 1066 Mhz.

Trenutno mi je najbolji i najbliži izbor između ove dvije memorije:

Razlika u cijeni je mizerna, samo me zanima koja je kvalitetnija i koja bi bila kompatibilnija sa mojom pločom.

Planiram dodati kasnije i quad core procesor ako ta informacija može poslužiti. Najvjerovatnije ću uzeti q9550 do kraja godine i planiram ostati duže sa tom konfiguracijom, tako da bih sada uzeo memoriju i želio bih da izbjegnem bilo kakve probleme vezane za kompatibilnost.

Trenutno je E5200 i MSI P45 NEO2-FR.

He who is not courageous enough to take risks will accomplish nothing in life. - Ali
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Može par savjeta koji bi mi pomogli u odluci koju memoriju da izaberem?

He who is not courageous enough to take risks will accomplish nothing in life. - Ali
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

S G skill-om još nisam imao problema,kod susjeda mi (ima ih čitava hrpa) su išli sa nekih 2.2V ili 2.3 na oko 1150 mhz (latencije 5-5-5-15) stabilno,vjerojatno bi mogle i više

MSN - st001cro@gmail.com (Na avartaru nisam ja!)

0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Nećeš pogriješit niti s jednom. G-Skill san ima samo ove jeftinije modele (bez heatsinka), a Kingston Hyper-X radi bez greške, bar dosad, na jednom kompu u uredu. Nisan proba klokat, nije bilo potrebe. Performanse su im identicne, bar na papiru.

I never learned from a man who agreed with me. - Robert A. Heinlein
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
RE: Kingston HyperX vs G.Skill
pod009 kaže...

S G skill-om još nisam imao problema,kod susjeda mi (ima ih čitava hrpa) su išli sa nekih 2.2V ili 2.3 na oko 1150 mhz (latencije 5-5-5-15) stabilno,vjerojatno bi mogle i više

Hvala na odgovoru.

Poslao sam mail za obje memorije u trgovine i dobio sam odgovor da G. Skill radi ok na toj matičnoj, dok su ovi za Kingston rekli da radi, ali kad se flasha bios na najnoviji, inače bi moglo biti problema. Pošto nisam nikad flashao bios nešto mi je bolji izbor G. Skill.

Jedino možda ako je ova Hyper X serija bolja od ove G. Skill.

Svaki dodatni komentar iz prakse bi dobro došao.

17 godina

Refresh!

Memorija je došla i uzeo sam G.Skill 4 Gb DDR2 1066Mhz, ali je ploča prepoznaje kao 800 Mhz memoriju.

Memorija dolazi u malo gotivnijem pakovanju i ima hladnjake na sebi.

Ovaj logo "THE ULTIMATE OC, THE EXTREME G. SKILL" ću da isprobam za par dana jer mi kompjuter malo kašljuca u GTA IV. Cool

Eh da, memorija je kupljena u Genelecu u Tuzli za 157 KM - 628 Kuna.

(Informacija za ovdašnje hardweraše koji su u potrazi za memorijom)

Hvala  drugu Devilu na vremenu i trudu radi kupovine memorije, matične ploče i napajanja. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.10.2009 19:59 (boxer).
Moj PC  
2 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice