DDR 1600 na ASUS M4A77TD PRO

poruka: 1
|
čitano: 1.891
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
DDR 1600 na ASUS M4A77TD PRO

Eh ovako. Uzeo sam novu konfiguraciju, dobavljac nije mogao obezbjediti 4890 i morao sam uzeti 5770. Ja sam se odlucio za kingston 1333 koja je po QVL kompaktibilna sa ovom plocom. Medjutim kao izvinjenje sto mi nisu mogli obezbjediti tu graficku poklonili su mi memoriju koja je skuplja od ove za nekih 200Kn. U pitanju je Kingston Hyperx 1600. Ta memorija se ne nalazi na QVL od ploce i glupani su mi to uvalili ( pretpostavljam da im je nestalo emorije koja mi je trebala pa mi nisu smjeli reci jer sam vec digao frku), ali posto se poklonu ne gleda u zube odlucio sam da je zadrzim i eventualno zamjenim za module koji jesu na QVL.

Ova ploca podrzava slijedece memorije; 1066/1333 i 1600 OC, 1800 OC, 1833 OC. Da li to znaci da u nju moram da upiknem samo 1333 i da ih ocam na 1600 ili 1800 ili ona moze da podrzi memorije koje rade na 1600, mislim znam da moze da podrzi jer je odmah prepoznala memoriju koju sam ubacio ali na 1333, morao sam u biosu da dignem frekvenciju memorije i racunar je stabilan. Naravno bez OC-a. I nije mi jasna jos jedna stvar, na manualu ploce pise da podrzava meme iznad 1333 ali na netu svuda je napomenuto da podrzava OC-ed memoriju na 1600.

Kingston ima dvije serije Hyperx-a na 1333 i mene je zapala serija koja nije podrzana.

Uspio sam dici Athlon X4 620 sa 2,6 na 3,6 uz puno muke ali ne mogu uci u win. Na 3380Mhz je vec druga prica, nije toliko stabilan ali moze se gurati. Medjutim prime pada nakon 10 minuta. Racunar se ne restartuje ali detektuje hardware error. Sto se ne desava kada je sve na defaultu. Radio je i po sat vremena.

Pomagajte forumasi.

"It's so deep how can you be so shallow"

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice