Brzina memorije

poruka: 36
|
čitano: 9.603
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Brzina memorije

Pozdrav!

Uskoro ću u nabavku DDR3 memorije marke Transcend. Uzet ću jedan modul od 2 GB i brzine 1333 MHz. E sad, ima jedan mali problem, a to je da ja tu memoriju mislim koristit sa AMD Athlon II x2 240 procesorom koji podržava samo brzine do 1066 MHz. Matična mi podržava brzine do 1600 MHz. I šta sad, dali će memorija raditi na nižoj brzini(1066 MHz) zbog procesora ili se nekako može dogurati do 1333 MHz bez obzira na ograničenje procesora?

Samo mi nemojte reći da ću moram overclockat jer to zaista ne želim, pa se nadam da ima neka opcija da memorija radi na svojo nativnoj brzini bez obzira na procesor.

Hvala!

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Brzina memorije

Nitko nezna? Dajte ljudi neki savjet!

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Brzina memorije
Curle kaže...

Pozdrav!

Uskoro ću u nabavku DDR3 memorije marke Transcend. Uzet ću jedan modul od 2 GB i brzine 1333 MHz. E sad, ima jedan mali problem, a to je da ja tu memoriju mislim koristit sa AMD Athlon II x2 240 procesorom koji podržava samo brzine do 1066 MHz. Matična mi podržava brzine do 1600 MHz. I šta sad, dali će memorija raditi na nižoj brzini(1066 MHz) zbog procesora ili se nekako može dogurati do 1333 MHz bez obzira na ograničenje procesora?

Samo mi nemojte reći da ću moram overclockat jer to zaista ne želim, pa se nadam da ima neka opcija da memorija radi na svojo nativnoj brzini bez obzira na procesor.

Hvala!

zasto ne dolazi u obzir overclock?

Moj CPUz http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=936982
16 godina
neaktivan
Brzina memorije

OK, može i overclock, ali dali je to moguće povisit bez overclocka? Matična je ASRock M3A770DE.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Brzina memorije

Radit će ti sve bez problema, ne brini, 1333 je nativna frekvencija, 1600 je overclock frekvencija, i procesor i matična ti imaju podršku za 1600 iako je to diskutabilno na Athlonima, ono što je bitno je da će ti 1333 raditi kako treba...

AMD / ATI all the way
Moj PC  
2 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Brzina memorije

Uglavnom pitam jer na službenim AMD-ovim stranicama piše da taj moj procesor podržava DDR3 memoriju do 1066 MHz, a ja mislim kupit bržu pa me je to mučilo. Ako će radit memorija na 1333 MHz, super!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Curle kaže...

Uglavnom pitam jer na službenim AMD-ovim stranicama piše da taj moj procesor podržava DDR3 memoriju do 1066 MHz, a ja mislim kupit bržu pa me je to mučilo. Ako će radit memorija na 1333 MHz, super!

raditi ce bez problema...ako je kloknes malo jos i biolje :D

16 godina
neaktivan
Brzina memorije

A šta mislite o memoriji marke Transcend? Ima kakvih potencijala za overclock i gdje je po kvaliteti?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Curle kaže...

A šta mislite o memoriji marke Transcend? Ima kakvih potencijala za overclock i gdje je po kvaliteti?

nisam nikada koristio njihovu memoriju ali vidjeo sam da imaju relativno niske cijene

ako neces overclockirati pretjerano te ne patis o skupim i brzim modulima memorije uzmi si transcend...ipak bi ti preporucio radje neki kingmax.

malo su skuplji ali sigurno i pouzdaniji :)

15 godina
neaktivan

radice normalno i stabilno ali nizim taktom od njenog maksimalnog

a zasto ne kupis dva modula pa da ikoristis dual chanel?

Andreev
15 godina
neaktivan
Curle kaže...

Pozdrav!

Hvala!

a na koju MBO zelis staviti memoriju?

na ovu koju sad imas tesko (ako su podaci tocni)

Andreev
16 godina
neaktivan
Brzina memorije

Matična ploča je ASRock M3A770DE, Socket AM3, DDR3.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Curle kaže...

Matična ploča je ASRock M3A770DE, Socket AM3, DDR3.

ploca ti je dobra ali ipak savetujem da kupis dve plocice da bi iskoristio dual chanell a taj procesor slobodno mozes overclockati za jedno 15% ali nemoj vise gorko ces pozaliti veruj mi

Andreev
Poruka je uređivana zadnji put sub 6.3.2010 0:45 (Riker2006).
15 godina
neaktivan
Brzina memorije

Nešto što bih ti samo napomenuo da ne misliš da su te ljudi na forumu lagali Belji se

Uglavnom, možda se i desi da će ti po deafult-u kada prvi put upališ raditi na 1066, nemoj se scimat, to je do matične. Uglavnom, odeš u BIOS i samo podigneš na frekvu na kojoj treba biti i to je to... E da, eventualno ti možda i napon na memoriji bude niži, pročitaš vrijednost s kutije i staviš taj napon onda. Ne kažem da će se ovo sigurno desiti ali čuo sam od nekoliko ljudi da im se ovo dešavalo (uključujući i meni ali ja imam drugu matičnu).

I za kraj, nešto što me jedan poznanik "poučio":

"Ako odbija raditi na nazivnim vrijednostima, neispravno je!" Točka, vratiš, zamijeniš. Smijeh

3D Designer
Poruka je uređivana zadnji put sub 6.3.2010 4:26 (Minoza).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Brzina memorije

Ja isto imam Asrock M3A770DE, i Phenom II 965 BE, memoriju 2x2GB HyperX 1600 MHz.....

U BIOS-u mi pise da je brzina memorije 1333, iako ja mislim da mi ne treba vise, ali ima li kakve sanse da se bez OC-a dodje na 1600?

Ako ne nema veze, mogao bih je clockat, ali hocu li time performanse (Racunalo koristim za igranje, uglavnom GTA4, Crysis, COD6, Dirt 2 i za neke programe kao AutoCAD, Photoshop, ne namjeravam Benchmarkat) povecati da se one osjete ili ne?

Sta bi trebao raditi s voltazom ako se smanji, kako cu znat da li se smanjila, kako i na koj napon da ih povecam?

Kad narastem bit ću Bill Gates, A'k ne narastem bit ću Steve Jobs
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Brzina memorije

može li G. Skill 6400 ddr2 Standard series (2GBNT) podržati clock od nekih 60 mhz uz dodavanje napona od +0.1 znači 1.9v i stabilno raditi na tome?pitam jer mi sada radi na 710 mhz mema a default je 800mhz(kada sam cockao proc ostavio sam memu u omjeru 1:1)...pitam jer nisam vidio nikoga da je clockao tu memu pa da ne bi sjebo :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
lobotomac90 kaže...

može li G. Skill 6400 ddr2 Standard series (2GBNT) podržati clock od nekih 60 mhz uz dodavanje napona od +0.1 znači 1.9v i stabilno raditi na tome?pitam jer mi sada radi na 710 mhz mema a default je 800mhz(kada sam cockao proc ostavio sam memu u omjeru 1:1)...pitam jer nisam vidio nikoga da je clockao tu memu pa da ne bi sjebo :D

Naravno da može,ide to još i više

16 godina
Brzina memorije

Da ne otvaram bezveze novu temu pitat cu ovdje!

Maticna mi je "Gigabyte MA785GT-UD3H" http://www.gigabyte.com.tw/products/product-page.aspx?pid=3397#ov

Imam 2 slota popunjena, u jednom 1 gb ddr3 a u drugom 2 gb ddr3 1333mhz - kingmax, znaci ukupno 3 gige, te bih si sljedeci tjedan dodao jos jednu gigu kingmax-a, znaci onda bi bila popunjena 3 slota pa bi imao 4 gige ram-a,zanima me jel bi to radilo, ili mora bit bas dual channel???

Martin
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.6.2010 22:19 (Marti).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ma ne treba bit dual channel,radit ce normalno i ovako,samo nece radit u dual channelu,sto i nema neke vece utjecaje na performanse.

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.6.2010 14:10 (robx).
16 godina
Brzina memorije

Ok, hvala ti!

Razmisljam si i neznam jel da si uzmem jos 2 gige il samo gigu ram-a, a ako uzmem jos 2 gige onda bi imo ukupno 5 gigi rama, pa bi si stavio "Windows 7 x64"!

Malo mi je puno dat jos 430 kn za 2 gige ddr3 - kingmax-a, al nema veze ne kupujem to svaki dan, pa me zanima sta vi kazete dal da uzmem jos gigu il dve???????

Martin
Poruka je uređivana zadnji put pet 4.6.2010 12:23 (Marti).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Brzina memorije

Jel mi moze nekto odgovorit na moje pitanje? Smijeh

Dal da uzmem gigu il dve...

Martin
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Brzina memorije

svakako je bolje imat vise rama,pa ako si u mogucnosti bolje nadogradi,to ce ti se isplatiti,a i od viska glava ne boli..a ako nisi u mogucnosti za vise dosta ti je jos 1 gb,jer ce 64 -bitni sustav radi savrseno sa 4 gb.

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.6.2010 15:44 (robx).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Mojpismonosa kaže...

Ja isto imam Asrock M3A770DE, i Phenom II 965 BE, memoriju 2x2GB HyperX 1600 MHz.....

U BIOS-u mi pise da je brzina memorije 1333, iako ja mislim da mi ne treba vise, ali ima li kakve sanse da se bez OC-a dodje na 1600?

ako ti je deklarirana na 1600 onda bez OC-a mozes doci do 1600MHz, 1333 ti je postavljeno valjda na AUTO.

probaj promijeniti na vise (bez dizanja bus speeda CPU-a).

na stock postavkama (bus speed 200MHz) trebao bi imati sljedece taktove memorije ponudjenje: 800/1066/1333/1600 - barem je meni tako.

Every time two people have sex, an angel gets a boner
16 godina
neaktivan
Marti kaže...

Imam 2 slota popunjena, u jednom 1 gb ddr3 a u drugom 2 gb ddr3 1333mhz - kingmax, znaci ukupno 3 gige, te bih si sljedeci tjedan dodao jos jednu gigu kingmax-a, znaci onda bi bila popunjena 3 slota pa bi imao 4 gige ram-a,zanima me jel bi to radilo, ili mora bit bas dual channel???

Ak češ ostat na 32 bitnim winsima, 1GB ti se ne isplati jer češ od toga vidjeti max 0,25GB, dakle sveukupno 3,25 GB. Pričekaj, valjda će cijene kad tad pasti pa uzmeš 2gb i na x64.

Ja čekamSmijeh

*** Gentlemen, Start Your Engines ***
15 godina
Marti kaže...

Jel mi moze nekto odgovorit na moje pitanje? Smijeh

Dal da uzmem gigu il dve...

Da sam na tvom mjestu ja bi prodao tu jednu gigu što imaš, nadodao nešto love i uzeo keks od 2gb. Onda češ imat sasvim dovoljno memorije (2x2gb), a radit će i u dual channelu. A uz to nečeš bespotrebno zauzimat slotove (po meni).

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.6.2010 22:49 (zabranjeniples).
16 godina
Brzina memorije

Ma nije mi bitno ak cu zauzet koji slot, vec neznam jel bi bolje radilo u dual channelu ili u triple channel-u ????

A bas i nebi prodo tu gigu, jedino ako bi bolje radilo u dual channelu, neznam jel je neka razlika u tome (dual ili triple) !

Hvala vam na prijedlozima!

Martin
Poruka je uređivana zadnji put ned 6.6.2010 0:32 (Marti).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Marti kaže...

Ma nije mi bitno ak cu zauzet koji slot, vec neznam jel bi bolje radilo u dual channelu ili u triple channel-u ????

U triple channelu bi ti memorija radila da imaš socket 1366, odnosno navedeni intelov socket.

A čak ni onda ti ne bi radila u triple channelu. Razlog je taj što bi imao jedan keks od 2gb i dva od 1gb rama. Dakle, za triple channel kočnicu bi vukao ovaj keks od 2gb rama.

Kažem ti! Moj ti je savjet da prodaš ovaj keks od 1gb rama i uzmeš keks od 2gb rama. Imat češ istu količinu rama kao i da uzmeš još 1gb rama. Ali češ imat nešto bolje performanse jer će ti memorija radit u dual channelu. Ako pak uzmeš još 2gb rama, a ostaviš ovo što imaš, čak i onda bi trebao imat nešto lošije performanse, nego da imaš 2x2gb u dual channelu. Jedino češ dobit na količini memorije.

Dakle, moj savjet ostaje. Prodaj taj keks od 1gb, nadodaj novaca i uzmi keks od 2gb rama.

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.6.2010 8:05 (zabranjeniples).
15 godina
neaktivan
Brzina memorije

Pozdrav, sa DDR2 memorijom se nesmije mješati sa 1Gb i 2gb i tad stvara probleme na računalu jer nisu kompatibilni a i isto tako nesmije mješati s drukčije proizvođača jer se događa rušenje, restart i razni problemi. Najbolje da mora biti ista, navest ču naprimjer memorija Transcend 2gb 800mhz dakle ako matična prodržava do 8gb dakle može kupiti 4 kom istog proizvođača i nikako druga marka već Transcend 2gb i imat će ukupan 2 gige memorije i tad će raditi bez problema. Znam je jer sam testirao kada sam na memu stavio 1gb + 2gb i stvara probleme pri instalaciji windowsa i izbacuje BSOD. I kada stavim ista marka i ista 2 gige i instalacija uspješno provedena i tad nisu izbacili BSOD jer odlično rade i nema problema. Nikada nemoj ići na rizik jer matična može crknuti zbog nestabilnost i nekompatibilnosti od memorije od kojeg nisu ista marka i kapaciteta i brzine memorije. Ako kupujete recimo 2 gb i kupiti još jednu istu, A na računalu vadite od gige i spremi ga, tek kad ugradiš dvije kekse od 2 gb u gradiš u komp i vidjet češ da ima razlike i tad će raditi bez problema.  Zapamtite sve vrijedi pravila oko memorijiOsmijeh. Pozdrav.

Nenad
Moj PC  
0 6 hvala 0
16 godina
Brzina memorije

Ok, onda cu prodat ti jednu gigu sta imam od kingmax-a, jel bi mogo dobit za nju 170 kn (ispod ju nedam, koristim ju oko 2 mj., znaci relativno je nova), jel u ducanu je 220 kn???

A ja imam kutijicu od nje i racun!

Martin
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Brzina memorije

Ej Nello, daj nemoj......

Si čuo za nadogradnju BIOSa

*** Gentlemen, Start Your Engines ***
Moj PC  
0 0 hvala 0