Brzina memorije i isplativost

poruka: 6
|
čitano: 1.213
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Brzina memorije i isplativost

Gledao sam malo cijene memorija, pa me zanima koliko se primjećuje razlika u memoriji PC 6400 =800 mhz  i PC 8500 =1066 mhz ako je cijena ove druge 20 kn više?

0 0 hvala 0
16 godina
RE: Brzina memorije i isplativost

-ovisi o kompletnom kompijuteru (kako će ga iskoristiti, FSB itd.). Ako je RAM stvarno brži, jer neki nije, samo produljene latencije, nakraju ispadne isto. AMD je osjetljiviji za CAS zbog mem.kontrolera, kao i7. Stariji intelovi/AMD ovisno o količini keša rade jednako.

-btw. zato je samo 20kn razlike, ali logičnije je kupiti brži RAM.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan
stoop kaže...

Gledao sam malo cijene memorija, pa me zanima koliko se primjećuje razlika u memoriji PC 6400 =800 mhz  i PC 8500 =1066 mhz ako je cijena ove druge 20 kn više?

Ova druga je brža - ali ne toliko da je razlika nebo-zemlja. Osjetit ćeš malo ubrzanje.

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
16 godina
neaktivan
Što je bolje ako ploča podržava dual chanel:
2x1 Gb ili 1x 2 Gb?
16 godina

Mislim da je danas teže naći ploču koja ne podržava dual channel, nego obrnuto (s iznimkom triple channela), odnosno, možeš smatrati da ti ploča podržava dual mode osim ako imaš i7.

Kratak odgovor - 2x1

Malo duži - e, sad zavisi koliko imaš utora, da li misliš nadograditi, ako da kada...

Najbolje bi bilo 2 x 2 GB, jel...

Anyway, bez obzira na način rada, uvjek je bolje imat dva ili više keksa, a ne jedan. Zašto? Ako imaš, recimo 2 x 1, i jedan keks crkne, tebi će komp i dalje raditi. Ako imaš 1 keks i taj jedan ti crkne, well... Baš i neće raditi.

Every hole is a goal!
16 godina
neaktivan
Nije u pitanju nadogradnja, već slažem novo računalo (uz limitirani buđet) pa bi za početak uzeo 1 x2 GB, pa bi tek u dogledno vrijeme nadogradio.
Ako uzmem 2 x 1 GB ona sam zauzeo 2 utora odmah iako ih ploča ima ukupno 4.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice