.....
A to ne vrijedi samo za linux, po komentarima nekih ovdje, vidi se da su zadnje koristili Win98/XP prije nego su presli na linux i jos uvijek smatraju da su windowsi nesto nestabilno, puno BSODova, virusa, itd. Mozda da sad probaju sedmicu bi se vratili na Windowse...
Imam dual boot sa 7-icom, upravo zbog ovoga sto MDipl spominje... na njima imam doslovce Steam, jedan jedini multitracker program (Ableton LIVE) i ASIO4ALL koji me sluze za snimanje gitare. Pogasio sam apsolutno sve serviceove koji mi ne trebaju i koji i dalje dozvoljavaju windowsima da se bootaju.
Kad bootam u windowse, dok HDD prestane krckati i to postane iole responzivno za upotrebu, treba im izmedju 2-4 minute. Dok se pojavi Steam, prodje jos minimalno 2.
Kad bootam linux - upalim mashinu i pocinjem _raditi_ za manje od cijele minute. Dakle, digne se sustav, digne se Gnome, logiram se, pokrenem Eclipse/IntelliJ & Chrome & Thunderbird i pocinjem tipkati za manje od 60 sekundi od paljenja.
"Mashina" je Asus B53F
Snimit cu video mobitelom ako bas moram priloziti dokaz.
To je nešto loše kod tebe onda. Inače nakon što nakrcaš kojekakvih gluposti na sedmicu boot zna potrajati poprilično ali ovo tvoje mi nema smisla. Probaj staviti Soluto pa vidi što ga kolje...