Dakle, ovako...Imam laptop, windows 7 sa kojima baratam manje vise dobro...Za neki poslic mi treba linux, server verzija. skinuo sam program sa iso nastavkom, stavio na CD rebootao, postavio sve, ali pred kraj instalacije mi je izasla poruka "pokrecem program za particioniranje". Tu stane na 50% i ne mrda dalje...
Ovdje sam našao da bi se sada trebalo napraviti sa nekim programima uređivanje particije na nekim formatima i sl. ali ja nemam pojma šta to znači niti kako se radi...Ima li koja dobra duša da me p(r)ovede kroz instalaciju do kraja ???
Hvala unaprijed svima !!!
Napomena: Nisam upisivao u pretragu nista jer, iskreno, nisam znao sta upisati... :(
Pomoć za totalnog početnika :(
- poruka: 4
- |
- čitano: 2.353
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Dakle, ovako...Imam laptop, windows 7 sa kojima baratam manje vise dobro...Za neki poslic mi treba linux, server verzija. skinuo sam program sa iso nastavkom, stavio na CD rebootao, postavio sve, ali pred kraj instalacije mi je izasla poruka "pokrecem program za particioniranje". Tu stane na 50% i ne mrda dalje...
Ovdje sam našao da bi se sada trebalo napraviti sa nekim programima uređivanje particije na nekim formatima i sl. ali ja nemam pojma šta to znači niti kako se radi...Ima li koja dobra duša da me p(r)ovede kroz instalaciju do kraja ???
Hvala unaprijed svima !!!
Napomena: Nisam upisivao u pretragu nista jer, iskreno, nisam znao sta upisati... :(
Koju distribuciju si pokušao instalirati? Ako nisi,pokušaj Ubuntu. http://www.ubuntu.com/business/server/overview
ali pred kraj instalacije mi je izasla poruka "pokrecem program za particioniranje". Tu stane na 50% i ne mrda dalje...
koliko me pamćenje služi, neke od Ubuntu i Debian inačica su imale s time problema, da kod pokretanja particioniranja pri postavljanju sustava proces jednostavno stane na određenom postotku i ne ide dalje; problem se pojavljivao samo kad se pri instalaciji koristio hrvatski jezik, a čini mi se da je to slučaj kod tebe, s obzirom da si napisao poruku na hrvatskom ("pokrecem program za particioniranje");
probaj prilikom instalacije izabrati neki drugi jezik, najbolje engleski, lako poslije instalacije sustava možeš sve prebaciti na hrvatski
Meni je isto problem bio sa instalacijom Ubuntu-a,pošto skida sa interneta jezike itd.,i ja kao kliko "Preskoči" da ne skida i samo zastane (preskočio sam jer je skidalo 120MB a nemam FLAT)..i kad sam instaliro nanovo samo sam isključio kabel od interneta i sve super instalirano =)