To je bio moj 1. prijedlog
Ubuntu je jednostavan, praktičan i stabilan, s dobrom raširenošću i podrškom (naravno, koliko je to moguće za jedan linux...) -> idealno za nove na tome području.
Uživaj
To je bio moj 1. prijedlog
Ubuntu je jednostavan, praktičan i stabilan, s dobrom raširenošću i podrškom (naravno, koliko je to moguće za jedan linux...) -> idealno za nove na tome području.
Uživaj
Šta u visti? Nisi valjda to instalirao unutar windows particije??????????????????????????????
Mint je Ubuntu, malo modificiran i uglavnom lakši za nekog kome je to prvi susret sa bilo kakvim linuxom jer je puno toga više predinstalirano i podešeno.
I ne budi lijen, taj iso koji si spržio ubaci u komp i restartaj, onda nađi koja tipka daje boot menu (ovo radi kad pališ komp) i onda bootaj sa tog CD-a.
Bootat će ti u live mint, pa onda 2 klika na instalaciju i slijedi upute, tako jest čitaj. Ako ti je nešto ne jasno pitaj ovdje na forumu.
Kopete za KDE, Pidgin za Gnome. Naravno, mozes ih koristiti u bilo kom GUI-u, svejedno...
Nemoj instalirati nista sto ti stvarno ne treba. Nema BSOD-a na Linuxu. Moze ti "pasti" X (ako diras ono sto ne bi trebao...), ali drugi servisi ce ti i dalje raditi, u tom je ljepota Linuxa :)
Zahvaljujem.
Instalirao Kopete i radi.
Ovo drugo sam i mislio da bi moglo dovesti do nekog "krša" pa i ne diram previše :)
Ma moreš dirat šta oćeš, krivo si ga svatio. Sve što je potencijalno opasno on će te pitat root password. Ne opasno, opasno da ćeš sjebat odma čim takneš.
Sjebat ćeš ako ne znaš šta radiš, zato google za sve što nije jasno. Ili pitaj ode.