Ako drugima instakiraš linux onda nisi prosječan korisnik, zar ne? Moja mama je prosječan korisnik, a ne bi znala otići ni pod properties.
...
-ček, nejasno.. to je argument kak običan juzer treba koristiti terminal s pajpanjem i grejpanjem.. mada se snađe s klikanjem. Ili ako je to već potrebno, razni utilsi koji prikazuju zauzeće.
.. npr qdir.. (razne distre dolaze, npr s disk usage analizeorm..).
stvarno, nije mi jasno što je komu namjenjeno, juzeru koji ne zna ili onom koji zna štrikati terminalske naredbe ili barem copypasteati ih.. (ugl to vidim kao brži način, google + kriterij, nego tipkati, pamtiti, ... dok ono što koristim više od jednom, imam text-skripte.. štoveć.). Učiti naredbe, swicheve, za stvar koju možda zatrebam jednom godišnje.. ima i drugih stvari u životu, preljen sam za to više. :))
čak bi rekao, prije će prosječan juzer instalirati linux distru, nego naviknuti se na takav tipkajući način rada, još teže razmišljanja ako s tim nije već stekao rutinu. Tipkanje je stvar programiranja, skripti, naredbe.. ne što što su nekad svi linux juzeri nativno korsitili, jer su bili upravo to, gurui.. danas? Srednji vijek je prošao :)