Riješio HEVC ovako:
http://www.unixmen.com/fix-vlc-not-support-audio-video-format-hevc/
Jedino šta mi ne radi je slika sa laptopa na TV preko HDMI kabela?
Riješio HEVC ovako:
Riješio HEVC ovako:
odi pod settings pa pod display. ne bi trebalo biti nešto što ne radi. Za multimediju vidi 'kućno kazalište' kodi
http://kodi.wiki/view/HOW-TO:Install_Kodi_for_Linux
sudo apt-get install software-properties-common
sudo add-apt-repository ppa:team-xbmc/ppa
sudo apt-get update sudo apt-get install kodi
* Također, stranica http://askubuntu.com/ za bilo kakva pitanja. Rado će ti odgovorit jer dobijaju rejting
Riješio sam i spajanje na tv.Imam još samo jedno pitanje,jeli se mogu kako spremiti promjene na USB? U pitanju je Ubuntu 14.04.
Hvala
.. promjene na USB? U pitanju je Ubuntu 14.04.
Hvala
persistent, uz pomoć dobrog duha. Ali to nije to.. to je 'fejk juzer'.
Gle @ihush, nema samo Linux problema s AMD grafikom, ali oni to rješavaju kroz poslovnu suradnju
"If you're using an AMD GPU [graphics processor unit] you're likely to run into frequent crashes in Microsoft Edge (still branded as 'Project Spartan' in this build)," Aul wrote on a company blog. "We're working with our partners at AMD on new drivers which should prevent the issue and will update this post once they're released."
Velim ja da se tu neko zameril linux demonima ....hehheee
Ja vec godinama nisam nabasal na linux probleme vezane uz amd grafičke. ...
Što nekad i bude linux problema onda su to ili dizajnerske sitnice ili npr nedostatak nativnih linux aplikacija za neku usku namjenu.
Dok sam imao laptop s AMD karticom, ne mogu reći da nije radilo s vlasničkim driverima, ali da je dodatno grijao i da je ventilator jače vrtio to je. Zato sada i ja i baterija laptopa uživamo na integriranoj intelki. Ne čuješ ga
*Najbolje rješenje za sve korisnike bi bilo da Linux Fondacija uzme vreću para i kao i Microsoft zajedno s proizvođačima napravi driver, jer pristup dokumentaciji najnovijih čipova ima naravno samo proizvođač. Ili da nastave s Intelom, jer tu su na dobrom putu i Intel dosta toga vraća u kernel, a imaju i novaca i znanja da naprave nešto dobro.
Meni R9 290 na linuxu funkcionira bez ikakvih problema i sa vlasnickim i otvorenim driverima, samo je velika razlika u performansama sto se igara tice u odnosu na windows.
Meni R9 290 na linuxu funkcionira bez ikakvih problema i sa vlasnickim i otvorenim driverima, samo je velika razlika u performansama sto se igara tice u odnosu na windows.
Performanse su bolje ili lošije u odnosu na Windoze? Pitam za proprietary drivere, naravno.
Dok sam imao laptop s AMD karticom, ne mogu reći da nije radilo s vlasničkim driverima, ali da je dodatno grijao i da je ventilator jače vrtio to je. Zato sada i ja i baterija laptopa uživamo na integriranoj intelki. Ne čuješ ga
AMD nema veze sa time. Svaka diskretna graficka kartica ce povuci vise watta i samim time se vise grijat, a onda ce i ventilator jace radit. Takoder ovisi kako je postavljena temperatura pri kojoj se pale razni stupnjevi ventilatora. Naprimjer meni kad iskljucim AMD grafiku i prebacim na intelovu integriranu temperatura laptopa je oko 38, a sa ukljucenom AMDovom je oko 44. Al je integrirana slabija tri puta pa se zato i manje grije. Bas sam gledao TDP, Intelov procesor ima 37W TDP (i procesor i integrirana grafika) dok samo diskretna graficka ima 35W TDP. Na integriranoj mi zna ohladit do 36 stupnjeva tako da se ventilator skroz ugasi (tak je postavljeno da se gasi na 36 i na 46 se opet upali prvi stupanj) dok kod diskretne nema sanse ispod 40.
Generalno , ipak je windows u prednosti glede igri , a često i glede drajvera.
No , na kraju krajeva, pc je radni stroj a ne igraća konzola pa tko želi baš pravi gaming osjećaj
bu si nabavil konzolu napravljenu i optimiziranu samo za igre.
Di su ona vremena kad sam tekena igral protiv frendova na sonyu .... nekada .....
Plasma 5.3
Kde ekipa se malo požurila sa izlaskom i guranjem u repoe , a čini mi se da još hrpa aplikacija
nije za to prerađena ... Pogotovo ako nisu nativne qt ...... Isprobavam ga na kubuntu i opensuse tumbleweed-u ...
Npr, nemam još ikonu dropboxa u trayu , bleachbit u root-u se nekad odbija pokrenuti ,
firewall ( gufw ) ponekad zblesira ručno kreirana pravila ..... i tak...ima tih sitnica....
al dizajnerski je vrlo lijep i pogođen za današnja mjerila i ima dosta toga implemetiranoga za
što je prije trebalo instalirati zasebne skripte ili aplikacije ...
I ja sam isao probati Kubuntu 15.04 sa plasmom i sacuvaj me boze kolko bugova. Jedna od najbugovitijih distribucija koje sam probao zadnjih par godina. Ko da je beta, mozda i apha, a ne kompletirana distribucija. Cak sam ju bio i instalirao i nakon 4 sata vristanja od toga kako je nedovrsena i bugovita isao je deinstall lol
I ja sam isao probati Kubuntu 15.04 sa plasmom i sacuvaj me boze kolko bugova.
Ma i ti si se zamjeril linux demonima ...
Šalim se malo,, Nisi jedini koji je tako prošao sa novim kubuntom,
( na LZS je bilo kolega koji su imali iskustva kao i ti , a u mom članku
sam ga nahvalio pa su se nadali čudu iako je u to doba još bio u beti ) ..
No, glede stabilnosti samog operativnog sistema i pouzdanosti u radu ,
meni kubuntu odlično radi , i to osjetno brže nego prijašnja kde verzija....
a na službenim kubuntu okupljalištima ( njihov forum, facebook, g+ )
nema nikaj više prijava problema nego kaj je uobičajeno kak za tu
tak i za druge distre.....
Ima netko pristup kakvim službenim i provjerenim statistikama iz kojih
bi bilo vidljivo brojčano koliko je home-desktop linux korisnika na kojoj distri ?
( naime, nekad naletim da ubuntu ima 50 miliona, nekad naletim da ima 20 miliona,
nekad naletim na podatak da linuxa ima na oko 15 miliona a na većni od toga da je ubuntu....
a microsoft kaže da je oko 1,5 milijardi ukupno home-desktop pc-a na planet te da oni drže
oko 90% od toga.....)
Performanse su bolje ili lošije u odnosu na Windoze? Pitam za proprietary drivere, naravno.
Losije u odnosu na prozore ofc...
AMD nema veze sa time. Svaka diskretna graficka kartica ce povuci vise watta i samim time se vise grijat, a onda ce i ventilator jace radit. Takoder ovisi kako je postavljena temperatura pri kojoj se pale razni stupnjevi ventilatora. Naprimjer meni kad iskljucim AMD grafiku i prebacim na intelovu integriranu temperatura laptopa je oko 38, a sa ukljucenom AMDovom je oko 44. Al je integrirana slabija tri puta pa se zato i manje grije. Bas sam gledao TDP, Intelov procesor ima 37W TDP (i procesor i integrirana grafika) dok samo diskretna graficka ima 35W TDP. Na integriranoj mi zna ohladit do 36 stupnjeva tako da se ventilator skroz ugasi (tak je postavljeno da se gasi na 36 i na 46 se opet upali prvi stupanj) dok kod diskretne nema sanse ispod 40.
Mislio sam na usporedbu otvorenog i zatvorenog drivera. Sa fglrx-om ventilator je glasniji, barem sam ja tako stekao dojam
*Lightworks na Mintu Cinnamon mi se smrzne kad pokušam ubacit video preko 500 MB ili pri pokušaju eksporta. Na Ubuntu 14.04 radi tako lijepo kao da radim s videom od minute, a ne od sat i pol. I to na integriranoj intel grafici. Što bi rek'o Borat Niiiiiiice!
Losije u odnosu na prozore ofc...
Svakako, ovisi o igri i njezinoj optimiziranosti za Linux.
Prije mjesec dana instalirao sam Ubuntu na laptop , no međutim laptop je dosta star (hp compaq 6715b) pa se pojavljuje problem zvuka i wi-fi_a, taj problem se provlači iz distre u distru ili imam zvuka , a linux mi neprepoznaje wi-fi mrežu i obratno, No to me nije omelo da dalje istražujem distribucije linuksa kojima sam malo je reći ostao fasciniran , za sada sam se zadržao na distribucijama koje se jednostavno instaliraju -tipa ubuntu, lubuntu,xbuntu, mint. Kada sam instalirao virtualbox e tu sam se oduševio kao malo djete isprobavajući distre, čovječe toliko distri , pa surfam po netu koliko ih ima, kažu preko 700. Linux terminal odlična stvar , neznam zašto al na pojedinim distribucijama se nisam snašao s terminalom, valjda je terminal kriv
. Lubuntu terminal me sluša, služim se copy-paste naredbama, ugodno sam se iznenadio koliko je brže nešto instalirati s terminalom bez surfanja netom ,bez puno klikanja , naravno još uvijek pokusiram s njime pa ako nešto zbrljam imam instalaciju na dvd-u pa ponovo instaliram distribuciju i evo me opet na početku ; Gdje sam bio-nigdje, Što sam radio-ništa. Definitivno prelazim na linux al još uvijek neznam otkloniti problem zvuka i wifi-a probao sam sa terminalom i naredbama ali nije baš ispalo slavno jer malo radi malo neradi, pa ako imate kakve sugestije što da učinim rado ću poslušat,pa mi predložite distribuciju s kojom neću imati takvih muka. trenutno koristim Elementary Os Freya wi-fi mi radi ali zvuk je stišan t.j. jedva se čuje, pokušao sam sa : sudo apt-get install pavucontrol., pojačao sam zvuk na maksimum ,instalirao sam i alsamixer ali on mi definitivno neradi, totalno sam puko ko kokica jer nemogu reći da se baš snalazim sa linux-ima , ovdje se lomim dali upće više da se trudim jer iz distre u distru imam isti problem .
-linux je jedan.
-sav hardware radi isključiovo s driverom, OS s tim nema bitne veze osim dali posotji driver..
-wifi radi/ne radi? Neke distre imaju uključen stariji/legacy support npr ubuntu 9 može poslužiti za PC star 5-10god, dok od 10 nema polovice starih drivera. Instaliraš driver, mora raditi ako je HW ispravan. Umjesto hvalospjeva terminalu, iskoristi ga upravo za to..
-tih zvuk, osim nekog filtera nema razloga...
.. wifi+audio tj problemi koje imaš, mogu biti HW problem, ili (pogotovo iz tog vremena) igre MS+OEM, npr možda je rješenje novij BIOS, dok za wifi ugl treba neki win utils koji pali-gasi mrežu ili avio mod i sl. Takvim sitnicama je MS .. (nepotrebna priča). Audio može biti i memoriran kroz BIOS, upravo tako pamti postavke glasnoće (ne samo kroz OS). Treba testirati dali je HW ispravan, npr dali je pod win stanje drugačije. Ako je (bolje) provjeriti BIOS, drivere itd. jer OS nije problem, prije interesi velikih igrača.
btw, umjesto vboxa, linveboot je 'optimalniji' način pogotvo kad želiš otkriti stvarno ponašanje/problem ili support HWa.
edit: outofbox, na HPu najveće šanse ima Suse, probaj, možda sve radi (ne pratim izmjene i support, možda verzija 10 i sl.).
@GigaBager
U distribucijama gdje nemaš zvuka možda ti bude aktivan drukčiji output od onoga kojeg koristiš pa probaj u terminalu upisati "alsamixer" i provjeriti jeli pravilan analog output selektiran ili je možda nešto "mute"-ano...
Znači danas ću napraviti čistu instalaciju ubuntua. Sad jedina dilema mi je dali da idem na 14LTS ili 15.04? I znači za audio koristim clementine a za video VLC?
Znači danas ću napraviti čistu instalaciju ubuntua. Sad jedina dilema mi je dali da idem na 14LTS ili 15.04? I znači za audio koristim clementine a za video VLC?
Ako ga planiraš koristiti na duže vrijeme i želiš neku sigurnost ,onda stavi 14.04, ako baš želiš imati sve najnovije onda stavi 15.04.
Meni je i Rhythmbox super što se tiče zvuka, također je i video player koji dolazi s Ubuntu-om dovoljan no VLC ima više opcija.
Zasigurno najbolji odluka bi bila ta da isprobaš u usb live modu sve linux distribucije koje ti dolaze u obzir.
Iznenadio bi se koliko razlika zna biti od distre do distre. LTS je dobar dugoročni izbor , no ako ti pod LTS neradi nekaj kaj je tebi bitno
onda taj LTS za tebe nema smisla. Meni na pol strojeva pod ubuntom 14.04 LTS nisu radile neke sitnice koje na ubuntu 15.04 rade defaulno bez ikakve intervencije
( npr osvjetljenje tipkovnice , touchpad, hardverske wifi tipke .. ) ...
Nemože nitko znati neke stvari unaprijed , zato fino skini desetak distri i u par dana svaku isprobaj po par sati ...
Tako ćeš doći do najkvalitetnijeg rješenja za tebe, tebi potrebne aplikacije, te za tvoj pc ( hardver ) ....
Moje preporuke, na osnovu mog iskustva, koje bi mogao uzeti distre u obzir_
- ubuntu unity
-ubuntu-gnome
-ubuntu-mate
-kubuntu
-opensuse kde
-opensuse gnome
-linux mint cinnamon
-linux mint kde
Ako ćeš ih downloadati , skidaj zadnje stabilne verzije , jer ti ga vjerojatno nećeš
rabiti u poslovne svrhe pa da ti trebaju LTS prednosti.... Novo je novo, novi kerneli, novi drajveri, noviji softveri....
Ok A ono trzanje u filmova se dogadja i kod prijatelja isto ima fx8320 tako da nije nista kod mojeg hardwera
Znači napravio sam čistu instalaciju Ubuntua 15.04 s najnovijim nvidia driverima(instalirao sam ih pomoću uputa s onog linka koji je ihush stavio za 15.04) i instalirao samcodece istosa onog linka i trzanje 1080p se još uvjek događa u totemu ali ga nema ni u VLC-u ni SMplayeru. Ista stvar vrijedi za linuxmint 17.1. Znači trebam li brinuti što se trzanje događa još samo u totemu?(to trzanje se ne događa kroz cijeli film nego samo na jednom dijelu je primjetiti) Znači li to da je neki bug u Totemu i da jesve u redu sa mojim hardwerom?
Da je problem hardverske naravi javljao bi se neovisno o softveru koji koristiš.
Znači napravio sam čistu instalaciju Ubuntua 15.04 s najnovijim nvidia driverima(instalirao sam ih pomoću uputa s onog linka koji je ihush stavio za 15.04) i instalirao samcodece istosa onog linka i trzanje 1080p se još uvjek događa u totemu ali ga nema ni u VLC-u ni SMplayeru. Ista stvar vrijedi za linuxmint 17.1. Znači trebam li brinuti što se trzanje događa još samo u totemu?(to trzanje se ne događa kroz cijeli film nego samo na jednom dijelu je primjetiti) Znači li to da je neki bug u Totemu i da jesve u redu sa mojim hardwerom?
-ponovo, nikakve veze s tim nema OS.
-nije ni HW (već mario odgovorio) jer bi tad problem bio konstanatan. .. ali, hw+sw i driver između, nije svejdno koji OS npr directx ili OGL ali ne zbog OSa nego aplikacije i njenih postavki. Sve moderne 'multimedijalne' app (to su i browseri, naravno playeri, igre, ACAD.. pa i word, flash, GUI itd.) koriste VGA, zapravo GPU, win ima prednost zbog raširenosti. VLC nije isti na win-lin, jer na lin nema directxa pa time ni support odgovarajućim akceleracijama GPUa. Ako pod linuxom to ne radi OGL, tad mora CPU.
CPU mora raditi i sve ostalo.. i za HD materijal možda nije u nekim trenucima dovoljno.
Ali, ni to ne mora biti objašnjenje, npr ako je ta konkretna smimka loše kodirana na nekom zahtjevnijem mjestu, tako da je možda problem u početku tj kodiranju..
To sve je filozofiranje, jer sve to može biti, dok KISS kaže, player X radi, player Y trzne.. x-nije-y, a dali bi npr na mom PCju radio normalno ne možemo biti sigurni/usporediti. ... jer što ako je neki problem kao npr pregrijavanje, kvaliteta-kvar npr VGA/CPU/.. jer ni kvar ne mora biti radi-ne radi.
Zato ti promjene OSa nisu ni mogle biti 'rješenje', dok npr promjena postavke buffera i sl. može biti a to je stvar aplikacije.. ili neke druge aplikacije koja u tom trenu nešto petlja (na win neki malware-virus.. ili defrag), na linuxu tog nema, ali tko zna što sa strane može u tom trenu na tvom PCju nešto raditi, npr bežični miš ili externi disk.. pa do tog da je bitno i koja MBO zbog BIOSa, drivera, koj CPU intel-amd, itd..
Dali drugi imaju isti problem? Možda, možda ga nisu primijetili.. ne gledam filmove na PCju tako da takvu manu vjerojatno neću primijetiti. OS, driveri, .. to je na svima isto. Tako da uzrok pa time i 'fix' vjeojatno mora biti u aplikaciji (playeru) i to samo na specifičnom (zahtijevnom ili loše kodiranom) dijelu videa.
Može biti bug npr da se pogrešno koristi neka OGL funkcija koja je npr prilagođena za igre. Možda bi rješenje bilo isključivanje GPU akceleracije.. (čisti soft mod) što bi tad dokazalo nekvalitetu aplikacije ili OGL/drivera.. pa i manji kvar (grešku) tvog HWa. Za RAM postoji memtest.. za ovkave stvari koje bi otkrile uzrok trzaja nema nešto pametnog..
Dal je problem Totem player? Možda (bug), možda je on zapravo 100% OK, to je kao browser i prikaz stranice po standardu.. nepridržavanje standarda bilo koje strane može dati takav rezultat. Tu imaš HW-OS-driver-OGL-app i materijal. Koje nepoznanice možemo dedukcijom izbaciti.. ostalo mora sadržavati odgovor mada ga možda ne otkrijemo.
- npr što ako problema nema na PCju s +4GB RAMa (manje-više kao neka granica) kao rezultat keširanja ili paralelnog korištenja više aplikacija/resursa.. npr za očekivati je na PCju s manje resursa takvo 'stucanje'.
.. banalno, što ako nisi u BIOSu omogućio neku CPU funkciju, npr HT i sl.. pa nazivno isti/dovoljno jak PC radi ispod svojih mogućnosti.
edit: banalno 2, što ako je HDD spor, na zahtjevnom mjestu jedank rezultat kao kod stremanja s neta..
.. test? npr prekodirati video, možda to fixa takve dijelove, npr limitirati na npr 8mbit..
..test2 npr ako imaš neki tablet/android.. probati na njemu, to bi potvrdilo da je problem u materijalu (greška ili prezahtijevno) jer bi eliminiralo sve ostale HW-SW razlike kao OS, driver, player... kao kontrolni test. Već si provjerio s frendom na AMDx8..
Dali to sve ima smisla? KISS kaže, koristi drugi player koji radi OK, ako želiš možeš pokušati otkriti problem i naći rješenje.. bit ćeš glavni frajer u kvartu (haker!)... dok je vrlo teško na forumu (ili internetu) pronaći identičan slučaj pa primijeniti već postojeće rješenje. Svaka komponenta, driver, postavka, može biti uzrok.
-ponovo, nikakve veze s tim nema OS.
-nije ni HW (već mario odgovorio) jer bi tad problem bio konstanatan. .. ali, hw+sw i driver između, nije svejdno koji OS npr directx ili OGL ali ne zbog OSa nego aplikacije i njenih postavki. Sve moderne 'multimedijalne' app (to su i browseri, naravno playeri, igre, ACAD.. pa i word, flash, GUI itd.) koriste VGA, zapravo GPU, win ima prednost zbog raširenosti. VLC nije isti na win-lin, jer na lin nema directxa pa time ni support odgovarajućim akceleracijama GPUa. Ako pod linuxom to ne radi OGL, tad mora CPU.
CPU mora raditi i sve ostalo.. i za HD materijal možda nije u nekim trenucima dovoljno.
Ali, ni to ne mora biti objašnjenje, npr ako je ta konkretna smimka loše kodirana na nekom zahtjevnijem mjestu, tako da je možda problem u početku tj kodiranju..
To sve je filozofiranje, jer sve to može biti, dok KISS kaže, player X radi, player Y trzne.. x-nije-y, a dali bi npr na mom PCju radio normalno ne možemo biti sigurni/usporediti. ... jer što ako je neki problem kao npr pregrijavanje, kvaliteta-kvar npr VGA/CPU/.. jer ni kvar ne mora biti radi-ne radi.
Zato ti promjene OSa nisu ni mogle biti 'rješenje', dok npr promjena postavke buffera i sl. može biti a to je stvar aplikacije.. ili neke druge aplikacije koja u tom trenu nešto petlja (na win neki malware-virus.. ili defrag), na linuxu tog nema, ali tko zna što sa strane može u tom trenu na tvom PCju nešto raditi, npr bežični miš ili externi disk.. pa do tog da je bitno i koja MBO zbog BIOSa, drivera, koj CPU intel-amd, itd..
Dali drugi imaju isti problem? Možda, možda ga nisu primijetili.. ne gledam filmove na PCju tako da takvu manu vjerojatno neću primijetiti. OS, driveri, .. to je na svima isto. Tako da uzrok pa time i 'fix' vjeojatno mora biti u aplikaciji (playeru) i to samo na specifičnom (zahtijevnom ili loše kodiranom) dijelu videa.
Može biti bug npr da se pogrešno koristi neka OGL funkcija koja je npr prilagođena za igre. Možda bi rješenje bilo isključivanje GPU akceleracije.. (čisti soft mod) što bi tad dokazalo nekvalitetu aplikacije ili OGL/drivera.. pa i manji kvar (grešku) tvog HWa. Za RAM postoji memtest.. za ovkave stvari koje bi otkrile uzrok trzaja nema nešto pametnog..
Dal je problem Totem player? Možda (bug), možda je on zapravo 100% OK, to je kao browser i prikaz stranice po standardu.. nepridržavanje standarda bilo koje strane može dati takav rezultat. Tu imaš HW-OS-driver-OGL-app i materijal. Koje nepoznanice možemo dedukcijom izbaciti.. ostalo mora sadržavati odgovor mada ga možda ne otkrijemo.
- npr što ako problema nema na PCju s +4GB RAMa (manje-više kao neka granica) kao rezultat keširanja ili paralelnog korištenja više aplikacija/resursa.. npr za očekivati je na PCju s manje resursa takvo 'stucanje'.
.. banalno, što ako nisi u BIOSu omogućio neku CPU funkciju, npr HT i sl.. pa nazivno isti/dovoljno jak PC radi ispod svojih mogućnosti.
edit: banalno 2, što ako je HDD spor, na zahtjevnom mjestu jedank rezultat kao kod stremanja s neta..
.. test? npr prekodirati video, možda to fixa takve dijelove, npr limitirati na npr 8mbit..
..test2 npr ako imaš neki tablet/android.. probati na njemu, to bi potvrdilo da je problem u materijalu (greška ili prezahtijevno) jer bi eliminiralo sve ostale HW-SW razlike kao OS, driver, player... kao kontrolni test. Već si provjerio s frendom na AMDx8..
Dali to sve ima smisla? KISS kaže, koristi drugi player koji radi OK, ako želiš možeš pokušati otkriti problem i naći rješenje.. bit ćeš glavni frajer u kvartu (haker!)... dok je vrlo teško na forumu (ili internetu) pronaći identičan slučaj pa primijeniti već postojeće rješenje. Svaka komponenta, driver, postavka, može biti uzrok.
sve štp si naveo štima zato bi bilo po mojem najbolje da neko skine isti file na kojem ja sprobavam i proba. Zato molim nekog da ga skine(lincoln 2012 1080p Sparks)
A taj lincoln nije jedini film na kojem sam primjetio trzanje ima još i the lone ranger, prometej...(sve su to filmovi na kojima sam na određenimscenama primjetio trzanje u određenim playerima na windowsu VLC-rjesiosam sa cacheom doksu mpc-hc , pot , km reproducirali tu svaku datoteku bez problema. Na windowsima se to ponavljalo kroz tri različita pc sa vlc-om i sad sepreselim na ubuntu i sad me isti problem dočeka s totemom. tak da ispada da ja jedini skidam te glomazne filmove. A na PC-u sam provjeravao sve hdd temperature sve.....
Tako da ukratko nawindowsima svi pleyeri osim VLC-a (ako se ne podigne cashe) reproduciraju bez problema a na linuxu zaj. totem.
Tako da ukratko nawindowsima svi pleyeri osim VLC-a (ako se ne podigne cashe) reproduciraju bez problema a na linuxu zaj. totem.
- recimo da je sve ostalo eliminirano, tad unutar playera treba pronači opciju npr postprocessing i sl. u nekim kombinacijama npr kod većeg opterećenja. Zbog streaminga playeri nude i skeepanje ponekog framea kao i prilagođavanje broja framea/audia.. još ostaje pronaći koja kombinacija rješava problem. (koliko ima veze s temom.. možda pogledati u drugim temama).
- btw, skidanje filma da bi se to uspoređivalo je nepraktično, onaj kog film ne zanima + problem oko legalnosti nabave filma (formalno ponašanje na forumu), tako da je mala šansa da netko napravi 'test'.. dok sam video ne mora biti ideničan pa ni usporedba nema smisla. Test koji možeš sam obaviti je imati film na stikiću i probati na dostupnim računalima, pa neki zaključak..
Trenutni zaključak može biti da je player krivac, korištenje drugog ili podešavanje je normalno rješenje..