Linux - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 20.145
|
čitano: 3.503.353
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Linux - pitanja i odgovori
RaNzO kaže...

Ali upravo u tome je poanta - ako nisu driveri instalirani, zašto onda na istom laptopu, a drugom sučelju mogu birati koju rezoluciju hoću?

Ako radi driveri su instalirani (FOSS). Isprobaj s vlasničkim.

Stručnjak za odmaganje...
15 godina

Dok ne instaliraš drajvere neće ti ni prikazati izbor DRUGIH rezolucija.

Debian Wheezy
15 godina
protjeran
Linux - pitanja i odgovori

Nije mi vrag dao mira, pa sam išao na glavnom laptopu zamijeniti Mint LTE Cinamon za LMDE. Kod instalacije sam označio (kao i uvijek)

/ - za formatiranje

swap - swap

/home - mount (bez formata)

...iz nekog razloga sada ne vidim ništa od podataka na /home particiji

EDIT:

Nisam izgubio podatke, imam dual boot sa Sabayonom i normalno ih vidim.

Odoh spavati, ako netko ima neku ideju neka napiše, trenutno više ne mogu razmišljati...hvala...

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.5.2013 1:50 (RaNzO).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
marksuci kaže...

Budite precizni kad pisete ovakve stvari. Driveri vec JESU instalirani, inace, logicno, slike ne bi niti bilo. Ali to su instalirani open source driveri, a ne proprietary driveri (bas oni od AMD-a ili Nvidia-e). Dakle, ubuduce naglasite, kao sto je Mario to napravio, da treba instalirati proprietary (vlasnicke) drivere.

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
14 godina
neaktivan

dal mogu maknut ono da me stalno pita za password kad odem na fb il kad nes instaliram? koristim ubuntu 13.04

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
1domagoj1 kaže...
marksuci kaže...

Budite precizni kad pisete ovakve stvari. Driveri vec JESU instalirani, inace, logicno, slike ne bi niti bilo. Ali to su instalirani open source driveri, a ne proprietary driveri (bas oni od AMD-a ili Nvidia-e). Dakle, ubuduce naglasite, kao sto je Mario to napravio, da treba instalirati proprietary (vlasnicke) drivere.

Mene  je  jedino  bunilo  što  na  istom (friško  instaliranom)  sustavu,  a drugom  sučelju  nema  biranja  rezolucije,  dok  na  prvom  ima...

17 godina
neaktivan
Dd_Optic kaže...

dal mogu maknut ono da me stalno pita za password kad odem na fb il kad nes instaliram? koristim ubuntu 13.04

Kako mislis, kad ides na FB? Pa stavi u browseru kojeg koristis (Firefox, Chromium, Opera, stogod) da ti zapamti password.

Ovo drugo, moze, ali nikako i niposto preporucljivo. To je tu s razlogom, a razlog se zove sigurnost. Za sve sto ti mijenja sistemske postavke sustava ti treba sifra. To je tako na Linuxu i nije bezveze sigurniji OS od nekih drugih. Zamisli situaciju da nesto pokupis i pokusa ti se samo instalirati, ali hop, ne moze jer treba sifra i ti si odmah o tome obavjesten. Uostalom nije vrag da svakih 10 min nesto instaliras. Jednom kad instaliras sto ti treba miran si.

RaNzO kaže...

Mene  je  jedino  bunilo što  na  istom (friško  instaliranom)  sustavu,  a drugom  sučelju  nema  biranja  rezolucije,  dok  na  prvom  ima...

Iskreno da ti velim, to je i meni cudno, tj. bolje receno nejasno.

14 godina
neaktivan

ne nego mi ubuntu jos svoj pass stavi, isto kao kad se logiram u sustav, al to za logiranje se maknulo ( nezz ni sam kako ) . znaci prvo me u posebnom prozoru pita za pass, to upisem , pa se tek onda logiram na fb, to me pita svaki put kad udjem u browser ak odem na fb il nesto di se moram logirat.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dd_Optic kaže...

ne nego mi ubuntu jos svoj pass stavi, isto kao kad se logiram u sustav, al to za logiranje se maknulo ( nezz ni sam kako ) . znaci prvo me u posebnom prozoru pita za pass, to upisem , pa se tek onda logiram na fb, to me pita svaki put kad udjem u browser ak odem na fb il nesto di se moram logirat.

Ozbiljno? Mozes staviti screenshot? Shift+PrtScn tipka.

14 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...
Dd_Optic kaže...

eto nemogu drukcije, kad to otvorim nemogu napravit ss al ugl to je mini prozor u koji pass moram upisat, kolko sam skuzio mogu ga i samo zatvorit bez da pass upisujem, al opet necu da mi se pojavljuje.

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.5.2013 18:52 (Dd_Optic).
14 godina
protjeran
Dd_Optic kaže...
1domagoj1 kaže...
Dd_Optic kaže...

eto nemogu drukcije, kad to otvorim nemogu napravit ss al ugl to je mini prozor u koji pass moram upisat, kolko sam skuzio mogu ga i samo zatvorit bez da pass upisujem, al opet necu da mi se pojavljuje.

Imaš screenshot aplikciju u ubuntu. Pokreni ju, postavi vrijeme okidanja, i onda možeš napraviti screenshot svega, uključujući dijaloge. Nakon toga snimi i postavi ovdje.

Ad astra peronospora
15 godina
neaktivan

.

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.5.2013 15:38 (takozvani).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Dd_Optic kaže...

Isti problem imam i ja,samo na Manjaru. Dakle,kad god se pokušam logirati na FB,uvijek mi izbaci kao da moram ukucat lozinku (od sustava naravno),kao neki keyring pitaj ti boga šta...ugl. ide na živce..

Some people say that if you play a Windows install CD backwards you will hear demon voices commanding you to worship Satan. But that's nothing. If you play it forward it will install Windows.
16 godina
neaktivan
filipvk1000 kaže...
Dd_Optic kaže...

Isti problem imam i ja,samo na Manjaru. Dakle,kad god se pokušam logirati na FB,uvijek mi izbaci kao da moram ukucat lozinku (od sustava naravno),kao neki keyring pitaj ti boga šta...ugl. ide na živce..

Dali kod startanja ubuntu morate upisati password ili imate automatsko logiranje namješteno?  

14 godina
neaktivan
Buhaha kaže...
filipvk1000 kaže...
Dd_Optic kaže...

Dali kod startanja ubuntu morate upisati password ili imate automatsko logiranje namješteno?  

ja sam prije imao to da moram upisat, a kad sam nesto stavljao gnome 3 pa to micao il sta vec... sad se automatski logiram kod startanja.

14 godina
protjeran

Nema to veze sa login-om. To je zbog keyring-a. Slobodno obrišeš fileove koji se nalaze u .gnome2/keyrings direktoriju.

Ad astra peronospora

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Bypass kaže...

Nema to veze sa login-om. To je zbog keyring-a. Slobodno obrišeš fileove koji se nalaze u .gnome2/keyrings direktoriju.

Naravno da ima. Kod automatskog logina se ne aktivira keyring i zato pita password 

Naravno da se i to može srediti. 

14 godina
neaktivan

ja ne vidim .gnome2 tamo u home folderu, iako sam stisnuo ctrl+h da vidim skrivene file-ove, a i kad odem na passwords & keys sve mi je prazno.

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.5.2013 17:24 (Dd_Optic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Buhaha kaže...
Bypass kaže...

Naravno da ima. Kod automatskog logina se ne aktivira keyring i zato pita password 

Naravno, ali njega pita za password dok se želi logirati na facebook u browseru.

Ad astra peronospora
16 godina
neaktivan
Bypass kaže...
Buhaha kaže...
Bypass kaže...

Naravno, ali njega pita za password dok se želi logirati na facebook u browseru.

Mislim da i mora jer keyring cuva pass a kako je prije upisivao pass za login on ga i sad trazi od keyring_a

Ne znam? Treba probati vratiti login password pa će vidjeti dali ce ka i dalje pitati 

16 godina
neaktivan
Dd_Optic kaže...

ja ne vidim .gnome2 tamo u home folderu, iako sam stisnuo ctrl+h da vidim skrivene file-ove, a i kad odem na passwords & keys sve mi je prazno.

Probaj opet vratiti login da ne ide automatski logiranje pa vidi dali ce te pitati opet

16 godina
neaktivan
Dd_Optic kaže...

otvoris terminal i upisi 

ls ~/.gnome2/keyrings/

vidjet ces sto je unutra to mozes i obrisati iz terminala

rm -rf ~/.gnome2/keyrings

15 godina
neaktivan

A ja koji imam Manjaro sa XFCE-Om,kako da to riješim?

Some people say that if you play a Windows install CD backwards you will hear demon voices commanding you to worship Satan. But that's nothing. If you play it forward it will install Windows.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Buhaha kaže...
Dd_Optic kaže...

otvoris terminal i upisi 

ls ~/.gnome2/keyrings/

pise da tog file-a nema (not such file or directory), kak da vratim na normalni login?

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.5.2013 20:24 (Dd_Optic).
16 godina
neaktivan
filipvk1000 kaže...

A ja koji imam Manjaro sa XFCE-Om,kako da to riješim?

Vrati login password pa neces imati problem :) 

Kaj vam je tako teško upisati pass kod paljena racunala? 

16 godina
neaktivan
Dd_Optic kaže...
Buhaha kaže...
Dd_Optic kaže...

otvoris terminal i upisi 

ls ~/.gnome2/keyrings/

pise da tog file-a nema (not such file or directory), kak da vratim na normalni login?

Odeš na korisnicki racuni ili user accounts ...  i tamo ukljucis

17 godina
neaktivan

Zasto odmah ne kazete da je u pitanju gnome-keyring?! Skratili bi puno vremena i brze bi dobili odgovor.

Mislim da XFCE isto koristi gnome keyring kao komponentu.

Ajde bilo mi je dosadno, tu je kako ga sloziti da se automatski otkljucava. Treba vam programcic Seahorse (aka Passwords and Keys). Sve pise na linku.

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.5.2013 22:33 (1domagoj1).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Kad već spominjete Manjaro, od verzije 0.8.5 imam slijedeći problem, a to je da se ne mogu spojiti na wifi koji koristi TTLS / PAP (tako su podesili na faxu). Jednostavno nakon što unesem username i password kao da ne prihvaća. U log deamon.log datoteci vidim da jednostavno autentifikacija ne prolazi.

Imao sam i ja problem sa keyringom, Seahorse je riješio problem.

16 godina

Kolega mi je neki dan pomogao u vezi Virtualbox-a i tada je radilo. Danas došao update novi za ubuntu i više ne radi. Probao sam ovo od prošli puta ali ne pomaže.{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
plavi08 kaže...

Kolega mi je neki dan pomogao u vezi Virtualbox-a i tada je radilo. Danas došao update novi za ubuntu i više ne radi. Probao sam ovo od prošli puta ali ne pomaže.{#}

Da, dosao je novi update kernela. Probaj restartati kompjuter, pa ono napraviti, jer drugo ne znam sto bi moglo, ako ni nakon toga svega nece, mozda je bug u novom kernelu. Ali mi nije bas jasno, DKMS i sluzi tome da se takve stvari ne dogadaju, da updatea driver kad se updatea kernel. Kad bootas, dok ti dode u GRUB probaj izabrati Ubuntu sa starijim kernelom (ovim proslim) pa probaj onda. Ako nista bas ne radi, jedino sto mi jos pada na pamet je backup virtualnih masina i reinstall virtualboxa...

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice