Zar niko nezna riješenje na moj problem sa World of Goo? Onaj ko nije vidio temu,napisat ću ovdje. Kad pokrenem World of Goo sve normalno radi,ali je problem što kad izađem smanji mi se slika,tj. kao crno mi bude na rubovima ekrana,a ikone se povečaju.,.zna neko riješenje?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Nikako ne uspijevam kompajlirati tgz file. Jel mi može netko obajsniti step by step što učiniti?
Nikako ne uspijevam kompajlirati tgz file. Jel mi može netko obajsniti step by step što učiniti?
.tar.gz? Imam isti problem..i mene zanima..skinio sam Hacker Evoulution Untold i nikako nemogu kompajlirati. Može step-by-step tutorial? Stvarno bi mi/nam bilo od pomoći..
Ovdje su uputstva, sa objašnjenjima svakog koraka. Također, ako koristiš Ubuntu, u dokumentaciji postoji članak Compiling things on Ubuntu the Easy Way.
Prije kompajliranja, provjeri imaš li potrebne alate za kompajliranje (na Ubuntuu potrebno je instalirati build-essential paket, budući da potrebni alati ne dolaze na LiveCD-u - sudo apt-get install build-essential checkinstall ).
Ovdje su uputstva, sa objašnjenjima svakog koraka. Također, ako koristiš Ubuntu, u dokumentaciji postoji članak Compiling things on Ubuntu the Easy Way.
Prije kompajliranja, provjeri imaš li potrebne alate za kompajliranje (na Ubuntuu potrebno je instalirati build-essential paket, budući da potrebni alati ne dolaze na LiveCD-u - sudo apt-get install build-essential checkinstall ).
Mint je,ali isto je kao Ubuntu. Instalirao am sve što treba,ali i dalje ne uspijevam. Kaže da mu nešto fali,neki nastavak poslije naredbi.
Napiše mi ovo:
chown: missing operand after 'usr/local/src'
Kompajliraš li pod korisničkim računom ili root računom? Ta poruka se može javiti kada se mijenja vlasništvo datoteka, a korisnički račun nema ovlaštenje za mijenjanje vlasništva nad /usr/local/src. Pogledaj i linije iznad ove koju si naveo, tamo može biti još informacija u čemu je problem.
Kompajliraš li pod korisničkim računom ili root računom? Ta poruka se može javiti kada se mijenja vlasništvo datoteka, a korisnički račun nema ovlaštenje za mijenjanje vlasništva nad /usr/local/src. Pogledaj i linije iznad ove koju si naveo, tamo može biti još informacija u čemu je problem.
Ako je root na Linuxu ono što je admin na Winu,onda je pod rootom.
Nema više linija,jedino još jedna u kojem piše kako da dođem do helpa.
Nemam Linux...soz :D
Moram ići; zasada, možda bi pomoglo da izvršišsudo chmod u+rwx /usr/local/src i probaš iskompajlirati program. Pomoglo bi i znati što pokušavaš kompajlirati, da pogledam ima li kakvih postova na netu s problemom kojeg imaš.
Tar.gz je kompresirani file i ne kompajlira se kao takav.
Odpakiraj file.
otvori terminal: cd /putanja/do/direktorija/
pa..
./configure
pa ako imaš sve lib-ove instalirane..
make
ako make dobro prođe, odnosno ako gcc ima sve potrebno..
sudo make install
gotovo.
Adobe napušta linux sa flash playerom.
http://www.omgubuntu.co.uk/2012/02/adobe-adandons-flash-on-linux/
Nakon verzije 11.2 više neće biti razvijan za linux platformu.
Svašta.
LOL. Meh, glupi flash je glup tak i tak.
šta će mu onda biti alternativa,vidim da s tom politikom forsiraju upotrebu Chrome-a na linuxu
šta će mu onda biti alternativa,vidim da s tom politikom forsiraju upotrebu Chrome-a na linuxu
Pa HTML5, vec polagano sazrijeva. Kakav Chrome, na Linuxu si stari, stavis Chromium i miran si. Osim ako ovaj "Papar" nece biti modularan vec bude integriran u Chrome, then we're screwed.
Adobe napušta linux sa flash playerom.
http://www.omgubuntu.co.uk/2012/02/adobe-adandons-flash-on-linux/
Nakon verzije 11.2 više neće biti razvijan za linux platformu.
Nastavit će se razvijati, ali će koristiti Pepper API. NPAPI verzija za Linux se neće razvijati (za Win i OS X hoće) - ipak, dobivat će bugfixeve slijedećih pet godina. Pepper API trenutno koristi samo Google Chrome, dok u Mozilli nemaju planova o implementaciji Peppera u Firefox.
Tar.gz je kompresirani file i ne kompajlira se kao takav.
Odpakiraj file.
otvori terminal: cd /putanja/do/direktorija/
pa..
./configure
pa ako imaš sve lib-ove instalirane..
make
ako make dobro prođe, odnosno ako gcc ima sve potrebno..
sudo make install
gotovo.
To bi upalilo kada bi bio neki instalacijski paket za os,ali to je u biti firmware za jedan STB. Konkretno,ovaj file: http://opensource.albistechnologies.com/STB/STB-7710/GPL_STB_7710_SW134.tgz
dopustite mi lagani offtopic:
još jedan razlog zašto volimo Linux (osim terminala :) ) - ako ne volite ekstenzije za chromium/firefox a ne volite imati jedan tab otvoren samo da bi vidjeli da li ste dobili novi mail u nazivu taba, onda je ovo super tut:
naime, trebali biste instalirati programčić koji se zove "gmail-notify" koji u osnovi ima 2 opcije, da vas obavijesti da imate novi mail, i uz malo tweakanja može odmah i otvoriti taj mail - samo trebate unutar polja configuration upisati:
firefox -new-tab (ako želite da vam se otvori u firefoxu) za Chrome je: "Google Chrome" -new-tab a za Chromium je: chromium-browser -new-tab
eto, toliko, zabavite se :)
Meni veli Pidgin kad dobijem mail :P
Al fora je ovo.
Postoji li btrfs driver za Windowse koji barem podržava čitanje?
Postoji li btrfs driver za Windowse koji barem podržava čitanje?
google kaže ne postoji btrfs driver za win7 ali, to se da zabići da instalacijom http://www.andlinux.org/ i onda unutar njega mountaš particije i podijeliš (share) ih sa winsima. moglo bi raditi..
a zašto ne koristiš ext(n) filesystem?
E ovo je interesantno, hvala!
Htio sam isprobati, bio mi je dobar i zadržao sam ga.
- jedno od zgodnih rješenja, VM-Server-Share.
- Ili ako je podržan od npr Easeusa, iz njega se može browsati svaki FS kojeg podržava editor.
ok, nakon nekog vremena koristenja ubuntu-a, zanima me koliko je tesko instalirati dual boot sa nekim windowsom, ako je trenutno instairan samo ubuntu
navikao sam se i svakodnevni poslovi su mi cak jednostavniji na linuxu, navikao sam se na gnome 3 i sve super, i namjeravam ga koristiti i u daljoj buducnosti
ali ponekad stvarno pozelim da odigram jednu partiju LoL-a, ili tako nesto, a wine sa tim stvarima ima problema (posebno lol) a i citam da ATI graficke opcenito nisu toliko dobro prihvacene u linuxu
znaci, ukratko, koliko je tesko i kako se instalira dual boot linux-win ako je linux trenutno jedini OS
edit: mozda je vrijedna informacija da imam jednu ntfs particiju koja ima preko 50GB slobodnog prostora, pa bih mogao nju podjeliti na dvije, i na jednoj staviti win, ako mora bit ntfs, ili ako ne, linux particija ima preko 90Gb prostora pa bi to bilo optimalnije iskoristit
win particija bi samo sluzila za jednu dvije igre, nista vise
ok, nakon nekog vremena koristenja ubuntu-a, zanima me koliko je tesko instalirati dual boot sa nekim windowsom, ako je trenutno instairan samo ubuntu
navikao sam se i svakodnevni poslovi su mi cak jednostavniji na linuxu, navikao sam se na gnome 3 i sve super, i namjeravam ga koristiti i u daljoj buducnosti
ali ponekad stvarno pozelim da odigram jednu partiju LoL-a, ili tako nesto, a wine sa tim stvarima ima problema (posebno lol) a i citam da ATI graficke opcenito nisu toliko dobro prihvacene u linuxu
znaci, ukratko, koliko je tesko i kako se instalira dual boot linux-win ako je linux trenutno jedini OS
edit: mozda je vrijedna informacija da imam jednu ntfs particiju koja ima preko 50GB slobodnog prostora, pa bih mogao nju podjeliti na dvije, i na jednoj staviti win, ako mora bit ntfs, ili ako ne, linux particija ima preko 90Gb prostora pa bi to bilo optimalnije iskoristit
win particija bi samo sluzila za jednu dvije igre, nista vise
Ja sam sebi preko njuskala kupio stari hard od 80 GB za manje od sto kuna,na njega stavio windowse sa njega samo dizem Windowse sve igre su mi na terabajtnom disku.Ako ne zelis shrinkat hard,preporucio bi ti da napravis isto sto i ja.
nije mi problem sa prostorom, samo me zanima je li komplikovana instalacija, ili mogu prosto ocistit jednu particiju, ubacit win dvd i boot-at preko njega, instalirat na cistoj particiji i to je to..
ili ima nekog drugog posla, jer mi je tesko naci na internetu odgovor za moju specificnu situaciju, pa zato pitam ovde
- problem je s brojem particija, tj standardom. Ako već imaš kreiranu extended particiju tad problema nema. Moguće su max 4 primarne particije ili primarna + extended u kojoj nemaš tih graničenja ali extended nije bootabilna, zato boot disk mora imati jednu primarnu. Standardno, npr Suse kreira barem 3 particije ( i swap je particija). Primarna particija ti je pod sda1-4, extended od sda5 nadalje. Pogledaj Gpartedom.
- kad win instaliraš nakon linuxa, windowsi pregaze bootmanager i postave svoj. Popraviš grub s liveCDa ili iz windowsa s EasyBCDom. (obrnuti redosljed instalacije je zato uobičajen).
evo ovako, sto se tice moje situacije
prvi HDD (500GB) ima 4 particije
3 za linux ('/' 'home' i 'swap')
jedna ntfs (ostala od windowsa)
drugi hdd od 1TB je ntfs particija za podatke
tacne oznake ne znam, nisam za tim racunarom pa javim veceras..
namjera mi je na prvom HDD-u podijeliti ntfs particiju na dvije, i na jednoj instalirati win, tako da ce bit ukupno 5 particija na prvom HDD-u
ili je bolje jednu od linuxovih particija podijeliti (ocigledno 'home' particiju)
To bi upalilo kada bi bio neki instalacijski paket za os,ali to je u biti firmware za jedan STB. Konkretno,ovaj file: http://opensource.albistechnologies.com/STB/STB-7710/GPL_STB_7710_SW134.tgz
Što nitko ne zna kako kompajlirati taj file?
Interesira me kako napraviti vlastitu installl proceduru ubuntua?
Konkretno.... najprije sam instalirao ubuntu, onda se igrao, isprobavao svašta i na kraju sam sučelje potpuno uredio svojim potrebama. Napravio potpuno svoj izgled, izmjenio logo pri dizanju sustava, izmjenio logo za login i pala mi je ideja: "kada sam već sve živo prilagodio da izgleda baš kako ja želim, zašto to ne bi pretvorio u vlastitu distru?"
I sad me interesira kako da napravim i vlastitu instalacijsku proceduru od Ubuntua? Dakle kad napravim od postojećeg stanja OS-a LiveCD kako postići da umjesto natpisa Install Ubuntu piše recimo Install xy nešto? I kako srediti da tamo umjesto Ubuntu loga stoji neki logo koji ja postavim? Na koji način prilagoditi to?
hvala
ovo je samo za remasteriranje distre:
http://maketecheasier.com/reconstructor-creating-your-own-ubuntu-distribution/2008/07/05
a ovdje ti je za live distro customization, samo sto ces ti morat to primjenit na novije distre