Linux - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 20.145
|
čitano: 3.539.946
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Linux - pitanja i odgovori

Jel ko na Linuxu napravio koji Python program od vas? Zanima me koje ste programe koristili za izrađivanje,pošto mislim krenit opet s Pythonom,ali ne odustat,ne znam samo u kojem programu da radim Python programe ali da ima GUI,u IDLE-u mi je dosadilo kad nema GUI-a...koji program je dobar za GUI u Pythonu? I da,koji Python da učim,najnoviji je 3.2.2?

Some people say that if you play a Windows install CD backwards you will hear demon voices commanding you to worship Satan. But that's nothing. If you play it forward it will install Windows.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pošto forum odbija da sarađuje sa webkitom, moram ovako.

filipvk1000 kaže...

Pop*zdio sam. Instaliram Wine,rekoh imam na HDD-u CoD 4 pa ću instalirat i malo igrat. Super,instaliram ja Wine,instaliram CoD,pokrenem,kad ono sve crno i muzika neka koja još i zatrzava. Znaći neide,idem odinstalirat CoD.
- Ne ide? Zašto ne ide saznaš na winehq. Ja sam prije 3 godine CoD 4 bez ikakve konfiguracije igrao na Ubuntuu.

Krenem odinstalirat,kliknem Uninstall i odma kao gotovo a osto je instaliran.
- Ne, nije. Instalacija igre je 100% bila obrisana. To što ti je CoD ostao u meniju nema veze s tim je li instaliran. Da se rješiš ikone u meniju trebao si obrisati .desktop fajl sa CoDom u nazivu iz ~/.local/share/applications/wine/Programs
I upoznaj se sa konceptom Wine prefixa, to ti je ono što kolega Bypass spominje.

Odem u Software menager i kliknem remove na Wine,ono kao uklonjeno u sekundi a i dalje instalirano. Pop*zdio sam. Odem u terminal,ukucam sudo apt-get remove wine i izbaci mi sve što je došlo sa WIne-om (neki paketi),ja odinstaliram to sve,kad ono CoD još uvijek instaliran!!
- Vidi gore. Jesi li bio trijezan kad si krenuo reinstalirati OS zbog ikone igre koju ne znaš ukloniti?!

Pop*zdio sam. Reko neću se za*ebavat s tobom i ubacim stik i bootam mint sa stika i sad biram Linux Mint u Linux Mint,obrisat sve pa instalirat Linux Mint ili nešto drugo,ja odaberem Ukloni Linux Mint i instaliraj Linux Mint. Ja instaliram sve,kad ono skontam,Mint mi je sve particije spojio u jednu,tako da sam obriso nekih 60 GB muzike.
- BACKUP! BACKUP! BACKUP! Sretan si što si ostao samo bez muzike. A da je sve particije spojio u jednu NEMA ŠANSE. To što nisi znao kakav partition layout imaš i šta je gdje mountano je tvoja greška, ne Mintova.

Super...pop*zdio sam...sad ovdje pišem post i skidam update...ja jednostavno nemam sreće s Linuxom,uvijek se nešto s*ebe i onda moram reinstall :(
- Moraš reinstall? Ne, ne moraš. Samo ti je jednostavnije slijepo klikati na next nego uključiti mozak i guglati 15 minuta.

Znam da Linux nije kriv nego ja,ali jbt svaki put zbog gluposti sj*bem...imam osječaj da Linux nije za mene...a tako mi se svidio....
- Samo nemoj odustati, kao do sada. Ti si očito naviknut na windows logiku. Ne radi, briši ga. Opet ne radi, reinstalacija pomaže 1000%. Ako nakon reinstalacije ne radi, bacaj kletve na developere.

NHF :)

bit.ly/dcyfs
Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Re: Linux - pitanja i odgovori
filipvk1000 kaže...

Jel ko na Linuxu napravio koji Python program od vas? Zanima me koje ste programe koristili za izrađivanje,pošto mislim krenit opet s Pythonom,ali ne odustat,ne znam samo u kojem programu da radim Python programe ali da ima GUI,u IDLE-u mi je dosadilo kad nema GUI-a...koji program je dobar za GUI u Pythonu? I da,koji Python da učim,najnoviji je 3.2.2?

gEdit koristim. Ima python shell i ima bash shell plugin. Tako da rastura. Imaš dosta plugin-ova za njega.

Ali definitivno jedan od boljih text editora sa brdo opcija, keyboard shortcut-a, pravog autocomplete-a, podrške brda jezika, no distract mode-a, ma čuda:

Preporučam i ostalima (besplatan je mada registracija košta, ali možete ga koristiti bez ograničenja):

http://www.sublimetext.com/2

p.s. Podržava sve od textmate-a i više.

Biti ili mniti svemiropolisno
15 godina
neaktivan
nedIm kaže...

Pošto forum odbija da sarađuje sa webkitom, moram ovako.

filipvk1000 kaže...

Pop*zdio sam. Instaliram Wine,rekoh imam na HDD-u CoD 4 pa ću instalirat i malo igrat. Super,instaliram ja Wine,instaliram CoD,pokrenem,kad ono sve crno i muzika neka koja još i zatrzava. Znaći neide,idem odinstalirat CoD.
- Ne ide? Zašto ne ide saznaš na winehq. Ja sam prije 3 godine CoD 4 bez ikakve konfiguracije igrao na Ubuntuu.

Krenem odinstalirat,kliknem Uninstall i odma kao gotovo a osto je instaliran.
- Ne, nije. Instalacija igre je 100% bila obrisana. To što ti je CoD ostao u meniju nema veze s tim je li instaliran. Da se rješiš ikone u meniju trebao si obrisati .desktop fajl sa CoDom u nazivu iz ~/.local/share/applications/wine/Programs
I upoznaj se sa konceptom Wine prefixa, to ti je ono što kolega Bypass spominje.

Reko sam ti da se ne kužim još u Linux kako treba pa nisam znao što treba napraviti.

Odem u Software menager i kliknem remove na Wine,ono kao uklonjeno u sekundi a i dalje instalirano. Pop*zdio sam. Odem u terminal,ukucam sudo apt-get remove wine i izbaci mi sve što je došlo sa WIne-om (neki paketi),ja odinstaliram to sve,kad ono CoD još uvijek instaliran!!
- Vidi gore. Jesi li bio trijezan kad si krenuo reinstalirati OS zbog ikone igre koju ne znaš ukloniti?!

Ne,imo sam viška vremena.

Pop*zdio sam. Reko neću se za*ebavat s tobom i ubacim stik i bootam mint sa stika i sad biram Linux Mint u Linux Mint,obrisat sve pa instalirat Linux Mint ili nešto drugo,ja odaberem Ukloni Linux Mint i instaliraj Linux Mint. Ja instaliram sve,kad ono skontam,Mint mi je sve particije spojio u jednu,tako da sam obriso nekih 60 GB muzike.
- BACKUP! BACKUP! BACKUP! Sretan si što si ostao samo bez muzike. A da je sve particije spojio u jednu NEMA ŠANSE. To što nisi znao kakav partition layout imaš i šta je gdje mountano je tvoja greška, ne Mintova.

Ja nisam reko da je Mint kriv,ali da je spojio particije je. Imo sam jednu od 86GB i drugu particiju (ostatak od 160 GB). Jednostavno mi je spojio particije,ali ga ne krivim.

Super...pop*zdio sam...sad ovdje pišem post i skidam update...ja jednostavno nemam sreće s Linuxom,uvijek se nešto s*ebe i onda moram reinstall :(
- Moraš reinstall? Ne, ne moraš. Samo ti je jednostavnije slijepo klikati na next nego uključiti mozak i guglati 15 minuta.

Nikad nisam ništa našo što googlam,reko sam ti da nemam sreće i da jednostavno šta god radim s*ebem,iako svi drugi to isto naprave i mogu,ja jednostavno NEMAM sreće.

Znam da Linux nije kriv nego ja,ali jbt svaki put zbog gluposti sj*bem...imam osječaj da Linux nije za mene...a tako mi se svidio....
- Samo nemoj odustati, kao do sada. Ti si očito naviknut na windows logiku. Ne radi, briši ga. Opet ne radi, reinstalacija pomaže 1000%. Ako nakon reinstalacije ne radi, bacaj kletve na developere.
Pa neću. Jesam,naviko sam,pokušavam na Linux,ali... it just won't work!
NHF :)

{#}

Underlined je moj odgovor na boldano .

Some people say that if you play a Windows install CD backwards you will hear demon voices commanding you to worship Satan. But that's nothing. If you play it forward it will install Windows.
15 godina
neaktivan

@filipvk1000 ja sam vjerojatno stariji od tebe nekih 7,8 god, ali to trenutno ne igra nikakvu ulogu. Ne razumijem zašto nisi prvo guglao problem, a tek ga onda pokušao riješiti. Ja sam u Linux svijet ušao prije nekih 3god, i aktivno sam u njemu... ali, nije me samo puklo, pa ajmo probati to. Nego sam prvo malo googlao sve - od instalacije, Terminala, naredbi u njemu, malo sam skužio i taj bash, malo se gnjavio i sa wine-om, i svašta sam probao. Probao sam valjda sve i svašta, ali sam se prvo informirao na google kako neke stvari rade. Ne možeš samo lupiti reinstall jer ti se neka igrica nije 'deinstalirala'. Ako već ne znaš se dobro služiti Linuxom, probaj guglati nešto tipa 'how to uninstall software installed with wine' etc. Google ti treba biti najbolji prijatelj, a ne metoda pokušaja i pogrešaka i cmizdrenje na forumu.

Neće ti ništa škoditi ako se malo prihvatiš neke literature - recimo ovo je izvrsna odskočna daska http://linuxcommand.org/index.php a onda probaj neki pdf od Tanenbauma (jako inteligentan lik na polju operacijskih sustava, surađivao i imao prepiske sa mnogim programerima uključujući i Linusa Torvaldsa i Richarda Stallmana). Malo prouči kako sve to radi, onda tek eksperimantiraj. Nije rješenje samo lupit reinstall, treba malo i razumijeti kako sve to radi

~21 god, ETFOS, Slavonac, linux and open source fan, net addict, želim znati više, interesi: web dev, svemir, glazba...

2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
kakapo kaže...

@filipvk1000 ja sam vjerojatno stariji od tebe nekih 7,8 god, ali to trenutno ne igra nikakvu ulogu. Ne razumijem zašto nisi prvo guglao problem, a tek ga onda pokušao riješiti. Ja sam u Linux svijet ušao prije nekih 3god, i aktivno sam u njemu... ali, nije me samo puklo, pa ajmo probati to. Nego sam prvo malo googlao sve - od instalacije, Terminala, naredbi u njemu, malo sam skužio i taj bash, malo se gnjavio i sa wine-om, i svašta sam probao. Probao sam valjda sve i svašta, ali sam se prvo informirao na google kako neke stvari rade. Ne možeš samo lupiti reinstall jer ti se neka igrica nije 'deinstalirala'. Ako već ne znaš se dobro služiti Linuxom, probaj guglati nešto tipa 'how to uninstall software installed with wine' etc. Google ti treba biti najbolji prijatelj, a ne metoda pokušaja i pogrešaka i cmizdrenje na forumu.

Neće ti ništa škoditi ako se malo prihvatiš neke literature - recimo ovo je izvrsna odskočna daska http://linuxcommand.org/index.php a onda probaj neki pdf od Tanenbauma (jako inteligentan lik na polju operacijskih sustava, surađivao i imao prepiske sa mnogim programerima uključujući i Linusa Torvaldsa i Richarda Stallmana). Malo prouči kako sve to radi, onda tek eksperimantiraj. Nije rješenje samo lupit reinstall, treba malo i razumijeti kako sve to radi

Imam 14 godina,vjerojatno si stariji :) A ma reko sam,nikad nemogu nać rješenje na google-u,jednostavno kad ga tražim na googlu nema ga,a kad netražim svuda je. A pokušo sam naučit Bash,odusto sam....Kako nemogu lupit? Vidiš da mogu,ali ako opet zašteka,morat ću opet ili reinstall ili tražit riješenje,a 1. opcija mi je brža i lakša. (znam šta si mislio reći,ali ja govorim kako ja razmišljam: Ehm,reinstall.  Hmm,kad ovo kažem niko mi neće vjerovat al eto reći ću:

Ja ŽELIM naučit sve,i Bash tj. kako se služiti Terminalom,i Python da si mogu raditi neke programe,i kako sve to radi ali jednostavno NEMAM sreće. Šta god radim,svaki put s*ebem. Recimo,primjer,htio sam si instalirati Conky,i bilo je u par linija kako instalirati,samo sam trebo copy/paste,i kad sam ukuco 1. naredbu odjednom mi milion nekih čuda počelo izbacivati neke valjda baterije nemam pojma,a tamo uopće nije pisalo da će to izbacit nit ništ. Jednostavno,šta god pokušam smrdam,tako da mi je najlakše gledat kako drugi rade čuda i uživat u reinstalaciji. Jer jednostavno NEMAM sreće!

15 godina

Kada izlazi nova verzija Ubuntu-a??

inox
15 godina
x18x05x kaže...

Kada izlazi nova verzija Ubuntu-a??

Nasao.. https://wiki.ubuntu.com/PrecisePangolin/ReleaseSchedule

inox
14 godina
protjeran
filipvk1000 kaže...

Imam 14 godina,vjerojatno si stariji :) A ma reko sam,nikad nemogu nać rješenje na google-u,jednostavno kad ga tražim na googlu nema ga,a kad netražim svuda je. A pokušo sam naučit Bash,odusto sam....Kako nemogu lupit? Vidiš da mogu,ali ako opet zašteka,morat ću opet ili reinstall ili tražit riješenje,a 1. opcija mi je brža i lakša. (znam šta si mislio reći,ali ja govorim kako ja razmišljam: Ehm,reinstall.  Hmm,kad ovo kažem niko mi neće vjerovat al eto reći ću:

Ja ŽELIM naučit sve,i Bash tj. kako se služiti Terminalom,i Python da si mogu raditi neke programe,i kako sve to radi ali jednostavno NEMAM sreće. Šta god radim,svaki put s*ebem. Recimo,primjer,htio sam si instalirati Conky,i bilo je u par linija kako instalirati,samo sam trebo copy/paste,i kad sam ukuco 1. naredbu odjednom mi milion nekih čuda počelo izbacivati neke valjda baterije nemam pojma,a tamo uopće nije pisalo da će to izbacit nit ništ. Jednostavno,šta god pokušam smrdam,tako da mi je najlakše gledat kako drugi rade čuda i uživat u reinstalaciji. Jer jednostavno NEMAM sreće!

Mlad si momak i lijepo je da to sve želiš znati :)

Ne da nemaš sreće, nego nemap strpljenja previše s obzirom na godine (bez zamjere, svi smo takvi bili pa zato pametujemo kad smo stariji {#} )

Ono što ti fali jest strpljenje i sistem, odnosno učenje po pravim koracima. Prvo i osnovno, nauči sve o sustavu, strukturi sustava itd. To je početna točka. Znam da je dosadno ali tako to mora biti. Nakon toga nastavi sa bashom. Uči raditi skripte, sve što ti padne na pamet radi u bashu. Kad ti bash postane nešto što ide po automatizmu, onda počni sa nekim drugim jezikom.

I za početak odaberi neki easy to install stabilan sustav, poput ubuntu-a ili mint-a. I oni su linux kao i svaki drugi, tako da se nemoj zamarati sa primjerice arch-om i sličnim distrama. Primjerice ja sam počeo na ubuntu i nikad se nisam maknuo sa njega. Jest radio sam sa desecima drugih, ali na kraju se uvijek vratim na Ubuntu.

I polako, korak po korak ;)

15 godina
neaktivan
Bypass kaže...
filipvk1000 kaže...

Mlad si momak i lijepo je da to sve želiš znati :)

Ne da nemaš sreće, nego nemap strpljenja previše s obzirom na godine (bez zamjere, svi smo takvi bili pa zato pametujemo kad smo stariji {#} )

Ono što ti fali jest strpljenje i sistem, odnosno učenje po pravim koracima. Prvo i osnovno, nauči sve o sustavu, strukturi sustava itd. To je početna točka. Znam da je dosadno ali tako to mora biti. Nakon toga nastavi sa bashom. Uči raditi skripte, sve što ti padne na pamet radi u bashu. Kad ti bash postane nešto što ide po automatizmu, onda počni sa nekim drugim jezikom.

I za početak odaberi neki easy to install stabilan sustav, poput ubuntu-a ili mint-a. I oni su linux kao i svaki drugi, tako da se nemoj zamarati sa primjerice arch-om i sličnim distrama. Primjerice ja sam počeo na ubuntu i nikad se nisam maknuo sa njega. Jest radio sam sa desecima drugih, ali na kraju se uvijek vratim na Ubuntu.

I polako, korak po korak ;)

Pa naravno da želim,kad je to sve zanimljivo (barem meni). Ne,nego nemam sreće. Jednostavno,ja bih i tenka s*ebo.

A ma pokušo sam Bash,ali nemam sreće,napravim naziv_datoteke.sh  i onda neznam šta s time..jednostavno,uvijek neki problem. A kad pitam na forumu odgovori budu "PA googlaj malo" ili "Imaš na tom i tom forumu","imaš wikipediu" itd....nikad ne dobijem odgovor koji je od neke pomoći. Recimo,počeo bih s Bashom,i kad bih pito za nešto,rekli bi odi na ovaj link: www.google.com i tamo pitaj -.-'' tako da kad bi naišo na problem,odusto bih odma. Odabro sa Linux Mint,koji mi više paše od Ubuntu-a (stupid Unity).  ...

15 godina
filipvk1000 kaže...

Pa naravno da želim,kad je to sve zanimljivo (barem meni). Ne,nego nemam sreće. Jednostavno,ja bih i tenka s*ebo.

A ma pokušo sam Bash,ali nemam sreće,napravim naziv_datoteke.sh  i onda neznam šta s time..jednostavno,uvijek neki problem. A kad pitam na forumu odgovori budu "PA googlaj malo" ili "Imaš na tom i tom forumu","imaš wikipediu" itd....nikad ne dobijem odgovor koji je od neke pomoći. Recimo,počeo bih s Bashom,i kad bih pito za nešto,rekli bi odi na ovaj link: www.google.com i tamo pitaj -.-'' tako da kad bi naišo na problem,odusto bih odma. Odabro sa Linux Mint,koji mi više paše od Ubuntu-a (stupid Unity).  ...

Problem je sto ti pokusavas nauciti bash, tako da se igras pogadanja i googlanja bez pravoga sistematskoga ucenja. Moje misljenje je takav nacin ucenja los i da je vrlo spor. Bash je ipak programski jezik, i da bi dosao do njega moras ipak stvari znati opcenito o komandoj liniji i sl. No to ocekuejs da ti sve bude servirano pa stalno zapitkujes bilo google bilo forum. Ja ne kazem da je lose postavljati pitanja, no ako ces za svaku glupost postavljati pitanje, onda se bolje okani ucenja bilokakvoga programskoga jezika. Neke stvari moras sam zakljuciti ili ih sam pronaci.

Prvo moras u sebi prihvatiti da bash ili bilo sto drugo neces nauciti preko noci. Moras shvatiti da je to dugotrajan proces ucenja i usavrsavanja i mozda u pocetku neces moci stvoriti nista korisno. Kad to prihvatis onda se uhvati sistematskoga ucenja.

Mislim da je ova knjiga barem milijun puta preporucena kao uvod u bash:

http://linuxcommand.org/tlcl.php

Na FTAcademy imas dosta free materijala za ucenje linuxa, Od kojih preporucujem da krenes sa:

GNU/Linux Basic

Twitter- @capttawish Linux/GNU live forever.
15 godina
neaktivan

pozdrav, intalirao sam mint 12 gnome classic na novu tosibu c660d-1e2 i nikako bluetooth da proradi...jednostavno ne postoji {#} ....prijedlozi,savijeti

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Miha047 kaže...

pozdrav, intalirao sam mint 12 gnome classic na novu tosibu c660d-1e2 i nikako bluetooth da proradi...jednostavno ne postoji {#} ....prijedlozi,savijeti

Jel ti servis pokrenut uopće?

15 godina
neaktivan

pokrenut je al niš nemože pronaći makar su 2 mobitela i drugi laptop koji je ukljucen isto...samo ostane na "searching for devices"....a i niko od ova tri ukljucena ne prepoznaje njega...prije sam imao hp6820 i nikad nisam imao problema na mintu....mislim ipak da mi neš nije podešeno kak trea

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
kada nesto u live linuxu instaliram(nrp. audio kodeci na kubuntuu), gdje se to zapisuje? nema problema ako zapisuje na usb s kojeg sam ga digao, bitno mi je da nista na hard ne zapisuje. zahavljujem. :)
Ako sam ti pomogao, stisni HVALA! =)
14 godina
Suddenly Psychotic kaže...
kada nesto u live linuxu instaliram(nrp. audio kodeci na kubuntuu), gdje se to zapisuje? nema problema ako zapisuje na usb s kojeg sam ga digao, bitno mi je da nista na hard ne zapisuje. zahavljujem. :)

Ako nisi instalirao kao persistent onda se ne zapisuje nigdje (osim puppy-a koji sprema sve nove zapise u file). Ako kod instalcije koristio persistent mogućnost onda ti je zapisana na USB-u.

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
13 godina
neaktivan
mozes malo pojasniti? nije nista instalirano, samo radi sa stick i nista vise...
Ako sam ti pomogao, stisni HVALA! =)
14 godina
Suddenly Psychotic kaže...
mozes malo pojasniti? nije nista instalirano, samo radi sa stick i nista vise...

Znači pokrećeš ga kao Live s USB-a. Mislim da će se svaki put pokrenuti kao obični live, bez obzira što si ti instalirao. Za to ti služe neke druge tehnike a to je instalacija distribucije na USB u persistent modu. Meni je najbolje poslužio

Linux Live USB Creator a mislim da Unetbootin može napraviti istu stvar. U persistentnom modu jeddan dio USB-a se odvaja za spremanje promjena kako bi iste imao na raspolaganju kod idućeg podizanja sustava.

15 godina

Pozdrav

Koristim Ubuntu nekoliko dana,učim i sviđa mi se..al naišao sam na jedan problem

Skinuo sam jednu temu koja je u .zip-u i sad bi je trebao raspakirat u usr/share/theme folder..međutim kad to pokušam dobijem poruku da nemam dozvolu to napravit,ista stvar se desi i sa copy/paste pokušajima

Pretpostavljam da to ima neke veze sa root privilegijama,pokušavao sam nešto sa sudo naredbom u terminalu al neide nikako..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
La Roca kaže...

Pozdrav

Koristim Ubuntu nekoliko dana,učim i sviđa mi se..al naišao sam na jedan problem

Skinuo sam jednu temu koja je u .zip-u i sad bi je trebao raspakirat u usr/share/theme folder..međutim kad to pokušam dobijem poruku da nemam dozvolu to napravit,ista stvar se desi i sa copy/paste pokušajima

Pretpostavljam da to ima neke veze sa root privilegijama,pokušavao sam nešto sa sudo naredbom u terminalu al neide nikako..

sudo cp source destination

gdje je source lokacija gdje se file nalazi, a destination lokacija gdje ga zelis kopirati. Ili alternativno, ako ti je neugodno s terminalom:

gksudo nautilus

sto ce otvoriti Nautilus (file manager) s root privilegijama, pa ga onda kopiras na taj nacin, pomocu GUI-ja.

Samo, budi ekstra oprezan da slucajno nesto ne obrises, jer s root privilegijama mozes obrisati gotovo sve, cak i iz samog OS-a kad radi.

C provides a programmer with more than enough rope to hang himself. C++ provides a firing squad, blindfold and last cigarette.
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.2.2012 14:50 (1domagoj1).
17 godina
neaktivan

Dobro pretpostavljaš. U terminal kucaj sudo nautilus da file manager pokreneš sa odgovarajućim ovlastima.

Kasnim...

bit.ly/dcyfs
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.2.2012 14:51 (nedIm).
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina

Danas sam napravio regular update (openSUSE 12.1), među zakrpama je bio i flash update, nakon njega opet se vole FF+ATI i Flash.{#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.2.2012 23:56 (mario.L_hr).

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ok, kratko pitanje

danas sam napravio update sa ubuntu 10.10 na 11.04, ali 11:10 cu vjerovatno napraviti fresh install, jer ovako ipak napravi previse problema

za sad manje vise sve radi, ali problem je na youtube

browser je bio chrome, i ponekad mi ne otvori video nikako, pa moram refresh vise puta da se pojavi slika ( i opcije kada idem desni klik na crnu podlogu na kojoj bi trebao biti video), zvuk radi uvijek

sada koristim chromium, i imam isti problem

pokusao sam u firefox otvorit vise videa, i za sad se nije ni jednom pojavila greska..

buduci da ipak ne zelim koristiti firefox, sta mi predlazete da pokusam ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Dok sam koristio Chrome, uvijek sam bio na Dev verziji i radila je bez problema. Možda da probaš nju (ili betu)?

LINK

bit.ly/dcyfs
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
ismar89 kaže...

ok, kratko pitanje

danas sam napravio update sa ubuntu 10.10 na 11.04, ali 11:10 cu vjerovatno napraviti fresh install, jer ovako ipak napravi previse problema

za sad manje vise sve radi, ali problem je na youtube

browser je bio chrome, i ponekad mi ne otvori video nikako, pa moram refresh vise puta da se pojavi slika ( i opcije kada idem desni klik na crnu podlogu na kojoj bi trebao biti video), zvuk radi uvijek

sada koristim chromium, i imam isti problem

pokusao sam u firefox otvorit vise videa, i za sad se nije ni jednom pojavila greska..

buduci da ipak ne zelim koristiti firefox, sta mi predlazete da pokusam ?

Imao sam sličan problem, probao sam ovaj odgovor

Bitan dio je da kopiraš Flash plugin od Firefoxa u Chrome/Chromium folder sa pluginovima.

Please state the nature of the tehnical – oh... it's you.
15 godina
neaktivan

ni jedno ni drugo mi nije rijesilo problem, ali hvala u svakom slucaju

odoh sada instalirati 11.10, i to fresh kopiju pa da vidim kako se onda sve ponasa {#}

edit: evo nakon upgrade-a na 11.10, youtube radi kako treba

edit2: youtube radi, ali unity je uzasan, gnome takodje, a gnome classic nije ni blizu ko klasicni gnome na recimo 10.04

je li postoji neka zamjena za to, ili se prosto moram naviknut na ovo ?

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.2.2012 16:58 (ismar89).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ismar89 kaže...

ni jedno ni drugo mi nije rijesilo problem, ali hvala u svakom slucaju

odoh sada instalirati 11.10, i to fresh kopiju pa da vidim kako se onda sve ponasa {#}

edit: evo nakon upgrade-a na 11.10, youtube radi kako treba

edit2: youtube radi, ali unity je uzasan, gnome takodje, a gnome classic nije ni blizu ko klasicni gnome na recimo 10.04

je li postoji neka zamjena za to, ili se prosto moram naviknut na ovo ?

Na edit2: Ubuntu je zgrabio taj Unity, koji je diskutabilan. Meni je eto, koristan. Bolji od alternativa. Imaju ti fall-backovi, ali, navikni se na Unity :) Ako hoćeš klasični (savršeni :) Gnome, moja preporuka je Debian Stable. Ovi svi dalje što su na Gnome 3 su... ah, recimo, lošiji.

Zašto i kako je Gnome 3 ovakav kakav je jest opet posebna diskusija. Samo mogu potvrditi da se ti razni fall-backovi znaju rušiti (imam 6 distri), te da je jedini (od mojih instaliranih) Debian (trenutno) na classicu, pa dok se ne promijeni...

Sad, dal' se bolje navikavat na Gnome 3 (desktop click???*) ili na KDE, pitanje jest...

*???????? i opet ???????? nek mi netko objasni taj minorni detalj gdje nit desktop right-click, nit desktop pull-and-copy-file ne rade ???????

15 godina
neaktivan

evo nasao sam neke dodatke koje gnome 3 cine cak i dobrim, kao dodatak taskbara, dodatak klasicnog menija sa gornje strane itd..

jos uvijek me nervira sto ne mogu napraviti shortcut na gornji dio (kako god da se zove) ali nema veze, i ovako je relativno brzo i naviknut cu se

vec nakon nekoliko sati koristenja se cini puno boljim, mozda kasnije bude ugodnije i od klasicnog gnome-a

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
the_rover kaže...
(...)

*???????? i opet ???????? nek mi netko objasni taj minorni detalj gdje nit desktop right-click, nit desktop pull-and-copy-file ne rade ???????

To je namjerno napravljeno, zato što je ustanovljeno (kod korisnika) da desktop često postane zakrčen ikonama različitih dokumenata (koje treba sređivati svako malo vremena, budući da ljudi koriste desktop kao folder za privremeno spremanje datoteka, ...), te desktop izgleda neuredno (što je protivno onome čemu su dizajneri GNOME Shella težili).

Želiš li ikone na desktopu, možeš ih uključiti pomoću GNOME Tweak Toola - potraži opciju Have file manager handle the desktop.

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice