Linux - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 20.145
|
čitano: 3.539.212
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Linux - pitanja i odgovori
Corpse Bride kaže...

S tim mi prikaze ali nemam Windowsa na listi i ne uspijevam ga dodati..

Pa pokušaj sa update-grub. Možda ti ovo pomogne.

Novi AMD/ATI driveri i openSUSE 12.1 + flash+FF se baš i nevole. Pojavom bilo kojeg flash elementa, prilikom surfanja, dolazi do značajnog usporavanja, kod FF najviše a kod chromiuma najmanje. Možda je problem u mojim komponentama (stra kanta) ali sa no proprietary driverima nije bilo ovih problema. Mislim da će slijediti lagani uninstall.

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
16 godina
neaktivan
Master Tino kaže...

Dali se moze u fedori(latest) disableat drugi status bar, tj da ostane samo jedan(poželjno samo top), kao na mintu 12, (...)

GNOME Shell u Fedori 16 ima samo jedan panel - onaj na vrhu. Da ne koristiš GNOME Fallback (GNOME Classic)?

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
15 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...

Pa pokušaj sa update-grub. Možda ti ovo pomogne.

Novi AMD/ATI driveri i openSUSE 12.1 + flash+FF se baš i nevole. Pojavom bilo kojeg flash elementa, prilikom surfanja, dolazi do značajnog usporavanja, kod FF najviše a kod chromiuma najmanje. Možda je problem u mojim komponentama (stra kanta) ali sa no proprietary driverima nije bilo ovih problema. Mislim da će slijediti lagani uninstall.

Pokušala, ne ide. Dodala sam windows i tamo u /etc/grub.d po nekom tutu i opet nista... Ako mozes pogledati da ti kopiram sadrzaj fileova..?

16 godina
neaktivan
Linux - pitanja i odgovori

@Corpse

Prvo napravi ovo, pa postaj rezultate ovdje.

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.2.2012 16:11 (Master Tino).
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Maloprije instaliro Linux Mint 12 na laptop. Sve je super,nema zamjerke,upravo skidam update (a to će potrajat s obzirom da je prosječna brzina kod mene 12 kb/sec),ali mi nešto nije jasno. Instaliro sam driver za wireless,i kad odspojim kabel od interneta (modema) sa laptopa,i kad kliknem Wireless On kao da nisam kliknio..? Tako da se na net moram spajat jedino ako uključim kabel od interneta u laptop :/ ima neko rješenje? Upravo skidam/instaliram update,pa kad završim,toga možda neće biti. Između ostalog,ovo je sjajna distra,samo je malo glupo što koristi GNOME i MATE zajedno. Za one koje neznaju,Mate je nešto kao Desktop Environment,ali dole (kao KDE) tako da izgleda ko da imam KDE i GNOME u isto vrijeme,malo čudno....inače Mint mi se jako sviđa,i mislim da ću ostat pri ovoj distri (osim ako nebude bilo nekih problema  koji su nerješivi)...možda ako budem imo vremena i ako mi se bude dalo napravim kratki review ako očete :P i da,ja na inf. dignem Mint sa stika,i kad ono svi se okupili wooow šta je to i ja objasnim,i sad 2 iz razza žele da im instaliram Mint! Zar to nije super,sve više korisnika Linuxa?? :D

EDIT: Riješio problem sa wirelessom. {#}

Some people say that if you play a Windows install CD backwards you will hear demon voices commanding you to worship Satan. But that's nothing. If you play it forward it will install Windows.
Poruka je uređivana zadnji put čet 16.2.2012 11:10 (filipvk1000).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Instalirao sam Ubuntu 11.10 na pc, kada se prvi put bootao stane mi na slijedecem CHECKING BATTERY STATE i OK pored njega.. Na laptopu takvi problema nije bilo..
inox
15 godina
neaktivan
filipvk1000 kaže...

Maloprije instaliro Linux Mint 12 na laptop. Sve je super,nema zamjerke,upravo skidam update (a to će potrajat s obzirom da je prosječna brzina kod mene 12 kb/sec),ali mi nešto nije jasno. Instaliro sam driver za wireless,i kad odspojim kabel od interneta (modema) sa laptopa,i kad kliknem Wireless On kao da nisam kliknio..? Tako da se na net moram spajat jedino ako uključim kabel od interneta u laptop :/ ima neko rješenje? Upravo skidam/instaliram update,pa kad završim,toga možda neće biti. Između ostalog,ovo je sjajna distra,samo je malo glupo što koristi GNOME i MATE zajedno. Za one koje neznaju,Mate je nešto kao Desktop Environment,ali dole (kao KDE) tako da izgleda ko da imam KDE i GNOME u isto vrijeme,malo čudno....inače Mint mi se jako sviđa,i mislim da ću ostat pri ovoj distri (osim ako nebude bilo nekih problema  koji su nerješivi)...možda ako budem imo vremena i ako mi se bude dalo napravim kratki review ako očete :P i da,ja na inf. dignem Mint sa stika,i kad ono svi se okupili wooow šta je to i ja objasnim,i sad 2 iz razza žele da im instaliram Mint! Zar to nije super,sve više korisnika Linuxa?? :D

da ti malo oduševljenje splasne, probaj neku aplikaciju nativno predviđenu za windowse (OSX) instalirati na Linux. Pa ćeš tek onda vidjeti muke, lako ti instalirati OS, daj probaj naći SVE drivere, ili sve aplikacije koje trebaju. Ja sam recimo imao svojevrsni contest sam sa sobom i došao do cifre od nekih 60-70% software da mi radi na Linuxu. Naravno, google sam okrenio naopako, i zilijun dodatnih libraryja sam ponekada morao dodati, ali se isplatilo  - CnC Generalsi, Adobe Photoshop, Call of Duty 2 i 4, POP Peeper i mnogi drugi su mi sasvim lijepo radili. Kad to uspiješ onda se javi. Ili, savladaj malo Terminal ozbiljnije, i iskoristi malo taj bash za neku korisnu stvar

x18x05x kaže...
Instalirao sam Ubuntu 11.10 na pc, kada se prvi put bootao stane mi na slijedecem CHECKING BATTERY STATE i OK pored njega.. Na laptopu takvi problema nije bilo..

google kaže reinstall drivera za grafičku

~21 god, ETFOS, Slavonac, linux and open source fan, net addict, želim znati više, interesi: web dev, svemir, glazba...
15 godina
Kakav reinstal kad nemogu uc u sistem?
inox
15 godina
neaktivan
x18x05x kaže...
Kakav reinstal kad nemogu uc u sistem?

you can get to a command prompt by pressing Ctrl+Alt+F1

~21 god, ETFOS, Slavonac, linux and open source fan, net addict, želim znati više, interesi: web dev, svemir, glazba...
15 godina
Dobijem login screen, upisujem ono sto sam stavio u instalaciji, uvijek pise da nije tocno.. a sad dal je to lozinka ili ime neznam.. samo znam da sam sve tocno upisao i nece...
inox
16 godina
x18x05x kaže...
Dobijem login screen, upisujem ono sto sam stavio u instalaciji, uvijek pise da nije tocno.. a sad dal je to lozinka ili ime neznam.. samo znam da sam sve tocno upisao i nece...

-nisi sve točno upisao.

Linux razlikuje mala i velika slova. Ako nikako ne uspjevaš, ponovi instalaciju, jer ponavljanje je majka mudrosti.

user: uobičajeno malim slovima.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put čet 16.2.2012 12:09 (ihush).
15 godina
neaktivan
kakapo kaže...
filipvk1000 kaže...

da ti malo oduševljenje splasne, probaj neku aplikaciju nativno predviđenu za windowse (OSX) instalirati na Linux. Pa ćeš tek onda vidjeti muke, lako ti instalirati OS, daj probaj naći SVE drivere, ili sve aplikacije koje trebaju. Ja sam recimo imao svojevrsni contest sam sa sobom i došao do cifre od nekih 60-70% software da mi radi na Linuxu. Naravno, google sam okrenio naopako, i zilijun dodatnih libraryja sam ponekada morao dodati, ali se isplatilo  - CnC Generalsi, Adobe Photoshop, Call of Duty 2 i 4, POP Peeper i mnogi drugi su mi sasvim lijepo radili. Kad to uspiješ onda se javi. Ili, savladaj malo Terminal ozbiljnije, i iskoristi malo taj bash za neku korisnu stvar

A šta mogu s Bashom? I da krenem učit odustat ću,ko i sa Pythonom ( po 3. put)...

Some people say that if you play a Windows install CD backwards you will hear demon voices commanding you to worship Satan. But that's nothing. If you play it forward it will install Windows.
17 godina
neaktivan
filipvk1000 kaže...

A šta mogu s Bashom? I da krenem učit odustat ću,ko i sa Pythonom ( po 3. put)...

http://en.wikipedia.org/wiki/Bash_%28Unix_shell%29

Boldano: lose, lose...

C provides a programmer with more than enough rope to hang himself. C++ provides a firing squad, blindfold and last cigarette.
15 godina
neaktivan

Bash je nešto fenomenalno, od kada sam shvatio što se sve može u njemu, više ne tražim program da u njemu napravim neki specifični zadatak (tipa konverzija .fla u .mp3) nego sam si napravim svoju skriptu koja mi to napravi, brže, efikasnije i sa nevjerojatno malim brojem linija koda ;) to onda izgleda prekrasno jer sa 3 linije koda izbjegavam sva ona silna guglanja, downloade, registracije, instalacije, I agree, i slične načine da gubim vrijeme

Doduše, ni bash nije svemoguć, ali da je jako koristan, je. 

3 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

s kojim programom klonirat disk na kojem je Linux ?? piše da acronis to ne radi..{#}

0 0 hvala 0
16 godina
buggie kaže...

s kojim programom klonirat disk na kojem je Linux ?? piše da acronis to ne radi..{#}

- radi svaki alat (koji kopira sector-by-sector), tj nevažno mu je što je gore.

Nešto sasvim drugo je dali je soft za linux, win..

Može npr LiveCDa npr clonezilla, ghost itd.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
neaktivan
ihush kaže...
buggie kaže...

- radi svaki alat (koji kopira sector-by-sector), tj nevažno mu je što je gore.

Nešto sasvim drugo je dali je soft za linux, win..

Može npr LiveCDa npr clonezilla, ghost itd.

stavio sam acronis na xp pa sad radim klon.. nešto sporo ide,obično kad radim s windowsima završi za 20ak min

15 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...
filipvk1000 kaže...

http://en.wikipedia.org/wiki/Bash_%28Unix_shell%29

Boldano: lose, lose...

Vau,znam šta je Shell i Bash,to sam samo reko "šta mogu s bashom" zato što znam da ću odustat ko i sa boladnim što je po tebi "loše,loše"....tako sam krenio i HTML i odusto,C++ i odusto,ja jednostavno odustajem :)

13 godina
odjavljen
filipvk1000 kaže...

Vau,znam šta je Shell i Bash,to sam samo reko "šta mogu s bashom" zato što znam da ću odustat ko i sa boladnim što je po tebi "loše,loše"....tako sam krenio i HTML i odusto,C++ i odusto,ja jednostavno odustajem :)

Vjeruj mi,i bolje da si odustao. Ionako su to gluposti. VB bi ti se mogao svidjeti.

SK crew
14 godina
protjeran
Pranja kaže...

Vjeruj mi,i bolje da si odustao. Ionako su to gluposti. VB bi ti se mogao svidjeti.

{#}

Biti ili mniti svemiropolisno
13 godina
neaktivan
hrvooje kaže...

jel netko čitao recenziju dedeimede o dreamlinux 5? izgleda da ga je oduševila ova brazilska debian-based distribuca na xfce-u. 

http://dedoimedo.com/computers/dreamlinux-ver-5.html

Kolega upravo testira na nekoj starijoj mašini, uskoro bude recenzija. Čini mi se da nije zadovoljan.

Prije par godina sam ga i ja isprobao, nije me oduševio ničim osim brzinom, koje može zahvaliti Xfceu.

★ Regionalni portal posvećen Linuxu i otvorenim sustavima - www.linuxzasve.com
15 godina
neaktivan
Pranja kaže...
filipvk1000 kaže...

Dali je ovo neki sarkazam ili ti usitinu vjerujes u ovo sta si naopisao!? {#}

Ako nije sarkazam, sala ili nesto trece....moram ti reci da zivis u gadnoj zabludi pa bi trebao proucit jos jednom malo neke osnove te onda ici ljudima davati neke savjete. NHF

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
13 godina
odjavljen

Hebiga,kad nemamo smajli za sarkazam.

SK crew
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Pranja kaže...

Hebiga,kad nemamo smajli za sarkazam.

Dobro je onda...vec sam pomislio da si ozbiljan. {#}

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
13 godina
odjavljen
win32 kaže...
Dobro je onda...vec sam pomislio da si ozbiljan. {#}

Ma ne. Vidiš da sam spomenuo VB. XD

SK crew
15 godina
neaktivan

Razlog zašto od svega odustajem je što nemam kome prikazati rad,pa onda se hvalim sam sebi. Da imam kome pokazati i da mi taj neko da ideju ili pohvali,vjerojatno bih nastavio..al ovako ...ajd,skidam IPython(nije od Apple-a :D ) to je mislim Python Shell ak sre nevaram pa neki tutorijal ako ima za download na Hrvatskom/Engleskom?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pop*zdio sam. Instaliram Wine,rekoh imam na HDD-u CoD 4 pa ću instalirat i malo igrat. Super,instaliram ja Wine,instaliram CoD,pokrenem,kad ono sve crno i muzika neka koja još i zatrzava. Znaći neide,idem odinstalirat CoD. Krenem odinstalirat,kliknem Uninstall i odma kao gotovo a osto je instaliran. Odem u Software menager i kliknem remove na Wine,ono kao uklonjeno u sekundi a i dalje instalirano. Pop*zdio sam. Odem u terminal,ukucam sudo apt-get remove wine i izbaci mi sve što je došlo sa WIne-om (neki paketi),ja odinstaliram to sve,kad ono CoD još uvijek instaliran!! Pop*zdio sam. Reko neću se za*ebavat s tobom i ubacim stik i bootam mint sa stika i sad biram Linux Mint u Linux Mint,obrisat sve pa instalirat Linux Mint ili nešto drugo,ja odaberem Ukloni Linux Mint i instaliraj Linux Mint. Ja instaliram sve,kad ono skontam,Mint mi je sve particije spojio u jednu,tako da sam obriso nekih 60 GB muzike. Super...pop*zdio sam...sad ovdje pišem post i skidam update...ja jednostavno nemam sreće s Linuxom,uvijek se nešto s*ebe i onda moram reinstall :( Znam da Linux nije kriv nego ja,ali jbt svaki put zbog gluposti sj*bem...imam osječaj da Linux nije za mene...a tako mi se svidio.... {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
filipvk1000 kaže...

Pop*zdio sam. Instaliram Wine,rekoh imam na HDD-u CoD 4 pa ću instalirat i malo igrat. Super,instaliram ja Wine,instaliram CoD,pokrenem,kad ono sve crno i muzika neka koja još i zatrzava. Znaći neide,idem odinstalirat CoD. Krenem odinstalirat,kliknem Uninstall i odma kao gotovo a osto je instaliran. Odem u Software menager i kliknem remove na Wine,ono kao uklonjeno u sekundi a i dalje instalirano. Pop*zdio sam. Odem u terminal,ukucam sudo apt-get remove wine i izbaci mi sve što je došlo sa WIne-om (neki paketi),ja odinstaliram to sve,kad ono CoD još uvijek instaliran!! Pop*zdio sam. Reko neću se za*ebavat s tobom i ubacim stik i bootam mint sa stika i sad biram Linux Mint u Linux Mint,obrisat sve pa instalirat Linux Mint ili nešto drugo,ja odaberem Ukloni Linux Mint i instaliraj Linux Mint. Ja instaliram sve,kad ono skontam,Mint mi je sve particije spojio u jednu,tako da sam obriso nekih 60 GB muzike. Super...pop*zdio sam...sad ovdje pišem post i skidam update...ja jednostavno nemam sreće s Linuxom,uvijek se nešto s*ebe i onda moram reinstall :( Znam da Linux nije kriv nego ja,ali jbt svaki put zbog gluposti sj*bem...imam osječaj da Linux nije za mene...a tako mi se svidio.... {#}

sudo apt-get autoremove ; sudo apt-get purge

rm -rf /home/username/.wine

That easy.

Biti ili mniti svemiropolisno
15 godina
neaktivan
Bypass kaže...
filipvk1000 kaže...

sudo apt-get autoremove ; sudo apt-get purge

rm -rf /home/username/.wine

That easy.

Nisam upoznat s komandama,pa nisam to ni mogo...a i da sam pito na forumu niko nebi znao odgovor,jer nikad nezna niko,nego svi okolišaju. Eto,fala tebi,sad znam za sljedeći puta.

13 godina
neaktivan
filipvk1000 kaže...

Ne rješava se svaki problem reinstalacijom sustava, koja kod neiskusnih korisnika može poći po zlu (particioniranje, GRUB/BURG/Lilo itd...).

Prije instalacije neke igre, posjeti WINE Application Database i pogledaj kako se dotična ponaša pod WINE-om. Novije igre u pravilu slabije su podržane.

★ Regionalni portal posvećen Linuxu i otvorenim sustavima - www.linuxzasve.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice