Pozdrav,
Skinuo sam si Backtrack 2 live cd posto mi 3 neradi iz nekog razloga.Imam hp6735s a njegov wireless ne podrzava pa sam htjeo da budem spojen preko mrezne a neznam kako.Mrezna mi je "Marvell Yukon 88E8042 PCI-E Fast Ethernet Controller" jel zna netko kako to namjestiti da radi?
Kada upisem: ifconfig eth0 88E8042 up -izbaci nesto "host name lookup failure".Hvala
Backtrack:Ethernet problem
- poruka: 12
- |
- čitano: 5.126
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
A zašto baš Backtrack? Za koju svrhu ćeš koristiti distru? Inače ta distra nije namjenjena početnicima već korisnicima koji znaju šta rade. Stoga ti preporučam da uzmeš bilo koju drugu distru koja je user-frendly tipa openSuse, Fedora...
imo sam dosta problema sa openSUSE,fedorom i mandrivom,odusto sam od toga,neke nisu htjele bootat uopce a fedora se uspjela instalirat al poslje zavrsetka instalacije ni f od fedore,na GRUBu ssam mogo bez beda uc u win a u fedoru nikak,a backtrack mi radi ,da jos imam i net na njemu mislim(znam)da mi ga nebi bio problem skontat za neko vrjeme bez obzira sto je teza distribucija a ja pocetnik
inace ta backtrack distra je dosta problematicna sa hp laptopima(pretpostavljam da imas Ati chipset-bas zbog toga) ali idi na forum remote exploit i tamo ces sigurno naci uputstvo za podesavanje wirelessa i mrezne
sigurno ti treba za testiranje mrezne sigurnosti kada si se odlucio za bas tu distru, a ona je jako mocna za tu svrhu. ako trebas linux za svakodnevnu upotrebu uzmi ubuntu 8.10 jer on radi sa tim laptopom bez problema (samo dodaj ati drivere za graficku i 3d)
hvala na savjetima,na bt2 mi nece nikako,na ifconfig mi uopce ne pronalazi mreznu,sad sam skinuo bt4 on mi radi dobro,beta je al bitno da nije bez neta
Imaš i Slax. Imaš slax builder, fino si složiš koje programe želiš imati na live CDu i deri. Meni super radi. Ali ako misliš koristiti linux svakodnevno, a nemaš iskustva s linuxom, onda je Ubuntu kao skoro-pa-linux jako dobar izbor.
ljudi jel može pomoć...imam d-linkov wireles adapter i htio bih da ga osposobim za rad u backtracku 3 ali ne znam kako pa jel može pomoć???pokušavam provjeriti mrežu u svojoj tvrtci ali ne mogu bez toga...
Ako ti je omogućen DHCP, trebao bi se povezati na Internet. Ako koristiš BT4 beta, trebaš osposobiti DHCP naredbom /etc/init.d/networking start
ako nece per dhcp
iwconfig <- pogledaj koji je to interface
ifconfig interface 192.168.1.100 netmask 255.255.255.0 up (umjesto 192.168.1.100 ide tvoj ueljeni ip ali ovaj ce ti biti ok.., umjesto interface ide ime interfacea kojeg iwconfig pokaze....)
route add default gw 192.168.1.1 (umjesto 192.168.1.1 ip od ap'a )
ti se hoces jel sa usb wifijjem spojiti na ap ili ?
najbolje kucaj man iwconfig i man ifconfig :)