Napajanja za vašu konfiguraciju (P&O) izdvojena tema

poruka: 21.948
|
čitano: 3.647.659
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Napajanja za vašu konfiguraciju (P&O)

A zašto ne bi mogao? mislim, po logici, cemu onda ti slevani kablovi postoje? :D

Plačanje: Keš/Kartica (koja,koliko rata) Namjena? Monitor imaš,koji?
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Napajanja za vašu konfiguraciju (P&O)

pa mislio sam da ti slevani kablovi su za ova modularna napajanja di možeš iščupat njihove kablove i stavit slevane :)

znači neće se gubit snaga napona ako na ove tvorničke dodam produžetak slevane?

13 godina
dostepan kaže...
snaga napona ako na ove tvorničke dodam produžetak slevane?

- He he, snaga napona. {#}

- Ne, ništa se neće gubiti.

15 godina
neaktivan

Trebao bih preporuku za napajanje 500W do 600W modularno, future proof..

Cijena? 700kn? Može i više ako postoji jako dobar razlog..

13 godina
NightShadow kaže...

Trebao bih preporuku za napajanje 500W do 600W modularno, future proof..

Cijena? 700kn? Može i više ako postoji jako dobar razlog..

Ovo ili ovo, oba su vrhunska i future proof, e sad, imaš li u planu kakvu malo bjesniju SLI ili CF shemu za cijediti u budućnosti, idi na jače i skuplje, a ako ne, uzmi slabije koje bi ionako držalo respektabilan broj SLI/CF kombinacija također (do npr. 2x GTX 770@SLI bez problema).

11 godina
neaktivan

Seasonic m12ii evo edition 520w Bronze i r9 290 graficka..

Bok momci, evo za čist drugo misljenje kaj mislite da li to napajanje moze drzat navedenu graficku? ostatak konfiguracije je i sve je na stock speedu..

i5 4670k 
Gigabyte Z87-HD3
xfx 7870 double D black edition 2Gb je trenutna graficka koje to napajanje drzi... Gledam i vidim da max potrosnju ta grafa trosi prokletih 300W :(

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.5.2014 19:27 (CrniVrag55).

0 0 hvala 0
13 godina

Može ako je sve na stocku jer takav komp u gamingu troši oko 350W s tim da može ladno potegnut i do 400W ali to je kvalitetno napajanje pa neće biti frke.

13 godina

Taj Seasonic će držati navedenu konfiguraciju (i5 + R9 290) bez problema, nemaj straha.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Ok.. Nadam se da nece napajanje prdnut jer bi me starci ubili.. 

0 2 hvala 0
13 godina
neaktivan

RS-620-SPM2 napojna modularna od Cooler Mastera dali valja imam na nju 5 godina garancije isplati li se uzeti za moju konfiguraciju

13 godina
neaktivan

a recimo ako nekada clocknem procesor hoce li mi smetati imam hladjenje dobro

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

I slabija izvedenica tog napajanja, Silent Pro M2 520 W, bi bila dovoljna... Tako da stvarno nemaš brige u vezi snage s tim napajanjem i tvojom konfiguracijom. Jedino ako ćeš za to napajanje dati više od 600 kn onda se ne isplati.

11 godina
neaktivan

Imam ovu konfu:

Intel Core 2 Duo E8400 3ghz nije klokan

2 GB DDR 3 memorije Dual Channel

I zelim kupiti HD 5670 512 MB..

I neznam da li ce biti dosta napajenje dolje na slici ..

Edit: Koliko imam na 12v grani watta?

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.5.2014 18:19 (Cromar).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina

Bit će dovoljno ako je ispravno. Piše ti koliko ima kombinirano samo teško da daje baš toliko ali je dovoljno za to što trebaš.

11 godina
neaktivan

Ok , bojim se samo da mi ne "eksplodira" pa da mi i ne povuce jos neke komponente

Edit: Imao sam prije Pentium D 915 sa 7600 GS i nekada se znao srusit PC i nije se uopce palio par minuta.. ja mislim zbog napajanja?
Sada kada imam puno manje "wattage req" komponente nikda mi se nije dogodilo..

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.5.2014 21:20 (Cromar).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Modecom Feel serija napajanja čisto je okej za entry-level low end komponente i računala. Tvoja konfa nije zahtjevna i neće biti problema s ovim napajanjem nikakvih. Bez brige.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Cromar kaže...

Imam ovu konfu:

Intel Core 2 Duo E8400 3ghz nije klokan

2 GB DDR 3 memorije Dual Channel

I zelim kupiti HD 5670 512 MB..

I neznam da li ce biti dosta napajenje dolje na slici ..

Kod mene nekad davno držao žestoko clockan E4600, 4GB, HD3850(jedno vrijeme i 9600 GT GS), 2 diska i sve je radilo ok nekakvih 3-4 godine. Sad mu je još malo pa 7. godina i još uvijek radi normalno, 12h na dan..

A ta tvoja konfa troši manje od ove moje tako da si miran.

Poruka je uređivana zadnji put sub 31.5.2014 15:31 (Penryn).
11 godina
neaktivan

Pozz , evo zanima me slijedeće, fren i ja slažemo novu konfu u kojoj bi bile 2 r9 280 x, pa me zanima dal bi ovo napajanje to držalo:

http://www.diskont24.com/product.php?productid=134085&cat=397&page=1

0 0 hvala 0
12 godina

Pozz. Nisi napisao koji bi bio ostatak konfe i bi li se clockalo. Uglavnom držalo bi, al bi bilo velikom stupnju opterečenja u full loadu. Za taj iznos odabrao bi nešto snažnije, bar 750w.

Nprhttp://www.diskont24.com/product.php?productid=134082&cat=398&page=1

coffe,coffe,coffe.....
Poruka je uređivana zadnji put ned 1.6.2014 9:45 (metallic).
Moj PC  
2 0 hvala 1
11 godina
neaktivan

E da nisam to napisao proc bi bio fx 8320 , al bi bio clocknut na 4 GHz, sta onda bolje uzet 750w verziju ili možda čak i malo jaču?

EDIT: možda ovo http://www.diskont24.com/product.php?productid=132824&cat=397&page=1

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.6.2014 9:47 (Mchammer).

0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen

Uzmi XFX XTR 750, nemoj tu RM seriju uzimati, ne radi više Seasonic nego CWT.

1 0 hvala 1
13 godina

Nemoj ići ispod 750W za dvije R9 280X nikako.

13 godina
Mchammer kaže...

Pozz , evo zanima me slijedeće, fren i ja slažemo novu konfu u kojoj bi bile 2 r9 280 x, pa me zanima dal bi ovo napajanje to držalo:

http://www.diskont24.com/product.php?productid=134085&cat=397&page=1

Uzmite ovo. Bilo do prije koji dan 730 i kusur Kn, ali eto. Super PSU koji će držati tu konfu bez problema.

Deawood kaže...

Uzmi XFX XTR 750, nemoj tu RM seriju uzimati, ne radi više Seasonic nego CWT.

To jest točno, ali izrekao si to kao da je CWT puno lošiji od Seasonica, a realno tome nije tako. CWT je također jako dobar, primjerice HX850 je CWT i vrhunsko napajanje. Poanta je da RM serija nije loša uopće, ali naravno da se ne svrstava i ne može stavljati u isti koš s AX serijom. To joj i nije cilj, obrati pažnju da je RM serija u startu nudila napajanje iste nazivne snage po manjoj cijeni od AX serije; jasno je da napajanja nisu uopće jednako pozicionirana na potencijalnoj korisničkoj ljestvici.

13 godina
odjavljen

Nisam rekao da je CWT puno lošiji od Seasonica, ali s obzirom da se za cijenu RM serije može dobiti XFX XTR (Seasonic) nema smisla kupovati RM.

3 0 hvala 1
12 godina

Mislim da se za tu lovu ne trebaju gledati napajanja s 36mj gare, vec ona s 60mj

npr za tu lovu je ovo što bi ja gledao

XFX 850W XXX Edition SR - 870kn

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.6.2014 12:54 (FakeDeath).
Moj PC  
3 0 hvala 2
13 godina
Deawood kaže...

Nisam rekao da je CWT puno lošiji od Seasonica, ali s obzirom da se za cijenu RM serije može dobiti XFX XTR (Seasonic) nema smisla kupovati RM.

Okej, pogrješno sam te razumio. Slažem se s navedenim.

FakeDeath kaže...

Mislim da se za tu lovu ne trebaju gledati napajanja s 36mj gare, vec ona s 60mj

npr za tu lovu je ovo što bi ja gledao

XFX 850W XXX Edition SR - 870kn

Da, to je jako dobar izbor.

15 godina

Pozz svima, malo se podignuo budžet, 600kn, možda pedestak više, nakon procitanih 400+ stranica sav sam se izgubio---nego btw,evo par izbora s obzirom da cu nadogradit konfu sa xeon 771 za prvu ruku ili i5 ili nesto stariji i7,plus jaca grafa,tipa 760,btw u kucistu je 5 ventova trenutno,4 harda,8 usb popunjenih,trenutno bi klokuno ovaj proc na nekih 3.8 ili ako ide na 4.0,ne razumijem sve kaj preporucuju corsair seriju cx,pa to je tier 4 ili u najbljem slucaju tier 3 serija napajanja,tako da sam odustao od corsaira,sve sta valja je 100 eura+ i to minimum...a za to se nema trenutno,par ljudi ovdje velica xfx 550,al na raznim forumima  generalno je ok  ako ne cvili ili cvrci kako hocete a seasonic naravno odlican ali malo bolje serije i kostaju mozda malo previse,nego sutra moram po napajanje i ovo su izbori....

http://www.h2-shop.com/XFX-P1-550S-XXB9 12v+ 44a 528w total,+3.3 24a,+5 24a total 130 w   izasao bi me nekih 460kn

http://www.links.hr/?naziv=napajanje-550w-xfx-ts-series-p1-550g-ts3x-atx-v2-31-120mm-vent-pfc&option=artikl&id_artikl=052.768.012   550 kn,ovo mi se cini ok ali za razliku od xfx pro 550 ima na 12+ 45a total 540w,na +3.3 20a,+5 20a,total 100w, iskreno ne razumijem se toliko dobro ali ko xfx pro 550  ima bolje performanse,naravno ts je gold ali ipak...

a ovo... "mozda" ovo  http://www.h2-shop.com/COR-CP-9020076-EU  to mi je nekih 570 kn

ili http://www.futura-it.hr/katalog/komponente/napajanja/0150794/   super napajanje ali mi se ne svidja estetski....sve mi ide na ts 550 gold al slabije specifikacije nego 550 pro,ako grijesim neka me netko ispravi....

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
mariocroatia78 kaže...

http://www.h2-shop.com/XFX-P1-550S-XXB9 12v+ 44a 528w total,+3.3 24a,+5 24a total 130 w   izasao bi me nekih 460kn

to...pogotovo ako te košta 460kn iako ne znam kako :D al ok...

btw, stvarno si pročitao 400 stranica, kaj to u ovih 4godine? :D

15 godina
FakeDeath kaže...
mariocroatia78 kaže...

to...pogotovo ako te košta 460kn iako ne znam kako :D al ok...

btw, stvarno si pročitao 400 stranica, kaj to u ovih 4godine? :D

imam neki popust tamo a tih 400 stranica sam procitao u 2 tjedna + zilijun drugih foruma... volim znat sto kupujem makar to bila i sama podloga za mis...mozda me najvise zanima taj xfx ts 550 gold ali kako kazem spec su mu  slabije od tog xfx pro 550 a i on znat cvrcat,zujat i ko zna kaj vise a i nije ista serija ko 650.750.850 pro,makar na kutiji i na webu kazu drugacije,mislim na sluzbene stranice,

JonnyGURU i KitGuru kazu drugacje....

12 godina

a gle xfx i seasonic znaju cvrčati, ako nemas sreće...

Možda da uzmeš za tu lovu Fortron Raider 750w? Fortron napajanje Raider S PSU 750W,80+ SILVER

Moj PC  
1 1 hvala 1
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice