Mislim da corsair ima više godina garancije (5.g),a za cm neznam koliko daju ?
Našao za cm je 2 g. piše na njihovoj stranici.
Mislim da corsair ima više godina garancije (5.g),a za cm neznam koliko daju ?
Našao za cm je 2 g. piše na njihovoj stranici.
oba to drže bez problema...ali corsair je uvijek na prvom mjestu
A i gledaj što ti je isptativije 5.g. garancije vs. 2.g. garancije ?
BTW. Ako želiš uštedit uzmi seasonic 520w.
cm 500w - 500kn
seasonic 520w - 500 obično, 570 modularno.
corsair 550w - 600kn
Ovo seasonic i Corsair su ti identična zato što corsair samo brendira Seasonic.
Ja imam CoolerMaster M520 (modularno) - nema nepotrebnih kablova u kucistu!
Koji god od ova dva uzmes neces pogrijesit, pogledaj si pod "moj pc" da vidis sta mi napajanje sve drzi bez ikakvih problema!!
Platio sam ga 569 kn u technomax-u, 5 god. mi je garancija na napajanje, kao i kod Corsair-a.
CX430 ima dvije godine garancije, a ne pet. Ako se već uzima napajanje za cca 500kn, onda bi radije išao na seasonica 520.
Dobro,RealPower seriju ne možeš usporediti uopće sa Extreme Power (Plus!) serijom. Ja imam također M model,ali 620W i jasno da je prva liga po tišini,stabilnosti i kvaliteti izrade.
Između Extreme Power 500 i recimo CX430tke, ja bi išao na ono koje daje više na 12V uz što stabilnije napone. Mislim da sa CX430 ne možeš promašiti, 336W na 12V je duplo - dovoljno nego tebi treba.
Recimo uzeo bi u obzir i LC Power 560W GP3 za tu cijenu, 389kn u Linksu. Isto veoma tiho i stabilno po opterećenjem koje tebi treba.
Ma CX430 će bez ikakvog beda gurat ovo navedeno. Dakle, uopće nema potrebe ić na skuplje napajanje. Eventualno jeftinije.
Ali kad bi uzimao napajanje za cca 500kn, osobno bi radije išao na seasonica.
A i gledaj što ti je isptativije 5.g. garancije vs. 2.g. garancije ?
BTW. Ako želiš uštedit uzmi seasonic 520w.
cm 500w - 500kn
seasonic 520w - 500 obično, 570 modularno.
corsair 550w - 600kn
Ovo seasonic i Corsair su ti identična zato što corsair samo brendira Seasonic.
Ako ne znaš, nemoj pisat. Corsair VX550 i Seasonic S12II Bronze nisu ista napajanja. Naprotiv Corsair VX550 nije niti made by Seasonic već je to CWT-ova platforma.
Djelomično se S12II Bronze 520 može usporedit s Corsair HX520, no Seasonic je malo osvježio taj model koji sada udovoljava 80Plus bronze normama.
Između Extreme Power 500 i recimo CX430tke, ja bi išao na ono koje daje više na 12V uz što stabilnije napone. Mislim da sa CX430 ne možeš promašiti, 336W na 12V je duplo - dovoljno nego tebi treba.
U tom bi slučaju ja osobno radije išao na Seasonic S12II Bronze 430W. IMHO bolje napajanje od CX430. Ti novi CX-evi na žalost nisu baš na razini prvotnog CX400.
A što se vezano za prvi post. Onu bi konfiguraciju uredno držao i S12II 380W.
Za to što si ti naveo u prvom postu, ovaj seasonic je i više nego previše. Tako da tu ne razbijaš previše glavu. Jer što se tiče same kvalitete i efikasnosti, tu nema ništa upitno.
Da je napajanje bučno!! Osobno sam čuo samo dobre stvari o napajanju. Među ostalim, i da je prilično tih. A računajući na to da je to seasonic, u to ni ne sumnjam. Iako ga osobno nisam imao prilike vidjet na djelu, vjerujem u ove teze.
Mislim da bi ti wolverine mogao pobliže reć pokoju više o navedenom. Ako se ne varam, on ga je koristio/koristi.
Ajmo reći da može držat bez bada tvoje dvije konfiguracije iz prvog posta.
Bučno postaje kada potrošnja računala pređe kakvih 400 vata, tada ventilator počne raditi na većem broju okretaja. No ti nećeš nikada svojom konfiguracijom doseći tu potrošnju.
Kod mene je to napajanje napajalo Intel Core i7 940 + HD5870 i bilo je tiho. Bučno je postalo tek kada sam izvadio HD5870 i ubacio HD4870x2.
Evo i dvije dobre recenzije
IMHO za ono tvoje odlična bi mjera bio S12II Bronze 380W
Ovako ljudi ..Imam procesor : AMD Phenom (tm) 9550 Quad Core ( x4 ) . Svaka jezgra radila je normalno na 2.21 ghZ .Overclocko sam sa 2.21 na 2.58 ghZ . Dal se isplati kupovat Dobre mrcine od collera pa da jos vise overclockam . jer (inace igram igre pa mi treba malo bolji hadrware da pokrenem igru ) Ili je vas savjet da kupim novu grafu . Trenutna Grafa je - ATI radeon HD 4850 - ( 512 MB ) , RAM - 3 gb , HD : 500 GB i win sp 3 . !??!?!?!? =))))))))
Ovako ljudi ..Imam procesor : AMD Phenom (tm) 9550 Quad Core ( x4 ) . Svaka jezgra radila je normalno na 2.21 ghZ .Overclocko sam sa 2.21 na 2.58 ghZ . Dal se isplati kupovat Dobre mrcine od collera pa da jos vise overclockam . jer (inace igram igre pa mi treba malo bolji hadrware da pokrenem igru ) Ili je vas savjet da kupim novu grafu . Trenutna Grafa je - ATI radeon HD 4850 - ( 512 MB ) , RAM - 3 gb , HD : 500 GB i win sp 3 . !??!?!?!? =))))))))
taj proc ni nemožeš više recimo OC,imam ga pa znam...kupuj grafu :)