Ja bi čak kupio da slažem ozbiljniji rig i da mi treba. Puno mi je dat 5500 za grafičku, al u ovo vrijeme za 1080 mislim da nije puno. I to još ovi bolji modeli.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Kolko kartica mogu tu spojit riserima na ovu matičnu? 3 ili 6?
Kolko kartica mogu tu spojit riserima na ovu matičnu? 3 ili 6?
riserima 3, i tri u pci express utore...
Onda mi neće funkcionirat jer mi grafička koju god da stavim ide preko ovih malih utora. Ovi mali su PCI? Nema neki riseri koji ide u ovu pci express?
Onda svih 6 spoji preko risera
Onda svih 6 spoji preko risera
E pa to pitam, hoće li to funkcionirat? Jel isti napon, snaga itd itd? Da se ne skuri nešto.
Ekipa na nicehashu - koji vam je power limit na karticama?
Za razliku od rudarenja ethereuma koji meni ima isti hashrate na 100% i 70%, na nicehashu mi je razlika 5 kuna po danu iliti 0,0001 btc. Struje potroši 1 kunu više, pa je očit izbor pojačati ju na 100%, al me zanima jel se tako poveća šansa da se ošteti, smanji vijek trajanja itd? Na 70% je 63 stupnja i fan speed 38%, a na 100% je 68 stupnja i fan speed 59%.
Nece se nista skuriti, funkcionirat ce potpuno normalno
Ak je to tako, super, hvala puno :) Aaaako bi ostao u tom rudarenju duže, a da ne ulažem još za rig kako sam već rekao bi eventualno na kućištu postavio konstrukciju i naslagao grafičke. 6 komada je i više nego dovoljno ako stanu gore, hvala puno :)
Da bilo je i boljih dana,meni trenutno 1 x 1060 daje 13.31 kunu,sljedeci tjedan dolazi jos jedna 1060!
dobro je danas skočila isplativost
šteta što je trajalo čitavih par minuta, inače se drži na oko 6 dolara
Svaka 2 ili 3 dana dobijes onih >0.001btc na wallet?
dobro je danas skočila isplativost
šteta što je trajalo čitavih par minuta, inače se drži na oko 6 dolara
Svaka 2 ili 3 dana dobijes onih >0.001btc na wallet?
upravo danas mi je prebacilo 0.00134 btc-a na wallet, otprilike je 2-3 dana
bilo bi bliže 2 dana da nije prekjučer cijeli dan pala isplativost, skoro duplo manje nego današnja - trenutno kopaju 0.00045
moram još vidjeti na duže staze, prekratko mi je ova 1050ti dodana na mineru
bitno da najlonkica funkcionira, porast će isplativost čekamo ih
bitno da najlonkica funkcionira, porast će isplativost čekamo ih
to i jest bitno, vidi koliko je prašine nakupila u par dana
sve to bi završilo u grafi, ovako ću samo preći lagano usisivačem i skupiti je
E vidis to mi nikad nije bilo jasno ovi s rigovima nemaju ama bas nikakvu dust protection.... ili imaju neke debeloguze zene pa uzmu divovsku najlonku navuku na rig
E vidis to mi nikad nije bilo jasno ovi s rigovima nemaju ama bas nikakvu dust protection.... ili imaju neke debeloguze zene pa uzmu divovsku najlonku navuku na rig
da radim rig, definitivno bi stavio neku tkaninu - možda onu od onih starinskih prozirnih zavjesa, to je dosta gusto a ne zatvara protok zraka (možda se i varam)
ma i ovo je jedva navučena najlonka, planiram za par mjeseci prodati ovu 1050ti i uzeti neku voltu (čim izađe) da pojačam hashrate, samo što ću morati smisliti nešto jer na kutiju za veću grafu čarapa sigurno neće pasati
Jesi pokušao okomito staviti grafu? Mislim da tada nebi bilo toliko prašine koja bi se zadržavala
Cmos nije napravija nista,uopce nema onih brojeva na maticnoj gore pri vrhu povise OC i Eco prekidaca!
Nadam se da je napajanje doslo kraju!Ventovi svi rade!
Konfa iz potpisa

Dobio sam drugo napajanje sad na posudbu, pa idem probat spojit obje grafičke u komp :) Može samo savjet jel treba nešto podešavat bios ili bilo što drugo ili samo pospajam sve?
Dobio sam drugo napajanje sad na posudbu, pa idem probat spojit obje grafičke u komp :) Može samo savjet jel treba nešto podešavat bios ili bilo što drugo ili samo pospajam sve?
Imao AMD R9 270. Obrisao te drivere, stavio jednu GTX 1060 i onda instalirao Nvidia. Zatim ubacio i drugu i to je to. Stavio sam samo još 16GB virtualne memorije što preporučju i ništa više. NiceHash majna uredno. Dakle, samo sam tu virtualnu memoriju promijenio i to je to.
Up and running!
Gtx 1060 3 GB, core +130 i mem +390
potrošnja
Kupiš, dođeš kući i upališ i moliš se da nije hynix :)
Imao AMD R9 270. Obrisao te drivere, stavio jednu GTX 1060 i onda instalirao Nvidia. Zatim ubacio i drugu i to je to. Stavio sam samo još 16GB virtualne memorije što preporučju i ništa više. NiceHash majna uredno. Dakle, samo sam tu virtualnu memoriju promijenio i to je to.
Hmm, samo mi je jedna prepoznata (ona koja je zadnja bila u kompu), dodatnu ne vidim nigdje niti u device manageru, gpuz, itd... Reinstaliravam drivere, ima možda još koji savjet? :)
EDIT: reinstalacija drivera je pomogla :)
Evo i slike :) Obje su na +150 jezgra, +500 memorija i 74% snage, piše 0.00053 btc dnevno ili oko 34-35 kuna po sadašnjoj cijeni. Cijeli komp troši nešto ispod 250w struje pritom. Gornja grafička je 68 stupnjeva (40% fan speed), a donja 63 stupnjeva (34% fan speed).
Sve u svemu, mislim da je oke. Hvala svima na pomoći :)
Kod mene su postavke: power na 75%, core +150 Mhz, memorija +600 Mhz. Komp vuče iz zida u prosijeku oko 210 - 215W. Sad sam spustio power na 70% i stabilan je i tako satima.
Up and running!
potrošnja
što je bilo?
Up and running!
potrošnja
što je bilo?
Jos nisam siguran,izvadio sam gpu i pokrenuo komp samo na integriranoj grafici,posli sam vratio gpu i sad radi normalno,sumnjam na napajanje,vec se par puta sam od sebe resetira zadnji 10-15 dana,Gigabyt mi nudi update za maticnu,jos ga nisam napravio,mozda zbog toga!
Ipak napajanje ima skoro pa 10 godina mozda i vise!
Uglavnom ionako sam planirao kupit si neko gold napajanje!
Pa 10 godina je bome već pošten staž. Ja bi ga mjenjao da je ne znam kakvo bilo kad je bilo novo .