Pozdrav ekipo. Imam poznanicu koja razmišlja da pokuša sa rudarenjem kriptovaluta i moj prvi refleks je bio da joj kažem da se okane toga, jer je poslednja informacija koju sam imao da se to više ne isplati na konvencionalnom hardveru, no prvo bih hteo da se konsultujem s vama kako ne bih dao pogrešan savet.
Prvo izvinjenje pošto ne znam baš sve detalje, u pitanju je dobra prijateljica moje devojke, pa sam priču čuo iz druge ruke. Ta prijateljica je otprilike dobila priču da joj je potrebno oko 1500€ ulaganja da složi neku mining konfu sa 5 grafičkih i da počne s poslom. Ima li to ikakve veze s realnošću? Tip koji joj je to ispričao (inače prilično sumnjiva osoba) navodno ima ukupno 13 grafičkih koje koristi za mining i u razgovoru joj se pohvalio kako je npr u toku tog dana već bio zaradio oko $150, a ponudio joj je da joj on, kad ona nabavi hardware, složi tu konfu za nekih 100€ ili tako nešto.
Meni ta cela priča smrdi na to da je neko rešio da iskoristi ženu koja je (manje više) ostala sama s malim detetom i malom platom, pa joj je svaka mogućnost zarade primamljiva, ali sam hteo da proverim ovde, ako na forumu još ima "rudara", pre nego što kažem da je to glupost, za slučaj da grešim.