Altcoins - Pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 506
|
čitano: 258.530
|
moderatori: XXX-Man, vincimus, Lazarus Long, pirat, DrNasty
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Bitcoin - pitanja i odgovori, Altcoins - vijesti, špekulacije, rasprava
11 godina
neaktivan
Altcoins - Pitanja i odgovori

Litecoin me totalno iznenadio jer se nije micao znacajnije vec duze vrijeme. Pocetkom 2014. sam frendu otplatio armu 3 u litecoinovima koje sam mineao.... Sad bi otplatio 50 Armi 3

Battlelog: D3lBoy-00
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Re: Altcoins - Pitanja i odgovori

Sve je ok, tako treba biti.

16 godina

Planiram uložiti u neku kriptovalutu, koji exchange site se preporucuje, a da je provjereno siguran?

Registrirao sam se na Bitstamp, čini mi se ok i još su blizu odnosno iz Slovenije ako se ne varam. Poslao sam dokumente za verifikaciju jučer ali još nisam verificiran. Da li postoji neki drugi site na kojem mogu što prije doći do željenih kriptovaluta, a da je pozdan? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina

Binance i Bittrex su dobri i popularni

1 0 hvala 1
13 godina
DommY kaže...

Planiram uložiti u neku kriptovalutu, koji exchange site se preporucuje, a da je provjereno siguran?

Registrirao sam se na Bitstamp, čini mi se ok i još su blizu odnosno iz Slovenije ako se ne varam. Poslao sam dokumente za verifikaciju jučer ali još nisam verificiran. Da li postoji neki drugi site na kojem mogu što prije doći do željenih kriptovaluta, a da je pozdan? 

cekam od 25.11. i jos nista

bittrex je odlican, a bio sam prisiljen koristiti liqui.io i mogu reci da je cist solidna mjenjačnica. rega odma,netrebaju dokumenti ni nista.

samo nemoj predugo drzati ista gore ako odlucis ici na nju.

Trazim ljude za BF4 squad + TS i timsko igranje. PP ako ste zaintersirani
13 godina
GrimReaperKC kaže...
DommY kaže...

cekam od 25.11. i jos nista

bittrex je odlican, a bio sam prisiljen koristiti liqui.io i mogu reci da je cist solidna mjenjačnica. rega odma,netrebaju dokumenti ni nista.

samo nemoj predugo drzati ista gore ako odlucis ici na nju.

Prika ja na bitrexu čekam verifikaciju već 3 dana.

17 godina

Znam da se stalno ponavljaju pitanja, no evo, pročitao sam nešto i kužim neke stvari, ali i dalje imam upit.

Ja bi uzeo 100 Ripplea (XRP). Najjednostavnije bi bilo da stavim na neku stranicu npr 60$ i direktno kupim Ripple koji ću tamo i imati dok se ne odlučim za prodaju. Na prošloj stranici ste kolegi predložili Bitstamp za to, pa ako netko ima još nešto za reći u vezi toga cijenio bih. Znači ako može bez onih komplikacija da kupujem BTC pa ga prebacujem s walleta na wallet dok ne dođem do onog gdje mogu kupiti XRP.

http://www.njuskalo.hr/korisnik/VTxCRO
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Hacker002 kaže...

Znam da se stalno ponavljaju pitanja, no evo, pročitao sam nešto i kužim neke stvari, ali i dalje imam upit.

Ja bi uzeo 100 Ripplea (XRP). Najjednostavnije bi bilo da stavim na neku stranicu npr 60$ i direktno kupim Ripple koji ću tamo i imati dok se ne odlučim za prodaju. Na prošloj stranici ste kolegi predložili Bitstamp za to, pa ako netko ima još nešto za reći u vezi toga cijenio bih. Znači ako može bez onih komplikacija da kupujem BTC pa ga prebacujem s walleta na wallet dok ne dođem do onog gdje mogu kupiti XRP.

Nema se šta dodati više. Regaj se na bitstamp, verificiraj account i kupuj!

17 godina
Switch kaže...

Regao se jesam, sad poslao sve za verifikaciju pa čekam. No gledam sad, tamo nema baš jednostavnog načina za uplatu novca na račun zar ne? Moram ići kao SEPA, pa ispunjavati podatke, pa u banku, i tako neke nebuloze, ili? Nisam nikada tako uplaćivao pa ne znam, uvijek PayPalom i mir, jednostavno i učinkovito.

EDIT: I što je bolje uplatiti, eure ili dolare? Tj. kakve su provizije za što, što je isplativije. Kupio bi Ripple za početak.

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.12.2017 14:06 (Hacker002).
15 godina
Hacker002 kaže...
Switch kaže...

Regao se jesam, sad poslao sve za verifikaciju pa čekam. No gledam sad, tamo nema baš jednostavnog načina za uplatu novca na račun zar ne? Moram ići kao SEPA, pa ispunjavati podatke, pa u banku, i tako neke nebuloze, ili? Nisam nikada tako uplaćivao pa ne znam, uvijek PayPalom i mir, jednostavno i učinkovito.

EDIT: I što je bolje uplatiti, eure ili dolare? Tj. kakve su provizije za što, što je isplativije. Kupio bi Ripple za početak.

Nisam tamo uplaćivao novce tak da ne znam kako funkcionira uplata i kolike su provizije. Ja sam direktno bitcoine i litecoine slao gore za što je fee 0.

Možeš recimo, kad ti verificiraju account uzet bitcoin adresu sa bitstampa i onda preko bitcoin mjenjačnice uplatiti gore pare. Preko bitcoin-mjenjacnica.hr moš ak imaš internet bankarstvo jednostavno uplatiti.

17 godina
Switch kaže...

Nisam tamo uplaćivao novce tak da ne znam kako funkcionira uplata i kolike su provizije. Ja sam direktno bitcoine i litecoine slao gore za što je fee 0.

Možeš recimo, kad ti verificiraju account uzet bitcoin adresu sa bitstampa i onda preko bitcoin mjenjačnice uplatiti gore pare. Preko bitcoin-mjenjacnica.hr moš ak imaš internet bankarstvo jednostavno uplatiti.

Čini mi se da je bolje Eure uplatit, jer ako hoćeš dolare ima dodatni korak prilikom dostave novca na račun.

A fee je za SEPA-u kod deposita ništa, kod withdrawa 0,90€, što je ok. Jedino je problematično što čekaš 1-3 dana da lova sjedne kad uplatiš.. Znači sad dok mi verificiraju račun i dok lova sjedne bit će kraj idućeg tjedna, a do onda će Ripple otići na euro..

A što se tiče te uplate preko bitcoin-mjenjacnice.hr, odem tamo da kupujem bitcoin, stavim iznos za koliko ga želim kupiti, stavim adresu bitcoin novčanika sa Bitstampa, i onda mi na Bitstamp sjedne što, ta količina Bitcoina koju onda prodam pa kupim Ripple ili taj iznos u novcu (u ovom slučaju se preračuna u eure)? Ili kako?

15 godina
Hacker002 kaže...

A što se tiče te uplate preko bitcoin-mjenjacnice.hr, odem tamo da kupujem bitcoin, stavim iznos za koliko ga želim kupiti, stavim adresu bitcoin novčanika sa Bitstampa, i onda mi na Bitstamp sjedne što, ta količina Bitcoina koju onda prodam pa kupim Ripple ili taj iznos u novcu (u ovom slučaju se preračuna u eure)? Ili kako?

Na bitstamp ti sjedne bitcoin kojeg onda promjeniš za ripple u količini kojoj hoćeš.

17 godina
Switch kaže...

Na bitstamp ti sjedne bitcoin kojeg onda promjeniš za ripple u količini kojoj hoćeš.

Hvala ti na pomoći i strpljenju! Znači skinu mi kune (eure) ovi s naše mjenjačnice i šalju direktno BTC na Bitstamp, i onda ja tamo dalje radim s njime što želim, ako shvaćam dobro?

15 godina
Hacker002 kaže...
Switch kaže...

Hvala ti na pomoći i strpljenju! Znači skinu mi kune (eure) ovi s naše mjenjačnice i šalju direktno BTC na Bitstamp, i onda ja tamo dalje radim s njime što želim, ako shvaćam dobro?

Skinu ti kune. Kad odrediš koliko želiš bitcoina kupiti oni ti daju broj računa, poziv na broj odobrenja i toliko im kuna moraš uplatiti. Ako uplatiš do 15h, bitcoin sjedne isti dan a ako je poslije, sjedne idući dan.

17 godina
Switch kaže...

Skinu ti kune. Kad odrediš koliko želiš bitcoina kupiti oni ti daju broj računa, poziv na broj odobrenja i toliko im kuna moraš uplatiti. Ako uplatiš do 15h, bitcoin sjedne isti dan a ako je poslije, sjedne idući dan.

Da da, kužim sve. Ja uplatim npr 1000kn, i dobijem na Bitstampu x broj Bitcoina, s kojim onda mjenjam dalje prema svojim preferencama. A kad sam krenuo čitati o tome činilo se ekstremno komplicirano

8 godina
protjeran
win4crazzy kaže...

koliko je vas sačuvalo stellare kad su se 2014e dijelili za džaba? 
trenutno vrijede 40 puta više nego 2014e, ja sam sačuvao skoro 15 000 stellara koji su tad vrijedili oko 30-40 dolara, a znam da je bilo forumaša koji su još tada u stellarima imali vrijednost preko 150 dolara, pa ako je netko od takvih sačuvao, sad ima sigurno za auto 
a mislim da će i dalje rasti, pratim tu valutu 3 godine i u konstantom je rastu, samo sporo ide, ali u zadnjih tjedan dana je buknula nenormalno

Zna li netko ima li još ovakvih slučajeva, da se coini neke nove kriptovalute dijele mukte dok još nemaju nikakvu vrijednost? Koji portal ili forum bi trebao pratiti za uloviti tako nešto, ili neke druge slične prilike u svijetu kriptovaluta?

15 godina
neaktivan

Ekipa, zainteresiran sam za ulaganje u kriptovalutu TRON TRX Vidim da se o njemu skoro uopće ne priča, ima neki razlog?

Bi li netko bio ljubazan pa objasnio ovaj proces nakon što kupim Bitcoin, kako najlakše dalje?

Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan

pozdrav, da li može neko da preporuči wallet koji bih mogao da instaliram na desktop a da pritom podržava većinu poznatih kriptovaluta, između ostalih ripple, cardano, ethereum Classic? Electrum i exodus mi ne odgovaraju

0 0 hvala 0
16 godina
win4crazzy kaže...

koliko je vas sačuvalo stellare kad su se 2014e dijelili za džaba? 
trenutno vrijede 40 puta više nego 2014e, ja sam sačuvao skoro 15 000 stellara koji su tad vrijedili oko 30-40 dolara, a znam da je bilo forumaša koji su još tada u stellarima imali vrijednost preko 150 dolara, pa ako je netko od takvih sačuvao, sad ima sigurno za auto 
a mislim da će i dalje rasti, pratim tu valutu 3 godine i u konstantom je rastu, samo sporo ide, ali u zadnjih tjedan dana je buknula nenormalno

Ako su onda vrijedili 40 dolara, a sad vrijede 40 puta više (40*40*15000=24 000 000 (24 milijuna dolara!)), znači da imamo prvog multi milijunaša na forumu?!

Ako smijem pitati što ćeš sa tolikim novcem i dal ih planiraš podići ili čuvati dok dalje rastu?

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.12.2017 0:33 (walentkane).
8 godina
protjeran

Očito da je htio reći da je tih 15000 vrijedilo 30-40 dolara.

7 0 hvala 0
16 godina

Ok, moja greška onda.

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
protjeran

Za ove nove koji pitaju kako doći do altcoina.

Prvo sam kreirao svoj wallet. MEW (MyEtherWallet)

Pa sam kupio ETH (etherum) preko mjenjačnice iz 1. posta. Potom sam prebacio kupljene ETH na Binnance (market), i tamo sam trejdao ETH za altcoine.

Uglavnom postoji više walleta i provjerite koji kreirate s obzirom na kriptovalute koje planirate staviti na njih, moraju biti kompaktibilni. (Ne postoji jedan wallet za sve kriptovalute). Ako kreirate wallet i na njega pošaljete kriptovalutu koju on ne može primiti, nepovratno ćete izgubiti cijelu transakciju.

Isto tako ima i više marketa tako da i to provjerite, jer ne trguju svi marketi sa svim kriptovalutama.

Sigurno ima i drugih načina za kupiti Bitcoin / Etherum, od mjenjačnice iz 1. posta, ali se ja nisam htio zamarati s tim za 1. put.

Da sada ponovno kupujem zasigurno bi potražio neku ažurniju mjenjačnicu, našu ili stranu - nebitno. Ovima je trebalo pola dana da mi pošalju ETH koji je vrtoglavo rastao i tu sam izgubio barem 15-20% vrijednosti.

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.12.2017 1:34 (ajdenekaa).

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Jel možeš malo napisati o provizijama, to nitko nigdje ne spominje i nikako ne mogu naći informaciju o tome a jako mi je bitno da nađem najpovoljniju, da ne platim više provizije nego kriptovalutu.

7 godina
neaktivan

Pozdrav,

Nekoliko kolega i ja planiramo početi sa rudarnejem Bit Coina. Planirali smo kupiti dvije Antminer S9 mašine te imamo prostor gdje bi ih držali i buka ne bi nikoga smetala. Također ćemo vjerojatno imati struju po povlaštenoj cijeni. Ono što mene zanima je jel netko ovdje imao

iskustva sa ASIC mašinama te dali su one isplative? Imam dosta sitnih pitanja i puno bi mi značilo ako bi netko iskusniji bio voljan popričati samnom da mi ukratko objasni neke stvari vezane za mining.

Lijep pozdrav,

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ripple je sad u zadnja dva dana isto eksplodirao, sa nekih 0.25$ došao skoro do 1 dolar i sad kruži na oko 0.8...a najgore od svega što sam ga htio ovaj tjedan kupiti al čekam da mi potvrde verifikaciju na bitstampu već 4 dana i ošla prilika...

Stoja
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Stoja kaže...

Ripple je sad u zadnja dva dana isto eksplodirao, sa nekih 0.25$ došao skoro do 1 dolar i sad kruži na oko 0.8...a najgore od svega što sam ga htio ovaj tjedan kupiti al čekam da mi potvrde verifikaciju na bitstampu već 4 dana i ošla prilika...

Da ošo je poprilično gore.

Danas ujutro je u Japanu bilo televizijsko predstavljanje kako funkcionira transakcija Ripple-om. Moglo bi to još gore ići.

7 godina
protjeran
Stoja kaže...

Ja sam ju kupila po 0,22 na Bittrexu, regaj se na vise njih... Jest da je Bittrex spor ali kad je prilika a na drugoj stranici nemrem kupiti onda je i Bittrex dobar!!!

7 godina
protjeran

Dal je ko kupoval kaj na etherdelta.com ?? Planiram kupiti AION jer je u velikom padu danas, vjerujem da bude i rast uskoro... A na eter delti nikad nisam kupovala ni bila, tj sad sam se krenula regat al se ne rega kak na drugim burzama.... Molila bi za savijet i iskustvo ko ima, kako??!

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.12.2017 9:54 (ded.bug).

0 0 hvala 0
16 godina
lujito kaže...

Ekipa, zainteresiran sam za ulaganje u kriptovalutu TRON TRX Vidim da se o njemu skoro uopće ne priča, ima neki razlog?

Bi li netko bio ljubazan pa objasnio ovaj proces nakon što kupim Bitcoin, kako najlakše dalje?

Prebaciš sa BTC Walleta (Coinbase pretpostavljam) na neki od exchangea i tamo kupiš TRX. Ja sam baš TRX kupio prije tjedan dana kad je bio pad za  0.00000018 BTC, prodao za nekih 40% više, nisam ni slutio da bi mogao narasti i do 6 puta više.

ded.bug kaže...
Stoja kaže...

Ja sam ju kupila po 0,22 na Bittrexu, regaj se na vise njih... Jest da je Bittrex spor ali kad je prilika a na drugoj stranici nemrem kupiti onda je i Bittrex dobar!!!

Zašto je Bittrex loš/spor? Meni je do sad najbolji koji sam probao, eventualno Bitfinex mi ima jedan dodatan feature koji mi fali a to je da prikazuje na grafu orders koje sam postavio.

@ded.bug etherdelta ti funkcionira iduće. Prebaciš ETH na novokreirani wallet, s tim da on ti funkcionira baš kao Wallet, trebaš zapamtit podatke za wallet a ne username i password.

Nakon što si prebacio, pojavi ti se broj ethera u walletu koji opet trebaš transferat na EtherDelta (to ti je u gornjem desnom prozoru, Wallet | EtherDelta stupci). I kad to napraviš, možeš kupiti neki coin, s tim da, ja sam imao puno problema, trebao sam povisiti Gas price jer transakciju nikako nije htio izvršiti sa defaultnom cijenom, također, na walletu ostavi neku siću (npr 0.01) jer ti to troši za taj Gas, koji je fee transakcije.

Give a man a fish; you have fed him for today. Teach a man how to fish; and you have fed him for a lifetime
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.12.2017 11:27 (markoal).
7 godina
protjeran
markoal kaže...
lujito kaže...

Prebaciš sa BTC Walleta (Coinbase pretpostavljam) na neki od exchangea i tamo kupiš TRX. Ja sam baš TRX kupio prije tjedan dana kad je bio pad za  0.00000018 BTC, prodao za nekih 40% više, nisam ni slutio da bi mogao narasti i do 6 puta više.

ded.bug kaže...
Stoja kaže...

Zašto je Bittrex loš/spor? Meni je do sad najbolji koji sam probao, eventualno Bitfinex mi ima jedan dodatan feature koji mi fali a to je da prikazuje na grafu orders koje sam postavio.

@ded.bug etherdelta ti funkcionira iduće. Prebaciš ETH na novokreirani wallet, s tim da on ti funkcionira baš kao Wallet, trebaš zapamtit podatke za wallet a ne username i password.

Nakon što si prebacio, pojavi ti se broj ethera u walletu koji opet trebaš transferat na EtherDelta (to ti je u gornjem desnom prozoru, Wallet | EtherDelta stupci). I kad to napraviš, možeš kupiti neki coin, s tim da, ja sam imao puno problema, trebao sam povisiti Gas price jer transakciju nikako nije htio izvršiti sa defaultnom cijenom, također, na walletu ostavi neku siću (npr 0.01) jer ti to troši za taj Gas, koji je fee transakcije.

Hvala na informaciji. Da se ne zezam s tim radije sam kupila jos IOTA na Binance... Nova sam jos u tome pa da neke ne sfuljavam!! ((:

Kad si saljem novce tj LTC (manji je fee nego da saljem BTC) s coinbasea na Bittrex po sat vremena i vise mi se saljeju, jucer kad sam slala ETH s coinbasea na Binance kroz 4min sjelo.. Zato sam napisala da je Bittrex spor.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Bitcoin - pitanja i odgovori, Altcoins - vijesti, špekulacije, rasprava
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice