Google "popustio" Appleu?

poruka: 52
|
čitano: 7.391
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Google "popustio" Appleu?".
17 godina

"Razlog je jednostavan, Apple je lijepo zamolio Google da ne uključi multitouch u Android i oni su to i učinili."

"Naime, multitouch je u sučelje ugradio i Palm u novi model Palm Pre, te je sada na udaru sudskih tužbi iz Applea. Ako se uzme u obzir da Apple već duže razvija ovakav način navigacije, te da posjeduje prava na brojne patente iz tog područja, izgledno je da bi Palm mogao izgubiti, a isto bi zadesilo i Google da je išao protiv želja Applea. "

Eh ti novinari... Smijeh

Think locally, act globally...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Prvo sam pročito Google "popušio" Appleu.

Kad ono fakat. Smijeh

Vu klet ideju i pametni i bedaki, a vun ideju svi jednaki.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Google "popustio" Appleu?
SupremeCommander kaže...

"Razlog je jednostavan, Apple je lijepo zamolio Google da ne uključi multitouch u Android i oni su to i učinili."

"Naime, multitouch je u sučelje ugradio i Palm u novi model Palm Pre, te je sada na udaru sudskih tužbi iz Applea. Ako se uzme u obzir da Apple već duže razvija ovakav način navigacije, te da posjeduje prava na brojne patente iz tog područja, izgledno je da bi Palm mogao izgubiti, a isto bi zadesilo i Google da je išao protiv želja Applea. "

Eh ti novinari... Smijeh

??

Btw, vidi kakvo sranje su ti patenti. Nek' rade mobitele u Europi...
LOL @ http://www.youtube.com/watch?v=Y_uCjnuY9D4
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...
SupremeCommander kaže...

Eh ti novinari... Smijeh

??

Btw, vidi kakvo sranje su ti patenti. Nek' rade mobitele u Europi...
 U ovom slucaju ne mislim da su patenti sranje (iako inace to mislim). Apple je ulozio muno vremena, novaca i truda u multitouch, i nebi bilo pravedno da sad neki tamo GoogleBogataš pocne to koristit besplatno. Mogli su lijepo platit Apple-u, pa bi sad imali multitouch.
iPhone rulz! LoL
Nothing is true, everything is permitted... 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
17 godina
neaktivan
Assassin kaže...
 U ovom slucaju ne mislim da su patenti sranje (iako inace to mislim). Apple je ulozio muno vremena, novaca i truda u multitouch, i nebi bilo pravedno da sad neki tamo GoogleBogataš pocne to koristit besplatno. Mogli su lijepo platit Apple-u, pa bi sad imali multitouch.
iPhone rulz! LoL
Sam si sebe diskvalificirao u raspravi, ja ne moram ništa ni napisat'...
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...
Assassin kaže...
iPhone rulz! LoL
Sam si sebe diskvalificirao u raspravi, ja ne moram ništa ni napisat'...
 To se on tješi, jer je kupio ajFon od T-Scuma ;)
17 godina
neaktivan

Ma vidis da je zadnja rijec lol, mislim da to nesto znaci. A u ostalom, i nije iPhone tako los. I ne, nisam ga kupio, niti ne namjeravam, imam iTouch.

A i ne vidim zasto bih se diskvalificirao? Samo sam rekao da nije pravedno da netko samo tako uzme nesto za sto se netko drugi trudio. Kao da tebi netko uzme tesko zaradjeni novac!

Nothing is true, everything is permitted... 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nije iPhone loš... ima dobar touch screen, a sve ostalo je sranje. Mislio sam ga uzeti, ali ovo "sranje" mi je problem. Preskupo za telefon.

Što se patenta i teškog rada tiče baš i nije tako. Apple mislim ovdje štiti ideju, ne tehnologiju (izvedbu) jer je Google nije imao odakle uzeti. Zamisli da ja sad patentiram korištenje duplog proreda u postovima na forumu kao tu gore i tužim svakoga tko to napravi. E to je taj američki princip patentiranja koji je krajnje debilan (za razliku od Europskog, Engleskog itd.).

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Uf... ovaj clanak me ubio u pojam.

A sta je Jeff Hanom

jesti i spavati
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
branimir kaže...

A sta je Jeff Hanom

To je kupio Microsoft :)

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.2.2009 12:20 (naxeem).
16 godina

a za čega taj multitouch uopće služi, osim za zumiranje slika?

17 godina

A cemu mobitel sluzi, osim za komuniciranje? Belji se

Multitouch na mobitelu sa 1" ekranom nicemu, ali na necem vecem, kao ovaj video gore, sluci kao mrak input interface... Zumiranje, rotiranje, drag/drop vise objekata istovremeno, puno toga... Vidjet cemo za par godina kad se to razvije...

Think locally, act globally...
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...
branimir kaže...

A sta je Jeff Hanom

To je kupio Microsoft :)

To CIA i CNN kupili
jesti i spavati
17 godina
neaktivan

nije mi jasno što i kako mogu zaštititi što se multitoucha konkretno tiče ... patent je apple predao 2006 koliko mi je poznato ... 

A.

16 godina

neka google napravi tripletouch pa neće imati problema sa appleom Smijeh

17 godina
neaktivan

Multitouch je ideja iz 1984. godine i nikako mi nije jasno kako je Apple mogao dobiti patent.

EDIT: 1982 :)

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.2.2009 18:00 (vjeko).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
artfull kaže...

nije mi jasno što i kako mogu zaštititi što se multitoucha konkretno tiče ... patent je apple predao 2006 koliko mi je poznato ... 

A.

ovdje je timeline gdje, tko, sto i kada je razvijao

Nema sanse da apple posjeduje multitouch - jedino sto mozda posjeduju je aplikacija multitoucha na telefonima, ali i to mi je totalna glupost.
jesti i spavati
17 godina
neaktivan

Apple je kupovinom fingerworksa vjerojatno dobio prava i na sve njihove patente (koji sežu vjerojatno debelo od prije 1999 ako ih ima) ... što su sve uspjeli zaštititi a što ne pitanje je ... osobno ne vjerujem da to može držati vodu dugo, ali možda dovoljno dugo da uspori konkurenciju koja ionako uglavnom kaska sa primjenom i razvojem multitoucha ... 

A.

17 godina
neaktivan

... i da, iPhone je prvi komercijalno upotrebljivi multitouch proizvod ... kao i obično ostali kaskaju ... ( kad se sjetim appleovog newtona sa prvim handwrite recognition softwareom i stylusom koje je palm godinama kasnije iskopirao, i ovo mi sliči tome ... )

ŽAlosno je koliko je apple ispred industrije po inovativnosti, organiziranosti i mudima. Meni je to nevjerojatno.

ili kako je Oppenheimer rekao na zadnjoj objavi financijskih rezultata u appleu: "Apple makes state of the art new products that the competition just cant match. If we actually eliminate the physical keyboard and mouse duo, and we do it brilliantly the competition will find itself more than outmatched. It will be in checkmate."

A.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Da, 1982 je prvi puta predstavljen multi-touch (mislim da je to bilo na TED-u, ali nisam siguran, mozda na nekom slicnom dogadjaju), ali je bio neupotrebljiv. Apple je prvi napravio multi-touch koji ima jako visoku "rezoluciju", tj. vrlo je precizan. Ja recimo na iTouchu mogu bez problema pogodit kvadrat od 2x2 pixela. I da, patentirali su multi-touch, to je cak i sam Jobs naglasio na predstavljanju iPhone-a.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
artfull kaže...

... i da, iPhone je prvi komercijalno upotrebljivi multitouch proizvod ... kao i obično ostali kaskaju ... ( kad se sjetim appleovog newtona sa prvim handwrite recognition softwareom i stylusom koje je palm godinama kasnije iskopirao, i ovo mi sliči tome ... )

ŽAlosno je koliko je apple ispred industrije po inovativnosti, organiziranosti i mudima. Meni je to nevjerojatno.

ili kako je Oppenheimer rekao na zadnjoj objavi financijskih rezultata u appleu: "Apple makes state of the art new products that the competition just cant match. If we actually eliminate the physical keyboard and mouse duo, and we do it brilliantly the competition will find itself more than outmatched. It will be in checkmate."

A.

zato što drugi ne koriste multitouch ne znači da kaskaju za appleom. appleovi mobiteli recimo nemaju bluetooth (osim za slušalicu) pa po tome apple kaska za ostalima i to debelo...
17 godina
neaktivan

Apple baš i nije bio prvi s tim kad smo kod upotrebljivosti a osim toga Appleov multitouch je lošije preciznosti i kvalitete uz naravno i manje mogućnosti od Microsoftovog, tako da su te izjave čista (loša) propaganda.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Apple baš i nije bio prvi s tim kad smo kod upotrebljivosti a osim toga Appleov multitouch je lošije preciznosti i kvalitete uz naravno i manje mogućnosti od Microsoftovog, tako da su te izjave čista (loša) propaganda.

Ti ne znas bas sta pricas! IMAM iTouch i savrseno sam upoznat sa preciznoscu! Ovo od MS-a nisam probo, ali nekako pretpostavljam da kad je uredjaj veci, sve "tipke" na njemu su vece, pa se dobiva dojam preciznosti! Jedino sto priznajem da iPhone-u mozda fali kod multi-toucha je senzor za jakost pritiska.
Ja nisam rekao da je Apple PRVI napravio multi-touch, nego je Apple prvi napravio donekle upotrebljivi multi-touch i prvi ga je ugradio u uredjaj koji se stvarno prodaje, a ne neki prototip ili slicno! 

dejo6 kaže...
artfull kaže...

A.

zato što drugi ne koriste multitouch ne znači da kaskaju za appleom. appleovi mobiteli recimo nemaju bluetooth (osim za slušalicu) pa po tome apple kaska za ostalima i to debelo...
 Pricas gluposti! Apple-ovi mobiteli nemaju BT iz sigurnosnih razloga, a ostale firme koje ga stavljaju u svoje mobitele nisu BT prve koristile, kao Apple multi-touch!
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.2.2009 9:43 (Assassin).
17 godina
neaktivan

proizvod koji je izašao pred par mjeseci samo u usa (ako i je) i koji košta preko 10 000 dolara mi i nije neka usporedba sa mass proizvodom kako što je iTouch / iPhone ... svaka čast microsoftu ali ne sumnjam da eć appleov multitouch proizvod za velike ekrane biti bolje implementiran :D

ovo sa blue toothom ... odluka da se blue tooth koristi maksimalno, ograničeno ili nikako nema neke velike veze sa inovativnošću ... čip i specifikaciju su tu godinama ...

A.

17 godina
neaktivan
artfull kaže...

proizvod koji je izašao pred par mjeseci samo u usa (ako i je) i koji košta preko 10 000 dolara mi i nije neka usporedba sa mass proizvodom kako što je iTouch / iPhone ... svaka čast microsoftu ali ne sumnjam da eć appleov multitouch proizvod za velike ekrane biti bolje implementiran :D

ovo sa blue toothom ... odluka da se blue tooth koristi maksimalno, ograničeno ili nikako nema neke velike veze sa inovativnošću ... čip i specifikaciju su tu godinama ...

A.

Upravo tako! 
17 godina
neaktivan

Opet pričate gluposti bez da razlikujete osnovne pojmove

Inovacija ≠ invencija

Invencija je rezultat rada znanstvenika; nova znanja koja se mogu dokazati u teoriji i praksi. Čini podlogu za inovaciju.
Invencija = pronalazaštvo - otkriva naučne novitete, kojima inovacija osigurava aplikativnu stranu, znači pomoću inovacija dolazi do primjene naučnih otkrića.

Inovacija jest:
nov proizvod - uvođenje potpuno novog proizvoda (proizvod kojeg poduzeće nije uopće proizvodilo; uspostaviti novi trend; i redizajnirati proizvod koji je toliko modoficiran da je stari proizvod postao potpuno nov).

Zaključimo. Apple je car u INOVACIJAMA i uspostavlja tredove sa svakim novim proizvodom. Mobitel su toliko izmjenili da su napravili potpuno nov tip proizvoda koji sad svi žele kopirati.

A šta se tiče Microsoft Sufacea pogledajte ovaj video:

http://www.metacafe.com/watch/1972097/how_to_behave_on_a_forum/

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Slažem se ... iako nije apple za baciti ni u invencijama. Surface je zgodan, volio bih probati da vidim što sve može ili mu je priomjena još uvijek vrlo uska.

A.

17 godina
neaktivan
dgigibao kaže...

Zaključimo. Apple je car u INOVACIJAMA i uspostavlja tredove sa svakim novim proizvodom. 

molim te prestani.
jesti i spavati
17 godina
dgigibao kaže...

A šta se tiče Microsoft Sufacea pogledajte ovaj video:

Ima dosta parodija i na iShit koje Apple proizvodi... Ima i ona slikovita usporedba između kamena i iPhonea...

Evo mi jedne od dražih

E, da... Google je popustio jer ne želi biti na sudu sa Appleom za nešto za što se zna da je Apple patentirao...
Kublach
17 godina
neaktivan
branimir kaže...
dgigibao kaže...

Zaključimo. Apple je car u INOVACIJAMA i uspostavlja tredove sa svakim novim proizvodom. 

molim te prestani.
 reci to Fortuneu i Business Weeku

http://www.metacafe.com/watch/1972097/how_to_behave_on_a_forum/
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice