Jos nije izasla ni prva beta a neki vec znaju da os nece nist valjat
zasto je trend da aplikacije više nemjau exit nego idu u suspend
zelim zatvoriti aplikaciju a na da visi...
Evo slike koja odražava moje mišljenje. ;)
OT: Preskačem Windows 8, 7-ica je najbolji Windows ikad, teško da će me netko nagovorit na korištenje 8-ice.
Problem je sto na slici nema odlicnog Windows-a 2000, a to da je Vista scheisse je glupost.
Vista je odlican OS.
Tako da je na zalost niz Windowsa na toj slici netocan i ne moze se izvuci zakljucak kakav se pokusava izvuci.
Slažem se! Osmica ce biti jedan veliki FAIL! Kao sto je i WP7!
Odmah pošalji Microsoftu svoje zaključke da ne bacaju novac na razvoj svog tog smeća. Moraju znati da si ti to zaključio, prije nego bude kasno!
Windows 8 će u desktop dijelu biti brži od W7.
Korstim W8 Windows To Go opciju sa kojom se W8 instalira na stick (16Gb i veći) kao zamjenu za alate tipa PE, LinuxLive, HirensBoot CD-ove na
jedno tridesetak različitih konfiguracija.
Nevjerojatno je kako W8 (WDP) dobro i brzo radi na recimo P4 512Mb RAM-a na koji W7 (a o Visti da ne govorim) ne može ni prismrditi.
Izgleda nevjerojatno optimizirano u ovoj fazi, ako je ne uspore kad ubace sve fičre koji još nisu aktivirani.
Beta koja izgleda izlazi u drugi mjesec (možda i za CES 2012 u prvi mjesec) će odgovoriti na sva pitanja jer će W8 tada več sličiti na finalni proizvod.
Ako Microsoft bude silovao Metro kao primarni UI, mogao bi zabiti autogol.
Kako je XP bio do izlaska sedmice tako bi bar trebali biti i sa sedmicom do osmice razlika. U redu je modernizirati se ali Windows 7 je i više nego dobar i biti će u uporabi još jako dugo.
Ne razumjem ovo pametovanje, a W8 još nije ni izašo, kad ga većina ljudi instalira i kaže svoje dojmove, tek onda će to bit mjerodavna mišljenja. A ne ovo, ne sviđa mi se ovo, ne sviđa mi se ono, a ljudi ni ne znaju o čemu je zapravo riječ.
Ja se isto kao i velika većina nadam, da će postojat solucija za isključenje ovog Metro stila, odnosno da ću moć uključit opciju za desktop stil rukovanja, jer mi Metro na desktopu totalno nepotrebno izgleda. Metro je za laptopove idealna stvar, al za Desktop čista glupost, i nepotreba barem iz mog ugla gledišta. Stoga se nadam da će, postojat opcija on/off po tom pitanju. Inače sve ostalo će bit više manje isto, samo što će W8 bit osjetno brži, i to sam siguran da velika većina korisnika neće moć ignorirat. Ja osobno samo tu stavku najviše pratim, ako W8 bude za nekih 15-20% brži od W7 kupujem ga, bez sekunde razmišljanja.
To nije baš točno. Primjerice, baterija traje do 10% dulje na Win8, što je kritična stavka vlasnicima prijenosnika.
Tako su govorili i za Win7, a ja samo vidim da mi na laptopu i netbooku baterija na Win7 traje u prosjeku 20% kraće nego na WinXP:-((
Najveća potrošnja u odnosu na XP je 3D ubrzanje sučelja (Aero). Isključi ga i uklonit ćeš većinu tog pogoršanja.
Meni je osobno jedino zanimljivo što se može očekivati od windowsa (a to je vec najavljivano kroz više verzija i izgleda nis od toga) - WinFS, tko zna moda su i odustali vec od toga uopće koliko dugo o tome i pričaju ...
Slažem se! Osmica ce biti jedan veliki FAIL! Kao sto je i WP7!
Odmah pošalji Microsoftu svoje zaključke da ne bacaju novac na razvoj svog tog smeća. Moraju znati da si ti to zaključio, prije nego bude kasno!
Nemoj se odmah nervirati... to je samo moje osobno stajalište... ne radi se o nikakvom proročanstvu
Znaš li koliko su otprilike uložili samo u marketing WP7? Neznam ni ja, ali garant puno! http://www.tomsguide.com/us/Windows-Phone-7-Marketing-iOS-Android-WP7,news-7877.html
Pa je ispal drek! Kolko ljudi znaš da ima WP7? Koliko od njih je na WP7 doslo s iOS-a, Androida, a da su presretni s WP7?
Windows 8 je logičan potez, prirodno je da OS evoluira, no da se sučeljem ide slizavat s, budimo realni, neprihvaćenim WP7, nema nikakvog smisla!
Velika većina ljudi pada na izgled OS-a, a ne na ono ispod haube. Zašto je OSX privaćen, a zašto većina linux distra kod newbie korisnika izaziva gađenje? U osnovi je to ista stvar ispod haube, moćna i stabilna, no jedno izgleda ko drek a drugo ko Las Vegas.
A pogađaš koje je moje mišljenje za METRO sučelje i napola vidljive tile-ove...
Najveća potrošnja u odnosu na XP je 3D ubrzanje sučelja (Aero). Isključi ga i uklonit ćeš većinu tog pogoršanja.
Win7 starter nema Aero.... ustvari, da ne duljimo: http://techcrunch.com/2009/11/13/testing-finds-windows-xp-better-for-netbook-battery-life-than-windows-7/
Sedmicu sam ostavio na svim strojevima, ali na netbboku se držim dobrog starog XP-a.