Windows 10 - svaki tjedan eksces jedan

poruka: 132
|
čitano: 21.031
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Windows 10 - svaki tjedan eksces jedan".
15 godina
Re: Windows 10 - svaki tjedan eksces jedan
hrvooje kaže...
LudaRajcica kaže...
hrvooje kaže...
Aldo kaže...

Windows 10 je nakaradan OS i točka. 

Možda, ali se nalazi na 300 milijuna računala i uskoro na 90% tržišta desktopa.

ako uzmes u obzir da su danas mobitel i tablet, takodjer, desktop, brojka ti je apsolutno kriva :)

mobitel nije tablet, tablet nije desktop, desktop nije mobitel. istina, svi su računala, tako da možemo komotno reći windowsi drže 90% desktop tržišta ili windowsi drže 14% tržišta računala

Naravno odmah treba reci da Linux ima svoje mjesto i funkciju u cjelokupnoj slici, i iako je tema prozvakana na ovom forumu x puta, moram samo nadodat da MS sa svojim Windows Server-Active Directory OSom  mamutski i nadmocno dominira u poslovnom segmentu od Small Businessa do Enterprise giganta.Uzimajuci to u obzir, i na koliko kucnih i poslovnih masina je Windows Xp-7-8-10 OS instaliran, i koliko je MS Office rasiren i popularan, bilo kakvo usporedivanje tipa pissing contest sa MSom je besmislen i dugo ce jos tako ostati.

Mobiteli su ipak posebna iako danas vrlo bitna kategorija.

Knowing is not enough; we must apply. Willing is not enough; we must do.
15 godina
Windows 10 - svaki tjedan eksces jedan
Knowing is not enough; we must apply. Willing is not enough; we must do.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Jesi li cuo za pojmove "top management" i "project manager"?
14 godina
neaktivan
Nesto zbagalo, upit je za
Se7en-a
12 godina
neaktivan
Za nas koji smo na originalnim Windozama, nema dileme. Zašto da ponovno plaćam za 10-tku, jer nisam na vrijeme napravio nadogradnju.
Aomei backupperom (ili sličnim alatom) napraviš sliku sadašnjeg sustava, pa upgrade na Win 10, pa vratiš nazad sliku prvotnog ako ti 10-tka ne odgovara. A time si se osigurao za budućnost.
Gox
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Goximus kaže...
Za nas koji smo na originalnim Windozama, nema dileme. Zašto da ponovno plaćam za 10-tku, jer nisam na vrijeme napravio nadogradnju.
Aomei backupperom (ili sličnim alatom) napraviš sliku sadašnjeg sustava, pa upgrade na Win 10, pa vratiš nazad sliku prvotnog ako ti 10-tka ne odgovara. A time si se osigurao za budućnost.

Za kakvu budućnost? Laptop koji sad imam je iz 2013. Podrška za Win7 je do 2020. Pa ne mislim imati ovaj hardware 10 godina, tako da do kraja laptovog života nema potrebe za 10-kom. Ta besplatno mantra me se ne dotiče. Za 100 kn više ću kupit za 5 godina laptop sa 10-kom. Pa više ću potrošiti na žvakaće gume do tada, nego će me taj OEM Windows koštat

But how do it know - The basic principles of computers for everyone
15 godina
neaktivan
nlo93 kaže...
Nesto zbagalo, upit je za
Se7en-a

At this moment when i read this question of your's with coffee in my hand

What's that?

15 godina
neaktivan
Colossus7 kaže...
Se7en kaže...

Programeri u tom Microsoftu nikad neće naučiti u biti programirati.

Ako dosad nisu naučili implementirat prijašnja iskustva sa bivšim OS-vima u win 10 da se nedogađaju česte greške i to banalne nikad od njih IT-ovci.

Njihov najveći problem jest što je njihova defaultna politika bez obzira na verziju OS-a (home-pro-ent) bila da uopće ne prilagođavaju verziju OSa kupcu kojem prodaju u toj mjeri da je to sve spremno više manje out of the box, nego generaliziraju da bi obuhvatili što veći spektar tržišta, i osim nekih fičera koji fale ili su prisutni na specifičnoj verziji OS-a što se tiče bilo kakvog daljnjeg poštimavanja toga nema.

Ali treba uzeti u obzir širu sliku, za što se se sve danas windows os, win server, win office, cloud koristi, nemoguće je prilagodit to sve out of the box svima. Ali da su mogli neke stvari sredit na Home ediciji odmah pod default mogli su. Vjerovatno i hoće kako vrijeme bude odmicalo.

Ja isto nikad nisam sreo linuxaša koji instalira bilo koju distru, i da dalje baš ništa ne dira niti sebi prilagođava. To moze proć na Mac OS, koji je lijepo naštimao out of the box iskustvo ali isključivo za home usere - ljude koji bi inače bili pogubljeni po bilo kojem OSu ako mora napravit bilo što u control panelu, a kamoli šta drugo detaljnije poštimavat. Kreativci i svi ostali koji god OS koriste moraju ga prilagoditi sebi.

Ja kad instaliram Winse koji su mi primarni OS, imam čitavu ceremoniju što radim da prilagodim OS svoim potrebama. Ako znaš oko toga i znaš što želiš, poslje radi sve više manje bez ikakvih problema i jako pouzdano.

Drugi problem, pogotovo kad se priča o poslovnom okruzenju, gdje su danas svi su ovisni o IT infrastrukturi u većoj ili manjoj, ali nitko neće platiti admina da održava sve to kako treba i da krajnji korisnik nema nikakvih većih problema i da bude produktivan koliko god je to moguće. Ima onih koji plate premalo pa tu ima svega, od bmk do kalibra admina koji radi taj posao.

Alo live TV broadcast, GET WINDOWS popup. Roflmao.

Home korisnici koji nemaju zivaca, vremena niti znanja, isto bi trebali naći nekoga tko se kuzi u to, platiti jednom-dvaput godišnje instalaciju i održavanje i svi sretni. Ja kad nekome radim na tome bilo kao usluga ili kao naplata u svoje slobodno vrijeme, što se prosječnog home korisnika tiče-sjedi i vozi, poštimam sve tako da on više nema tu nikavih briga ni problema u bilo kojem aspektu, ako šta iskrsne riješit ćemo brzo. I svi sretni. Štoviše znam ljude koji poslje imaju miljon poziva što opravdane jer nisu sredili sistem-appse kako treba, što za gluposti, ja povratnih poziva jednostavno nemam, nakon što nekome sredim komp i prođem neku osnovnu edukaciju od 15tak minuta ako je čovjek slabijeg znanja oko toga.

Ma sve je to meni jasno i slažem se s tobom ali koliko godina i koliko su već OS-eva izdali i svaki put prave nedovršeni proizvod i netestiran u real world  uvjetima da bi ga non stop popravljali i opet bude bugovit,jednostavno im se neda prvo istestirati pa ga onda pustiti nego puste ljude da se pate i izgube živce kad im se OS sruši zbog banalnih grešaka koje su mogle biti rješene da su ga npr.koristili godinu dana i uvidjeli što treba ispraviti a što ostaviti.To sve normalno govorim isto za Home korisnike koji su platili proizvod i očekuju da on radi kak spada a ne da svako malo moraju zvati kolegu koji to možda zna popraviti ili odlaziti serviseru tj.nekom ko se kuži o čemu se radi u nekom konkretnom problemu što mu se dogodio.

13 godina
protjeran
hrvooje kaže...
Goximus kaže...

Za kakvu budućnost? Laptop koji sad imam je iz 2013. Podrška za Win7 je do 2020. Pa ne mislim imati ovaj hardware 10 godina, tako da do kraja laptovog života nema potrebe za 10-kom. Ta besplatno mantra me se ne dotiče. Za 100 kn više ću kupit za 5 godina laptop sa 10-kom. Pa više ću potrošiti na žvakaće gume do tada, nego će me taj OEM Windows koštat

Support za Windowse 7 će trajati do 2020. vezano samo za security update.

16 godina
lovacmaki kaže...
hrvooje kaže...
Goximus kaže...

Support za Windowse 7 će trajati do 2020. vezano samo za security update.

Tako je. I to je jedino što mi treba. Ako održavaš 200-300 računala ne želiš svaki dan pritužbe pukla mi wifi veza, ne radi mi printanje, neće skenirati. Desetka može, al za 4-5 godina.

But how do it know - The basic principles of computers for everyone
16 godina
hrvooje kaže...

Tako je. I to je jedino što mi treba. Ako održavaš 200-300 računala ne želiš svaki dan pritužbe pukla mi wifi veza, ne radi mi printanje, neće skenirati. Desetka može, al za 4-5 godina.

Niti tada... sustav koji može šutke izmijeniti bilo koju tvoju postavku nema smisla stavljati za primarni operativni sustav.

mag.iur.
9 godina
neaktivan
Zar je moguće da je povjereno održavanje 200 računala osobi koja ne zna podesti OS pa da se takve stvari ne dešavaju.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice