UŽIVO: Stiže iPhone 5!

poruka: 1.554
|
čitano: 186.654
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "UŽIVO: Stiže iPhone 5!".
17 godina
neaktivan
Re: UŽIVO: Stiže iPhone 5!
McD kaže...
power_user kaže...

Mislim da nije tražio tehničko objašnjnje, nego jednostavno kako ga to ti koristiš(uz pretpostavku da ga imaš u mobu kad već toliko pričaš o tome). Ne bih se bunio da imam, ali smatram to gimmickom, zabavnim jedno vrijeme, ali ne i nezamjenjivim (kako bump radi bez NFCa, a postiže se prilično sličan učinak?)

moraš imati mobitel sa NFCom ad bi znao čemu služi i kako se koristi?

kad odeš na sat fizike daju ti nuklearni reaktor da bi mogao napisati referat kako funkcionira?

nije mi jasna ova rečenica "(kako bump radi bez NFCa, a postiže se prilično sličan učinak?)"

imas app, zove se bump, ti instaliras, ja instaliram, trknemo mobove i pocnemo slika-contact transfer, neovisno o platformi.

izy

Tvoj win ovo nemoze http://www.youtube.com/watch?v=3V6365NQrV0 // Win 7 na osx-u http://www.youtube.com/watch?v=Co5BnTQDh2A
13 godina
protjeran
McD kaže...
Over(C)lock kaže...

a mogli ga spucat ovakvog uzo bi ga odma :)

Da su ga napravili takvog aj bih prvi rekao "svaka čast, stvarno su se potrudili"

ovako su samo razvukli stari mobitel a većinu energije potrošili na tužakanje umjesto za malo kreativnog rada

sta je vama? pa ovakav iphone je odvratan, bolje da je ovakav kakav zaista je nego da je ekren preko cijelog mobitela, fuj...i po meni je 4.7 inca previse, pretjeruju, 4 inca je u granicama normale, a sto se tice ostalih specifikacija bilo bi lijepo da je takav al sto se tice samog izgleda bi to bio najodvratniji mobitel u povijesti...

We Work in the dark to serve the light! We are Assassins!
13 godina
protjeran

@psiho

1) Taj screen koji si postao samo pokazuje da on sudjeluje u diskusiji. Tesko je sudjelovati u diskusiji samo sa jednim postom, ne vidim sto pokusavas dokazati.

2) Mene zanima zasto neuspjesno pokusavas uvrijediti mene i ostale forumase koji se ocito ne slazu sa tobom, dok recimo nemas nista protiv svojih kolega koji podrugljivo nazivaju Androidase siromasima jer nemaju iP.

Pa takve izjave bi bile urnebesne da nisu totalno poremecene.

3) Ti si obican fanboy koji se skriva iza maske neutralnog covjeka kojega kao "boli briga".

Da tebe boli briga, ne bi svim silama branio Apple i vrijedao kolege forumase koji se ne slazu sa tobom.

1) Taj screen samo pokazuje da lik sudjeluje iskljucivo u Apple temama. Iako ga sami Apple ne zanima. No naravno, on diskutira. Odlicno :)

2) Uvrijedio te naziv troll? Oprosti, no sam si se u istome prepoznao. Kako to?

A ako je netko nazvao nekoga siromasnim jer nema iP, taj netko je tezi debil ili pak lik cisto provocira. Kao prvo, iP nije nista skuplji od Lumie ili pak SGS3/HOX. A kao drugo, sve da je i 10x skuplji, lik je opet idiot. Eto ga. Jesi sad zadovoljan?:)

3) Yup, nema veceg fanboya od mene. Obozavam iOS i iPhone. Zivot baziram na istima, a takvim stilom i zivim (kakav god to vec stil bio). No moj zivot stvarno nece imati smisla sve dok apple ne izbaci svoj tv + apple auto. Onda odoh do INA-e uzeti 10godisnju pretplatu i kupiti Apple auto. Pa sam miran. Barem dok ne dodje iCar 2s. Onda kredit pa po drugo.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
jumboY kaže...

1) Trollanjem se nista ne pokaze, niti dokaze. Dapace {#}

2) Cijenom su manjkava? Sta to im nedostaje radi cijene? Ako si htio reci da su skupa, jesu, istina je. Barem kod nas. No ne mogu biti manjkava "i to cijenom". A vise je Mac alternativa nego PC. Ipak mac drzi jako malo trzista. No o pravim manjkavostima istoga ti sigurno nemas pojma. Naime, niti ga posjedujes, niti radis na njemu. No nema veze, ponovno je valjda troll/spam face on i pise se po miloj volji. Ionako moderatori ne postoje{#}

3) Oprosti sto sam vrijedjao tvoju religiju{#}

1) očigledno neznaš razliku između trollanja i argumentiranog komentiranja

2) imao, koristio, i onda prodao, pa kupio bolji PC i kolekciju programa koji su mi potrebni za posao

3) nevjerniče {#}

16 godina
neaktivan
bistri kaže...
McD kaže...
jumboY kaže...

@nsoul

Uopce nisi shvatio ni bit, a ni poantu moje poruke. Ili ne zelis shvatiti. Tipicno za fanboyse bilo kojeg tabora (ne mislim kao uvredu). I ne znam zasto postam uopce. Sretno svima sa trollanjem :)

zašto trollanjem, raspravljamo o manjkavostima novog iPhona, možda pomogne nekom da izabere bolji mobitel

znaci dodjem u sgs3 temu i pitam cemu to tocno sluzi nfc i zasto ga trebam, mislim osim za to da me neko hakne i nitko nece bit butthurt i rec da trollam i provociram?

power_user kaže...
McD kaže...

ja bih ti objasnio čemu sliži NFC, još bih ti našao par linkova za daljnje proučavanje

nažalost ja obično dobijem odgovor "otihi na google pa guglaj !"

Mislim da nije tražio tehničko objašnjnje, nego jednostavno kako ga to ti koristiš(uz pretpostavku da ga imaš u mobu kad već toliko pričaš o tome). Ne bih se bunio da imam, ali smatram to gimmickom, zabavnim jedno vrijeme, ali ne i nezamjenjivim(kako bump radi bez NFCa, a postiže se prilično sličan učinak?)

i onda meni vele da  ne argumentiram, da pišem bezveze, a kad sam prije par stranica stavio ova dva filmića, nikom ništa.

hobi:moj-android.net
16 godina

imam samo dva pitanja u vezi tog nfc-a. prvo je dal to ima s3? a drugo je za sto se to moze koristit u hrvatskoj(trenutno sada)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
mar123 kaže...

imam samo dva pitanja u vezi tog nfc-a. prvo je dal to ima s3? a drugo je za sto se to moze koristit u hrvatskoj(trenutno sada)

Kad ga u sljedecoj generaciji (mozda) ubaci apple u iphone, onda ce pruzatelji usluga poceti koristiti nfc. Do tad se android fanboyi mogu samo tjesiti trolanjem po forumu.
14 godina
neaktivan
bistri kaže...

imas app, zove se bump, ti instaliras, ja instaliram, trknemo mobove i pocnemo slika-contact transfer, neovisno o platformi.

izy

taj app koristi senzore mobitela da osjeti "bump" te treba vazu s internetom da bi radio

ono što možeš sa NFCom a nemožes s Bumpom je

• kontrola pristupa -recimo otključavanje vrata
  • naplata karata - za recimo koncerte ili javni prjevoz
  • isčitavanje podataka sa proizvodau dućanima - sastav, zemlja porjekla, rok trajanja .. .. . .
  • beskontaktno plaćanje - u dućanima, restoranima .. .. ..
  • u socijalnim mrežama - "Like" na  Facebooku, "Follow" na Twitteru preko NFC smart naljepnice na proizvodima ili plakatima
  • u multiplayer mobilnim igrama
14 godina
protjeran
mar123 kaže...

Ocito je Eziu ispod casti reci istinu.

Da, S3 ima NFC. Trenutno mozes koristiti između mobitela koji to isto imaju, a u RH ne znam. Sad uvode negde kao pilot projekat, al sam zaboravil gde.

Istina, jos je nerazvijeno, ali nije Samsung kriv kaj zivimo tu gde zivimo?!

daniel
16 godina
McD kaže...
power_user kaže...

Mislim da nije tražio tehničko objašnjnje, nego jednostavno kako ga to ti koristiš(uz pretpostavku da ga imaš u mobu kad već toliko pričaš o tome). Ne bih se bunio da imam, ali smatram to gimmickom, zabavnim jedno vrijeme, ali ne i nezamjenjivim (kako bump radi bez NFCa, a postiže se prilično sličan učinak?)

moraš imati mobitel sa NFCom ad bi znao čemu služi i kako se koristi?

kad odeš na sat fizike daju ti nuklearni reaktor da bi mogao napisati referat kako funkcionira?

nije mi jasna ova rečenica "(kako bump radi bez NFCa, a postiže se prilično sličan učinak?)"

Ne, ali ne znam čemu toliko pričaš o njemu ako ga ni nemaš.

U potpunosti mi je jasno kako se koristi i čemu služi, ali ne vidim praktičnu primjenu za koju je nužan. Većina se može dobiti sa 2-3 koraka na ekranu koja su vjerovatno brža od korištenja NFCa, a plaćanje i sl. se može napravii na istu foru kao Bump(iOS/Android app za slanje fileova uz pomoć dodira)

Ne znam kako da ti objasnim, jedino ako nisi znao što je Bump, u tom slučaju je gore objašnjeno

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
14 godina
neaktivan
jumboY kaže...

1) Taj screen samo pokazuje da lik sudjeluje iskljucivo u Apple temama. Iako ga sami Apple ne zanima. No naravno, on diskutira. Odlicno :)

2) Uvrijedio te naziv troll? Oprosti, no sam si se u istome prepoznao. Kako to?

A ako je netko nazvao nekoga siromasnim jer nema iP, taj netko je tezi debil ili pak lik cisto provocira. Kao prvo, iP nije nista skuplji od Lumie ili pak SGS3/HOX. A kao drugo, sve da je i 10x skuplji, lik je opet idiot. Eto ga. Jesi sad zadovoljan?:)

3) Yup, nema veceg fanboya od mene. Obozavam iOS i iPhone. Zivot baziram na istima, a takvim stilom i zivim (kakav god to vec stil bio). No moj zivot stvarno nece imati smisla sve dok apple ne izbaci svoj tv + apple auto. Onda odoh do INA-e uzeti 10godisnju pretplatu i kupiti Apple auto. Pa sam miran. Barem dok ne dodje iCar 2s. Onda kredit pa po drugo.

hey jumboY, smiri malo strasti, šta te smeta moje sudjelovanje u Apple temama, ovo je ipak otvoreni forum

McD kaže...

samsvim razmljivo, omjer Apple/iPhone i Android teme na bug.hr je 9:1 (i opet, nisam andriod korisnik)

a zašto si ti na ovom forumu ako jabučnjak ispunjava sve tvoje potrebe?

15 godina
neaktivan
zasto jednostavno kad moze slozeno?
kao i s widgetima
There are only two races on this planet-the intelligent and the stupid.
16 godina
daniel.hajdinjak666 kaže...
mar123 kaže...

Da, S3 ima NFC. Trenutno mozes koristiti između mobitela koji to isto imaju, a u RH ne znam. Sad uvode negde kao pilot projekat, al sam zaboravil gde.

kuzim, ma sad gledam koji bi mobitel uzeo a cuo sam da taj nfc ima onu mogucnost da sluzi ko kartica no to je vjerojatno jos jako daleko da bude podrzano kod nas.

14 godina
neaktivan
power_user kaže...

1* Ne, ali ne znam čemu toliko pričaš o njemu ako ga ni nemaš.

2* U potpunosti mi je jasno kako se koristi i čemu služi, ali ne vidim praktičnu primjenu za koju je nužan. Većina se može dobiti sa 2-3 koraka na ekranu koja su vjerovatno brža od korištenja NFCa, a plaćanje i sl. se može napravii na istu foru kao Bump(iOS/Android app za slanje fileova uz pomoć dodira)

3* Ne znam kako da ti objasnim, jedino ako nisi znao što je Bump, u tom slučaju je gore objašnjeno

1* čemu ti pričaš o iPhonu 5 kad ga nemaš

2* očigledno si premlad da bi shvatio, praktične primjene su ti opisane ovdje ispod i za NFC netrebaš vezu s internetom

McD kaže...

• isčitavanje podataka sa proizvodau dućanima - sastav, zemlja porjekla, rok trajanja .. .. . .
  • u socijalnim mrežama - "Like" na  Facebooku, "Follow" na Twitteru preko NFC smart naljepnice na proizvodima ili plakatima

3* sve je jasno Bump FAQ

16 godina
McD kaže...
power_user kaže...

1* čemu ti pričaš o iPhonu 5 kad ga nemaš

2* očigledno si premlad da bi shvatio, praktične primjene su ti opisane ovdje ispod i za NFC netrebaš vezu s internetom

McD kaže...

3* sve je jasno Bump FAQ

1. Pričam isključivo općenito o iPhoneu, kojeg koristim preko 3 godine i smatram da itekako imam pravo o njemu pričati

2. Smartphone bez veze s netom? {#}

3. Otključavanje vrata-zašto ne, vrata se bez problema mogu povezati na net z anešto bump-like, naplata karata također, za sastav i rok trajanja mi ne treba mob, sposoban sam pročitati naljepnicu, plaćanje-isto nije ne moguće implementirati bump, socijalne mreže-tu je još koliko-toliko koristan, a u igrama mu nikako ne pronalazim namjenu.

Gle, ne kažem da imam nešto protiv NFCa, ako nekoga veseli neka ga koristi, ali meni osobno ne izgleda kao nešto bitno. Možda ga s vremenom i ja počnem koristiti, ali uvijek imam vezu s netom i nije mi problem 2-3 puta dodirnuti ekran za nešto što bi mi trebalo zanemarivo manje vremena uz pomoć NFCa

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
Poruka je uređivana zadnji put pon 24.9.2012 22:38 (power_user).
15 godina
daniel.hajdinjak666 kaže...
mar123 kaže...

Ja sam rekao istinu, nema kod nas svrhu. a dobiti ce svrhu kad ga apple pocne koristiti. Tako stvari stoje.
Poruka je uređivana zadnji put pon 24.9.2012 22:48 (Ezio).
14 godina
protjeran

Da, mozes (valjda) implementirati nesto u "bump" da platis racun i sl. samo ne znam ko ce se zezati sa kompajliranjem necega, ako rjesenje vec postoji. I zove se NFC.

Evo kako ajfonovci (naravno ne svi) razmisljaju o novijim tehnologijama. Ma sta ce nam to... Sta ce vam uopce smartfon onda, drzte se 3310 i mirna Bosna.

daniel
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
power_user kaže...

1. Pričam isključivo općenito o iPhoneu, kojeg koristim preko 3 godine i smatram da itekako imam pravo o njemu pričati

3. Otključavanje vrata-zašto ne, vrata se bez problema mogu povezati na net z anešto bump-like, naplata karata također, za sastav i rok trajanja mi ne treba mob, sposoban sam pročitati naljepnicu, plaćanje-isto nije ne moguće implementirati bump, socijalne mreže-tu je još koliko-toliko koristan, a u igrama mu nikako ne pronalazim namjenu.

Gle, ne kažem da imam nešto protiv NFCa, ako nekoga veseli neka ga koristi, ali meni osobno ne izgleda kao nešto bitno. Možda ga s vremenom i ja počnem koristiti, ali uvijek imam vezu s netom i nije mi problem 2-3 puta dodirnuti ekran za nešto što bi mi trebalo zanemarivo manje vremena uz pomoć NFCa

1. I ja pričam o iPhonu, kojeg sam imao i nije mi se svidio, isto tako imam pravo o njemu pričati, pa da ga nikad nisam imao imam pravo o njemu pričati

2. Tko je spomenuo smatphone beez veze s netom? rekao sam da Bump treba vezu s netom a NFC ne. Kamo završe moji podaci kad odu Bumpu? Kako znam da neće biti prodani oglašivačima? NFC je ipak daleko sigurniji

3. nije li sve to što si nabrojao NFC daleko jednostavnije i elegantnije rješio, zašto ti je svaka primjena nečega vezana za net?

3a. za sastav i rok trajanja, dakle deklaracijske podatke, dosta ljudi bi našlo korisno, recimo sportaši omjer hranjivih sastojaka, još povezano sa nutrcionističkom aplikacijom - zvuči odlično. Ili jednostavno prisloniš mobitel na pakiranje proizvoda i automatski znaš ima li aditiva koi ti ne odgovaraju, u samo 2 sekunde, bez čitanja dvadesetak stavki napisanih sitnim sitnim slovima

Očigledno nisi dovoljno proučio primjenu NFCa

15 godina
neaktivan
power_user kaže...

za mene smartphone nije ako mora bit stalno povezan

otidi u roaming malo

There are only two races on this planet-the intelligent and the stupid.
14 godina
neaktivan
Ezio kaže...
Ja sam rekao istinu, nema kod nas svrhu. a dobiti ce svrhu kad ga apple pocne koristiti. Tako stvari stoje.

Kako stvari stoje apple i Iphone 5 daleko kaskaju za konkurencijom

13 godina
neaktivan

Postoji li informacija kad stiže u t-mobile u hrvatsku i koliko će otprilike koštati u slobodnoj prodaji?

0 0 hvala 0
15 godina
McD kaže...
Ezio kaže...

Kako stvari stoje apple i Iphone 5 daleko kaskaju za konkurencijom

Ma ti nista ne razumijes. Zao mi je sto ti ne mogu nacrtati cinjenicu da je pruzateljima usluga daleko vazniji iphone od androida i da nece biti nikakve sire podrske za nfc dok ju ne implementira apple.
15 godina
neaktivan

Covjece svaki dan po tri stranice.. Lijepo to ide..

Sto se tice NFC-a.. Jeli itko to koristi od vas Androidasa kod nas? Ili bilo gdje?

Korisitm NFC:

1 Svaki dan
4 Nekoliko puta sam koristio
21 Nobody F**ing Cares
 -- http://goo.gl/RylEA Nista ja neznam, ja sam tu s biciklom..
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan

Opsezni i profesionalni display test.

We win!

http://www.displaymate.com/Smartphone_ShootOut_2.htm

Tvoj win ovo nemoze http://www.youtube.com/watch?v=3V6365NQrV0 // Win 7 na osx-u http://www.youtube.com/watch?v=Co5BnTQDh2A
Moj PC  
2 4 hvala 0
14 godina
protjeran
bistri kaže...

We win!

{#}

Kaj si ga ti sa svojom ekipom napravil?

daniel
14 godina
protjeran

daniel
Poruka je uređivana zadnji put uto 25.9.2012 13:27 (daniel.hajdinjak666).
15 godina
Iz obje varijante tvoje poruke nije jasno mislis li na display ili test
14 godina
neaktivan
bistri kaže...

We win!

ah, vec sam se ponadao da cemo vidjeti Nokiu 920

17 godina
neaktivan
McD kaže...
bistri kaže...

We win!

ah, vec sam se ponadao da cemo vidjeti Nokiu 920

jbg usporedjuju proizvode koje mozes kupit, htio bi i ja vidit ip6 al daleko je to.

16 godina
bistri kaže...

We win!

ROFL

kakav fejk, pa SGS3 na puno brightnessu daje 330 ccd/m2 i na 1% brightnessa treba bit manji izracun nego na 100%

Kad vec laziraju neg znaju sta rade.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice