Tiskano novinarstvo (još uvijek) ima smisla

poruka: 53
|
čitano: 5.869
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Tiskano novinarstvo (još uvijek) ima smisla".
13 godina
protjeran

Osobno novine rijetko kupim, doma za svojim racunalom 90% stvari na njemu procitam, ako nisam za njim onda je tu uvjek smartphone! tiskano novinarstvo ocigledno nije izumrlo jer nismo svi pobornici tehnologije svako ima neku svoju naviku informiranja o svijetu oko sebe, i to mi je 100% uredu! novine moras otici kupiti na kraju krajeva a pc, tablet, mob su sad 99% vremena pored nas pa ono idemo linijom manjeg otpora ne? barem neki!LP

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Tiskano novinarstvo (još uvijek) ima smisla
koza.nostra kaže...
Tvrdis za sebe ili za sve?
Jer do sada nisam znao da mi je papir drazi

jesi li ikad pokušao tabletom/kindleom obrisat gujcu ili u nj zamotati salatu ili ribu? i zbog čega si stalno toliko svadljiv? 

I know that you believe you understand what you think I said, but I'm not sure you realize that what you heard is not what I meant.
11 godina
neaktivan

Strasno, Bug i bilo kakva relevantnost,a za ostatkom civiliziranog svijeta zaostali ste najmanje jedno desetljece

35krznasa za tric truc copy paste IT "novosti" s weba te recenzije hardvera/softvera koje je ostatak globusa prezvakao prije najmanje par tjedana - yeaha right. Jedino sto je jos vrijedilo jesu bile one dvije i pol kolumne te samogradanja.

Mislim da komentar "...dok je WC školjke bit će i tiskanih medija..." govori dovoljno koji mentalni sklop  jos uvijek kupuje.

p.s. pobogu u 2015-oj krenut ic citat stripove-romane u pdf-u 

0 1 hvala 0
11 godina
neaktivan
Ajar kaže...
koza.nostra kaže...
Tvrdis za sebe ili za sve?
Jer do sada nisam znao da mi je papir drazi

jesi li ikad pokušao tabletom/kindleom obrisat gujcu ili u nj zamotati salatu ili ribu? i zbog čega si stalno toliko svadljiv? 

Rola od par metri troslojnog K-plus kuhinjskog papira 3.5 Kn, BUG 35Kn.

13 godina
protjeran
Ti bi si onda trebao brisat guzicu samo od vlastiti dlan, tako neces potrositi ni te 3,5kn!:p
10 godina
protjeran
Pa i sami shvacaju da prica sa Bugom polako zavrsava. Zato su se i poceli traziti u ideaknockoutovima future showobima itd. Uskoro vjerujem ide novi web i nova prica.
17 godina
neaktivan
Statsman kaže...

Strasno, Bug i bilo kakva relevantnost,a za ostatkom civiliziranog svijeta zaostali ste najmanje jedno desetljece

3

p.s. pobogu u 2015-oj krenut ic citat stripove-romane u pdf-u 

Facebook, YouTube i ostale trice su ostavile trag, to se vidi. Kolika ce biti steta, tek treba vidjeti jer je rano meriti ispravno. Ali generacija cije znanje zavisi od pukog prekida struje ili prazne baterije na mobitelu je zastrasujuce. Bar za mene.

Kladim se da ti sada oduzmem mobilni i PC da ti sada iskljucim Google, od tvog - 2015 je sto ce nam jucer - nece ostati nista. Godina u kojoj se tvoja drama i tvojih istomisljenika desava je nerelevantna. Jer ti ces isto reci i u 2020 cvrsto stezuci mobilni u ruci.

Odakle crpis znanje je nevazno dok ga crpis, vazno je sto si novog naucio. Copy/paste je bilo i pre interneta, bice ga i posle. Cak i tvoj usklik, da je 2015, je neko vec uskliknuo a mi bi mogli reci da si ga ti kopipejstao od negde.

Sto si originalnog rekao? BUG je zaostao desetljece i je nerelevantan. Koja relevantnost si ti, Statesman, pa da mi zaostali uzmemo tebe u obzir, poslusamo te, bacimo sav papir na gomilu i spaliti ga? Ucitelj? Profesor? Filozof mozda?!

Kakvu si ti ostavstinu tvoga znanja nama ostavio da mi zaostali koji sporo citamo, poverujemo tebi i krenemo da citamo tweeter novosti i reddit? Dude! Jelli u opce i bilo kakvog znanja ako ti oduzmem Google i sto li vec koristis pa te ucinilo tako pametnim?

Znanje je iskustvo skupljano kroz zivot, upravo papir je taj koji je pregrmeo kroz stoljeca i jos uvjek ga ima vise no sto mozes i da zamislis. Isto kao i papirnati foto. Da smo koristili drvene tablice umjesto papira i one bi ostale. Na kraju, nije stvar u papiru vec, po treci put, u ljudskom faktoru. Ljudi ANALIZIRAJU, percepiraju, drugacije kada je predmet realan. Ti kao, the analiticar, bi trebao znati ovaj detalj, ili i analiticnost ti doseze samo do kwool imena?

I za kraj, da 2015 je, wow, ali ipak jer sporo citam, ne kuzim zasto je to relevantno za romane i stripove i PDF? To u 2015 ne postoji? (U tvom svjetu?)

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.5.2015 18:24 (Solo).
13 godina
protjeran

ma daj pusti ga vidis da na forumu nije napisao dvije normalne recenice... totalno nebitan lik!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Već 8 godina ne čitam BUG i mislim da nisam ništa propustio. Na internetu imam sve dostupne informacije odmah ... 24/7. 

Zapravo ova vijest je sprdačina na račun naših IT 'stručnjaka' (ne samo njih) i njihove ažurnosti.

Mislim reagirati tek nakon BUGove kolumne je tipičan potez za naš Apsurdistan, gdje tek nakon što izađe neka vijest u (papirnatim)novinama policija/uskok/dorh se probudi iz sna.

You are like the Michael Jordan of being a son of a bitch.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
memulica kaže...

Mislim reagirati tek nakon BUGove kolumne je tipičan potez za naš Apsurdistan, gdje tek nakon što izađe neka vijest u (papirnatim)novinama policija/uskok/dorh se probudi iz sna.

Pomalo se osjecam kao Sherlock. Ovo mi postaje vise zanimljivo vremenom i komentarima nego sto mi je bilo na pocetku...

Sa druge tacke gledista, mamulica, je isto tako apsurd reagirati samo par sekundi nakon sto je "nobody" tweetao nesto. Zar ne?!

Zasto je to vazno? zasto je vazno da netko reaguje samo zbog toga sto je proslo par minuta/sati od inicijalnog "otkrica"? Sto se u medjuvremenu dogodilo? Smak svjeta, kolika je cjena danasnjih "otkrica".

Zbog cega i pre svega - KAKO je postalo sramota citati novine, casopise cestitke sa mora i servijete sa bon appetit?

Fantasticno!

Zasto nije shvatljivo da je reakcija na tekst iz novina normalna? Zasto je normalnija ako je tek par sekundi nakon sto je online? Mislis da vecina njih provodi zivot online citajuci svakojaka otkrica? Mislis da ljudi koji hodaju kroz zivot normalnim tempom nemaju zivot i da je "pravi" zivot citajuci sto je i tko imao za veceru na fejsu?

Ljudi imaju pravo na neinformiranost, na kasnu reakciju, na neobrazovanost i neinformiranost, makar bila i privremena. Grace period.

"Rezanje" papira za koristenje je normalna stvar u birokraciji. Manje otpada. Manje troskova... Papir je bio i ostace jos duuuugo vazna karika u nasem zivotu, obrazovanju informaciji...

Previse Hollywooda, plus online realnost - eto nam hrpa BUG komentara na Tiskano novinarstvo...

EDIT: Pre ce, mamulica, nestati televizija nego papir. TV je pregazen medij i vec se vidi ocajni kraj. Mozda zbog toga i mislis/te da je kraj i papiru, jer nekako je "vezano", mozda.

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.5.2015 21:21 (Solo).
17 godina
protjeran

Čuj ekipa radi aplikaciju za iOS i onda čeka, da im jedan mjesečnik napiše što im ne valja u aplikaciji. U Ameriki bih pokopali u roku 3 dana ... konkurentni su ko programeri iz Burukine Faso 

BTW

Zašto mi pišeš krivo nick? 

10 godina
neaktivan

ja bug ne stignem otvoriti na wc skoljki brzinom svjetlosti zavrsim nuzdu,najbolje mi je citati na kaucu uz kavu i to ne traje dugo jer ustanu starci i pocnu se svadati ko je kriv zato sto se parket podigao

pjeva ''i treat you like a real lady'' a prebijo rijanu ko živinu
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
memulica kaže...

BTW

Zašto mi pišeš krivo nick? 

Nista osobno; godine i vid. Zalim.

Pokopali u roku od 3 dana, eh?!

Ima programa sa rupama i bugovima ko buldozer pa se koriste ko... alva.

Ovde nije rec o programima i agilnosti programera ili dezurnih "njuskala" bugova. Radi se o temi tiskanih informacija i relevantnosti. Na zalost, harmonika se rastegla od WCa do Burkine Faso.

Stvar je U LJUDSKOM faktoru!!!

Ako ti posaljem sudski nalog putem tweetera shvatit ces me ozbiljno ili je ozbiljno tek ako ti pokucam na vrata i preplasim te ko zeca sa povecim kovertom u ruci?

Stvar je u necem sto se gradi godinama, ali ne tvitanje. Jedna redakcija godinama gradi ugled. Ugled redakcije su novinari. Ako je novinar imao tri ciste sto je pricao pre 20 godina, kada otvoris te iste novine i danas opet ce ta informacija biti relevantna i smilena i danas.

BUG je godinama gradio ugled. Novinari koji su otisli, oni koji su ostali pa i ovi novi su isto tako nastavili da cuvaju ugled i ime pa zato je stampani BUG relevantan. I vredi cekati 30 dana jer testovi su iz licnog iskustva a ne tweet tweeta necijeg tweet tweeta.

Jasnije, memulica?! Eto to je samo JEDAN od razloga zbog cega, recimo, Süddeutsche Zeitung jos uvjek ima skoro pa podjednaki broj prodanih kopija kao i pre 20 godina ili New Yourk Times i puno njih. (da ne kopam i nabrajam dalje).

Ugled novinara i redakcije.

17 godina
neaktivan
Solo kaže...
Stvar je u necem sto se gradi godinama, ali ne tvitanje. Jedna redakcija godinama gradi ugled. Ugled redakcije su novinari. Ako je novinar imao tri ciste sto je pricao pre 20 godina, kada otvoris te iste novine i danas opet ce ta informacija biti relevantna i smilena i danas.

BUG je godinama gradio ugled. Novinari koji su otisli, oni koji su ostali pa i ovi novi su isto tako nastavili da cuvaju ugled i ime pa zato je stampani BUG relevantan. I vredi cekati 30 dana jer testovi su iz licnog iskustva a ne tweet tweeta necijeg tweet tweeta.

Možda da, možda ne... Naime nemamo pojma kakvi su bili ti bugovi, krajnje komplicirani i teški ili trivijalni pa se mogu svi porješavati u desetak minuta, jednostavno ništa ne piše. Nemamo pojma koliko je ranije puta bilo upozoravano na te probleme, online i u tisku. Ne znamo je li rješavanje problema možda ionako bilo unaprijed isplanirano i čista koincidencija s objavljenim tekstom. Možda u dotičnoj firmi i dalje imaju politiku reagirati samo na online vijesti, a ako je ikako moguće izbjegavati tisak, i ovo je bila jedna od rijetkih iznimki. Ugled se stječe i čuva istraživanjem, testiranjem, provjeravanjem, a ne da publika mora nagađati što se i zbog čega dogodilo.

10 godina
protjeran
Bilo bi zanimljivo cuti misljenje etabliranih svjetskih portala sto misle o bug.hr-u.
Ili recimo kako svjetski recenzenti gledaju na Petriceve recenzije.
Za Davorove sam siguran da bi dobro prosle...
13 godina
koza.nostra kaže...
Bilo bi zanimljivo cuti misljenje etabliranih svjetskih portala sto misle o bug.hr-u.
Ili recimo kako svjetski recenzenti gledaju na Petriceve recenzije.
Za Davorove sam siguran da bi dobro prosle...

Ili Denisove...Ali ono što mi najviše ide na milokliz je kad im se potkrade greška, i to ne samo u naslovu nego u cijelom tekstu zamjene proizvod (ili pobrkaju)...Mislim imam osjećaj kao da doslovno prevode neku recenziju..
Bug čitam od LEGENDARNE RECENZIJE WARCRAFTA, samo ne znam do kad, jel u zadnje vrijeme najviše izgleda blejim u reklame

10 godina
protjeran
Nas pitas da li blejis u reklame? "Jer tako?" :)
17 godina
protjeran
Solo kaže...

Jel bi se tako ponašali u Njemačkoj? Nisu čuli za Facebook ili e-mail?

Žalim 'poslovne' ljude, kojima su u 2015. godini papirnate novine izvor informacija  ... lost in space.

BTW

Nego što si se uhvatio twittera? Evo ja ga uopće ne koristim.

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.5.2015 18:15 (memulica).
17 godina
neaktivan
memulica kaže...
Solo kaže...

Žalim 'poslovne' ljude, kojima su u 2015. godini papirnate novine izvor informacija  ... lost in space.

BTW

Znam da mozda zvuci neverovatno, ali iz prve ruke ti mogu sa garancjom reci - da! U Njemackoj ti mozes mejlati i tvitati koliko hoces. Ljudi ne zure nikuda. Tek kada se ustanovi da se radi stvarno o bugu onda se popravlja. Nije da ne citaju tvoje komentare vec ne padaju na dupe odmah u tren kao u holivudskim filmovima.

I opet o percepciji iz drugog ugla: sa ugla ljudi koje ti zalis u 2015, oni mogu isto da zale tebe i slicne zbog izgublejnog vremena na nevazne stvari i fejsanje ili sto god. Dok oni disu cist vazduh setaju parkovima i laju sa kucucima ti si zgubio dan gledajuci tudji zivot online.

Poslovni ljudi su podjednako poslovni kada citaju novine kao i kada citaju online. Samo neposlovni su bas, ono, "in" kada su u zizi, bas onako online.

Ni ja ne fejsam nit tvitam ali tvit je "in" za novosti. Svi imaju necega vaznog da kazu i svi su na rubu otkrica atomske fuzije.

13 godina
memulica kaže...
Solo kaže...

BTW

Nitko tu ne osporava ekonomičnost i evoluciju medija, no i dalje postoji jedan dio nas papirnih romantika ...

17 godina
neaktivan

koliko se ja razumijem u psihoslastičarstvo, BUG je irelevantan za objavljivanje tzv. "vijesti" (tu je elektronika debelo odmakla, kao i većina ostalih portala, čak i u BUG-ovu području; ovo što tu pod vijest podvaljuju priučeni webopisci dobar je štof za zajebanciju) ali je nezamjenjiv u načinu na koji obrađuje teme, njihova istraživanja, stručnosti, duhu, autorskoj osobnosti (odavno nestaloj drugdje) i donekle inovativnosti. već godinama je BUG jedina tiskovina koju (ne svaki broj) kupujem na kiosku. kvalitete koje ima BUG većina ostalih odavno je zaboravila ili prinijela kao žrtvu paljenicu bogu brze zarade. haug. 

I know that you believe you understand what you think I said, but I'm not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Moj PC  
2 1 hvala 2
17 godina
protjeran
Solo kaže...

Znam da mozda zvuci neverovatno, ali iz prve ruke ti mogu sa garancjom reci - da! U Njemackoj ti mozes mejlati i tvitati koliko hoces. Ljudi ne zure nikuda. Tek kada se ustanovi da se radi stvarno o bugu onda se popravlja. Nije da ne citaju tvoje komentare vec ne padaju na dupe odmah u tren kao u holivudskim filmovima.

I opet o percepciji iz drugog ugla: sa ugla ljudi koje ti zalis u 2015, oni mogu isto da zale tebe i slicne zbog izgublejnog vremena na nevazne stvari i fejsanje ili sto god. Dok oni disu cist vazduh setaju parkovima i laju sa kucucima ti si zgubio dan gledajuci tudji zivot online.

Poslovni ljudi su podjednako poslovni kada citaju novine kao i kada citaju online. Samo neposlovni su bas, ono, "in" kada su u zizi, bas onako online.

Ni ja ne fejsam nit tvitam ali tvit je "in" za novosti. Svi imaju necega vaznog da kazu i svi su na rubu otkrica atomske fuzije.

Tvit je 'in' za novosti? Dooobaarrrr 

Ne želiš priznati, da te je vrijeme pregazilo. Percepcija ti je iz 1979. sa Vjesnikom priko cilog stola.

Ono te pop*ša neki specijalizirani portal/forum ili ti na facebook stranici od firme pos*ru u 100 redaka teksta, pa da vidiš strke i panike oko ugleda firme. Pa ti još padne dionica par eura, pa triba platit opet PR, pa triba ispravit greške, pa triba platit prikovremene ... 100 problema.

Ovi su još i ažurni, kakvih ima po rvackom internet bespuću.

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.5.2015 16:04 (memulica).
17 godina
neaktivan
memulica kaže...

Tvit je 'in' za novosti? Dooobaarrrr 

Ne želiš priznati, da te je vrijeme pregazilo. Percepcija ti je iz 1979. sa Vjesnikom priko cilog stola.

Novosti je u stvari "novosti". Nisi skuzio ali nema veze.

Nakon toliko objasnjenja ti si dosao do zakljucka da me je vreme pregazilo i da je 100 redaka na facebook relevantno za ugled firme. Onda bolje i da je nemas takvu. Ne pamtim da je zdrava  firma izgubila deonice zbog bilo kakve kritike ili buga, ako ne brojimo sranja kao Lenovo, Sony...

I opet, i opet, iopet - tekst je o tiskanim izdanjima ffs!

Anyway, sve najbolje u korak sa vremenom

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice