Lijepo za obje kompanije. T-com će fino poboljšati kvalitetu svijih usluga.
Ovo me zanima: Ako će 4G donositi brzine 100 megabita download-a a da u praksi daje pola, npr 50, pa i 25 pa i 15 - znači li to da će brzina bežićnog interneta preći žićnu, jer za pretpostavit je da ako se uvede 4G u nas u roku 2 godine da će se to i dogodit?
Super stvar! Bar ce internet biti proširen i u mjesta gdje sada nema adls, nadam se
Ovo me zanima: Ako će 4G donositi brzine 100 megabita download-a a da u praksi daje pola, npr 50, pa i 25 pa i 15 - znači li to da će brzina bežićnog interneta preći žićnu, jer za pretpostavit je da ako se uvede 4G u nas u roku 2 godine da će se to i dogodit?
U Americi imaš i 50 Mbit/s preko žice, tako da vjerujem da će i kod nas uvesti veću brzinu. Infrastruktura već postoji (naravno optika) ali se trenutno ne rabi jer očito Hrvati nemaju para za tako veliki brzi net. Uz svaku prugu postoji optički kabel.
Da, čuo sam za tu vijest iz nekih izvora...konačno ćemo početi pratiti europske zemlje u brzini interneta, makar će cijena paketa biti extra skupa..
Mislis da ce europske zemlje cekati?
Nije čudo za optiku pored pruga pošto je HŽ posjeduje skoro pa najveći postotak optike i međugradskih linkova u lijepoj našoj, pored Odašiljača i Veza.
aj ma, koji kli
Znači za 20 godina 4G dolazi u zagreb i onda nakon još 20 i u ostale veće hrvatske gradove.
Nisu još ni 3G uveli kako treba...
Još nekoliko mjeseci i napokon ču se osloboditi iz T-COM ralja i svega sa predznakom T
Još nekoliko mjeseci i napokon ču se osloboditi iz T-COM ralja i svega sa predznakom T
Aha, prelaziš na Optimu..
na bnet
na bnet
Mislim da oni imaju neke veze sa T-comom.
na bnet
Mislim da oni imaju neke veze sa T-comom.
oni nemaju ama baš nikakve veze sa tom sotonom imena TCOM
4G moj *****. Tijekom godišnjeg sam koristio blagodat mobilnog interneta našeg voljenog T-Coma. Deklarirana brzina je samo uz velike centre, makneš li se malo dalje gotovo je s brzinom, ako dodaš tome i veliki broj korisnika......
Čisti reklamni trik promovirati 4G a još ni prethodnu generaciji nisu stigli implementirati.
Dobro bar će u Savskoj i na Markovom trgu biti dobar 4G signal i par povoljnih paketa pa je stvar riješena.
J***š EU pored 4G-a.
4G moj *****. Tijekom godišnjeg sam koristio blagodat mobilnog interneta našeg voljenog T-Coma. Deklarirana brzina je samo uz velike centre, makneš li se malo dalje gotovo je s brzinom, ako dodaš tome i veliki broj korisnika......
Čisti reklamni trik promovirati 4G a još ni prethodnu generaciji nisu stigli implementirati.
Dobro bar će u Savskoj i na Markovom trgu biti dobar 4G signal i par povoljnih paketa pa je stvar riješena.
J***š EU pored 4G-a.
na čemu si sad?
Skupljam ekipu za razvlačenje žice :)
Ozbiljno razmišljam o VIP-u ali me nekako strah da se ne razočaram.
Neznam tko im uopće koristi i 3G, sve je to kod nas preskupo, zarađuje se po nekoliko puta više, i onda samo i isključivo poslovni korisnici to mogu koristiti.
Umjesto da se tehnologija nudi za šire mase kao svugdje u svijetu, no mi uvijek moramo biti različiti.
Skupljam ekipu za razvlačenje žice :)
Ozbiljno razmišljam o VIP-u ali me nekako strah da se ne razočaram.
Bježi od vipa, živi su užas.Oderaše kožu sa leđa. Em normalno radi samo kasno u noći kad su linije valjda manje opterećene, zadnji račun mi je bio 278 kn za potrošenih 2, 65 gb prometa
A ovo da nitko ne koristi 3g to je steta, jedan problem je sto to zdere bateriju, a drugi sto je net preskup.

A ovo da nitko ne koristi 3g to je steta, jedan problem je sto to zdere bateriju, a drugi sto je net preskup.
Zato postoje mobieli sa dobrom baterijom i flat 3g :)
Flat 3g nemaš u nas, barem ne po normalnim ciframa.
Flat 3g nemaš u nas, barem ne po normalnim ciframa.
A što je s BB-om??
LOPOVI
Ako to naprave kako spada icijene budu poštene(ali to je tcom pa ništa od toga)onda u redu
Zato postoje mobieli sa dobrom baterijom i flat 3g :)
Postoje s dobrom baterijom, ali ljudi radije isključe 3g (osim ako skidaju nešto od 10mb ili gledaju youtube) i ne pune tako često mob nego imaju neznatno brži net (osjeti se samo ako skidaš ili ako učitavaš velike stranice s puno slika).
Ja koristim 3G jer imam dobar mob koji se ne prazni brzo, ali znam puno ljudi koji ga imaju isključenog.
A flat 3g u Hr po normalonoj cijeni je još uvijek na granici znanstvene fantastike... nažalost
Ja vec par mjeseci koristim 3G internet od T-scuma i moram priznat da sam poprilično zadovoljan.
Imam ugovor na 2 godine koji nakon godinu dana planiram otkupit za 400 kn.
Za 700 kn sam dobio x100e 12" thinkpad sa kojim sam prezadovoljan (mozemo rec 1100 ako nadodamo onih 400 za otkup ugovora.)
Placam svaki mjesec 150 kn za 10 GB prometa a svaki dodatni GB je mislim 20 kn. Ako covjek odustane od torenta 10 GB je sasvim dovoljno prometa za cijeli mjesec surfanja i youtubiranja bez susprezanja.
U startu mi je veza bila koma, stalno sam morao refreshat stranice ali se u jednom trenutku stvar popravila i radi ko urica.
Upload i download su puno manji od reklamiranih. ali opet sasvim dovoljni za streamanje HD sadrzaja sa neta npr (cca 2Mb).
EDIT: Koga zanima, iako pingtest pokazuje svakakve cudne brojeve igre preko tog 3G-a rade bez imalo laga.
Ja vec par mjeseci koristim 3G internet od T-scuma i moram priznat da sam poprilično zadovoljan.
Imam ugovor na 2 godine koji nakon godinu dana planiram otkupit za 400 kn.
Za 700 kn sam dobio x100e 12" thinkpad sa kojim sam prezadovoljan (mozemo rec 1100 ako nadodamo onih 400 za otkup ugovora.)
Placam svaki mjesec 150 kn za 10 GB prometa a svaki dodatni GB je mislim 20 kn. Ako covjek odustane od torenta 10 GB je sasvim dovoljno prometa za cijeli mjesec surfanja i youtubiranja bez susprezanja.
U startu mi je veza bila koma, stalno sam morao refreshat stranice ali se u jednom trenutku stvar popravila i radi ko urica.
Upload i download su puno manji od reklamiranih. ali opet sasvim dovoljni za streamanje HD sadrzaja sa neta npr (cca 2Mb).
EDIT: Koga zanima, iako pingtest pokazuje svakakve cudne brojeve igre preko tog 3G-a rade bez imalo laga.
U kojem gradu ga koristiš?
Ja ga koristim već godinu i pol, moja iskustva su solidna u Zagrebu i Splitu, u Zadru sam imao problema (hvala dobrim ljudima i wireles-u) a u ostalim manjim mjestima gdje sam bio je čista katastrofa. Hodao sam uokolo ko luđak s laptopom tražeći poziciju s boljim signalom (redovito je bila na osunčanom dijelu). O mukama s prijemom i slanjem e-maila većeg od 2,5 MB da ne pričam.
Da sam ja ministar turizma svako turističko mjesto moralo bi imati free access point-e za bežični pristup internetu a onda bi me bolio k**** koliko G ima mobilni operater.