Stopa piratstva u Hrvatskoj 54 posto

poruka: 515
|
čitano: 298.342
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Stopa piratstva u Hrvatskoj 54 posto".
17 godina

nemam se što preispitat.

moja kreditna kartica sve preispita.

bila to kurva ili dama...plati i guštaj.

pozdrav svima
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Jako je tesko cijeniti tudji rad nekome tko nikada u zivotu nije nista radio.

Takodjer za kompletnu raspravu potrebno je elementarno poznavanje ekonomije, jer svi vidim znaju kolika je "realna" cijena Office paketa, a ne bune se sto im je kruh 7 kuna, a realna cijena proizvodnje je ispod 3 kune, a nek pokusaju u raspravu sa Idrizijem pa ce bit po usima.

Sada vam je sve preskupo, a kada cete se zaposliti place ce vam se mjeriti po sistemu: ti mislis da vrijedis 4000kn, dobivas 3000, i ne zaboravi da ima i onih koji hoce i raditi za 2000. Posto je velika sansa da ce isti posao i biti na crno, dobiti cete ravno 0 kuna, jer gazdu samo moral i strah od šake obvezuje da plati. Nemojte se buniti.

Tada ce vam sistem biti glup, gazda, drzava, politika, itd...ne zaboravite onda recenicu "zasto da placam original kad mogu skinuti za besplatno".

8 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Stopa piratstva u Hrvatskoj 54 posto
metak kaže...

Jako je tesko cijeniti tudji rad nekome tko nikada u zivotu nije nista radio.

Takodjer za kompletnu raspravu potrebno je elementarno poznavanje ekonomije, jer svi vidim znaju kolika je "realna" cijena Office paketa, a ne bune se sto im je kruh 7 kuna, a realna cijena proizvodnje je ispod 3 kune, a nek pokusaju u raspravu sa Idrizijem pa ce bit po usima.

Sada vam je sve preskupo, a kada cete se zaposliti place ce vam se mjeriti po sistemu: ti mislis da vrijedis 4000kn, dobivas 3000, i ne zaboravi da ima i onih koji hoce i raditi za 2000. Posto je velika sansa da ce isti posao i biti na crno, dobiti cete ravno 0 kuna, jer gazdu samo moral i strah od šake obvezuje da plati. Nemojte se buniti.

Tada ce vam sistem biti glup, gazda, drzava, politika, itd...ne zaboravite onda recenicu "zasto da placam original kad mogu skinuti za besplatno".

Oćeš reći da kažemo: kad je.. mene bar neću ja druge ili kad je.. mene i ja ću druge?

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.5.2010 17:34 (brixy).
15 godina
neaktivan

meni stvarno padne mrak na oči kad čitam postove u ovoj temi

svi govore nešto o moralu,prave se nevinašca....

ja skidam igre sa interneta i to otvoreno priznajem

vi ne skidate,to je istina,ali tko zna kakvi ste vi ljudi u pravom životu

lako se praviti pametan na forumu na kojemu te nitko ne zna i soliti svima pamet

ljudska vrijednost se ne gleda po broju legalno kupljenog softvera

da kažete nekome u stvarnom životu da je loš čovjek jer skida igre sa interneta on bi se samo nasmijao,ništa više

zato prestanite govorite gluposti

imate legalan softver ?? bravo za vas

zašto vrijeđate pirate ?? jer vam je očito žao što oni imaju besplatno ono što vi masno plaćate pa sami sebi dajete neke razloge kako bi opravdali uložen novac

ovo boldano je jedini razlog zašto svaka tema o piratima ima 100 postova od kojih je 95 svađa

nije vama problem moral (kojeg vjerovano ni nemate ali je bitno praviti se na forumu pošten čovjek) nego je bitno samo da sebi dokažete da niste bacili novac

to je cijela filozofija ovakvih tema...

ja imam ilegalan windows

ti imaš legalan

ja ti zavidim jer si iskeširao 1000kn više nego ja kako bi se mogao diviti kutiji

svaka čast,zavidim ti Smijeh

ja sam ovim postom sve rekao,a vi pričajte o moralu koliko vas je volja

svi znamo (pa i vi sami) šta se krije iza tih priča....

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.5.2010 17:37 (patch123).
Moj PC  
9 1 hvala 0
17 godina

ajde ne ljuti se. ono za govno je metaforički.

svi smo mi govna :-))

nećemo se ljutit odi.

pustimo sad druge nek malo škrabaju po topicu.

ja ne sumnjam da su svi dečki ovdje na forumu dobro odgojeni klinci.

nego se eto malo natežemo oko gluposti pa ružno izgleda.

pozdrav svima
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

I ja sam pirat Smijeh

A life? Cool! Where do I download one of those?

3 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
patch123 kaže...

zašto vrijeđate pirate ?? jer vam je očito žao što oni imaju besplatno ono što vi masno plaćate pa sami sebi dajete neke razloge kako bi opravdali uložen novac

Nitko ne vrijeđa pirate jer bi vrijeđali sami sebe Smijeh (bez rasprave, SVATKO na ovom topicu ima bar jedan komadić piratskog softvera, pa makar to bio crackirani WinRAR). I nitko ovdje ne opravdava uloženi novac - kupili smo orginal koji smo mogli ili za koji smo smatrali da bi bilo jako dobro imati jer vrijedi te novce. Ovdje većinom napadamo ove "skidam jer mogu" koji nebi platili igru pa taman da košta 25kn (a takvih ima podosta).

BTW, sve ovo je offtopic - tema je BSAinih 54%.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
15 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...
patch123 kaže...

Nitko ne vrijeđa pirate jer bi vrijeđali sami sebe Smijeh (bez rasprave, SVATKO na ovom topicu ima bar jedan komadić piratskog softvera, pa makar to bio crackirani WinRAR). I nitko ovdje ne opravdava uloženi novac - kupili smo orginal koji smo mogli ili za koji smo smatrali da bi bilo jako dobro imati jer vrijedi te novce. Ovdje većinom napadamo ove "skidam jer mogu" koji nebi platili igru pa taman da košta 25kn (a takvih ima podosta).

BTW, sve ovo je offtopic - tema je BSAinih 54%.

da igra košta 25kn mnogi bi je kupili,ako ništa onda zbog multiplayera

da se nudi bfbc2 za 50kn odmah bi ga kupio....

ali davati stotine kuna za igru,ipak ne...

jedina igra koju sam stvarno mislio da kupim je bio bfbc2,ali ipak sam se odlučio za ram

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.5.2010 17:42 (patch123).
17 godina

idem kupit winrar. Viče

pozdrav svima
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
patch123 kaže...

da igra košta 25kn mnogi bi je kupili,ako ništa onda zbog multiplayera

Zašto moraš igrati sve što je izašlo taj mjesec? Zašto moraš odigrati baš svaki FPS koji se pojavi? Čekaj da cijena padne. Evo, recimo, nedavno je Deus Ex bio na akciji za 5€. CoD4 košta koliko, 12€?

torrente kaže...

idem kupit winrar. Viče

Imaš besplatni IZarc koji otvara .rar fajlove Namigiva

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
17 godina
Sum_of_all_fears kaže...

idem kupit winrar. Viče

Imaš besplatni IZarc koji otvara .rar fajlove Namigiva

šalim se. tome i služi alternativa.

evo jednog primjera opensource.

http://portableapps.com/apps

ja od ovoga masu koristim,te su još portabilne aplikacije.

eto kad spominjemo winrar i IZarc, evo ovdje7-Zip.

gimp, openoffice konstantno koristim.

pozdrav svima
17 godina

tako ti to dođe bilo komično ili ne!

činjenica.

pozdrav svima
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

S obzirom na prosječnu hrvatsku plaću, ovo je i mali postotak.

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.5.2010 19:21 (blacko).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
World championships: 7, GP started: 255, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,391

12 1 hvala 0
16 godina
neaktivan

Stvarno sam se od srca nasmijao nekim ovdje, pišu u stilu kako piratstvo nije dobro, ali ja sam malo bolji od onog, jer ja se ne hvalim, ili ja kradem manje od Đure, ili kradem samo kad moram... ha, ha, ha.. ukrao si i lopov si. Točka. Malo, puno, nema veze, ukrao si nekom nešto i njemu si nanjeo štetu. Točka. Kao, ne bih ga niti kupuio da ga nisam mogao ukrast putem torrenta ili razmjenom s nekim... show, koga lažete? Sami sebe.. ne znam, ne kužim.

Ja kradem, i ja sam lopov, tj. ja sam "pirat". Zašto? Zato jer mogu i nitko mi ne može ništa.

Toga ima u USA, Švedskoj, Italiji, njemačkoj, a zemlje su puno, ma puunoo bogatije od nas, posebno u standardu građana.

I ja ču koristiti torrent dok god budem mogao, kako je netko napisao, da košta i 10 kn, radije bi dao to na pivu, ali ima i da ne pada mi na pamet dati 1600 kn primjerice za vistu, ali recimo ono što se teško crackira i ti je potrebno kao antivir, ljudi i u RH daju 450 kn mjesečno, zar ne?

No poanta jest, prilika čini čovjeka lopovom, a danas je to veoma lako... i možemo potvrditi da svi ovdje kradu i su lopovi, netko više, netko manje, ali ako čemo po moralu, svi smo ovdje lopovi. Točka.

17 godina
neaktivan
torrente kaže...

pirat sam isto toliko kao i ti ili ostali na topicu.

vidiš...kad u nas dođe neki sarkozy,ja ću samo nastaviti kupovati,jer imam naviku kupovanja originala.

kad si iz konteksta izvukao da sam pirat, fino si isključio ostalo gdje se navodi mojih 85% legalnih sadržaja.

neprilagođen ti je citat,a ne moje ponašanje.

neznam što ćeš ti ili ostali ko je jamio -jamio!

sa svojim novcem se razbacivam na sve što mi pruža zadovoljstvo.

bila to kupovina sedmice ili gigabitni box.

bila to večerica u fensy restoranu sa nekom djevojkom ili plaćanje skupe kurve na kojoj ću ispucati sve nastranosti.

postoje dva svijeta...samo je pitanje koliko ćeš vremena provesti u kojem.

to je ta treća strana.

ove dosad dvije strane ili stalno klepaju kurve ili su stalno u papučama sa ženicama.

ti nastavi sa ratio masterom dizati ratio (varat lopove lopovskim zahvatima), ja ću i tamo među ološi bit fer i krcat ratio stvarnim prometom.

svaka daljnja diskusija je suvišna i neplodna.

torrente=Mr. Money Bag$ Bogataš

Btw. prestao sam s RM, vjerovao ili ne na THR-u imam status GoodLike
Šta ćeš, pojeftinili seedbox-evi!

leo_819 kaže...

I ja sam pirat Smijeh

I ja sam pirat Smijeh

Peace and Love _ Frankenstein Build
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.5.2010 21:45 (Verbatim).
17 godina
Verbatim kaže...

torrente=Mr. Money Bag$ Bogataš

Btw. prestao sam s RM, vjerovao ili ne na THR-u imam status GoodLike
Šta ćeš, pojeftinili seedbox-evi!

Photoshop :P

Verbatim kaže...
leo_819 kaže...

I ja sam pirat Smijeh

I ja sam pirat Smijeh

Pozdrav braćo pirati.

HR-INVITES, otvorio registracije: http://hr-invites.com//register.php?do=signup
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.5.2010 20:39 (BORG).
17 godina

gle onog bojka što piše brzojave. točka.

ajde nađi gdje ja tvrdim da nisam lopov.

samo spominjem da učestalo nešto i kupim.  kapiši?

oni opet po svome...lopovčina si i točka hehehe.

a ljudi moji!

gle lopovčine na tl-u.

samo bez pm-a sad, imaš invajt.

nedam lopovima! Smijeh

pozdrav svima
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.5.2010 20:41 (torrente).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
BORG kaže...

Photoshop :P.

Nije FS, već Paint
razlog: Privacy Protection

torrente kaže..

nedam lopovima! Smijeh

Nećemo se sad razbacivati s ratio-m.

Kupi novi office 2010 za 3000kn....CoolBogataš

BogatašBogatašBogataš

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.5.2010 20:45 (Verbatim).
15 godina
protjeran

Tema postaje sve zanimljivija.

Moram se ubaciti...

Ovako jel vam ja izgledam na tajkuna? Ja neam para za germu! I da kupim igru po 500kn šta to igra ima 500kn? Kupim igru po 500kn i šta dobijem 1-50 sati gubljena vremena! Naći vi plaćate gubljenje vremena?! Jel ja gubim vrijeme na igranju? Da! Igram svaki mjesec po jedan blockbuster igru i uživam a znate koliko sam je platio 5 minuta stiskanja bo gunbovima na PB! Zar nije jednostavnije skinuti igru? Vjerovatno vi svi skinete igru samo znate pametovat!

Ovako u 1 mjesecu su 5 igara koje me zanimajU potrošijo bi oko 1500kn šta ja mogu za 1500kn (nemogu sve)

-najesti se ko stoka

-otići u njemaćku

- kupit pola kile droge

- platiti ku... prostitutku na jednu noć

- dati u dobrotvorne svrhe

-kupit dormeo

-kupiti ipod

-kupiti ukradeni iphone

-kupiti bickli

-kupiti Lg cookie (mobitel je sranje ali kada svi kupuju brate i ja ću)

ili

-kupiti 4 šugave igre

Odaberite život ili 4 šugave igre ja sam odabro obadvoje tako da sam lijepo postao pirat. Imam flet rate i lijepo skidam ko lud! Pa nerazumijem zašto vi plaćate kada može za besplatno Neodlučan I ja sam pirat Belji se Odo igrati ukradenu igru!

Edit: Radim u 3ds maxu koji košta 16 tisuća kn a ja ga mazno

U ratu bez ikakvih interesa :D http://crotrailers.co.cc/
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.5.2010 20:47 (Daniman123).
Moj PC  
1 6 hvala 0
16 godina
odjavljen
Daniman123 kaže...

Ja neam para za germu!

A onda nemaš ni za igru. Nećeš igrat. Točka.

Odi kopaj kanal pa ćeš zaradit za germu i za igru. A možda ti ostane love da se napiješ i završiš sa kakvom polupijanom curom umjesto da platiš "ženu slabijeg morala" za "usluge".

BTW, recimo, nemaš para za wh0 ali na svijetu je 54% žena od ukupnog stanovništva. Dakle, žena ima (S/L ratio je 54%, da prevedem). Jel to znači da češ silovati prvu na koju naletiš jer ti je glupo platiti "uslugu", nemaš novaca a žena ionako ima?

Ako kradeš, onda barem šuti, nemoj se razbacivat sa time da kradeš. I to još krade dok krade (Ratiomaster). Fuj. Ni med lopovima ni pravice...

17 godina
neaktivan
torrente kaže...
EnlightenedPhoenix kaže...
De nek mi netko od vas posalje invajt :) I need one :)

oćeš thr...za TL no ćens et ol.

Ajde ajde :) mejl ti je moj nick i onda @gmail.com

In Control
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

nemoj se zahebavat tamo. inače ti ja opalim ban!

što skineš, unutar 14 dana odseedat 72 sata.

kapiši?

pozdrav svima
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

izgleda da je nekim stvarno krivo što su masno platili programe dok su ih drugi nabavili besplatno pa bruje o nekom moralu,na ovom svijetu vrijedi pravilo tko se snađe snađe a to dali je moralno piratizirati programe treba ostaviti za ispovijed, bravo za vas ako kupujete programe ja ih ne mislim dok god ih mogu nabaviti besplatno kad ih budem morao kupovati onda ću tako raditi,jedino što sam kupio kaspersky jer ga ne možeš uspješno piratizirati,a i mislim da sam previše novaca potrošio na original cd-e i filmove još da krenem kupovati programe jedino da sam lud

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina
Sum_of_all_fears kaže...
Daniman123 kaže...

Ja neam para za germu!

A onda nemaš ni za igru. Nećeš igrat. Točka.

Odi kopaj kanal pa ćeš zaradit za germu i za igru. A možda ti ostane love da se napiješ i završiš sa kakvom polupijanom curom umjesto da platiš "ženu slabijeg morala" za "usluge".

BTW, recimo, nemaš para za wh0 ali na svijetu je 54% žena od ukupnog stanovništva. Dakle, žena ima (S/L ratio je 54%, da prevedem). Jel to znači da češ silovati prvu na koju naletiš jer ti je glupo platiti "uslugu", nemaš novaca a žena ionako ima?

Ako kradeš, onda barem šuti, nemoj se razbacivat sa time da kradeš. I to još krade dok krade (Ratiomaster). Fuj. Ni med lopovima ni pravice...

ROFL. Uopce nije vazno da li se slazem ili ne, al me nasmijala ova usporedba, zato TU! xD

- Psiho246
17 godina
blackalbum kaže...

izgleda da je nekim stvarno krivo što su masno platili programe dok su ih drugi nabavili besplatno pa bruje o nekom moralu,na ovom svijetu vrijedi pravilo ...

gdje vidiš ovdje ljude koji žale što su nešto kupili?

ja vidim samo ljude koji HOĆE NAMJERNO da nešto kupe u svrhu svog užitka.

pa nisu toliki moroni da neznaju pronać warez ili tracker.

to je razlika cijelo vrijeme.

pozdrav svima
16 godina
neaktivan

he, he, he... stvarno je tema ludilo, kolko ljudi tolko čudi... ha, ha, ha... Zanimljivo... he, he...

2 0 hvala 0
15 godina
torrente kaže...
blackalbum kaže...

izgleda da je nekim stvarno krivo što su masno platili programe dok su ih drugi nabavili besplatno pa bruje o nekom moralu,na ovom svijetu vrijedi pravilo ...

gdje vidiš ovdje ljude koji žale što su nešto kupili?

ja vidim samo ljude koji HOĆE NAMJERNO da nešto kupe u svrhu svog užitka.

pa nisu toliki moroni da neznaju pronać warez ili tracker.

to je razlika cijelo vrijeme.

sve ja to razumijem ali se javljaju neki likovi koji pišu ako nećeš platiti tad nemoj koristit,i onda krenu s nekim moralom,ako se snađeš da prođeš mukte super

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
17 godina

gdje je onaj za invajt...jesi unio kod, moram te potvrdit??

sad kad dođe avatar na blue rejčini...to je grijeh ne kupit za kolekšn.

ali ga imam i skinutog u 1080p.

lopovčina sam i ne velim da sam manja od nekog drugog.

pozdrav svima
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
torrente kaže...

sad kad dođe avatar na blue rejčini...to je grijeh ne kupit za kolekšn.

ali ga imam i skinutog u 1080p.

lopovčina sam i ne velim da sam manja od nekog drugog.

Mr.Mony Bag$ koje ti Droge konzumiraš?? :confused:

Cjeli dan sjediš za komp. i tipkaš,...pa si malo pirat, pa si malo moralist :rolleyes:

Izađi malo vani kupi sladoled, ako naručiš 3 kugle dobiješ četvrtu besplatno.Smijeh

Nije mi jasno, nikako

Šta koga boli censored, kakve programe ima tko na svom računalu!

Jesu li kupljeni ili nisu, to je osobna stvar.

Moralisti, organizirajte se, pritisnite Vladu RH sa moralnim zahtjevima, pritsnite RS, iznamljivače servera, seedbox-a,

i sve će biti Cool. Porasti će broj korisnika Open Source-a, i to je to.

Btw. ove teme su bezvezne, čak se ni naxeem nije uključioSmijeh

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice