Stopa piratstva u Hrvatskoj 54 posto

poruka: 515
|
čitano: 298.447
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Stopa piratstva u Hrvatskoj 54 posto".
16 godina
neaktivan
RE: Stopa piratstva u Hrvatskoj 54 posto
ihush kaže...
brixy kaže...

Kada bih imao svoju firmu bez problema bih dao novce za odgovarajući software pogotovo za programe

neke male sofverske firme!

-da? Bravo!

-btw. dali bi i ta firma skupo naplaćivala svoj proizvod?

- Ili bi ti sad nešto što nemaš plaćao nečim čeg nemaš u nekoj nedefiniranoj (malo vjerojatnoj) budućnosti?

OK, sve pet.

Tema je BSA i 54%, zato nitk od novinara (BUG?) nije pitao što poduzimaju ako znaju...

btw: dali BUG ima potrebne licence? - ili se samo ne želi navlačiti s velikima?

Firma troši tj. kupuje i onda nešto prodaje tj. zarađuje - EKONOMIJA!

I firma bi naplaćivala skupo svoj proizvod ali nebi prala mozak ljudima lažnim moralom i igrala na grižnju savjesti dok je ujedno monopolist.

Ako ti nekim moralom braniš monopoliste svaka ti čast, a možda i ti imaš interes u tome?

Svi znamo šta je tema i ovo je forum pa vidi!

A ovo za BUG - o čemu ti pričaš???

Ti sigurno imaš legalan Windows pa te to čini jednom od najmoralnijih osoba tu na forumu ili sam ja u krivu???

Cijene jesu BEZOBRAZNO VISOKE a to se i očekuje od monopolista(mislim na MS) da nije tako bilo bi i više legalnog softvera!

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.5.2010 15:34 (brixy).
17 godina
neaktivan
torrente kaže...

nemože se ovdje doć kraju.

možda kad neki sazru i odrastu skontat će neke stvari.

posebno likovi što instaliraju 50k kuna nepotrebnog softwera na svoje kantice.

meni osobno ms office iz godine u godinu izgleda sve odbojnije.

zadnjih par godina koristim

http://www.openoffice.org/

ali teško da će razulareni klinci pokušati nešto tako isprobati. no proći će i njih to s vremenom.

Sve Vas vidi, Sve Vas Čita/Sluša M$ Policija!!

Danas sam komjuter bacio kroz prozor, razbio se u tisuću komada

- Kompjuter bay bay

- Kompjuter ovo je tvoj Kraj ( No more patch , crack, loader, fake serial, BSA, M$ Murije...)

- Kompjuter putuj u Raj

P.S.

Thanks F1-IVO

Peace and Love _ Frankenstein Build
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.5.2010 15:40 (Verbatim).
17 godina

sad navedi što ćeš sve kupit SEBI na račun firme i povrata poreza.

počni sa automobilskim gumama pa dalje.

pozdrav svima
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
torrente kaže...

Ako je bilo upućeno meni:

sve šta zakon dopušta, iskorištavajući sve rupe koje pronađem, ukljčujući i gume za auto i smijati se(ali i tapšati po ramenu) onima koji me još budu opravdavali, a da u tome nemaju svoje koristi!Cool

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.5.2010 15:55 (brixy).
17 godina
neaktivan
torrente kaže...

Sve sto mogu... kao i svi ostali sto rade... :) pa nisam djabe dobio kredit od banke za poduzetnistvo :) :) :)

haha... ma necu ja trenutno nista kupovati za sebe... ako posao krene onda mozda... zasada imam novaca jedva za marketing + podruznice + development...

In Control
17 godina

Ja jedino sto koristim piratsko to su serije i to samo one kojih nema kod nas, ako je izaslo na dvd u pokusam to kupiti.... Sav software koji imam instaliran na kompu je ili orginal kupljen ili freeware (znaci i programi i igre)... Istina to je tako od kad sam poceo sam zaradivati svoj novac i to si mogu priustiti, vjerujem da je 80% od tih 54 % pirata klinci i nezaposleni, to je bar moje misljenje Neodlučan

Bolje biti bez one stvari nego bez srece!
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina

ja na ovom forumu nešto jednostavno ne razumijem isti oni što svaki mjesec skidaju terabajte filmova i albuma nazivaju lopovima one koji koriste ilegalne programe,i još se brane kako su oni platili namet ZAMPU,jedno je važno ako ste s interneta skinuli 10 glazbenih albuma ili filmova to je kao da ste jedanput piratizirali windowse,prvo treba krenuti od sebe i zapitati se dali je moja savjest čista

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
17 godina

eto preslika hr trgovačkog društva.

kada budeš nelikvidan i kmetovima nebudu uplaćeni doprinosi uz plaćice i dalje

ćeš imati u boravku plazmu i michelin pilot gume na prometalu koje su stigle bez pdv-a.

svaka rupa je dobrodošla,posebo zakonska. bitno da se nekom meće u rupu.

zato ovi "moralisti" ovdje ne traže rupe i ne ciganče da bi prošli 23% jeftinije,a opet ih se ismijava.

pozdrav svima
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
torrente kaže...

zato ovi "moralisti" ovdje ne traže rupe i ne ciganče da bi prošli 23% jeftinije,a opet ih se ismijava.

Nije baš svaka rupa dobrodošla :rolleyes:, hm..zakonska.... još nekako

Nego torrente, nisi li ti jedan od donatora na THR sa VIP statusom i sa seedbox-om!? :confused:Šutim

15 godina
neaktivan
blackalbum kaže...

ja na ovom forumu nešto jednostavno ne razumijem isti oni što svaki mjesec skidaju terabajte filmova i albuma nazivaju lopovima one koji koriste ilegalne programe,i još se brane kako su oni platili namet ZAMPU,jedno je važno ako ste s interneta skinuli 10 glazbenih albuma ili filmova to je kao da ste jedanput piratizirali windowse,prvo treba krenuti od sebe i zapitati se dali je moja savjest čista

Zato što se ZAMP bavi samo zaštitom muzičkih autorskih prava kao što mu i ime kaže i taj namet ide tim istim glazbenicima, barem bi tako trebalo biti. Autorima softvera od nameta ne ide ništa

16 godina
neaktivan
torrente kaže...

eto preslika hr trgovačkog društva.

kada budeš nelikvidan i kmetovima nebudu uplaćeni doprinosi uz plaćice i dalje

ćeš imati u boravku plazmu i michelin pilot gume na prometalu koje su stigle bez pdv-a.

Ček jel ti podržavaš pirateriju ili ne?

Ako se ja dobro sjećam rekao si negdje na forumu da doniraš torrent trackerima i to???

Ako sam pogriješio izvinjavam se!

Edit: Verbatim me prestigao

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.5.2010 16:15 (brixy).
15 godina

ali ne razumijem ja baš tu logiku platiš ZAMPU par lipa po cd-u ili drugom mediju i prema tome ti sad imaš pravo skinuti čitav internet i nisi pirat,ali kad skineš nelegalni program ti si LOPOV,meni to smrdi na LICEMJERJE 

16 godina
blackalbum kaže...

ali ne razumijem ja baš tu logiku platiš ZAMPU par lipa po cd-u ili drugom mediju i prema tome ti sad imaš pravo skinuti čitav internet i nisi pirat,ali kad skineš nelegalni program ti si LOPOV,meni to smrdi na LICEMJERJE 

-da, ali tako je to.

brixy kaže...

Ako ti nekim moralom braniš monopoliste svaka ti čast, a možda i ti imaš interes u tome?

Svi znamo šta je tema i ovo je forum pa vidi!

A ovo za BUG - o čemu ti pričaš???

Ti sigurno imaš legalan Windows pa te to čini jednom od najmoralnijih osoba tu na forumu ili sam ja u krivu???

Cijene jesu BEZOBRAZNO VISOKE a to se i očekuje od monopolista(mislim na MS) da nije tako bilo bi i više legalnog softvera!

-po čemu zaključuješ (loše)? Imam pozitivno mišljenje o MSu, ali bi vrlo rado imao alternativu... no mišljenje je samo to, nevažno.

-tema je? 54% -izvještaj BSA, a ti tipkaš o cijenama, downloadu, igrama, monopolu... -to nema veze s BSA i legalnim korištenjem (licence).

-BUG,kao časopis koji je u branši, može umjesto telegrafskog prenošenja vijesti, postaviti i poneko pitanje, no i sami kaži da su ovaj put to 'preskočili'... -imaju razloge.

-Imam legalno, jer bi u suprotnom bio licemjer. Ali ti nemaš nikakvo objašnjenje za 'napad'. (istina? -imam ono što moram imati, za sve ostalo se znam snaći, ali nism toliko bahat da o tome VIČEM po forumu s kontra-logikom i povicima 'monopol', 'cijena', 'pravo' ... )

-O cijeni možeš govoriti kad ti budeš prodavao 'nešto', to je onda tvoje pravo. Cijena nije stvar demokracije. Hoćeš-nećeš.

Legalni korisnik, kupac licence ima samo pravo na support i žalbu, dok ti nemaš niti na to.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.5.2010 16:32 (ihush).
15 godina
neaktivan
blackalbum kaže...

I po desetke kuna na USB medije, mem. kartice itd. Nije par lipa po CD-u: cjenik. Pogledaj od 14. strane na dalje... Nije da sam ja baš za piratiziranje muzike, ali zašto plaćam taj namet ako ću opet platit i CD kad ga kupim?

17 godina

eto tek nakon 40 postova ste skontali ono što sam ja već naglasio.

ja sam sasvim treća strana!   a spominjao sam da sam treća strana.

dakle...trošim popriličan novac na legalno i na nelegalno.

prije 20 dana kupio sam win sedmicu...zato što je hoću imat oriđiđi i to mogu sebi priuštit.

premda sam mislio čekat da izađe sp1, onako je fino kad je on integriran na dvd-u.

da...doniram više trackera.  14 mjeseci seedboxa.

nigdje se nisam stavio na stranu forumaša ovdje da ste vi lopovi i da kradete...hajde malo prolistajte.

niti sam se svrstao na stranu zatupljujućih komentara...grabim što stignem jer se nudi na netu.

ko je jamio jamio,ekipa.

dakle u nastavku diskusije,JA SAM SASVIM TREĆA STRANA.

imam seedbox, kupujem softwer 85%.  plaćam sve što mi se svidi,pa tako i status na trackerima.

niti vas zovem lopovima, niti veličam kupovinu svega.

dajem suport "moralistima"  

pozdrav svima
Moj PC  
3 1 hvala 1
15 godina

što se tiče piratstva ja sam to ovako razumio ako kupim USB od 200 kn i platim ZAMPU par kuna nameta ja sad imam pravo skinuti s interneta 100 albuma i ja nisam lopov jer sam ZAMPU platio par kuna iako ti albumi vrijede 10 000 kn,e sad ako skinem s interneta windowse ja sam nemoralni lopov jer nisam platio namet ZAMPU ,brat brate tu meni nešto ne štima s poimanjem   pojma piratizacije

17 godina

po toj limitiranoj logici jesi,jer si platio par lipa zampu za taj prazni dvd.

o windowsima bolje raspravljat u smislu,što ja kao kupac dobijam poluproizvod.

za mene su sve poluproizvodi,gdje su učestale nadogradnje i zakrpe.

pozdrav svima
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
torrente kaže...

prije 20 dana kupio sam win sedmicu...zato što je hoću imat oriđiđi i to mogu sebi priuštit.

premda sam mislio čekat da izađe sp1, onako je fino kad je on integriran na dvd-u.

da...doniram više trackera.  14 mjeseci seedboxa.

nigdje se nisam stavio na stranu forumaša ovdje da ste vi lopovi i da kradete...hajde malo prolistajte.

niti sam se svrstao na stranu zatupljujućih komentara...grabim što stignem jer se nudi na netu.

ko je jamio jamio,ekipa.

dakle u nastavku diskusije,JA SAM SASVIM TREĆA STRANA.

imam seedbox, kupujem softwer 85%.  plaćam sve što mi se svidi,pa tako i status na trackerima.

niti vas zovem lopovima, niti veličam kupovinu svega.

dajem suport "moralistima"  

COOL & again COOLCool

Mala bi se  censored, ali da joj ne uđe.Sramim se

Ne može to tako, nema treće strane.

15 godina
neaktivan
metak kaže...
Cartman kaže...

Dakle nikad nisi imao na PC-ju ništa ilegalno?

Jesam, ali daleko od toga da se time hvalim. Sada je sve original od programa.

Tu sva priča završava.

Ni ja se nehvalim sa time, samo govorim kakva je situacija, nadam se da me razumiješ.

I naravno, drago mi je ako si u mogućnosti da ti sav software bude legalan.

Keep knocking on Devil's door and sooner or later somebody will answer you
15 godina
neaktivan
blackalbum kaže...

što se tiče piratstva ja sam to ovako razumio ako kupim USB od 200 kn i platim ZAMPU par kuna nameta ja sad imam pravo skinuti s interneta 100 albuma i ja nisam lopov jer sam ZAMPU platio par kuna iako ti albumi vrijede 10 000 kn,e sad ako skinem s interneta windowse ja sam nemoralni lopov jer nisam platio namet ZAMPU ,brat brate tu meni nešto ne štima s poimanjem   pojma piratizacije

Nisam ja napravio taj zakon. Ja se apsolutno ne slažem s tim ali tako je. A ne slažem se primarno zato što se novci od toga dodijeljuju po prodanim primjercima djela, što znači da ja time ne dajem potporu kupovinom izvođačima koje slušam nego onima koji se najviše prodaju. A ako kupim albume koje želim opet ću kroz prazne medije i ostale stvari davat i potporu ovima. Tako da to nema nikakvog smisla ali šta da ja tu radim

edit: A jesam ga složio post, Bože sačuvaj... Nadam se da ćete shvatit šta sam pokušao reć Belji se

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.5.2010 16:43 (Mirko935).
17 godina

bome ima treće strane.

to ti je taj sindrom koji ja imam.

ne treba mi,ali mi se sviđa imat nešto oriđiđi.

evo jedna od stvarčica koje kupim dok pijem kavu u kafiću pored algoritma

http://www.algoritam.hr/?m=6&p=proizvod&kat=264&id=117632

to je za moj gušt i želim da mi svjetluca kutija u boravku sa ostalim originalima.

a čuj..boxanje je cool, jer je navlakuša i daje ti neki "lažni" status u p2p zajednici...al ipak je cool.

pozdrav svima
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Varaš se, u zabludi si!

Nema trće strane, a pogotovo Ne Sasvim Treće Strane

Ti si Pirat, a to što kupuješ statuse, box-eve to samo potvrđuje tvoj piratski status.

Nemoj se ljutiti, ali najgore je biti neprilagođen.

16 godina
neaktivan
ihush kaže...

-po čemu zaključuješ (loše)? Imam pozitivno mišljenje o MSu, ali bi vrlo rado imao alternativu... no mišljenje je samo to, nevažno.

-tema je? 54% -izvještaj BSA, a ti tipkaš o cijenama, downloadu, igrama, monopolu... -to nema veze s BSA i legalnim korištenjem (licence).

-BUG,kao časopis koji je u branši, može umjesto telegrafskog prenošenja vijesti, postaviti i poneko pitanje, no i sami kaži da su ovaj put to 'preskočili'... -imaju razloge.

-Imam legalno, jer bi u suprotnom bio licemjer. Ali ti nemaš nikakvo objašnjenje za 'napad'. (istina? -imam ono što moram imati, za sve ostalo se znam snaći, ali nism toliko bahat da o tome VIČEM po forumu s kontra-logikom i povicima 'monopol', 'cijena', 'pravo' ... )

-O cijeni možeš govoriti kad ti budeš prodavao 'nešto', to je onda tvoje pravo. Cijena nije stvar demokracije. Hoćeš-nećeš.

Legalni korisnik, kupac licence ima samo pravo na support i žalbu, dok ti nemaš niti na to.

Ajde ti meni reci offtopic jesi li ikad pogledao film koji nije bio kupljen original i imaš li koji "snimljeni cd-dvd"?

Falija si poantu šta san ja tija reći!

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.5.2010 16:53 (brixy).
15 godina
neaktivan
torrente kaže...

nema se tu šta raspravljati

ti si PIRAT

možeš imati 5 originala doma ali si opet pirat

zašto ?

jer si skinuo ilegalan sadržaj sa interneta

ne postoji treća strana,ako si skinuo nešto ilegalno onda si pirat,ako nisi skinuo onda nisi pirat

postoje samo manji i veći pirati,kao i manji i veći lopovi

čovjek može imati auto,kuću,pare,sve zarađeno, ali kad on ukrade bilo što on je LOPOV,bez obzira na sve legelano zarađeno što ima

stoga,ti si pirat,koliko god govorio da nisi

17 godina
Verbatim kaže...

Varaš se, u zabludi si!

Nema trće strane, a pogotovo Ne Sasvim Treće Strane

Ti si Pirat, a to što kupuješ statuse, box-eve to samo potvrđuje tvoj piratski status.

Nemoj se ljutiti, ali najgore je biti neprilagođen.

pirat sam isto toliko kao i ti ili ostali na topicu.

vidiš...kad u nas dođe neki sarkozy,ja ću samo nastaviti kupovati,jer imam naviku kupovanja originala.

kad si iz konteksta izvukao da sam pirat, fino si isključio ostalo gdje se navodi mojih 85% legalnih sadržaja.

neprilagođen ti je citat,a ne moje ponašanje.

neznam što ćeš ti ili ostali ko je jamio -jamio!

sa svojim novcem se razbacivam na sve što mi pruža zadovoljstvo.

bila to kupovina sedmice ili gigabitni box.

bila to večerica u fensy restoranu sa nekom djevojkom ili plaćanje skupe kurve na kojoj ću ispucati sve nastranosti.

postoje dva svijeta...samo je pitanje koliko ćeš vremena provesti u kojem.

to je ta treća strana.

ove dosad dvije strane ili stalno klepaju kurve ili su stalno u papučama sa ženicama.

ti nastavi sa ratio masterom dizati ratio (varat lopove lopovskim zahvatima), ja ću i tamo među ološi bit fer i krcat ratio stvarnim prometom.

svaka daljnja diskusija je suvišna i neplodna.

pozdrav svima
16 godina
odjavljen

Barem pokušava tu i tamo kupit koji orginal i dat developerima podršku zbog tog komada softvera koji on smatra korisnim i vrijednim tog novca.

A vi ostali ponosno vičete da ćete skidati dok možete i koliko možete samo zato jer su "igre skupe, pređu se za par sati i ne vrijede toliko". Vidi se koliko cjenite tuđi trud. Nadam se da će jednog dana jednako cijenit vaš -.-

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
Moj PC  
10 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Barem pokušava tu i tamo kupit koji orginal i dat developerima podršku zbog tog komada softvera koji on smatra korisnim i vrijednim tog novca.

A vi ostali ponosno vičete da ćete skidati dok možete i koliko možete samo zato jer su "igre skupe, pređu se za par sati i ne vrijede toliko". Vidi se koliko cjenite tuđi trud. Nadam se da će jednog dana jednako cijenit vaš -.-

Ja sam npr. rekao da skidam i kad budem imao novca da ću i kupovati, a pošto nemam neću, on kaže da ima novca i da kupuje ali i "skida". Znači ista stvar.

Samo on ima para kojih ja nemam. To je i glavni uzrok piraterije - novac!

edit: sta se tiče toga ko, šta i koga cijeni, ja mislim da je društvo u globalu pokazalo koliko cijeni pojedinca pa onda pojedinac tako vraća i društvu i imamo začarani krug!

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.5.2010 17:20 (brixy).
15 godina
neaktivan
patch123 kaže...

ti si PIRAT

zašto ?

ne postoji treća strana,ako si skinuo nešto ilegalno onda si pirat,ako nisi skinuo onda nisi pirat

čovjek može imati auto,kuću,pare,sve zarađeno, ali kad on ukrade bilo što on je LOPOV,bez obzira na sve legelano zarađeno što ima

Nisu bitne prazne fraze nego je bitno to da on daje puno novca ljudima koji rade taj softver koji on koristi, možda ne svima ali 85% je puno. A ti otvoreno kažeš da ne daješ i da nikad nećeš dat lipe za softver. Između toga je jako velika razlika.

17 godina
neaktivan
torrente kaže...
patch123 kaže...

ti si PIRAT

zašto ?

znači,ja govno ko i ti?

Ti tu i tamo govnom umažeš ruku, dok je on umazan cijeli.

Kako god, umazani ste obojica :)

If i had a dollar for every brain you don't have, I'd have one dollar! Squidward Tentacles
Moj PC  
6 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
torrente kaže...
znači,ja govno ko i ti?

kao prvo za čovjeka koji skida nelegelan sadržaj sa interneta ne možemo reći da je govno

čovjekova vrijednost se gleda u drugim stvarima,puno bitnijim od koje igrice.....

samo je žalosno što je za većinu ljudi koji postaju ovdje softver važniji od bilo čega na svijetu

mislim da je za pola vas veće govno onaj što je skinuo igru sa interneta nego onaj tko krade milijune ili ubija ljude

malo dođite u stvarnost,ukradeš 100 stvari i onda kupiš nešto legalno i misliš da si čist

preispitaj se

Mirko935 kaže...
Nisu bitne prazne fraze nego je bitno to da on daje puno novca ljudima koji rade taj softver koji on koristi, možda ne svima ali 85% je puno. A ti otvoreno kažeš da ne daješ i da nikad nećeš dat lipe za softver. Između toga je jako velika razlika.

meni se čini da neki od vas uopće ne znaju čitati....

wyks kaže...
Ti tu i tamo govnom umažeš ruku, dok je on umazan cijeli.

Kako god, umazani ste obojica :)

ovaj ipak čita

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice