Stigle Nokije s Windowsima

poruka: 65
|
čitano: 9.264
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Stigle Nokije s Windowsima".
15 godina
protjeran

LOL sada sam tek skužio da ubiti ni 710 a ni 800 nemaju prednju kameru, hmm a ja sam mislio da će microsoft integrirati skype u wp7....

Emocije su poput vala, nikad ne zadrže isti oblik…

4 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Stigle Nokije s Windowsima
Upravo tako, dolaze zadnji na trziste sa telefonima koji nemaju bas niti jedan "Unique Selling Point", ni hardverski, ni softverski, ni cijenovno, nikako. Nema prednje kamere (zasto je onda MS kupio Skype?), samo 16Gb memorije bez opcije za upgrade, ekran sa manjom rezolucijom nego konkurencija stara 2 godine, OS koji skoro nitko ne koristi i bez jasne strategije i buducnosti itd.

I onda predstave jeftiniji model frazom "purposely built, no-nonsense" cime se sugerira da je skuplji model pun "nonsense"-a, strasno.

Slutim da ce oba modela poletjeti cijenama na dolje prije nego se uopce pojave u trgovinama.

Laku noc, Nokia.
13 godina
neaktivan

Dobre su, meni se više sviđa Lumia 800.{#}

Life is Computers, Tobacos, Women, Trucks, you live better?

1 0 hvala 0
17 godina

No Apple je sinonim za ekskluzivu i tako ce ostati. "Faca" je onaj tko ima iPhone, a ne Nokiju. 

Kako sinonim za ekskluzivu, ako se prodaje ko vruce kifle? Kako mozes biti "faca" ako svi imaju iPhone? 

Ekskluziva je Windows Phone. Nov, vrhunski OS, a NEMA ga svako. :) Samo sto ce sad Nokia zeznuti stvar. :)

2 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Nokia je pojam za mobitel od uvijek bila, a njihove baterije su i dan danas sinonim za dugotrajnost.

Samo im je malo nesretno ime s obzirom da Lumia na kolokvijalnom španjolskom znači prostitutka:

hacktivist
Poruka je uređivana zadnji put sri 26.10.2011 18:02 (Bypass).

5 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Da su jednostavno ostavili N9 i podrzali Meego vec bi imali prednarudzbi da bi im se glava zavrtila. Ovako su isti kao ostali, doslovno kao jaje jajetu.

Bravo Elop i ekipa! {#}

...Scooter Tuning is not A Crime!!...

5 1 hvala 0
15 godina
neaktivan

Dok je konkurencija radila, Nokia je spavala.Mislim da ce morati ponuditi nesto vise da stignu ekipu.

We are the European Union.Lower your shields and surrender.We will add your biological and technological distinctiveness to our own.Your culture will adapt to service us.Resistance is futile.
Moj PC  
7 0 hvala 0
15 godina
roseman kaže...

A ljudi su kupovali smeča jel nije bilo adekvatne nokijine zamjene

SAD JE NOKIJA TU

Hrpa android mobitela je smeće, apple je smeće, svakako, ljudi jednostavno toga nisu svjesni.

Dok je nokia sjedila prekriženih ruku konkurencija je grabila dio tržišta za sebe, dok se nokia konstantno smanjivala, sada će biti potrebno dobro zasukati rukave. 

Na kraju krajeva prodajni rezultati će sve reći...

U teoriji nema razlike između teorije i prakse ali u praksi ima.
17 godina
neaktivan

PA koliko vama ljudi onda treba prostora na mobitelu kažu tu neki da je 16 BG malo. A šta onda oni stavljaju na mobitel da je toliki prostro mal možda muziku pa neš slušat glazbu 2 dana bezprestanka.

Kiko

1 0 hvala 0
14 godina

jao odlicno, nokia lumia, 3.7 incha perfektno, ni veliko ni malo, taman, 1.4 ghz procesor, kako kazu kad je dosao i mango update cak i oni prvi wp7 mobiteli bili su brzi, tako da ovaj mora biti jos brzi, o kameri da ne govorim, mislim da malo je njih koji ne znaju kakva je kamera u nokie CARL ZEISS OPTIKA FTW!

LONG LIVE NOKIA, LONG LIVE... {#}

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Meni osobno predivan smartfon i ako cu imat priliku uzet cu ga.

ALI i uvijek ima ALI...

1. zasto nema prednju kameru? nije li M$ kupio skype? 
  2. sluzbeno nisu spomenuli dali ima gorilla glass
  3. i zasto su morali stavit microSIM!!!!!!!

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Nisam ni bio svjestan da Nokija ima toliko fanboyeva {#}

Osobno mi se ne sviđa i po meni je zadnji Nokijin telefon koji je nešto vrijedio bio N96. Pozitivna stvar da je Nokija konačno počela ugrađivati hardver koji je ukorak sa konkurencijom

There's no business like showbusiness
Moj PC  
0 2 hvala 0
14 godina
southy kaže...

Nisam ni bio svjestan da Nokija ima toliko fanboyeva {#}

Osobno mi se ne sviđa i po meni je zadnji Nokijin telefon koji je nešto vrijedio bio N96. Pozitivna stvar da je Nokija konačno počela ugrađivati hardver koji je ukorak sa konkurencijom

sigurno android fanboy dok je poceo o hardweru

nije hardwer najbitniji, software je taj glavni, ako on nije optimizovan, ispoliran, dzaba ti i dual core i triple core procesori, jesi vidio sad nokiu n8 sa symbian anna i belle? radi perfektno i to sa 680 mhz i 256 mb rama

no, lijepo je imati i jak hardwer, no to meni nije po cemu ja kupujem mobitel, dovoljno mi je vidjeti kako radi fluidno WP7 OS  da ga kupim, cekao sam da Nokia izbaci svoj phone, jer nisam zelio ni od kog drugog sem njih

steta, N9 je zaista lijep mobitel, a u bijeloj je jos ljepsi, da hoce isti takav da izbace sa symbian os.om {#}

16 godina

lijepo i dobro al ja nista to ne kupujem,skupo...lijepo vama kad mozete pratit trendove i mjenjat mob svake pola god{#} :P

...potpis nije potreban...
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

..

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.1.2022 1:17 (royalhero).
15 godina
neaktivan

fuj.

nokia nije nokia bez symbiana. a win phone 7 je {#}.

bilo im je pametnije da izbace par modela sa androidom.

Moj PC  
1 7 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nekoliko Gb ode na OS, nekoliko na muziku i aplikacije (+ podaci), pa onda napravis nekoliko fotki sa 8mp, pa snimis nekoliko filmica u Full HD i 16 Gb je otislo samo tako. Na iPad-u imam nekoliko aplikacija koje same zauzimaju skoro 1 Gb svaka. Tako da to i nije bas puno.
17 godina
neaktivan
Lex Luthor kaže...

LOL sada sam tek skužio da ubiti ni 710 a ni 800 nemaju prednju kameru, hmm a ja sam mislio da će microsoft integrirati skype u wp7....

Hoće, ali:

1. Microsoft je kupio Skype mjesec dana nakon MS-nokia dogovora
  2. Skype je tek prije nekoliko dana službeno kupljen jer je kupnja morala biti odobrena od različitih regulatornih tijela
  3. Izrada kompletne aplikacije nije posao od jednog dana - kao ni integracija u postojeći sustav
  4. Čak i da Microsoft odavno ima Skype ili sličnu aplikaciju nitko ne može natjerati Nokiu da to ona obavezno mora uvrstiti u svoje mobitele
Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
15 godina
neaktivan
DaNiTo kaže...

lijepo i dobro al ja nista to ne kupujem,skupo...lijepo vama kad mozete pratit trendove i mjenjat mob svake pola god{#} :P

Jesi kad cuo onu narodnu "pretpostavka je majka svih zaj__a"

Ja koristim mobitel 11 godina, i u tih 11 godina sam imao 3 mobitela, s tim da sam prva dva korsitio tocno 5godina, (Nokia 7110 i Nokia 6630) i prosle godine sam uzeo N8 koji ce gurat minimalno 3 godine.

Nisam fanboy, ali znam prepoznat kvalitetu, da ne spominjem da stari je 7 godina koristio Nokia 6110 kao poslovni mobitel i tek mu je nedavno pocela baterija rikavat.

Tako da kupovat nokiju je kupovat pametno.

14 godina
neaktivan

MRAK!
Bilo je i vrijeme.Sljedeca gen. njihovih mobitela ce biti ono sto ce se kupovati kako spada ;). 

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

...

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.5.2024 13:56 (royalhero).
16 godina
neaktivan
ansha kaže...
Izbacili su smartphone koji se osim cute designeom (ipod nano :)) ama bas nicim ne istice u moru drugih wp7 uredjaja, a za nekima debelo kaska (HTC Titan npr.).
Valjda sirote naivcine u Nokiji misle da je dovoljno uklonit sd card slot i onemogucit mijenjanje baterije pa ce se prodavat ko iphone :))

Neće se prodavati kao iPhone, neće se prodavati kao Androidi iste klase, ali mislim da će se prodavati otprilike kao WP7 uređaji iste klase. Velik broj ljudi je čekao da Nokia napravi nešto konkretno (i nije neki najbolji/najjači početak, ali recimo da solidan jest).

Work less, play more.
16 godina
neaktivan

Interesantno u ovom threadu je da isti oni koji su do prije koji dan pljuvali po iPhone-u jer ima "premali" ekran sada isti takav kod Nokie drze kao bas "taman", ni prevelik, ni premali, u 60 postova nema niti jedne usporedbe sa 4+ incnim Samsung ciglama. Pljuvali su po bijeloj boji iPhone-a, sada naglasavaju "novost" kako ce eto, i N9 - super, super - dolaziti u bijeloj boji. Pljuvali su jer iPhone 4 nije imao 1080p video, kod Nokia to nikog ne smeta, 720p je sasvim ok. 16Gb na iPhone-u 4 je bilo "premalo za ozbiljne korisnike", 16Gb kod Nokie je ok, tako to mora biti, sto ce nekom vise, pa imas 25Gb SkyDrive-a. Nedostatak SD utora - kod iPhone-a katastrofa, kod Nokie - ok, Boze moj. 512 Mb RAMa je kod iPhone-a pusiona, Nokia - nitko to ni ne spominje jer "Nokia je uvijek trebala manje RAMa". Prednja kamera - to nikom ne treba, pravi momci ionako samo telefoniraju i SMSaju. Zatvoreni OS i vezanost na jedan AppStore - kriminal kad je u pitanju iOS, nesto genijalno kad je u pitanju Nokia/WP7, "tako je puno sigurnije". iPhone je bolesno precijenjen, Nokia za parsto kuna manje - super cijena, jedva cekaju da je kupe, kval'teta je to.

Tako je to na brdovitom Balkanu.

2 2 hvala 1
17 godina
RobertS kaže...

Interesantno u ovom threadu je da isti oni koji su do prije koji dan pljuvali po iPhone-u jer ima "premali" ekran sada isti takav kod Nokie drze kao bas "taman", ni prevelik, ni premali, u 60 postova nema niti jedne usporedbe sa 4+ incnim Samsung ciglama. Pljuvali su po bijeloj boji iPhone-a, sada naglasavaju "novost" kako ce eto, i N9 - super, super - dolaziti u bijeloj boji. Pljuvali su jer iPhone 4 nije imao 1080p video, kod Nokia to nikog ne smeta, 720p je sasvim ok. 16Gb na iPhone-u 4 je bilo "premalo za ozbiljne korisnike", 16Gb kod Nokie je ok, tako to mora biti, sto ce nekom vise, pa imas 25Gb SkyDrive-a. Nedostatak SD utora - kod iPhone-a katastrofa, kod Nokie - ok, Boze moj. 512 Mb RAMa je kod iPhone-a pusiona, Nokia - nitko to ni ne spominje jer "Nokia je uvijek trebala manje RAMa". Prednja kamera - to nikom ne treba, pravi momci ionako samo telefoniraju i SMSaju. Zatvoreni OS i vezanost na jedan AppStore - kriminal kad je u pitanju iOS, nesto genijalno kad je u pitanju Nokia/WP7, "tako je puno sigurnije". iPhone je bolesno precijenjen, Nokia za parsto kuna manje - super cijena, jedva cekaju da je kupe, kval'teta je to.

Bas isti ljudi?

16 godina
neaktivan
Da, sto u komentarima, sto u ThumbUp/ThumbDown-ovima pojavljuju se likovi koji su redovno vrlo aktivni kada se pljuje po iPhone-u ili opcenito svemu sto ima veze s Apple-om ili iOSom.
16 godina
neaktivan

A vidimo da su jabučari još aktivniji!! {#}{#}{#}

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
16 godina
RobertS kaže...

Meni osobno je ekran  mana. Navikao sam na 4" i pored toga mi sve manje ne paše a sve ostalo na ovim nokiama je ok.

Moj najbolji mob. koji sam imao je bila nokia i sigurno će i sljedeći mob. biti nokia.

17 godina
Lex Luthor kaže...

Toliko cekanja i nadanja od 'uske' suradnje Microsofta i Nokie i onda ovi ne stave prednju kameru. 

U trenutku kad su u problemima i treba im svaki dodatni selling point oni ovako. Nisu mi jasni...

A Tango stize...

http://www.engadget.com/2011/10/26/tango-video-calling-service-for-windows-phone-mango-set-to-roll/

17 godina
amater_2 kaže...

Moj najbolji mob. koji sam imao je bila nokia i sigurno će i sljedeći mob. biti nokia.

Veliki sam bio NOKIA fan i samo prvi telefon mi nije bio NOKIA, ali sam se previse opekao sa ovim N97mini i nekako mi se ne zuri kupovat novu NOKIA-u. Pogotovo ne ove, koje u meni izazivaju "meh" efekt.

I dalje sanjam o nepostojecem Galaxy S II sa QWERTY tipkovnicom ;)

Prednja kamera? Da, cudno mi je da nju nisu stavili, to je sad vec standard, ali da budem iskren - iskoristio sam je sve skupa mozda dva puta na zadnja tri telefona koja sam imao...

UPDATE: Doduse, nitko im ne moze rec da se ne trude: Nokia demonstrates phone with a flexible OLED display

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.10.2011 13:24 (Beno).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice