Steve Jobs podnio ostavku

poruka: 505
|
čitano: 52.918
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Steve Jobs podnio ostavku".
16 godina
neaktivan

Steve Jobs is beach balling

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Thanks Steve.

http://www.youtube.com/watch?v=5Fm7jmkHAxs&feature=feedlik
Moj PC  
8 0 hvala 0
17 godina

Više ništa neće biti kao što je bilo ...

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ako ništa drugo, možemo biti izuzetno ponosni da živimo u doba dva najveća tehnološka vizionara, dva velika čovjeka, Stevea Jobsa i Billa Gatesa. Ljudi o kojima će se pisati stranice u knjigama, ljudi koji su promjenili povijest.

I zato me je ova vijest neobično mnogo pogodila ...

Drago G. moj omiljeni člankopisac !
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina

Vi zbilja niste normalni. Covik je otisa u penziju a vi placete ka da van je mater umrla!? Zbilja niste normalni.

Smrt kapitalizmu. Sloboda narodu.

18 0 hvala 1
16 godina
protjeran

Evo, za tebe, prijatelju!

Wish you were here

Lonely Nights

I jedan citat iz jedne pjesme:

"Come on you target for faraway laughter,

come on you stranger, you legend, you martyr...

Come on you raver, you seer of visions,

come on you painter, you piper, you prisoner, and shine!"

And then father, the Rapture dream was over. You taught me that 'evil' is just a word. Under the skin, it's simple pain. We are Utopia, you and I...
Moj PC  
2 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
S obzirom na njegovo zdravstveno stanje, bilo je i za ocekivati ovakav potez.

1 0 hvala 0
17 godina

Molio bih sve apple hejtere da se ipak presele na komentar nekog gadget apple uređaja ili IT vijesti.

Ovdje pričamo o čovjeku koji je u terminalnoj fazi raka gušterače.

Također manite se i lamentacija i fraziranja o tome "po čemu je on vrijedniji od gladnog i bolesnog

xyz u africi". Možda se svi ljudi rode jednako vrijedni, ali neki svojim radom kroz život i karijeru 

ipak promjene taj odnos. Da nije toga, zločinci nebi bili kažnjavani, a zaslužni nebi dobijali npr.

Nobelove nagrade, jer eto po toj frazi; što god napravio - jednako vrijediš.

Ponavljam, možemo u temama sa gadgetima, stanju na burzi, računalima i smartphone/tabletima

pljuvat ili podržavati što nas je volja, ali likovati nad bolesnim čovjekom je u najmanju ruku

neumjesno.

Moj PC  
17 0 hvala 0
15 godina

Evo bas gledam prilog na CNN-u i piše da je dionica pala 1.3% :) wooow

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.8.2011 18:29 (KrEsHo1).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pa ništa bitno se neće dogodit,otišao se malo odmorit i na manju poziciju i sve će skoro ostat kao i prije pa ne radi on sam u appleu.

1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Re: Steve Jobs podnio ostavku
KrEsHo1 kaže...

7% sa tendencijom daljnjeg pada.Jasno je da se Aj ovo i ono prodavalo najviše radi Stevice,a on je sada bolestan,rak gušterače u terminalnoj fazi.Sjetimo se odlaska Stivice iz Applea,koliko je onda firma pala nadolje,tako bude i sada..tko će sad Jabučare držati u masovnoj hipnozi??{#}

14 godina
neaktivan
linuxjuzer kaže...
KrEsHo1 kaže...

7% sa tendencijom daljnjeg pada.Jasno je da se Aj ovo i ono prodavalo najviše radi Stevice,a on je sada bolestan,rak gušterače u terminalnoj fazi.Sjetimo se odlaska Stivice iz Applea,koliko je onda firma pala nadolje,tako bude i sada..tko će sad Jabučare držati u masovnoj hipnozi??{#}

tendencija daljnjeg pada? lolčina.

tko ima novaca sad kupuje, apple će prijaviti rekordne profite sljedećih nekoliko kvartala zaredom, a na drugoj vijesti je već bilo ako si propustio 50 ak miljuna iPada u ovoj godini a 80 ak dogodine ... samo to da ništa drugo ne rade, bez Maca, bez iPhonea, softwarea, muzike etc bi ih ostavilo na poziciji na kojoj jesu po prihodima ... uključi mozak.

Apple će biti jako dobro i bez Jobsa, barem kratkoročno, 2-5 godina ... nakon toga ništa se ionako nemože predviditi.

14 godina
neaktivan
Mentalist kaže...

Evo, za tebe, prijatelju!

.......

Ako si na mene mislio pod "prijatelju" onda hvala.

P.S.

Znam da nisi, ali ipak mi je drago vidjeti da postoje klinci koji jos ovo slusaju.

14 godina
neaktivan

Kako vrijeme ide.... a još jučer ja sastavljao kompove u garaži...

Čujem da je Gates na ovu vijest porastao za 20cm ;)

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
CARBON kaže...
ali stvarno mi ne ide u glavu kako se moze uvijek isto oblaciti pred tolkom publikom..od 1998 do 2011 uvijek isto nosi

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet
15 godina
neaktivan

Jedan od razloga ostavke je graficka greska u iOS-u.Za jedan pixel strelica nije u sredini  {#}

http://www.youtube.com/watch?v=5Fm7jmkHAxs&feature=feedlik
Moj PC  
4 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

1 0 hvala 0
15 godina

Znate sto, ne zalim Apple, zalim Stevea, ali opet bez njega to nije vise onaj stari Apple. Zelim mu brz oporavak i dug zivot, ako bude sprjecen vratiti se na staro mjesto u Appleu neka bar izdrzi u bitci protiv bolesti {#}

Gamers Don't Die, They Respawn.
Poruka je uređivana zadnji put čet 25.8.2011 20:46 (GimmieCorsair).
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
overhaul kaže...

Molio bih sve apple hejtere da se ipak presele na komentar nekog gadget apple uređaja ili IT vijesti.

Ovdje pričamo o čovjeku koji je u terminalnoj fazi raka gušterače.

Također manite se i lamentacija i fraziranja  o tome "po čemu je on vrijedniji od gladnog i bolesnog

xyz u africi". Možda se svi ljudi rode jednako vrijedni, ali neki svojim radom kroz život i karijeru

ipak promjene taj odnos. Da nije toga, zločinci nebi bili kažnjavani, a zaslužni nebi dobijali npr.

Nobelove nagrade, jer eto po toj frazi;  što god napravio - jednako vrijediš.

Ponavljam, možemo u temama sa  gadgetima, stanju na burzi, računalima i smartphone/tabletima

pljuvat ili podržavati što nas je volja, ali likovati nad bolesnim čovjekom je u najmanju ruku

neumjesno.

Nazalost bug.hr je mjesto gdje ne mozes ocekivat takve stvari. Idioti uvijek prevladaju.

Tvoj win ovo nemoze http://www.youtube.com/watch?v=3V6365NQrV0 // Win 7 na osx-u http://www.youtube.com/watch?v=Co5BnTQDh2A
15 godina
neaktivan

a nitko na hr netu nije spomenuo postscript i laserwriter. ak je neš revolucionarno, kak se ova deca koja prije iphona nisu ni čuli za apple sprdaju, onda je to to. adobe i apple su olovna slova zamijenili digitalnim prikazom fonta na monitoru (computer font). O definiciji boje colorsync-u tj. WYSIWYG radnom prostoru opisa boje bili su svjetlosnim godinama udaljeni od konkurencije. ja sam u tim grafičkim i marketniškim (fuj) strujama 12 godina i primjetio sam, bez ikakvih snobovskih furki, da i danas oni koji valjaju u dizajnerskim/audio/video vodama koriste mac. Čast iznimkama, al ne znam nijednu. 

3 0 hvala 0
15 godina
linuxjuzer kaže...
KrEsHo1 kaže...

hahahaha evo sad je ukupan pad 0.5 % - ako govoris 7% mozda sam sebe i uvjeris u to :) - nije tesko provjerit - samo ukljuci CNBC u kabelskoj

15 godina
neaktivan
florijan kaže...

a nitko na hr netu nije spomenuo postscript i laserwriter. ak je neš revolucionarno, kak se ova deca koja prije iphona nisu ni čuli za apple sprdaju, onda je to to. adobe i apple su olovna slova zamijenili digitalnim prikazom fonta na monitoru (computer font). O definiciji boje colorsync-u tj. WYSIWYG radnom prostoru opisa boje bili su svjetlosnim godinama udaljeni od konkurencije. ja sam u tim grafičkim i marketniškim (fuj) strujama 12 godina i primjetio sam, bez ikakvih snobovskih furki, da i danas oni koji valjaju u dizajnerskim/audio/video vodama koriste mac. Čast iznimkama, al ne znam nijednu. 

Vidi se da si prekratko u tim vodama. Niti je Apple izmislio pojam DTP, niti je danas pojam profesionalizma. U tom poslu sam više godina nego li je BUG na kioscima.

Prva zamjena olovnih slova (ne računajući ciklostil i sl. izume) je usljedila patentiranjem offset strojeva, a matrice (filmovi i ploče) su se mahom radile na IBM-ovom fotoslogu koji je koštao nekoliko milijuna tadašnjih Yu "novih" dinara. U to doba se Apple još nalazio u garaži.

Apple je kasnije napravio malu revoluciju kad je u WIMP okolinu zavrtio prve DTP i grafičke programe, mada je to (u to vrijeme) imao i AtariST (koji je svojevremeno bio jako popularan među DTP profesionalcima).

Po pitanju audia, ne znam ni jednog talentiranog i iskusnijeg kompozitora/aranžera/vlasnika studija koji nije započeo karijeru sa AtariST-om, a koji je radi MIDI priključka i odličnog softwarea bio must-have svakog profesionalca. I kod videa je sličan slučaj... u tim vremenima radio sam na HRT-u i kasnije na ORF-u, i nije bilo TV režije koja nije imala Amigu i genlock. Sve 3D renderirane animacije/špice su u to vrijeme bile rađene baš na Amigi (RTL - šarene kugle koje padaju sa vrha ekrana, HRT - špica Hit Depoa itd, itd.). Moram li napomenuti i da je svojevremeno jako popularna Sf serija Babylon5 (prve dvije sezone) bila renderirana na Amigi uz pomoć LightWavea. Apple era je došla tek kasnije. 

Radio na Macu ili PC-u je danas potpuno svjedeno, isti procesori, isti software... a oni koji valjaju se prvenstveno oslanjaju na svoj talent. Ako nemaš talenta, neće ti ni super turbo Mac pomoći.

BTW, sa Appleom sam se intezivno družio dok nije sa PPC arhitekture prešao na x86. Danas mi je svejedno... Steve Jobs mi je ostao u lijepoj uspomeni kao i svojevremeno Sir Clive Sinclair, Jack Tremiel, Jay Miner i sl... Nema potrebe za glorifikacijom... It's just business. 

15 godina
neaktivan

luciano sve pet, imaš pravo, radio sam na tom fotoslogu na faxu. disketa ko LP. još mi je u glavi knjiga franje mesaroša koja se zove "FOTOSLOG". he, he. ali nije to poanta, mogli bi mi pričat i da su slike iz špilje Lascaux početak DTP-a, al ozbiljnija, tj. masovnija digitalna produkcija je počela upravo sinergijom adobea i applea, zar ne? atari je bio tata mata mjuze, šteta takvog igrača, pojelo ga. amiga, buraz. moja neprežaljena ljubav. ovo "a oni koji valjaju se prvenstveno oslanjaju na svoj talent"  je samorazumljivo kao i to da ja pričam o mojem dojmu danas. nema glorifikacije, čak više i nije biznis, bajdvej upravo prelamam neki kua za čehe, na mac prou, na lionu, na cs5 indesignu za nikad manje love. luciano, ajmo na pivu.

17 godina
florijan kaže...

luciano, ajmo na pivu.

Luciano, ovaj te faćka :)

14 godina
neaktivan
Luciano kaže...
florijan kaže...

Vidi se da si prekratko u tim vodama. Niti je Apple izmislio pojam DTP, niti je danas pojam profesionalizma. U tom poslu sam više godina nego li je BUG na kioscima.

Prva zamjena olovnih slova (ne računajući ciklostil i sl. izume) je usljedila patentiranjem offset strojeva, a matrice (filmovi i ploče) su se mahom radile na IBM-ovom fotoslogu koji je koštao nekoliko milijuna tadašnjih Yu "novih" dinara. U to doba se Apple još nalazio u garaži.

Apple je kasnije napravio malu revoluciju kad je u WIMP okolinu zavrtio prve DTP i grafičke programe, mada je to (u to vrijeme) imao i AtariST (koji je svojevremeno bio jako popularan među DTP profesionalcima).

Po pitanju audia, ne znam ni jednog talentiranog i iskusnijeg kompozitora/aranžera/vlasnika studija koji nije započeo karijeru sa AtariST-om, a koji je radi MIDI priključka i odličnog softwarea bio must-have svakog profesionalca. I kod videa je sličan slučaj... u tim vremenima radio sam na HRT-u i kasnije na ORF-u, i nije bilo TV režije koja nije imala Amigu i genlock. Sve 3D renderirane animacije/špice su u to vrijeme bile rađene baš na Amigi (RTL - šarene kugle koje padaju sa vrha ekrana, HRT - špica Hit Depoa itd, itd.). Moram li napomenuti i da je svojevremeno jako popularna Sf serija Babylon5 (prve dvije sezone) bila renderirana na Amigi uz pomoć LightWavea. Apple era je došla tek kasnije. 

Radio na Macu ili PC-u je danas potpuno svjedeno, isti procesori, isti software... a oni koji valjaju se prvenstveno oslanjaju na svoj talent. Ako nemaš talenta, neće ti ni super turbo Mac pomoći.

BTW, sa Appleom sam se intezivno družio dok nije sa PPC arhitekture prešao na x86. Danas mi je svejedno... Steve Jobs mi je ostao u lijepoj uspomeni kao i svojevremeno Sir Clive Sinclair, Jack Tremiel, Jay Miner i sl... Nema potrebe za glorifikacijom... It's just business. 

Uglavnom niti jedna firma nije sama zaslužna za neku novu tehnologiju. Apple, Laser Writer i Adobe sa PS om jesu preokrenuli DTP kakav je bio do tada. Pojednostavnili, poboljšali, učinili dostupnim svima. To je još samo jedna stvar koju je APPle promijenio i izokrenuo. Nikakva glorifikacija, činjenice. To je ono što su radili i što rade i danas u neku ruku.

S. Jobs je jedostavno velika faca i velika inspiracija. Bilo bi zanimljivije da ima više takvih živopisnih likova sa takvim fokusom i čitavom slikom istovremeno ...  i IT će biti dosadnije mjesto bez njega.

I florijan je u pravu, svi koje znam ili koliko mi je poznato u dizajn branši i dalje koriste Mac.  Navika ili što neznam, al tako je. 

17 godina

Fap fap, drk drk... 

2 1 hvala 1
15 godina
neaktivan

"topla" atmosfera povodom "tužne" vijesti

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
dzemox kaže...

Steve you did it , you changed the world... Twice.

Again. All over again.

16 godina
neaktivan

Steve Jobsova posljednja izjava kao CEO Apple-a je bila:

- iQuit     :D

All religions are the same: religion is basically guilt, with different holidays.

19 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Vrijednost appl dionica je povratila izgubljeno i porasla za cca 2% ... cisto info za ekipu koja prica bajke o napuhanom balonu. Svi relevantni portali su objavili afirmativne hvalospjeve o steveu i lamentiraju odlazak sa scene. Vise nego zasluzeno. Bio i ostao legenda.

1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice