Skype više ne podržava Windows Phone uređaje

poruka: 104
|
čitano: 11.280
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Skype više ne podržava Windows Phone uređaje".
17 godina
protjeran
Re: Skype više ne podržava Windows Phone uređaje
RobertS kaže...

A sad nastavi trolati. Zbogom.

Loool. Više je MS Lumia 520 prodao nego svih WP10 uređaja skupa. Da su one u startu dobile 1GB (što ne bi imalo neki utjecaj na cijenu) a time i WP10 danas bi i tebi bilo bolje  jer WP ne bi imao udio na razini statističke greške. Fascinantno je to da se WP useri ponašaju kao Apple, nešto što je flop iz aviona njima je feature...

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
9 godina
neaktivan
Haha ovca. Prijatelju na stotine tisuca android uredjaja ostane bez podrske dnevno a mi ovdje pricamo o realno nepravdi ali i potpunoj promjeni i strategiji poslovanja microsofta. Ok da nije fer sto su ljudi izvisili al izvisio sam i ja sa lumiom 925 pa sam kupio lumiu 950 i sad sam super zadovoljan
17 godina
protjeran
Herunumenoless kaže...
Haha ovca. Prijatelju na stotine tisuca android uredjaja ostane bez podrske dnevno

Neusporedivo. Proizvođači Andorid telefona odmah naglase da će podrška trajati samo određeno razdoblje, najčešće godinu dvije. Također Skype aplikacija uredno dobiva ažuriranja za Android 4.0.3 a radi se o verziji Androida staroj 4 i pol godine.

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
16 godina
odjavljen
Prince-Artas kaže...

Neusporedivo. Proizvođači Andorid telefona odmah naglase da će podrška trajati samo određeno razdoblje, najčešće godinu dvije. Također Skype aplikacija uredno dobiva ažuriranja za Android 4.0.3 a radi se o verziji Androida staroj 4 i pol godine.

To je osnovni MSov problem. Više se brinu o aplikacijama na Androidu nego na svom vlastitom OSu...

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
17 godina
protjeran

Šta bi im bio problem, vidiš da se WP useri ne bune, dapače njima je to logično.

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.7.2016 21:30 (Prince-Artas).
Moj PC  
4 1 hvala 0
17 godina
Herunumenoless kaže...
Haha ovca. Prijatelju na stotine tisuca android uredjaja ostane bez podrske dnevno a mi ovdje pricamo o realno nepravdi ali i potpunoj promjeni i strategiji poslovanja microsofta. Ok da nije fer sto su ljudi izvisili al izvisio sam i ja sa lumiom 925 pa sam kupio lumiu 950 i sad sam super zadovoljan

da ali koja po redu je to promjena strategije unazad 3.5 godine?

izvisili ljudi sa wp7, pa wp8, pa wp8.xx (valjda) i ko zna kaj sad ceka ove bokce sa win10.

da ne velim da su u medjuvremenu unistili Nokiu i sve silne milijarde ulupane u Nokijinu hardver diviziju otpisali i zaduzili third party vendore za izradu win mobitela.

meni to nije promjena strategije, meni je to lutanje i neimanje jasnog cilja, a korisnici pate

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
16 godina
odjavljen
Prince-Artas kaže...

Šta bi im bio problem, vidiš da se WP useri ne bune, dapače njima je to logično.

Pa bunim se na Feedbacku svaki dan na njihove gluposti...

Mislim da će moja L640 nazad na 8.1. Da, malo je blesav ali radi. Kad me netko zove onda čak i zvoni

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
9 godina
neaktivan

poanta mog komentara na ovaj clanak je ta da je onaj ko god ga je pisao pristran te da su mu naslov i sadrzaj vijesti loshi i obmanjljivi. s druge strane priznajem da sam WP "fan" i da bi prije koristio gotovo bilo koju lumiu nego samsung s7 :)

1 0 hvala 0
14 godina

jesi ti isti onaj isus sa mob.hr kaj isto traži nadu u izjavi da se ne računaju update 1 i 2?

mkay?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RobertS kaže...

S jedne strane da, to je pušiona za vlasnike starih Lumia koje se ne daju upgrade-ati na Windows 10. 920 je bio flagship 2012, danas je staro željezo, ni na iPhone-u 5 iz 2012 ne radi puno aplikacija koje rade na aktualnim modelima, o Androidima iz 2012 bolje da i ne govorimo.

Koje bi to bile, konkretno, a da nisu ovisne o 3D touch ili TouchID mogućnostima ? BTW, iPhone 5 i dalje uredno dobiva nove iOS verzije ...

17 godina
Prince-Artas kaže...

KO I NA SVAKOJ WM10 TEMI...

Bune se kupusari sa žešćim tjeskobnim frustracijama, koji nisu ni prismrdili OS-u niti univerzalnim aplikacijama, ali imaju strahovit poriv iskipat šlepere govana na svakoj temi.  To bi stručno obrazložio i friški student psihologije.

Novi univerzalni Skype je nenadjebiv na WM10...i tko ga koristi..šuti + eventualno čita baljezgarije opsesivnih spadala koja to nit koriste nit su vidili kako radi.

Tebe sam sasvim slučajno citirao...premda će kupusari sebe prepoznat i dislajkat.

expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na Bol-u.. WindowsPhone die hard fanboy koji ne napušta brod.
10 godina
neaktivan

Protestiram! Windows RT nije ni spomenut!
Mislim, ako može XP...

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Skype već odavno ne koristi p2p arhitekturu. Čim ih je MS kupio, MS je napravio prelazak na Linux baziranu server-klijent arhitekturu.
https://en.wikiquote.org/wiki/Mikhail_Bakunin
Moj PC  
2 2 hvala 0
9 godina
neaktivan
Moj PC  
0 2 hvala 0
16 godina
neaktivan
Z3k0 kaže...
RobertS kaže...

S jedne strane da, to je pušiona za vlasnike starih Lumia koje se ne daju upgrade-ati na Windows 10. 920 je bio flagship 2012, danas je staro željezo, ni na iPhone-u 5 iz 2012 ne radi puno aplikacija koje rade na aktualnim modelima, o Androidima iz 2012 bolje da i ne govorimo.

Koje bi to bile, konkretno, a da nisu ovisne o 3D touch ili TouchID mogućnostima ? BTW, iPhone 5 i dalje uredno dobiva nove iOS verzije ...

Ne radi sve što zahtjeva 64 bitnu arhitekturu, npr. Safari Ad Blockeri ili Night Shift. Sve više novih aplikacija u store-u radi isključivo na 64 bitnoj arhitekturi. Zašto "a da nisu ovisne o 3D touch ili TouchID mogućnostima"? Sve više feature-a u iOSu je ovisno o 3D touch, Touch ID ili motion coprocessor-u (M7...) i sve to iPhone 5 nema. Isto vrijedi i za stare Lumije, nemaju hardware dovoljan za pogon WM10 i njegovih feature-a razumnom brzinom. Obzirom na to koliko su te Lumije koštale u svoje vrijeme, a koliko iPhone 5, dosta su i trajale. Uvijek me iznova fasciniraju likovi koji kupe telefon za 50-60 eura (Lumija 520...) i onda nakon tri godine kukaju kako je "već" obsolete i pozivaju se na iPhone koji je koštao deset puta više.

16 godina
neaktivan
GNU+Linux kaže...
Skype već odavno ne koristi p2p arhitekturu. Čim ih je MS kupio, MS je napravio prelazak na Linux baziranu server-klijent arhitekturu.

To je jednostavno notorna laž, ti linux strojevi su najobičniji virtualni p2p supernodovi koje koje je Microsoft pokrenuo 2012. da stabilizira p2p mrežu nakon što je 2011 došlo do raspada Skype-ove mreže kada je bugoviti update doveo do rušenja većine klijenata (uključujući i supernodove) i posljedičnog rušenja cijele mreže zbog preopterećenja malobrojnih preostalih funkcionalnih supernodova. Nakon tog incidenta, Microsoft je odlučio pokrenuti svoje vlastite supernodove umjesto da stabilnost mreže ovisi o raspoloživosti dovoljno jakih klijenata (always-online desktop PC-ova sa dovoljnim bandwidthom) kojih je ujedno i bivalo sve manje zbog sve većeg udjela mobitela u mreži koji stvaraju opterećenje, a preslabi su da bi bili supernodovi. Arhitektura je međutim ostala p2p, samo umjesto da supernodovi budu računala krajnih korisnika, to su postali ti linux serveri, kao što je i MS tada jasno izjavio:

As part of our ongoing commitment to continually improve the Skype user experience, we developed supernodes which can be located on dedicated servers within secure datacentres. This has not changed the underlying nature of Skype’s peer-to-peer (P2P) architecture, in which supernodes simply allow users to find one another (calls do not pass through supernodes). We believe this approach has immediate performance, scalability and availability benefits for the hundreds of millions of users that make up the Skype community.

Ovo što se sada dešava je potpuna promjena arhitekture i prelazak na centraliziranu cloud arhitekturu koja više ne koristi p2p, tako da sada Microsoft može kontrolirati i po potrebi skalirati infrastrukturu bez ovisnosti o vrsti i broju klijenata.

http://arstechnica.com/information-technology/2016/07/skype-finalizes-its-move-to-the-cloud-ignores-the-elephant-in-the-room/ itd.

10 godina
neaktivan
RobertS kaže...
Z3k0 kaže...
RobertS kaže...

Ne radi sve što zahtjeva 64 bitnu arhitekturu, npr. Safari Ad Blockeri ili Night Shift. Sve više novih aplikacija u store-u radi isključivo na 64 bitnoj arhitekturi. Zašto "a da nisu ovisne o 3D touch ili TouchID mogućnostima"? Sve više feature-a u iOSu je ovisno o 3D touch, Touch ID ili motion coprocessor-u (M7...) i sve to iPhone 5 nema. Isto vrijedi i za stare Lumije, nemaju hardware dovoljan za pogon WM10 i njegovih feature-a razumnom brzinom. Obzirom na to koliko su te Lumije koštale u svoje vrijeme, a koliko iPhone 5, dosta su i trajale. Uvijek me iznova fasciniraju likovi koji kupe telefon za 50-60 eura (Lumija 520...) i onda nakon tri godine kukaju kako je "već" obsolete i pozivaju se na iPhone koji je koštao deset puta više.

O čemu ti pričaš?
1. Činjenično, to "staro željezo" je nosioc Microsoft Windows mobilne platforme. Koju su reklamirali (kao i sada) kao jedinu, ultimativnu, koja će "uskoro" biti kompatibilna sa svim verzijama Windowsa svugdje.
2. Kakva je to idiotska logika da će, eutaniziranjem preostalih vjernih potrošača, natjerati iste na kupnju novih produkata?
3. O kakvoj mrtvoj svemirskoj tehnologiji ti pričaš kad kažeš da "stare Lumije, nemaju hardware dovoljan za pogon WM10 i njegovih feature-a"???
Kojih mrtvih featurea, špijuniranja potrošača valjda? Koja je to revolucionarna inovacija koju WM10 unosi, a koja je potrebna Skypeu da bi - funkcionirao??? I koliko je ta tehnologija inferiorna na WP 8.x u odnosu na Skype na - Windows XP??? (Pa XP može biti suportiran, a WP ne)

Pa onda bi bilo fer reći ljudima "ovaj proizvod ima izuzetno ograničen rok trajanja, pripremite se kod kupovine na to", ili sad: "gasimo platformu, odustajemo od neuspjelog eksperimenta", a ne svaku godinu se iznova praviti grbav i praviti se kao da se to što se do sad događalo - nije dogodilo!
"Windows Phone je mrtav, ali u stvari nije, to je sad u stvari WM10, ali u stvari to nema veze s pričom koju smo prodavali zadnjih skoro 5 godina, jer to gasimo i ne dajemo podršku za to. Ali WM10 će u stvari biti potpuno kompatibilan sa svim ostalim verzijama Windows10, continuum bla bla bla srač srač dajte nam pare još jednom."

Jbt, pričaš kao da je 10 godina prošlo od WP, pa do prije neki mjesec su se prodavali po svim dućanima svih domaćih providera uz priču "to vam je Windows, Microsoft, sigurna kupnja"!

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.7.2016 2:38 (Zechina).
17 godina
protjeran
torrente kaže...
Prince-Artas kaže...

KO I NA SVAKOJ WM10 TEMI...

Bune se kupusari sa žešćim tjeskobnim frustracijama, koji nisu ni prismrdili OS-u niti univerzalnim aplikacijama, ali imaju strahovit poriv iskipat šlepere govana na svakoj temi.  To bi stručno obrazložio i friški student psihologije.

U familiji imam slijedeće: Lumia 535, Lumia 635, 3 x Lumia 630. Oprosti što sam se izasrao po Microsoftu zato što 4 od 5 uređaja već odavno nemaju nikakvu podršku osim što se redovito povlače aplikacije za njih.

16 godina
Naslov prodaje clanak, zutilo na bug.hr
9 godina
neaktivan
interesantno je kako tvojoj familiji ne smeta što imaju tako jeftine telefone koji čak nemaju niti senzor blizine (koji isključuje osvjetljenje ekrana pri telefoniranju) niti imaju automatsko prilagođavanje osvjetljenja ekrana vanjskom svjetlu - ali ih smeta što neće moći vrtiti najzahtjevnije 64-bitne aplikacije.

Mislim da sirotinja, s tako jeftinim telefonima, više ne zaslužuje moju empatiju. Ovo je stvarno prevršilo svaku mjeru pristojnosti.
17 godina
protjeran
mikulam kaže...
interesantno je kako tvojoj familiji ne smeta što imaju tako jeftine telefone koji čak nemaju niti senzor blizine (koji isključuje osvjetljenje ekrana pri telefoniranju) niti imaju automatsko prilagođavanje osvjetljenja ekrana vanjskom svjetlu - ali ih smeta što neće moći vrtiti najzahtjevnije 64-bitne aplikacije.

Mislim da sirotinja, s tako jeftinim telefonima, više ne zaslužuje moju empatiju. Ovo je stvarno prevršilo svaku mjeru pristojnosti.

Što bi im smetalo pa to su stariji ljudi, ne trebaju njima điđe miđe. Također svim navedenim Lumijama prilikom razgovora se ugasi zaslon, tako da pričaš napamet. Ustvari fulao si ceo fudbal, niti je Skype zahtjevna aplikacija, niti ja imam zamjerki na hardverski dio Lumija, to su čvrsti, kompaktni mobiteli, dobre baterije, gorilla glass, fer cijene. Čak mi se i OS sviđa ali što mi to vrijedi kad ga je MS odhebao a aplikacije su očajne kvalitete i svakim danom odlaze s osmice. Tragedija je da WM10 ne nudi ništa bolje, svaka aplikacija je inferiorna onima na konkurentskim OS-ma. Korisnika je svakim danom sve manje i stvorio se začaran krug. WM10 je fijasko.

17 godina
mikulam kaže...

Zrelo od tebe, nema što.

Rvat katolik!
17 godina
mikulam kaže...

Daj se malo saberite, i smjestite tamo gdje vam je mjesto u društvenoj hijerarhiji.

Hoćeš mi bit prijatelj?

Rvat katolik!

7 0 hvala 0
17 godina
protjeran
mikulam kaže...
sad sam sasvim siguran da tvoja familija uopće nema te mobitele. Jer da ih ima onda bi znao da nemaju niti senzor blizine niti senzor osvjetljenja. Ako meni ne vjeruješ a ti provjeri teh spec na webu pa ćeš se uvjeriti.

Dakle, još jednom - sirotinja bi najsloženije 64 bitne aplikacije vrtila na tako jeftinim uređajima koji nemaju niti senzor blizine niti senzor osvjetljenja.

Daj se malo saberite, i smjestite tamo gdje vam je mjesto u društvenoj hijerarhiji.

Em si neznalica em si bahat. Skype najsloženija 64 bitna aplikacija? Nemoj se blamirati. A ovo zadnje neću ni komentirati, pokazao si se.

Moj PC  
6 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Memphis kaže...
Naslov prodaje clanak, zutilo na bug.hr

U naslovu piše točno ono što je Microsoft objavio.

Ili ti znaš neku verziju WP koja će biti podržana a u Microsoftu to ne znaju?

16 godina
neaktivan
Prince-Artas kaže...

Što bi im smetalo pa to su stariji ljudi, ne trebaju njima điđe miđe. Također svim navedenim Lumijama prilikom razgovora se ugasi zaslon, tako da pričaš napamet. Ustvari fulao si ceo fudbal, niti je Skype zahtjevna aplikacija, niti ja imam zamjerki na hardverski dio Lumija, to su čvrsti, kompaktni mobiteli, dobre baterije, gorilla glass, fer cijene. Čak mi se i OS sviđa ali što mi to vrijedi kad ga je MS odhebao a aplikacije su očajne kvalitete i svakim danom odlaze s osmice. Tragedija je da WM10 ne nudi ništa bolje, svaka aplikacija je inferiorna onima na konkurentskim OS-ma. Korisnika je svakim danom sve manje i stvorio se začaran krug. WM10 je fijasko.

Uopće se ne radi o tome je li Skype zahtjevan ili ne. Microsoft jednostavno ne želi ulagati više niti centa u održavanje aplikacija, posebno onih besplatnih, za WP8.1 bez obzira bile one zahtjevne ili ne jer to jednostavno nema nikakvog ekonomskog smisla. Nema više, prošao voz, sviđalo se to tebi ili ne i koliko god bijesnio ovdje na forumu, to se neće promijeniti. Formalna tehnička podrška za WP8.1 istječe za točno godinu dana, nakon toga više neće biti niti zakrpi za OS. Znači najkasnije za godinu dana ćeš ionako morati razmisliti o svojoj mobilnoj strategiji i investirati ako želiš ostati koliko toliko aktualan. Danas niti aute više nitko ne koristi deset godina, a kamoli mobilne telefone, posebno one od 50-100 eura.

E sad, što ćeš i kako ćeš dalje, to je tvoja stvar. Možeš recimo svih tih pet starih Lumia upgradeati na nove Lumije 650 za ukupnu cijenu manju od cijene jednog iPhone-a 6s sa osnovnih 16Gb prostora. Ili odbaciti WM jer je sranje i za iste pare kupiti neke jeftinjak Androide koji su isto sranje, ali drugo pakovanje i koje isto nećeš moći upgradeati vjerojatno nikad i koje ćeš isto nakon godinu-dvije u principu moći baciti u smeće. Ili iskeširati par tisuća eura i familiju upgradeati na najnovije iPhone za koje ćeš uvijek imati najbolje aplikacije i garantirani upgrade barem 4-5 godina. Itd, itd, koliko para, toliko muzike, tvoja stvar, koga briga.

17 godina
protjeran

Neki ljudi ovdje stvarno ne znaju čitati s razumjevanjem. Čini se da iOvce imaju konkurenciju, mnogo ih je manje ali su radikalniji.

Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
protjeran
RobertS kaže...

Uopće se ne radi o tome je li Skype zahtjevan ili ne. Microsoft jednostavno ne želi ulagati više niti centa u održavanje aplikacija, posebno onih besplatnih, za WP8.1 bez obzira bile one zahtjevne ili ne jer to jednostavno nema nikakvog ekonomskog smisla.

Ovo sam previdio u prvom čitanju, tvojom logikom ajmo ugasit WM10 jer ekonomski ne opravdava svoje postojanje, jer više je glasova Vesna Pusić danas skupila u UNu nego se Lumija prodalo. Lolčina.

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.7.2016 11:36 (Prince-Artas).
12 godina
protjeran
RobertS kaže...
 Danas niti aute više nitko ne koristi deset godina, a kamoli mobilne telefone, posebno one od 50-100 eura. 

Kaj je najljepše, svi mi tako i tako te mobilne uređaje ( smartphone, tablete, laptope ..)  mijenjamo svakih nekoliko godina 

i stvarno nevidi problem da si svatko u trenutku promjene odabere  ono kaj mu trenutno pokriva njegove zahtjeve.

Ovako kad sastrane se gleda vaša rasprava, posmatrač bi lako mogao steći osjećaj da se govori u investiciju u

višstoljetnu nekretninu pa pokušavamo procijeniti razvoj njene vrijednosti tamo do doba star treka...

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.7.2016 11:42 (bunkermax).
14 godina
neaktivan
Prince-Artas kaže...

Neki ljudi ovdje stvarno ne znaju čitati s razumjevanjem. Čini se da iOvce imaju konkurenciju, mnogo ih je manje ali su radikalniji.

Oni bar imaju valjane argumente u nekim stvarima.

Ovome je logična stvar da MS ne ulaže u aplikacije za WP telefone jer je to ekonomski neisplativo?! Pa Kompletan WP i WM od početka su neisplativi. Zašto onda u njih ulaže? Možda ne bi li jednog dana bili isplativi? A kako će biti isplativi ako na ovaj naćin, potpunim rebootom i gubitkom kompatibilnosti, o podršci da ne govorima, svakih godinu-dvije, nepovratno gube korisnike?

Dvije godine star mobitel ne možeš upgradati na novi OS a stari gubi podršku i kompatibilnost. Godinu star možeš, ali bolje ne jer ne radi dobro. Reklamiraju i prodaju telefone s W10 iako je u beti a onda bugove pravdaju tim što je OS u beti...

Lumia 640 definitivno je moj zadnji WP

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice