Simulacija Marsa u pustinji Emirata

poruka: 16
|
čitano: 1.959
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Simulacija Marsa u pustinji Emirata".
16 godina
neaktivan

Kakve su ovo fantazije sa staklenim kupolama? Zašto ne naprave nešto što bi funkcioniralo u realnim uvjetima?

Give a man a mask and he will show you his true face
Moj PC  
0 7 hvala 0
16 godina
Re: Simulacija Marsa u pustinji Emirata

staklo..? misliš da je to ono nešto krhko? A koji materijal predlažeš? (sirovine, poroznost, prozirnost itd. .. i btw forjorinfo, može biti jako bulletpruf a sitnica da propušta svjetlost je onak, bitna ljudima, biljkama i tak nečemu..). Ako je to jedini problem, ...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
neaktivan

Ako su htjeli simulirati neljudske uvjete i nedostatak inteligentnog života, mogli su to postaviti u Hrvatskoj.

Jedino što dok bi poplaćali sve rodjake, župane i gradonačelnike kako se nebi desile nenadane smetnje u papirologiji i izgradnji, ni šeici nebi više para imali.

Moj PC  
9 2 hvala 0
16 godina
Nikola45 kaže...

Ako su htjeli ..

-odustali.

17 godina
neaktivan

s obzirom na marsijansku gravitaciju, utrke deva bit će unešto zanimljivije. 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Moj PC  
8 2 hvala 0
14 godina
Nikola45 za tvoju informaciju...
svaki "raj" u tvojim okicama, napravljen je na radu robova. Tako ti je i sa "rajevima" u tim pjesčanicima.

Ljudi dođu raditi, oduzme im se putovnica dok ne završe ugovor. Smjeste ih u nešto slično logoru ( Jebel Ali). Ne mogu ga napuštati. Ograđeni su i onda tamo gdje rade/grade postave digitalnu tablu koja prikazuje temperaturu. Prema zakonu trebalo bi se prestati raditi kada temp naraste na 45*C (zaboravio sam koliko točno), ali kako je tabla digitalna, broj stane 😉a stvarna temperatura i dalje raste. Ako imaš gumene đonove,
zaljepe se za metalnu podlogu. Zapadnjake preziru, a izgradili su im sve, manekenke tj prostitutke vole, ali se stvarno vikendom izžive na njima. Onako stvarno životinjski. Arapski. Dok su pijani. A ni trijezni nisu bolji. Zlato na zidovima je najčešće plastika itd...Ako te rajca da te podignu u košari balona u sklopu trgovačkog centra na sto metara iznad trgovačkog centra, mjesto ti je dolje.

Inače emirat Dubayy je bankrontirao pred par godina. Zbog tog bankrota ime najvećeg nebodera je " ... Kalifa". Sjećam se da su imali u planu šest projekata od 120 milijardi dollara. Sveučilište, olimpijsko selo itd... od toga ništa itd..

Žalosno je da ti izmet takvog kalibra miriši, a Dubayy je recimo jedan od boljih i otvorenijih pješčanika.

Umjesto da gnojiš po krasnoj zemlji u kojoj živiš, potrudi se da popraviš stvari koje u njoj nisu u redu. Kreni od sebe.

Lp
vicious
14 godina
neaktivan
viciousone kaže...

Nisam rekao da je tamo raj, ali nije ni ova zemlja tako krasna kako ti kažeš.

Kažeš da su tamo nehumani uvjeti, a kakvi su ovdje. S jedne strane imaš ljude koji rade 12 sati dnevno s 2 slobodna dana u mjesecu za 8 satni minimalac, a s druge imaš uhljebe koji primaju 3-10 puta veću plaću bez da znaju tablicu množenja.

Ne može se ovdje ništa popraviti jer nije problem samo u bogatim lopovima. Od vrha do dna ljestvice je pretežito mišljenje da je bolja štruca u hladu nego dvije na suncu i svi se ravnaju da ako bogati smiju krast, smiju i oni.

Kako se išta može popraviti u državi gdje je recimo marihuana ilegalna i smatra se drogom, a jedan višepozicionirani policajac može voditi kafić u kojem se smije unositi i pušiti bez ikakvih problema jer mu neće nikad upast racija jer on neda.

Ko misli da lažem, neka se raspita za Masters u Zagrebu.

I kako ćeš ispraviti mentalitet cijelog jednog naroda, kada i oni koji trebaju uzdržavati zakon koriste svoj položaj da ga krše. Zrno pijeska na plaži sranja koja ne valjaju s Hrvatskim mentaltetom.

Ako ovom zadnjom rečenicom stvarno aludiraš na to da sam ja jedan od tih koji ovu zemlju kvare mogu ti iskreno predložit da se goniš u 3PM. Radim od kad mi je bilo zakonski dozvoljeno, sve dadžbine, poreze i prireze sam ovoj prokletoj zemlji platio i nisam tražio nikakve cake da se izvućem niti sam potezao veze da bi negdje došao preko reda ili umjesto nekoga ko je više zaslužio. I kako je vraćeno meni i mojim roditeljima? Seljačina iz kvarta s vezom u gruntovnici je uspio zemlju koju je prodao prije 30 godina prepisati nazad na sebe tako da nitko u ulici više tehnički nije na svojoj (a plaćenoj i uknjiženoj) zemlji i nitko od nas ne može legalizirati kuću.

I šta da čovjek uradi, koga da tuži kad je država silovatelj?

Tako da ću s punim pravom nastavit srat po ovoj prokletoj zemlji.

9 godina
Nikola45 kaže...

Ako su htjeli simulirati neljudske uvjete i nedostatak inteligentnog života, mogli su to postaviti u Hrvatskoj.

Jedino što dok bi poplaćali sve rodjake, župane i gradonačelnike kako se nebi desile nenadane smetnje u papirologiji i izgradnji, ni šeici nebi više para imali.

kod nas u BiH arapi bas  to znanstveno proucavaju , napokon rijesena enigma zasto nam dolaze !

waaagh
16 godina
neaktivan
ihush kaže...

staklo..? misliš da je to ono nešto krhko? A koji materijal predlažeš? (sirovine, poroznost, prozirnost itd. .. i btw forjorinfo, može biti jako bulletpruf a sitnica da propušta svjetlost je onak, bitna ljudima, biljkama i tak nečemu..). Ako je to jedini problem, ...

Pa računica je jasna. Skoro jedan bar po kvadratnom centimetru koji djeluje na unutrašnjost kupole. znači 10 tona na kvadratni metar. E sad, kakvi bi to morali biti temelji koji bi zadržali toliku kupolu na tlu a i kakva konstrukcija kupole neovisno o ispuni može sve to izdržati? Sve je to lako crtkarati na papiru bez razmišljanja o realnim uvjetima. Nema šanse ni da na zemlji naprave nešto s tolikom razlikom u tlaku a na marsu da ne govorimo, zasigurno ne u obliku prikazanom na prezentacijama. Glava u oblacima i udri mašti na volju. Ziher će se tako na mars.

16 godina
limitedition kaže...
.. Glava u oblacima i udri mašti na volju. Ziher će se tako na mars.

a kakve veze ima odgovor s pitanjem (staklo?)...? -slažem se :) pri tome staklo i dalje ostaje za dio konstrukcije kao materijal.. nisi ga eliminirao-demantirao (ako je to bila srž odgovora..).

16 godina
neaktivan
ihush kaže...
limitedition kaže...
.. Glava u oblacima i udri mašti na volju. Ziher će se tako na mars.

a kakve veze ima odgovor s pitanjem (staklo?)...? -slažem se :) pri tome staklo i dalje ostaje za dio konstrukcije kao materijal.. nisi ga eliminirao-demantirao (ako je to bila srž odgovora..).

Staklo ili prozirna keramika, materijal je nebitan, To kao da stave čovjeka nezaštićenog na marsovu atmosferu a ti pitaš jel mu majica pamučna ili sintetička. Pokazuju nestvarne prezentacije koje nemaju veze s pameti ali se uredno odvrti na BUG-u bez ikakve kritike.

16 godina
limitedition kaže...
.., materijal je nebitan...

ha? OK.

16 godina
neaktivan
ihush kaže...
limitedition kaže...
.., materijal je nebitan...

ha? OK.

Nema ha. Nije izvedivo i u tom smislu nije bitno kakav je materijal.

16 godina

što nije izvedivo? baza kao takva ili materijal? Kao materijal (sirovina) je upravo jedan od prvih izbora koji uopće trebaju biti razmotreni. Kriterij za-protiv itd.

16 godina
neaktivan
ihush kaže...

što nije izvedivo? baza kao takva ili materijal? Kao materijal (sirovina) je upravo jedan od prvih izbora koji uopće trebaju biti razmotreni. Kriterij za-protiv itd.

Baza kao takva kakvu prikazuju u prezentaciji. Nikakve kupole iz sf filmova pod kojima uzgajaš biljke i sunčaš se zavaljen u naslonjač na umjetnom jezeru, osobito ne tih dimenzija.

14 godina
Pozdrav Nikola!
Ti se baviš nekakvom statistikom? Što ti znači to:"... svi u Republici Hrvatskoj"? Svi = više od jedne osobe? Više od sto?

Za tvoje probleme koji su "nerješivi" postoje institucije. Za to ih plačaš. Recimo ja kada sam imao problema sa službenicima iz komunalnih firmi, obratio sam se načelnicima/gradonačelnicima (njihovim nadređenima). Sve se dovede u red jednim osobnim posjetom i jednim telefonskim pozivom. Ne treba gubiti živce. To što ne želiš istjerati pravdu do kraja, to je osobno tvoj problem i svakoga tko misli kao i ti. Sve ti je ponuđeno. Nauči se služiti institucijama.

Nije li prošla vlada uz ostale štetne zakone (fiskalizacija je dobar zakon), izglasala da je upotreba opijata u osobne svrhe u malim količinima dopuštena? Jesmo li se bunili oko toga? Nisam. Nismo. Znači to je naša krivica. Htjeli smo biti napredni pa smo dopustili da nam se ljudi truju (jer ako ne dopustiš da svatko radi što želi onda si nazadan, a ovako dobivamo modernog narkomana, niškorist koji se pokušava odvojiti što je moguće više od svijeta i onda kada počne umirati počne se boriti za život. Na moj račun. Moderno. Napredno), dok recimo Singapore za koji svi kažu da je svijetlosnim godinama ispred Hrvatske (a nije) , ima smrtnu kaznu za posjedovanje opijata (kako sad to napredno društvo koje na tv-u svako jutro vrti samo pozitvne vijesti, govore o napretku, školovanju, radu, ima smrtnu kaznu za posjedovanje opijata? Još malo podataka vezanih za Singapore- vw golf košta 90000sing$, nekretnine u milijunima $, plača se cestarina po gradskim ulicama, gradskim mostovima itd. Za mirovinu kažu da ti treba oko 1 milijun sing $) Policija kod nas zna tko se čime bavi. Sve te spodobe završe u zatvoru.

Ja plačam sve doprinose, ne vučem nikoga za rukav, zarađujem dobro, školujem se redovito i napredujem. Svaki problem riješim sam bez cviljenja, mržnje, nepotrebnih riječi. Za moj život odgovoran sam samo sebi. Dobro živim od svoga truda. Nemam jugoslavenski sindrom bespomočnosti u sebi. Odavno sam shvatio da ni dva dlana nisu jednaka, pa ako me netko pretekne, ja se potrudim svojim radom da budem bolji. Da mi život bude bolji. Moj pokretač je bila moja ljenost i prazan frižider kao posljedica toga.

Želim ti samo reći da kako putujem po svijetu i provodim vrijeme po tim "naprednim" zemljama zbog kojih ti suze oči, da je tamo isto tako prisutna korupcija, nepotizam, maltretiranje večine manjinama, razne beskorisne udruge od kojih se normalnim ljudima diže želudac, neljudski uvjeti života, veliko siromaštvo, -izmi, za divno čudo uz toliko napredne obrazovne sustave (jer naš je kako kažu zaostao) veliki manjak osnovnog obrazovanja i intelekta itd bez obzira što nam mediji serviraju. To ti je kao zlato u Dubayyu. Kada ga pogledaš iz blizine vidiš da je plastika.

Pošto to vjerojatno nisi okusio, molim te i ostale kojima se sviđa tvoje mišljenje, da ne uspoređujete moj dom sa izmetom.

Lp
vicious
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice