Šta reći nego odlična stvar za pohranu po izuzetnoj cijeni. Svaka čast Seagate
Ako zaista bude takva cijena kod nas, sigurno će jedan završit kod mene
Šta reći nego odlična stvar za pohranu po izuzetnoj cijeni. Svaka čast Seagate
Ako zaista bude takva cijena kod nas, sigurno će jedan završit kod mene
Ne nadaj se. Cijena nikad nije ista.
Ne nadaj se. Cijena nikad nije ista.
Sreća da smo ušli u onu europsku zajednicu pa možemo i od tamo naručivat bez ikakvog problema.
Ovakve me vijesti uvijek vesele
Lijepa stvar, sad samo pričekati i vidjeti ih poslije X mjeseci kako će se ponašati, jer ruku na srce Seagate i pouzdanost ne idu baš u istu rečenicu. Svi znamo kako im je završila 7200.11 serija i enormnim povratima. Ako se iskažu pouzdanima će biti potencijalno super za nekva storage polja...
Moje iskustvo sa HDD. Imam SATA 7200 i SSD. Razlike su ogromne! Uvjek volim da kazem koliko para toliko i muzike! Ono sto sam naucio kod diskova je 'Prilikom proizvodnje prave se diskovi pa se potom testiraju! Sav onaj skart sto nevelja je upravo ovo malo love jer nece na duge staze. Diskovi koji prodzu kvalifikacije su serverski HDD ili 'SAS''. Pomenuti disk je jedan od skarta koji ostaje! Sto se tice SSD puno je bolje rjesenje od obicnih diskova 'skarta'. SAS diskove jos nisam imao prilike probati ali bitno je napomenuti da su jako skupi i kvalitetni i da rade >=10 000 obrtaja u sekundi. Neki u sebi sadrze i procesor da je sto manje opterecenje na glavni CPU :) A vi onaj vidite sta zelite da!
1 | Sata 7 200 |
---|---|
1 | Sata 10 000 |
0 | Sata 15 000 |
0 | SSD |
1 | Kombinacija Raid '0, 1, ....' |
Pa to je u redu, uskoro izlazi WD Black od 8TB po cijeni od 740 dolara, pa kome je bitno, uzet će njega, kome
nije uzet će Seagate i ostavit $480 za pivu
Inače, ko hoće naručiti može već sad:
https://geizhals.at/eu/seagate-archive-hdd-v2-8tb-st8000as0002-a1204027.html
kad bi ostatak tehnologije napredovao poput one za HD-e, već bismo imali antigravitaciju a vozila bi trošila gram pijeska na milijun kilometara.
imam loša iskustva sa Seagateom tak da više ne dolazi u obzir
A gle, od do sada jedno 30 kupljenih WD diskova unatrag 15 godina 3-4 su mi riknula, unutar garantnog roka, backup uvijek imam tako da nije bilo plakanja. Zamijenio za novi i vozi dalje. Tak da kod svakog proizvođača ima loših serija i loših primjeraka.