U redovima za iPad 2!

poruka: 425
|
čitano: 85.731
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "U redovima za iPad 2!".
15 godina
neaktivan
U redovima za iPad 2!

Hahaha

Koliko vas mrznja vuce da cete cupati i neke cigletine polu-proizvoda samo da budete kontra iPada...

Ili vi zaista patitie da imate puni OS makar nikad necete ga iskoristiti u potpunosti.

Jer tko to tvrdi laze kao pas...

Upravo sistem iPada je zazivio zbog iOS-a, odnosno laganog sustava koji omogucuje sve bez pretjeranog namjestanja, koristenja, ne zahtjeva snazne specifikacije i daje odlicnu autonomnost.

Da na obicnom tabletu sredujem Windowse? Haha, ne hvala...

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
U redovima za iPad 2!

pa dobro ima li još uređaja na trgovini il ne?

i zašto nema crvenih pokrova???

1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Re: U redovima za iPad 2!
Stoja kaže...
grimyHR kaže...

dvije rijeci: ekterna baterija...

i ovdje se radi o upotrebljivom uredaju, tako da je s obzirom na to povoljan, a nije ni tezak, ima veci ekran od ipada, punokrvni OS

i 4-5 sati normalne upotrebe s ugradenom baterijom, znaci nije 3-4 puta manje od ipada kako ti kazes, niti je to prekratko, jer ces za 4-5 sati naci uticnocu sigurno, ako nigdje drugdje onda u autu

Kako povoljan? Pa u americi dođe 1100$ a u europi znaći će koštati 1000€ minimalno. A kod nas još nije ni dostupan još(ako je, daj mi onda samo nabaci link od trgovine di se nudi) I uz to bi znači morao dokupiti jednu bateriju? I pitanje je koliko je istinito tih 4,5 sata baterije. Barem u BUG-u za bilo koji prijenosnik koji su testirali, svaki je imao lošiji rezultat od onog deklariranog od proizvođača, obično nekih sat vremena manje.

Uglavnom ako ti treba desktop OS onda ok, ali meni nema potrebe za desktop OS da bi igrao igre, surfao netom, i općenito se zajebavao sa uređajem za šta je ipad predviđen.

pa to je ok, za zajebanciju nista ne kazem, za to su takvi uredaji predvideni i to obavljaju ok, mene iritira kad mi netko spominje posao i takve uredaje u istoj recenici

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
14 godina
neaktivan
grimyHR kaže...

pa to je ok, za zajebanciju nista ne kazem, za to su takvi uredaji predvideni i to obavljaju ok, mene iritira kad mi netko spominje posao i takve uredaje u istoj recenici

evo ja ću spomenuti. čisto da te iziritiram ;)

a i zato jer radim na njemu... i još mnogi drugi... i svi te oni iritiraju, siguran sam :)))

16 godina
neaktivan
je, oblikom je tablet. I tu prestaje svaka sličnost, barem kako ja shvaćam taj koncept. Smatram da je težnja i ideja da se dobije kompaktan, lagan, robustan uređaj, koji moze izdržati danima bez punjaca i mjesecima standby. Sa OS om i aplikacijama dizajniranim iz starta za prste i TS. Sa wifi i internet pristupom svakoj aplikaciji, no setup, bez administracije. To ne treba biti uređaj koji duplicira funkcionalnost i mogućnosti desktopa jer to nije moguće i onda se pretvara u ovakvu traversiju kao sto je ovaj Asus. To treba biti uređaj za konzumiranje sadržaja, za zabavu, za komunikaciju i za posao u okvirima realnog, dakle nekakve terenske biljeske, skice, za studente i učenike, za laganu obradu ili korekcije dokumenata ili fotografija, za brze izracune ili pregled materijala u bilo kom obliku. Dakle netko će svoj privatni i poslovni život moći potpuno obavljati samo sa takvim racunalom, netko će uz to imati mocnije računalo sa velikim monitorima, fizičkom tipkovnicom i touchpadom. Ovaj Asus je dobar kao zamijena za laptop za neke specifične aplikacije i situacije gdje je klasična laptop forma neprakticna. Osobno neznam niti jednu takvu desktop aplikaciju koja bi bila upotrebljivija na ovome. S druge strane ima puno mana za prijenosno računalo. Ergonomski je promasen, ljudi se žale (donekle opravdano) na 600 grama iPada, a pokušaj drzati 1,20 kg u jednoj ruci ili dohvatiti čitav ekran prstima držeći ga sa dvije ruke. Autonomija od 150 minuta je ispod svake kritike.
A.
15 godina
protjeran
artfull kaže...
je, oblikom je tablet. I tu prestaje svaka sličnost, barem kako ja shvaćam taj koncept. Smatram da je težnja i ideja da se dobije kompaktan, lagan, robustan uređaj, koji moze izdržati danima bez punjaca i mjesecima standby. Sa OS om i aplikacijama dizajniranim iz starta za prste i TS. Sa wifi i internet pristupom svakoj aplikaciji, no setup, bez administracije. To ne treba biti uređaj koji duplicira funkcionalnost i mogućnosti desktopa jer to nije moguće i onda se pretvara u ovakvu traversiju kao sto je ovaj Asus. To treba biti uređaj za konzumiranje sadržaja, za zabavu, za komunikaciju i za posao u okvirima realnog, dakle nekakve terenske biljeske, skice, za studente i učenike, za laganu obradu ili korekcije dokumenata ili fotografija, za brze izracune ili pregled materijala u bilo kom obliku. Dakle netko će svoj privatni i poslovni život moći potpuno obavljati samo sa takvim racunalom, netko će uz to imati mocnije računalo sa velikim monitorima, fizičkom tipkovnicom i touchpadom. Ovaj Asus je dobar kao zamijena za laptop za neke specifične aplikacije i situacije gdje je klasična laptop forma neprakticna. Osobno neznam niti jednu takvu desktop aplikaciju koja bi bila upotrebljivija na ovome. S druge strane ima puno mana za prijenosno računalo. Ergonomski je promasen, ljudi se žale (donekle opravdano) na 600 grama iPada, a pokušaj drzati 1,20 kg u jednoj ruci ili dohvatiti čitav ekran prstima držeći ga sa dvije ruke. Autonomija od 150 minuta je ispod svake kritike.

ti opisujes pmp/mid uredaje, a ne tablet pc

tu je po meni problem, ti uredaji trebaju biti bolje klasificirani, a ne da ih se trpa u isti kos sa punokrvnim racunalima

16 godina
neaktivan
U redovima za iPad 2!
Klasifikacija je možda problem. Al tržište je prepoznalo i traži se koncept iPada ili post PC device kako ga zove Steven. S druge strane "tablet PC" ili tablet form prijenosnik sa desktop OSom je prisutan vise od desetljeća i nikad nije pustio korijenje.
A.

1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
artfull kaže...
Klasifikacija je možda problem. Al tržište je prepoznalo i traži se koncept iPada ili post PC device kako ga zove Steven. S druge strane "tablet PC" ili tablet form prijenosnik sa desktop OSom je prisutan vise od desetljeća i nikad nije pustio korijenje.

pustio je korjenje tamo di je bitno, a to je u poslovnoj primjeni, neznam koliko sam puta vidio razne inzinjere da ih koriste, pa doktore vani po bolnicama itd

nisu bili prihvaceni kod kucnih korisnika, i to najvise zato jer su kostali po par tisuca dolara

16 godina
neaktivan
U redovima za iPad 2!
jbg, ja nisam nikad. A zašto misliš da ne postoje ili neće postojati prikladne aplikacije za mobilni OS koje će raditi sve sto rade punokrvne aplikacije kad si "na terenu" Ja to vidim kao puno izglednije, fragmentacija softwarea se već dogodila. high end hw za desktop ( gdje intel i dalje rula i gdje su cijene vece ) sa pripadajucim aplikacijama zderacima resursa i mobilni hw ( za sad Arm ) sa optimiziranim "bridge" app sustavom. Koliko čitam iPad se već koristi u preko 70% fortune 500 firmi i u mnogim bolnicama.
A.

1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
artfull kaže...
jbg, ja nisam nikad. A zašto misliš da ne postoje ili neće postojati prikladne aplikacije za mobilni OS koje će raditi sve sto rade punokrvne aplikacije kad si "na terenu" Ja to vidim kao puno izglednije, fragmentacija softwarea se već dogodila. high end hw za desktop ( gdje intel i dalje rula i gdje su cijene vece ) sa pripadajucim aplikacijama zderacima resursa i mobilni hw ( za sad Arm ) sa optimiziranim "bridge" app sustavom. Koliko čitam iPad se već koristi u preko 70% fortune 500 firmi i u mnogim bolnicama.

kad ne bude postojalo razlike medu aplikacijama za obje vrste platformi tada nece ni postojati razlicite platforme, za sada se radi o dva sasvim razlicita uredaja i ovi novi "tableti" trebaju biti i definirani kao razliciti uredaj, pocevsi od naziva

13 godina
neaktivan

@profa31

Svaka čast, vidi se da si jedan od rijetkih koji su spremni pomoći i dati konkretne odgovore

Puno hvala

@mighty99

Na kakvim drogama si ti? Čemu taj tvoj ratoborni stav?

Pogledaj moje starije postove, rekla sam da apple ima dobre uređaje ali i da mi neke stvari ne odgovaraju, i zašto se nebih interesirala za aplikacije koje mi trebaju?

Na Wacom Cintiq grafičkom tabletu mogu se raditi i kompliciranije obrade fotografija, isto bi se moglo i na iPadu samo treba riješiti softversku stranu

@bistri

iDraw djeluje obećavajuće

@artfull

Ako sam na putu i trebam obradit par fotografija za katalog, ako to mogu na iPadu onda mi ne treba laptop

a ako to nemogu na iPadu onda moram nosit laptop i tablet je tu suvišan

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.5.2011 0:17 (Julijana).
15 godina
U redovima za iPad 2!

A da se vratimo na temu?

http://www.speedtest.net/result/917164172.png

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
U redovima za iPad 2!

Ne vidim problem u čekanju u redu za iPad 2. Ako su kupci pretpostavili da je iStyle dobio manju isporuku, i da će sutradan iPadi biti rasprodaji, zaključili su da se najbolje osigurati i odmah ugrabiti svoj primjerak.
Stvar je u tome da je svejedno kupiš li iPad sad ili za šest mjeseci. Prvi razlog je taj da Apple ima fiksne cijene sve do pojave sljedeće generacije, što je sukladno potražnji i logično. Drugi razlog je taj da kupci znaju da konkurencija neće ponuditi ništa ni upola dobro u narednih 12 mjeseci, pa uopće ne trebaju razmatrati alternativni proizvod.

Neki od komentara u temi su tragikomični, a dolaze od ljudi koji su iPad vidjeli samo na Googleovom pretraživaču fotografija. Pljuje se po rezoluciji i konfiguraciji, a uopće ne znaju kako to izgleda i funkcionira u praksi.

5 0 hvala 0
15 godina
Sinatra kaže...

Ne vidim problem u čekanju u redu za iPad 2. Ako su kupci pretpostavili da je iStyle dobio manju isporuku, i da će sutradan iPadi biti rasprodaji, zaključili su da se najbolje osigurati i odmah ugrabiti svoj primjerak.
Stvar je u tome da je svejedno kupiš li iPad sad ili za šest mjeseci. Prvi razlog je taj da Apple ima fiksne cijene sve do pojave sljedeće generacije, što je sukladno potražnji i logično. Drugi razlog je taj da kupci znaju da konkurencija neće ponuditi ništa ni upola dobro u narednih 12 mjeseci, pa uopće ne trebaju razmatrati alternativni proizvod.

Neki od komentara u temi su tragikomični, a dolaze od ljudi koji su iPad vidjeli samo na Googleovom pretraživaču fotografija. Pljuje se po rezoluciji i konfiguraciji, a uopće ne znaju kako to izgleda i funkcionira u praksi.

Ajde jedna pametna od tebe.

http://www.speedtest.net/result/917164172.png
16 godina
neaktivan
Julijana kaže...

@profa31

Svaka čast, vidi se da si jedan od rijetkih koji su spremni pomoći i dati konkretne odgovore

Puno hvala

@mighty99

Na kakvim drogama si ti? Čemu taj tvoj ratoborni stav?

Pogledaj moje starije postove, rekla sam da apple ima dobre uređaje ali i da mi neke stvari ne odgovaraju, i zašto se nebih interesirala za aplikacije koje mi trebaju?

Na Wacom Cintiq grafičkom tabletu mogu se raditi i kompliciranije obrade fotografija, isto bi se moglo i na iPadu samo treba riješiti softversku stranu

@bistri

iDraw djeluje obećavajuće

@artfull

Ako sam na putu i trebam obradit par fotografija za katalog, ako to mogu na iPadu onda mi ne treba laptop

a ako to nemogu na iPadu onda moram nosit laptop i tablet je tu suvišan

Osobno sam skeptičan oko korištenja patha i sličnih alata bez neke vrste stylusa ili miša, iako se vjerojatno može, samo je pitanje koliko je ugodno ... meni to nije ugodno ni na ekranima manjim od 24 kad zoomiram na 200 ili više posto pa moram scrollati još po fotki lijevo desno ... 

A.
16 godina
neaktivan
U redovima za iPad 2!

Evo na 24:30 min pogledajte kako je Adobe sredio na iPadu obradu fotki, zanimljivo i korisno za brzinsku obradu... 

LINK (btw. ovo je sneak peek za nove PS opcije)

Svako kapitalističko divljanje mora biti kažnjeno.- Ulrike Meinhof
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
artfull kaže...

Osobno sam skeptičan oko korištenja patha i sličnih alata bez neke vrste stylusa ili miša, iako se vjerojatno može, samo je pitanje koliko je ugodno ... meni to nije ugodno ni na ekranima manjim od 24 kad zoomiram na 200 ili više posto pa moram scrollati još po fotki lijevo desno ... 

Barem sylus nije problem

Wacomov Bamboo Stylus za nekih 30$

ili pogledaj na ebayu, ima ih za manje od 5$

15 godina
U redovima za iPad 2!
Sa jednog drugog foruma, citiram:

"zovu me danas "jel se mere gledat i editirat" wordovi na iPud.
Moš gledat u privitku maila.
Kako da editiram?
Instaliraj aplikaciju sa iStoreta i plati 10$!
Ma da!
Da!
Kako da spremim word dokument, đe "je sejv az" oć' dokumentat na desktop!
Nemere!
Apple rulz'"

lol
bug caruje, um klade valja

0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
U redovima za iPad 2!

Oldy

Ne znam koliko te nije sramota toliko pricati nebuloze i gluposti.

Prvo, predstavljas se kao starija osoba, jesi li klipan da ces reci da se aplikacije dijele po svijetu besplatno, i vidi samo applea pohlepnog?

Office paket za win je besplatan jeli? To sto ga hrpetina ljudi koristi piratskog je drugi problem.Ocito da je piraterija postala i u svijesti sasvim moralna.

Drugo, dakako da dokument mozes spremiti na ipad.

Ali bitno da ti znas kako ne valja...

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.5.2011 8:23 (mighty99).

3 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
U redovima za iPad 2!

iPad može pregledavati, editirati i potom snimati složene tekstualne dokumente.

Pregledavati se može bez instaliravanja dodatnih aplikacija, dok je za obradu potrebno kupiti zasebno Appleove office aplikacije po 10 dolara svaku, ili neslužbeni Office paket Documents to go, koji cijeli košta 10 dolara.

Potpuno je nelogično očekivati da će iPad imati apsolutno sve predinstalirano. Htjeli ili ne, iPad je računalo, čija prava snaga kao i kod punokrvnog desktop OS-a leži u njegovoj softverskoj proširivosti, a zahvaljujući iOS-u, proširivosti puno većoj nego na konkurentnom Honeycombu i drugim mobilnim OS-ovima.

Sad je problem što Apple naplaćuje Office paket 30$ za iPad, a s druge strane, Microsoft za Office Home na Windowsima traži 1500 kuna. Licemjerno.

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
// evo da ja kažem svoje mišljenje: mislim da nitko ovdje nije spomenuo činjenicu koliko taj iPAD2 košta, i da to malo usporedimo s ostatkom "svijeta" koji isto kupuju taj uređaj. Naime, npr. ako sam ja neki radnik u HR s prosječnom plaćom od nekih 5 soma kuna, meni nije isto dati za iPAD2 cijelu plaću, kao nekome kome je prosjek plaće 20 soma kuna, njemu je to tek četvrtina prosječne plaće, a tu je ustvari najveći naš problem. Nadam se da nemoram navoditi koje zemlje imaju veći standard života od nas. Isto tako, aplikacije koje nudi Appstore, nisu iste za sve zemlje, pa postoji npr. ogromna razlika između nas i drugih zemalja. Sve skupa kada se uzme u obzir, mi koji smo u HR a nevidimo izvan naših granica, kako stvari stoje, jako ćemo loše proći u svemu tome. Jedina utjeha u našem jadu je što stvarno neznamo kako je drugima dobro a nama loše. Pa ono što neznamo, to nam i nesmeta.
"U bezptičju i krava zvuči kao slavuj"
15 godina
protjeran
McD kaže...
artfull kaže...

Barem sylus nije problem

Wacomov Bamboo Stylus za nekih 30$

ili pogledaj na ebayu, ima ih za manje od 5$

debelo neprecizno smece, jedini tanki kapacitivni stylus koji sam uspio naci je neki nokijin, a i njegova preciznost je upitna

stylus ce na kapacitivnim ekranima postati upotrebljiv tek kad uvedu bezicne styluse koji uopce ne koriste touch funkciju ekrana nego uredaju javljaju svoju poziciju u odnosu na ekran i razinu pritiska vrha

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.5.2011 10:53 (grimyHR).
15 godina
U redovima za iPad 2!

Eh ima i rezistivni ekran svojih prednosti u nekim stvarima...

Software is like sex... it's better when it's free (Linus Torvalds)
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
jabuka555 kaže...
// evo da ja kažem svoje mišljenje: mislim da nitko ovdje nije spomenuo činjenicu koliko taj iPAD2 košta, i da to malo usporedimo s ostatkom "svijeta" koji isto kupuju taj uređaj. Naime, npr. ako sam ja neki radnik u HR s prosječnom plaćom od nekih 5 soma kuna, meni nije isto dati za iPAD2 cijelu plaću, kao nekome kome je prosjek plaće 20 soma kuna, njemu je to tek četvrtina prosječne plaće, a tu je ustvari najveći naš problem. Nadam se da nemoram navoditi koje zemlje imaju veći standard života od nas. Isto tako, aplikacije koje nudi Appstore, nisu iste za sve zemlje, pa postoji npr. ogromna razlika između nas i drugih zemalja. Sve skupa kada se uzme u obzir, mi koji smo u HR a nevidimo izvan naših granica, kako stvari stoje, jako ćemo loše proći u svemu tome. Jedina utjeha u našem jadu je što stvarno neznamo kako je drugima dobro a nama loše. Pa ono što neznamo, to nam i nesmeta.

Meni je dobro, i niti me je briga kako je tebi, niti me je briga kako je švabi.

Hrvatska ima relativno visok standard i nalazi se u 15% država s najvišim standardom življenja na svijetu.

15 godina
neaktivan
Sinatra kaže...
jabuka555 kaže...

Meni je dobro, i niti me je briga kako je tebi, niti me je briga kako je švabi.

Hrvatska ima relativno visok standard i nalazi se u 15% država s najvišim standardom življenja na svijetu.

Meni je drago da je tebi dobro.

No reci da je u Hrvatskoj visoki standard, istina da je offtopic, ali ti mora da se salis.

U nas je sve, samo ne visok standard.

Ne ulazem u visinu cijene uredaja, no da komentiram citirani post, istina je da je mala zastupljenost appleovih uredaja kod nas uvelike zbog cijene u odnosu na standard.I da si neki prosjecni radnik to ne moze priustiti dok drugdje moze.

No ne mozemo tu kriviti Apple.Za Amere i razvijeni svijet je to pristupacna cijena.

16 godina
U redovima za iPad 2!

kod nas su male place a visoka davanja, nezaposlenost ogromna, a od ljudi se ocekuje da ce davati 20% vecu cijenu necega sto je vani puno puno manje uz manji standard, ali to smo krivi sami, glasali smo za to i tako nam je...

potpis :D
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
mighty99 kaže...

Oldy

Ne znam koliko te nije sramota toliko pricati nebuloze i gluposti.

Prvo, predstavljas se kao starija osoba, jesi li klipan da ces reci da se aplikacije dijele po svijetu besplatno, i vidi samo applea pohlepnog?

Office paket za win je besplatan jeli? To sto ga hrpetina ljudi koristi piratskog je drugi problem.Ocito da je piraterija postala i u svijesti sasvim moralna.

Drugo, dakako da dokument mozes spremiti na ipad.

Ali bitno da ti znas kako ne valja...

Nije mi žao platiti Office paket, ipak dio tog novca završi u humanitarne svrhe.

13 godina
neaktivan
Sinatra kaže...

Sad je problem što Apple naplaćuje Office paket 30$ za iPad, a s druge strane, Microsoft za Office Home na Windowsima traži 1500 kuna. Licemjerno.

Zašto miješaš kruške i jabuke?

Microsoft Office for Mac Home and Student 2011 Family Pack = $149.95

dakle isto

16 godina
neaktivan
McD kaže...
Sinatra kaže...

Zašto miješaš kruške i jabuke?

Microsoft Office for Mac Home and Student 2011 Family Pack = $149.95

dakle isto

150 i 30 nije isto? ili je?

A.
14 godina
U redovima za iPad 2!

Ljudi, morate svatit da Apple boli briga kakve su ovde plaće.

Očito je da smo ostvarili očekivanja za prodaju iPada/iPhonea za ovo područje pa smo dobil iPad2.

Te priče kako se nema...ostavite to za neki drugi forum, jer ovde svi imaju računalo, prema tome žive prilično lagodan život, dosta njih puši, tu tjedno izgubi 50 kuna...

Novaca nemaju oni ljudi koji su na ulici, koji gladuju, a ne oni koji pišu po forumima kako nemaju para... ti imaju samo im treba više...

http://about.me/antesirkovic
Moj PC  
5 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice