Ekran bez signala, crn ekran+ventovi divljaju

poruka: 14
|
čitano: 972
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
2 mjeseca

Poštovanje,

Evo jednog rijetkog pehista koji ima problem s novim pc-em (nakon mjesec dana)

Naime, računalo je kupljeno u linksu prije 2 mjeseca cca. Svaki dio zasebno i složen u njihovom servisu i dostavljen meni uredno na adresu. Na računalo sam samo instalirao windows, aktivirao ih i sve potrebne drivere. Računalo je uredno radilo jedno mjesec dana a onda se pojavljuju sljedeći problemi:

1. Ekran ne prima signal (primi ga nakon 15-20 restartiranja)

2. Tijekom bilo kakvog korištenja računala u random trenutku zacrni se kompletno slika (čujem zvukove) i krenu svi ventovi divljat i nemam druge opcije nego forsat shut down tipkom.

Nakon nekoliko restartiranja stanje se stabilizira privremeno ali zna onda kasnije samo zacrnit ekran bez divljanja ventova. Kod prvog problema kada monitor ne prima signal na matičnoj crveno svijetli CPU lampica i treperi žuto DRAM. Isto tako nakon par restartiranja lampice budu bijele i krene ulazit u windows gdje onda dolazi drugi problem, zacrni se ekran i krenu ventovi divljat. I taj se problem "relativno" riješi nakon par restartiranja ali zna se opet desit samo zacrnjenje ekrana, pa moram restartirati pc opet.

I onda nakon što bude ugašen par sati svi problemi iznova koji se riješi sa milijun restartiranja.

Na računalu nije rađen nikakav overclocking osim aktiviranja amd expo profila.

Molim vas pomoć!

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 22:30 (Zeki89).

0 0 hvala 0
14 godina

na koliko ti je expo diga memoriju? 6400 i MCLK 1:1?

to neće procesor pratit bez dizanja voltažica... a pitanje i onda....

za početak stavi memoriju u legacy mod....

ako to pomogne.... stavi rame na 6000 1:1 i uteži latencije....

nabijen vas.............
Poruka je uređivana zadnji put danas u 0:30 (ushirlo).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Re: Ekran bez signala, crn ekran+ventovi divljaju
Pogledaj u manual od ploce sto znace cpu i dram lampice. Znati ces tocan uzrok, ali s obzirom da je komp pod garancijom s njime pod ruku i nazad u links, mogu i oni pogledati manual i rijesiti problem.

1 0 hvala 0
15 godina

Manual kaže CPU... Eh sad, je li baš on ili su ga krivo montirali ili je sam socket neispravan... Ako nemaš sam komponenti za zamijeniti i testirati, nosi na reklamaciju.

But Father, I have dreams and courage, and the name of an excellent cosmetic surgeon. Fear not, one day word will reach you of the success of me, the great Eskimo actor, Jennifer Love Hewitt.
Moj PC  
1 0 hvala 0
2 mjeseca

Digao je memoriju na 6400, samo postavio defaultne postavke amd expo. Iskren da budem nisam nikakav stručnjak za podešavanje voltaža i latencija i ne znam jel bi mi to negiralo garanciju na pc uopće. Sa razgovorm sa tehničkom podrškom očigledno ta links naljepnica vezana za kućište je samo sa stražnje strane gdje je napajanje i ako nije gotova konfiguracija, a nije, onda navodno nije problem da se otvori u slučaju da je do napajanja. Do svih ostalih dijelova mogu doći otvaranjem prednje strane kaljenog stakla.

Sve komponente su u prilogu, pa ako ima netko voljan step by step mi objasnit kako podesit rame možda bude funkcioniralo. Bios je podešen na predzadnju verziju. Pod legacy postavkama rama smatraš defaultne postavke bez amd expa?

Samo ne znam na koji način funkcionira pc nakon više restartiranja odjednom se ugasi ta crvena lampica i prestane žuta treperit, bude kratko zelena pa bijela i ulazi u windows nakon nekoliko restartova (20 minimalno)

2 mjeseca

Tip sa korisničke mi je rekao da je imao sličan problem, rekao mi je da izvadim rame i ponovno stavim, prebacio ih u drugi dual chanel, i da vidim ako je negdje neki utor malo ištekan da je navodno tijekom transporta se moglo malo otvorit, sve sam utore pričvrstio izvadio rame opet stavio i problem i dalje prisutan

0 0 hvala 0
14 godina
Zeki89 kaže...

Pod legacy postavkama rama smatraš defaultne postavke bez amd expa?

da.....

dovoljno je vjerojatno da u biosu klikneš na load defaults i save.......

ako bude nakon toga sve uredno radilo... znaš do čega je.....

ti xmp i expo profili su u biti overclock postavke jerbo nadilaze jedec standard...... i nema garancije da će one radit na svim pločama i procesorima......

nabijen vas.............
2 mjeseca

Čim dođem s posla napravit to pa javim. Naravno, nakon xy restartiranja kad mi ekran krene signal dobivat. Jel to ogroman performance lost u uspredbi legacy/expo profila? Navodno sam čuo da ti X3D procesori su skoro pa neovisni o brzini rama što se tiče performance? Istina?

14 godina
Zeki89 kaže...

Čim dođem s posla napravit to pa javim. Naravno, nakon xy restartiranja kad mi ekran krene signal dobivat. Jel to ogroman performance lost u uspredbi legacy/expo profila? Navodno sam čuo da ti X3D procesori su skoro pa neovisni o brzini rama što se tiče performance? Istina?

naravno da ima razlika u perfimansama... u jedec modu memorija će radit na 4800..... nije to drastično sporije, ali ima razlike......

poanta je da vidiš da li je zbog toga crni ekran i nestabilnost.....

ako na default postavkama bude sve uredno radilo..... onda možeš dalje gledat.....

ja bi ti recimo preporučio da potom podigneš expo profil, ali smanjiš brzinu memorije sa auto (što je u tvom slučaju 6400) na 6000.....

sve preko 6000 na amd procesorima teško da će radit 1:1 bez daljnjeg prčkanja po mlck flck postavkama i voltažama......

ps. default postavke bios možeš vratit i bez da ti se boota u bios......

izvadi baterijusa matične na par minuta..... ili vjerojatno imaš na ploči prekidač za reset biosa......

nabijen vas.............
Poruka je uređivana zadnji put danas u 11:48 (ushirlo).
2 mjeseca

Ako sam te dobro razumio dignem amd expo ali samo promijenim auto i postavim 6000 i tako sejvam?

0 0 hvala 0
14 godina

da.... ali to tek nakon što vidiš da sa default postavkama sve radi kako treba.....

nabijen vas.............
2 mjeseca

Morao sam grafičku izvadit da dođem do baterije male. Držao sam je vani 10 minuta, vratio nazad, uključio pc, crveno i žuto kratko trajali, onda je išla bijela lampica sa treperenjem zelene ali nema signala na ekranu nikako. Za popizdit!

14 godina

jesi vratio dobro grafičku i napajanje..... bijela je za gpu

probaj izvadit grafičku i spojit monitor na ploču....

ili ako nisi vičan prčkat.... odnesi nazad u dućan da ti oni pogledaju....

nabijen vas.............
Moj PC  
0 0 hvala 0
2 mjeseca

Puko mi film, spakiro ga u gepek i odvezo u links

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice