Predstavljena Nokia 3310 3G

poruka: 19
|
čitano: 4.476
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Predstavljena Nokia 3310 3G".
16 godina
neaktivan

Evo mobitel za ove što propovjedaju vjeru plastičnih tipki 

moje aplikacije na play-u : https://play.google.com/store/search?q=nik02droid
Moj PC  
0 3 hvala 0
16 godina

Da li smo se vratili u vremenu ili koji klinac... iduće godine predstavljaju touch screen?

Pa valjda je poanta bila da je to osnovni mobitel sa velikom autonomijom bez ikakvih dodatnih stvari, a sad imam osjećaj kao da smo u 2004. godini pa je predstavljen model s 3G podrškom...

13 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Da smo u 2004 godini taj mobitel bi bio vrh, a ovako je samo najobičnije smeće....

http://www.soundstream.com/

1 1 hvala 0
15 godina
Re: Predstavljena Nokia 3310 3G
soundstream kaže...

Da smo u 2004 godini taj mobitel bi bio vrh, a ovako je samo najobičnije smeće....

Ne slažem se. Oni koji trebaju dugo trajanje baterije, a ne trebaju aplikacije, ovo je izvrstan odabir.

11 godina
Po meni je bezveze sto su stavljali 3G. 3310 je prepoznatljiv po dugom trajanju baterije, a sad se to gubi. Trebali su samo pojačavati bateriju i po tome bi ostali prepoznatljivi. Sad nemaju niti jednu znacajku koja odskače od drugih mobitela.

4 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

nije mi jasno tko bi kupio ovaj mobitel uopće a kamoli još s 3g

Netko radi što zna a netko zna šta radi.
Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina

A čuj po specifikacijama i jeste možda smješno,s jedne strane.Pak s druge strane da si čovjek koji londra po prirodi par dana bez pristupa utičnici a da trebaš gsm/3g signal...

Svaka akcija ima svoju reakciju.
Poruka je uređivana zadnji put čet 28.9.2017 21:18 (Igor150).
14 godina

pa nece na ovome čudu 3g trositi kao i na danasnjim smartphoneima, a i u medjuostalom, vjerovatno ce postojati opcija da se presaltas nazad na gsm odnosno da upalis 3g kad ti je čejf.

I told you that Chelsea were the best team in the world, and tonight we are

1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Indestructible kaže...

pa nece na ovome čudu 3g trositi kao i na danasnjim smartphoneima, a i u medjuostalom, vjerovatno ce postojati opcija da se presaltas nazad na gsm odnosno da upalis 3g kad ti je čejf.

Preduhitrio me. Pa o tome se i radi, staviš 2g umjesto 3g i baterija duže radi.

To je ionako namijenjeno za Indiju itd (a sad sa 3g i za retro fanove). U siromašnim bespućima svijeta Nokia je i dalje sinonim za mobitel, pa tko si ga hoće tamo priuštiti računa da mu radi bar 2-3 godine. A da bi bio siguran da će raditi i u nekoj zabiti gdje sad nema 3G, ali možda stigne kroz neku godinu, ovo je "must have" riješenje.
Frend je, inače, kupio neki in-between privremeno zamjenski mobitel, na Ali Expressu, za par dolara (doslovce). Ima LCD ekran i od fićra ima - sms. Ali mu baterija traje 5 dana, i izgleda fantastično: kao mrvicu deblja kreditna kartica, samo crna i od stakla (samo po izgledu čini mi se). Tako da vjerujem da ova Nokia nikako ne može biti best buy čak ni za siromake, već je isključivo za nostalgičare i specifična tržišta (sa bar desecima milijuna potencijalnih korisnika).

8 godina
A možda zato jer se na pojedinim tržištima ukida 2G..npr. S.A.D

1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Prij3svih kaže...
A možda zato jer se na pojedinim tržištima ukida 2G..npr. S.A.D

Da, SAD i Nokia, baš si našao usporedbu. Nikad, pa čak ni za MS - WP perioda, Nokia nije imala utjecaja na to tržište (niti očekivala nešto, niti se prilagođavala zbog SAD). 

13 godina

Pozz.

A tko proizvodi dumb Nokie? Vidjeh na gsmareni dumb Nokia model 2017... Ne pamtim koji model a na tabletu sam pa mi nezgodno čeprkati...

Za 3310 znam da nije u igri oriđiđi finska (kao prije 15-17 godina).

Nisam ja ništa prčko.
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
Spiridon kaže...

Pozz.

A tko proizvodi dumb Nokie? Vidjeh na gsmareni dumb Nokia model 2017... Ne pamtim koji model a na tabletu sam pa mi nezgodno čeprkati...

HMD Global je nositelj licence za ime Nokia, a proizvodi ih... neki kineski proizvođač. Možda čak i Foxconn, ali nemoj me držati za riječ.

11 godina
neaktivan

Ovo je odličan mobitel za one kojima treba feature phone. Naime, kao što je poznato u skoro vrijeme doći će 5G te će se pojaviti potreba za ukidanjem 2G (GSM) mreža. Podosta feature phone-ova podržava samo 2G pa ako vam treba novi obični mobitel zašto kupovati mobitel kojeg za godinu-dvije nećete moći koristiti. A ako vam treba veća autonomija jednostavno prebacite na 2G only mode ili ako baš iz nekog razloga ne želite 3G onda kupite isti taj uređaj bez podrške za 3G - običnu Nokiu 3310 (2017) 2G.

Nadalje ono što me veseli, je da taj mobitel proizvodi onaj isti odjel stare Nokie za feature phone-ove. Naime, kao što je poznato Nokiu je bio kupio Microsoft, ali je njen odjel za obične mobitele prodao HMD Global-u dok je odjel za pametne mobitele jednostavno ugasio. Taj HMD Global sada proizvodi i pamente telefone Nokia s Androidom, no za njih se ne može reći da su pravi nasljednici Nokia smartphonea kao što se primjerice može reći za ove nove obične Nokie koje su prave sljednice starih običnih Nokia. No dobro, istina neznam koliko istih ljudi radi u tome odjelu i kojeg je obima taj odjel za obične mobitele.

Fejzore na pozdrav kad vidiš komandanta, fejzore u zrak kad vidiš komandanta!!

0 0 hvala 0
17 godina
BarbaVeli kaže...
soundstream kaže...

Ne slažem se. Oni koji trebaju dugo trajanje baterije, a ne trebaju aplikacije, ovo je izvrstan odabir.

Ne znam da li baš jest jer u članku piše da je smanjeno vrijeme za razgovor sa 20 na 6,5 sati...

The best is yet to come, and wont that be fine You think youve seen the sun, but you aint seen it shine
17 godina
Lieutenant commander Data kaže...

Ovo je odličan mobitel za one kojima treba feature phone. Naime, kao što je poznato u skoro vrijeme doći će 5G te će se pojaviti potreba za ukidanjem 2G (GSM) mreža. Podosta feature phone-ova podržava samo 2G pa ako vam treba novi obični mobitel zašto kupovati mobitel kojeg za godinu-dvije nećete moći koristiti. A ako vam treba veća autonomija jednostavno prebacite na 2G only mode ili ako baš iz nekog razloga ne želite 3G onda kupite isti taj uređaj bez podrške za 3G - običnu Nokiu 3310 (2017) 2G.

Nadalje ono što me veseli, je da taj mobitel proizvodi onaj isti odjel stare Nokie za feature phone-ove. Naime, kao što je poznato Nokiu je bio kupio Microsoft, ali je njen odjel za obične mobitele prodao HMD Global-u dok je odjel za pametne mobitele jednostavno ugasio. Taj HMD Global sada proizvodi i pamente telefone Nokia s Androidom, no za njih se ne može reći da su pravi nasljednici Nokia smartphonea kao što se primjerice može reći za ove nove obične Nokie koje su prave sljednice starih običnih Nokia. No dobro, istina neznam koliko istih ljudi radi u tome odjelu i kojeg je obima taj odjel za obične mobitele.

Feature phone (ili kako se god već zovu non-smart telefoni) su u redu stvar i zaista ima korisnika koji drugo i ne trebaju i imaju smisla. Ali...

Po meni je ovaj telefon obično precijenjeno smeće, komad plastike koji pokušava kapitalizirati nekadašnji brand za nemalu cijenu. Ako pogledaš feature phoneove ima mnogo boljih opcija za puno manju cijenu. Uopće mi nije jasno tko kupuje ovakav telefon, koje je to tržište? I čak i ako jest to taj isti odjel nekadašnje Nokije u ovom periodu navlačenja svatko tko je mogao ja valjda zbrisao, a ostali su oni koji druge opcije nisu imali. A opet, Nokiju nikad nisam volio ni kad je bila na vrhuncu, telefoni u segmentu koji sam onda mogao kupiti su bili ispodprosječeni, a ovi sa Symbianom su bili po cijeni kao danas iPhone i Samsung S

The best is yet to come, and wont that be fine You think youve seen the sun, but you aint seen it shine
14 godina
Zechina kaže...
Indestructible kaže...

Preduhitrio me. Pa o tome se i radi, staviš 2g umjesto 3g i baterija duže radi.

To je ionako namijenjeno za Indiju itd (a sad sa 3g i za retro fanove). U siromašnim bespućima svijeta Nokia je i dalje sinonim za mobitel, pa tko si ga hoće tamo priuštiti računa da mu radi bar 2-3 godine. A da bi bio siguran da će raditi i u nekoj zabiti gdje sad nema 3G, ali možda stigne kroz neku godinu, ovo je "must have" riješenje.
Frend je, inače, kupio neki in-between privremeno zamjenski mobitel, na Ali Expressu, za par dolara (doslovce). Ima LCD ekran i od fićra ima - sms. Ali mu baterija traje 5 dana, i izgleda fantastično: kao mrvicu deblja kreditna kartica, samo crna i od stakla (samo po izgledu čini mi se). Tako da vjerujem da ova Nokia nikako ne može biti best buy čak ni za siromake, već je isključivo za nostalgičare i specifična tržišta (sa bar desecima milijuna potencijalnih korisnika).

Ova Nokija je jako dobar marketing za HMD, od njenog predstavljanja jos se prica o njoj, a govorimo o dumb/feature phoneu.

Ja spadam u nostalgičare, čim mu opadne cijena, ja ga definitivno kupujem, samo ne mogu da se odlučim za boju. first world problems

robogo kaže...
Spiridon kaže...

Pozz.

HMD Global je nositelj licence za ime Nokia, a proizvodi ih... neki kineski proizvođač. Možda čak i Foxconn, ali nemoj me držati za riječ.

Mislim da radi Foxconn, no Nokia odnosno HMD otvaraju svoje pogone.

http://nokiamob.me/2017/09/06/hmd-otvorio-tvornicu-u-indoneziji-za-proizvodnju-nokia-smartfona/

I told you that Chelsea were the best team in the world, and tonight we are
9 godina
neaktivan
southy kaže...
Uopće mi nije jasno tko kupuje ovakav telefon, koje je to tržište? I čak i ako jest to taj isti odjel nekadašnje Nokije u ovom periodu navlačenja svatko tko je mogao ja valjda zbrisao, a ostali su oni koji druge opcije nisu imali. A opet, Nokiju nikad nisam volio ni kad je bila na vrhuncu, telefoni u segmentu koji sam onda mogao kupiti su bili ispodprosječeni, a ovi sa Symbianom su bili po cijeni kao danas iPhone i Samsung S

Začudio bi se.

Jedan moj poznanik na sljedećoj plaći kupuje Nokiu N85 za 1200 kuna...

Katastrofa.

A muku muči s ovom trenutnom već dugo, i pije mi živce s tim retardiranim Symbianom ali jednostavno ne želi čuti za ništa drugo.

Ja za te pare kupio novog Xiaomija, a taj drlog od Nokie ne vrijedi realno ni 5 kuna, pogotovo kad vidim kak je to nekvalitetna izrada.

Užas.

Premda, prije par godina sam ja uspio prodati svoju staru 3310 za 300 kuna s neispravnom baterijom i lik je bez cijenkanja kupio mob i dao još 100 kuna za bateriju, tak da se nemam kaj javljat :)

Kruha i igala...
10 godina
neaktivan
fer-de-lance kaže...
southy kaže...
Uopće mi nije jasno tko kupuje ovakav telefon, koje je to tržište? I čak i ako jest to taj isti odjel nekadašnje Nokije u ovom periodu navlačenja svatko tko je mogao ja valjda zbrisao, a ostali su oni koji druge opcije nisu imali. A opet, Nokiju nikad nisam volio ni kad je bila na vrhuncu, telefoni u segmentu koji sam onda mogao kupiti su bili ispodprosječeni, a ovi sa Symbianom su bili po cijeni kao danas iPhone i Samsung S

Začudio bi se.

Jedan moj poznanik na sljedećoj plaći kupuje Nokiu N85 za 1200 kuna...

Katastrofa.

A muku muči s ovom trenutnom već dugo, i pije mi živce s tim retardiranim Symbianom ali jednostavno ne želi čuti za ništa drugo.

Ja za te pare kupio novog Xiaomija, a taj drlog od Nokie ne vrijedi realno ni 5 kuna, pogotovo kad vidim kak je to nekvalitetna izrada.

Užas.

Premda, prije par godina sam ja uspio prodati svoju staru 3310 za 300 kuna s neispravnom baterijom i lik je bez cijenkanja kupio mob i dao još 100 kuna za bateriju, tak da se nemam kaj javljat :)

Hehehe, to je ova ekipa, seka Kerum kupila tucet "da joj se nađe", valjda ih nije znala punit pa ih je bacala. Zamzung, ali isti k.
https://www.24sata.hr/news/zovi-samo-zovi-sto-je-seka-nevenka-becic-bez-mobitela-254096

Da, taj Symbian je bio mrtvac na aparatima bar zadnje 2 godine... nikad to nisam imao. U stvari samo jednom sam kupio Nokiu, davno, imala je među prvima usb kabel i dalo se hakirati sys software (brisati strane jezike, moddati teme i stavljati svoje java app umjesto kupljenih). Dobio sam bio jednom 3310, ta mi valjda još radi negdje.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice