Predstavljanje Windowsa 8 na CES-u?

poruka: 97
|
čitano: 13.317
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Predstavljanje Windowsa 8 na CES-u?".
17 godina
neaktivan
RE: Predstavljanje Windowsa 8 na CES-u?
oipoi kaže...

Jedina kompanija koja ima OS a da radi na vise nego par racunala ;)

Kozmeticki zahvati je ono sto apple radi i ono scim tebi mazu oci.

Windows je malo vise nego media player... windowsi su i domain controlleri, remote desktop serveri,

application serveri, database serveri. Windowsi su desktop os, server os, cloud os, htpc.

Windowsi rade na racunalima starim 10 godina pa do racunala koja jos nisu izasla.

Ne postoji scanner, printer ili bilo koja druga periferija koja mi ne radi na windowsima.

Sto od toga nudi apple? Nekakav kvazi home theater pc sa browserom.

Ako je tebi sve sto treba onda ok... ali ja se ne mogu pomiriti sa nekim kvazi os-om koji 
mi osim browsanja i slusanja mp3-a ne nudi nista vise.
Danasnji Microsoft nije onaj prije 10 godina. Danasnji Microsoft ima jaku konkurenciju u obliku google-a i apple-a i 
zato danasnji Microsoft releasa jako dobre Os-eve, Framworke, Servere. I  nisam neki fanboy, linux imam u malom
prstu, najdraza kompanija mi je google, radim kao programer u javi godinama ali trebao bih biti slijep, glup i naivan da
mogu prigovoriti Microsoftu na kvaliteti njihovog danasnjeg OS-a i svih ostalih softwareskih rijesenja koja nude.

Pa ne slazem se u nekim dijelovim, tocnije sa kozmetickim dijelom, osx se nije bas previse izgledom mijenjao kroz godine nego su windowsi bili ti koji su predstavljali "nova nevidjena sucelja i ficere" koji su drito pokradeni sa osx-a.

Dalje, file system, potpuno 64 bitni sustav, bez registrya, optimiziranije iskoristavanje racunalnih resursa, open CL, stvari za kojima windowsi kaskaju.

Sto se tice server dijela osx je isto pristuan i tamo, a fakat nemozes kao osoba koja radi to sto tvrdi definirat os za browsanje i slusanje mp3-ja jel je to izvini glupo.

Vjerujem da rijetko ko ima Mac Pro a da ne zaradjuje pare sa njime, dok sa druge strane ekipa ima brutalne kompove cija je jedina svrha gaming.

Slazem se sa dijelom da konkurencija tijera microsoft da se poboljsava, a tjera ga na nacin da ima bolje proizvode jel microsoft nikad nije predvodio industriju inovacijama, ergo imao je proizvode koji su bili losiji. Da su bolji nebi bilo potrebe za ovako brzim win 8.

Tvoj win ovo nemoze http://www.youtube.com/watch?v=3V6365NQrV0 // Win 7 na osx-u http://www.youtube.com/watch?v=Co5BnTQDh2A
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.12.2010 16:23 (bistri).
15 godina
bistri kaže...
oipoi kaže...

Pa ne slazem se u nekim dijelovim, tocnije sa kozmetickim dijelom, osx se nije bas previse izgledom mijenjao kroz godine nego su windowsi bili ti koji su predstavljali "nova nevidjena sucelja i ficere" koji su drito pokradeni sa osx-a.

Dalje, file system, potpuno 64 bitni sustav, bez registrya, optimiziranije iskoristavanje racunalnih resursa, open CL, stvari za kojima windowsi kaskaju.

Sto se tice server dijela osx je isto pristuan i tamo, a fakat nemozes kao osoba koja radi to sto tvrdi definirat os za browsanje i slusanje mp3-ja jel je to izvini glupo.

Vjerujem da rijetko ko ima Mac Pro a da ne zaradjuje pare sa njime, dok sa druge strane ekipa ima brutalne kompove cija je jedina svrha gaming.

Slazem se sa dijelom da konkurencija tijera microsoft da se poboljsava, a tjera ga na nacin da ima bolje proizvode jel je microsoft nikad nije predvodio industriju inovacijama, ergo imao je proizvode koji su bili losiji. Da su bolji nebi bilo potrebe za ovako brzim win 8.

Moram priznati da mi je bespredmetna priča o tome tko je koga po čemu pokrao. Dobre ideje svi nastoje ukrasti i iskoristiti u bilo kojem segmentu poslovnog života. Što se mene tiče ja bi čak i uveo zakonsku obavezu da se koriste dobre ideje, standardi i rješenja.

Zadnja sam osoba koja bi naokolo hvalila MS (u zadnje vrijem samo ratujem s njihovim proizvodima) ili kudila Mac, ali ne možeš reći da je netko tako dominantno i suvereno zavladao tržištem zato što je loš i zato što ima loše proizvode. To jednostavno nije točno i održivo u svijetu u kojem živimo.

Razlog zašto kreću s novim windowsima je jednostavan, nakon završetka jednog proizvoda slijedi početak izrade novog proizvoda. To što su odlučili skratiti vrijeme do izdavanja novog proizvoda je proizvod marketinga (sad sam se i sam zapetljao).

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.12.2010 16:45 (mario.L_hr).
17 godina
neaktivan
Predstavljanje Windowsa 8 na CES-u?

Ja sam odgovorio na post u tonu u kojem je bio.

Win 7 su odlicni napredak s obzirom na xp i vistu.

Ms je div koji je uspavan dok nema konkurencije, slabo inovira i slabo gura nove tehnologije naprijed.

A dominacija ms-a na trzistu je zasluga toga sto dugo winsi nisu imali dostojnu zamjenu, i sa vremenom se ta slika mijenja sve vise i vise.

Ne tvrdim da su nekvalitetni nego da bi kao jedan od lidera industrije trebali vise pokretat cijelu industriju unaprijed.

Tempo izdavanja

XP -> Vista 5 godina

Vista -> Win7 2 godine

Win7 -> Win8 2 God?

Tvoj win ovo nemoze http://www.youtube.com/watch?v=3V6365NQrV0 // Win 7 na osx-u http://www.youtube.com/watch?v=Co5BnTQDh2A
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.12.2010 17:32 (bistri).
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
bistri kaže...

win 7 je nalik OSx-u, ali final cut+osx ili adobe+osx  i win7+adobe ili edius, vegas ... su NEMJERLJIVI... da se neznam o kakvim kompovima radi

meni mac pro bez pardona proguta nesto sto ni jaci PC ne guta vec se pocne gusit...

nedavno sam radio sa malo vecim datotekama u HDu i adobe mi se srusio, vegas je to malo bolje podnesao, ali final cut je to bez pardona i primjedbi ugurao...

tj MAC drzi stabiliziran os sa programima za isti

potpis :D
15 godina
Hacker-ri kaže...
bistri kaže...

win 7 je nalik OSx-u, ali final cut+osx ili adobe+osx  i win7+adobe ili edius, vegas ... su NEMJERLJIVI... da se neznam o kakvim kompovima radi

meni mac pro bez pardona proguta nesto sto ni jaci PC ne guta vec se pocne gusit...

nedavno sam radio sa malo vecim datotekama u HDu i adobe mi se srusio, vegas je to malo bolje podnesao, ali final cut je to bez pardona i primjedbi ugurao...

tj MAC drzi stabiliziran os sa programima za isti

Ne znam zašto svaki put iznova ide priča ovaj je bolji od onog. Naravno da je u tvom slučaju Mac bolji izbor, mislim da nittko drugi ne osporava tu činjenicu. Da li to znači da je Mac najbolji? Naravno da ne. MHO je da ne postoji najbolji OS (podjednako kao što ne postoji najbolja punica) već svatko od nas bira prema vlastitom interesu.

17 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...

Ne znam zašto svaki put iznova ide priča ovaj je bolji od onog. Naravno da je u tvom slučaju Mac bolji izbor, mislim da nittko drugi ne osporava tu činjenicu. Da li to znači da je Mac najbolji? Naravno da ne. MHO je da ne postoji najbolji OS (podjednako kao što ne postoji najbolja punica) već svatko od nas bira prema vlastitom interesu.

uopce ne bih ni htjeo da krene takva rasprava kojoj nikad kraja, ali sam samo iznesao misljenje, a isto tako da su winsi jako puno toga sramezljivo kopirali od osxa

potpis :D
15 godina
Hacker-ri kaže...
mario.L_hr kaže...

uopce ne bih ni htjeo da krene takva rasprava kojoj nikad kraja, ali sam samo iznesao misljenje, a isto tako da su winsi jako puno toga sramezljivo kopirali od osxa

Da li je to uopće bitno? Tko tu koga nije pokrao? Siguran sam da nitko od nas nema prave informacije i bespredmetno je pričati o tome tko je manji ili veći lopov.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice