Nazalost, za godinu dana kad ce se na ovom forumu pokrenut rasprava o nekom tabletu, najvjerojatnije Appleovom, naci ce se par fanatika Apple-a koji ce tvrdit da je to Apple izmislio i da su oni za sve zasluzni.
To tak uvijek ide...
Nazalost, za godinu dana kad ce se na ovom forumu pokrenut rasprava o nekom tabletu, najvjerojatnije Appleovom, naci ce se par fanatika Apple-a koji ce tvrdit da je to Apple izmislio i da su oni za sve zasluzni.
To tak uvijek ide...
Analitichari kazhu da Apple ruši sve rekorde svojih dionica i vrijednosti zahvaljujuchi najavljenom Tabletu...
Ovo zapravo govori koliko che to imati utjecaja, a mislim da analitichari ipak znaju bolje od vas dripaca tu :)
....jeeekako da ne..isto tako su se bogom dani analitičari igrali bogova pa kad ima se imperij urušio,na..bali su obični ljudi....ovo je najobičnije pumpanje dionica,koje nemaju veze sa realnim stanjem...još mi nitko nije dokazao da ejpl vrijedi 30-40 % više od svoje realne cijene...
Kako će nešto više vrijediti od svoje realne cijene . Tržišna vrijednost kompanije ne mora biti jednaka knjigovodstvenoj (nikad i nisu iste), trž. vrijednost ovisi o ponudi i potražnji za dionicama, očekivanjima, poslov. rezultatu i sl.
PS. kako si izračunao 30-40%?
..sorry moja greška..mea culpa..nisam mislio na vrijednost firme,nego na produkte....e ovako...sredinom 90ih je ejpl dao licencu za proizvodnju ejpl klonova firmi Power Computing koja je tijekom IZUZETNO USPJEŠNOG prodora na tržište,ne samo digla kvalitetu nego je i spustila maloprodajne cijene za 30-40%.odatle mi tih 30-40%..od tada nitko mi ne može objasniti(osim toga što je zatvorena platforma) koji je razlog pumpanja cijena ejpl produktima...
Najbolja solucija po meni je nešto kao optimus maximus ali ispod da ima mali touchpad
Jest da taj OM tipkovnica košta 2000 dolara, ali po meni ideja da ispod svake tipke ima mali OLED ekran je fenomenalna jer praktički možeš kompletno rearanžirati tipkovnicu po svojim željama, stavljati ikonice programa na prikazu tipke i naravno pokretati s njima. Naravno shortcuti postoje, ali 100000 puta je lakše pritisnuti tipku s ikonicom firefoxa ili nečeg trećeg nego pamtiti 500 kombinacija tipki koji su kratice za određeni program. A naravno touchpad (multitouch) za jednostavnije geste koje se brže izvode prstima nego mišem i tipkovnicom.
Zaborabvljas da tih 500 kratica treba zapamtiti ali isto tako ako svako bude imao tastauru sa svojim rasporedom na njoj i to treba zapamtiti sa jednom velikom razlikom. Ogromna vecina od tihh 500 kratica je standardna an svim racunarim sa istim os i programom dok te tastature ne bi bile standardne i morao bi svako nositi svoju sa sobom ili abrem neke profile nosati okolo. Prekomplikovano. I koje se to radnje brze izvode multitouch-em nego misem ili tastarom? nAravno pricamo o kompu koji ima tastaturu i misa.
Zaborabvljas da tih 500 kratica treba zapamtiti ali isto tako ako svako bude imao tastauru sa svojim rasporedom na njoj i to treba zapamtiti sa jednom velikom razlikom. Ogromna vecina od tihh 500 kratica je standardna an svim racunarim sa istim os i programom dok te tastature ne bi bile standardne i morao bi svako nositi svoju sa sobom ili abrem neke profile nosati okolo. Prekomplikovano. I koje se to radnje brze izvode multitouch-em nego misem ili tastarom? nAravno pricamo o kompu koji ima tastaturu i misa.
Ne treba ništa pamtiti - tipkovnica sa strane ima npr. usb utor. Odeš kod prijatelja - stvaviš svoj usb u utor - tipkovnica učita tvoj profil i radiš kao da je tvoja. Izvadiš usb - vrati se na staro, i što se tiče to uopće nije komplicirano - gotovo svatko ima usb sa sobom danas (barem koliko ih ja znam), a i na internetu ih mogu spremiti.
Badave 500 kratica kada ih nitko ne koristi - ja na tehničkom faksu sam kada smo pisali ispit bio iznenađen koliko ljudi su buljili u pitanje: kopirajte nešto bez miša tj. samo pomoću tipkovničkih kratica i gledali okolo, a da ne govorim što bi bilo da su bile neke manje osnovne kratice. Po meni je deset puta lakše imati tipku s ikonicom ili opcijom programa nego pamtiti. A da ne govorim što bi ta tipkovnica značila za neke profesionalce - jedna tipka predstavlja neku opciju i sigurno je brža i preglednija od kombinacije tipki ili bauljanja po opcijskom meniju.
A za geste - brže mi je razvući prste na nekom dijelu toucpada (slike) nego ići pod select tool pa označiti pa zoom pa onda odabrati koliko puta. I da ne nabrajam dalje
Profesionalci znaju te krtice ne brini. Ja koristim hotkey vec godinama i jednostavno kad sjednem za drugi komp mahinalno pritiskam te svoej kratice. I da ne pretjerujemo kme treba da zapamti 500 kratica al 50- tak ce svako ko se proesionalno bavi necim na kompu zapamtiti bez problema. Sta ces recimo kad trebas kucati teks? Ucitavati drugi profil? Ne vjerujem u taj koncept. Uostalom profesionalci koriste dobr miseve koji imaju vise od 3 tipke i mapirane najcesce komande na njih.
Jos jedna stvar. Ko god spomene taj multitouch prica samo o zumiranju. Jos nisam cuo jos neku primjenu toga. Zar je zumiranje jedina prednost tog multitoucha? Moj mis ima posebne tipke za zoom (VX revolution). Volio bih vidjeti nekoga ko radi u photoshopu i da prstima zumira. Nekako sumnjam da ce taj multitouch zoom biti toliko revolucionaran.
Profesionalci znaju te krtice ne brini. Ja koristim hotkey vec godinama i jednostavno kad sjednem za drugi komp mahinalno pritiskam te svoej kratice. I da ne pretjerujemo kme treba da zapamti 500 kratica al 50- tak ce svako ko se proesionalno bavi necim na kompu zapamtiti bez problema. Sta ces recimo kad trebas kucati teks? Ucitavati drugi profil? Ne vjerujem u taj koncept. Uostalom profesionalci koriste dobr miseve koji imaju vise od 3 tipke i mapirane najcesce komande na njih.
Profesionalci se nisu rodili kao profesionalci. A sada mi reci da li je početniku lakše pritisnuti jednu tipku s ikonom te opcije ili bauljati po meniju ili po uputstvima tražiti tipkovničke kratice?
I očito ne kužiš o čemu ja govorim - tipkovnica se mijenja s upaljenim programom - dakle ako radiš u photoshopu pojave ti se opcije od photoshopa, zatvoriš ga (ili minimiziraš) upališ word i pojavi ti se tipkovnica s tekstom i word kraticama itd.
To za zastaturu bih morao vidjeti u svakom slucaju. Pod profesionlacmo pricam o ljudima koji rade u jednom programu ili paketu programa a ne studentu koji radi i u wordu i photoshopu i autocadu i sl. PRicam o ljudima koji rade u CS4 paketu recimo a tu su kratice prilicno standardna stvar i vuku se iz verzije u verziju ili ih mozes spremiti u file pa uvesti u novu verziju programa. A i dosta kratica je standardno u windowsima.
Kod pocetnika niej problem u nalazenju opcije vec u znanju da ta opcija uopste postoji i sta radi. Kad to nauci lako ce zapamtiti i kraticu za nju.
Eto mene opet ... Divim se Appleu kako uspije napraviti famu oko svojih proizvoda, pa se onda, evo čak i tu, toliko raspravlja o tome (nevjerojatno kakvih gluposti sam se ovdje, na ovu temu načitao).
I uvijek se krene u nekakva nadmudrivanja koliko tko kuži bit bitka i Apple i tehnologiju i upućenosti u sve trendove i bla bla.
Stvarno, svaka čast marketinškom timu Apple-a. Još i zarađuju masno.
Nevjeroajatno kako ljudi vole zabrijati off topic, samo da obrane svoje velecijenjeno mišljenje ... Tako da - back to topic:
Apple tablet će biti (ako i kad izađe) jedan dizajnirani gadget u kojeg će se kleti Apple fanovi (čitaj - snobovi).
Koristan, ali ono stvarno koristan, će biti jedno 1% onih koji će ga kupiti, a ostali 99% će se (kao što je uvijek slučaj sa Appleašima) kočoperit svojim dokazom superiornosti. I koliko para imaju. I kako će im svi zavidjeti. Ali ih ustvari nije briga.
Apple tablet, kao i iPhone, i iPod te sva njihova računala te proizvodi općenito - koštaju debelo previše. Točka.
Apple svojim "vjernim korisnicima" tako lijepo naplaćuje što im ispire mozak sa svojim marketingom.
Pretpostavljam da će se mnogi Apple-aši osjetiti nepravedno ocrnjenima dok će neki od njih svojim (samozadovoljnim) podsmješkom i sasvim laganim gnušanjem odignorirati ovaj post.
Veseli i zdravi bili !
i ponovo: Stvarno, svaka čast marketinškom timu Apple-a. Još i zarađuju masno.
↑↑ on ↑↑ se ne zeza, stvarno će ga kupit i to radi gore navedenih razloga, jer ga zanima... i jer dve godine apple proučava kako što bolje prodati proizvod koji ničemu ne služi (ležim u krevetu i čitam bedastoće koje apple nudi u svojoj knjižari), ali je cool...
Neki od vas stvarno imaju problema. Pitam se koliko imate preplaćenih stvari po svojim kućama i uredima, koliko preplaćenih automobila vozite i što sve preplaćeno ne kupujete po trgovinama. I onda ste došli kenjati po jednoj od firmi koja ( iako možda "preplaćeno" ) naplaćuje proizvode koji su iznimno dizajnirani i iznimno kvalitetno napravljeni. Mislim, preplaćeni su po vašem mišljenju, ok, so what?
Ja nikada nisam imao osjećaj da sam preplatio neki appleov uradak, ili bar gotovo nikad. Svaki je na kraju opravdao svoju cijenu. Naprotiv sa proizvodima sa kojima vi ( kojima ja apple precjenjen ) očigledno nemate problema ja sam gotovo svaki put požalio novce. Ili nisu radili to što trebaju kako treba ili su jednostavno bili tako loše izrađeni i zaxmišljeni da mi nije bilo nikakvo zadovoljstvo koristiti ih. I tko je sad tu u pravu? Okanite se pisanja ili bar bespotrebnog i neargumentiranog kritiziranja stvari koje ne koristite. Apple je u klasi proizvoda koje prodaje sasvim prosječno pozicioniran što se cijene tiče. Nije skup, ne prema ostalim brandovima koji prodaju barem slične proizvode. Pogledaj cijenu iPhonea prema ostalim telefonima te klase, iMaca, Macproa, iPod toucha etc etc ... ima i skupljih i jeftinijih. Ako je izrada i dizajn i sw blizu tog nivoa cijena je slična ili i više. To je zakon tržišta.
Što se tableta tiče, meni je takva forma deset puta zgodnija za internet, čitanje i ostalo za što koristim inače laptop. Ponavljam, na laptopu ne radim jer ne mogu kvalitetno raditi na malom ekranu a stolno računalo je uvijek brže i bolje za pravi posao.
Laptop nije zgodan za multitouch sučelje, prema tome - čemu se vi čudite nije mi još uvijek jasno. Kad uz njega dođe čitav paket usluga i programa , kao što je napravljeno za iPhone uopće ne sumnjam da će biti iznimno koristan i dobar uređaj. I prodavan ... ako apple predviđa cca 300 000 komada po tromjesečju, a apple je užasno konzervativan što se prodaje tiče ( predviđanja ) hit je zagarantiran.
eg će se kleti Apple fanovi (čitaj - snobovi).
Koristan, ali ono stvarno koristan, će biti jedno 1% onih koji će ga kupiti, a ostali 99% će se (kao što je uvijek slučaj sa Appleašima) kočoperit svojim dokazom superiornosti. I koliko para imaju. I kako će im svi zavidjeti. Ali ih ustvari nije briga.
Apple tablet, kao i iPhone, i iPod te sva njihova računala te proizvodi općenito - koštaju debelo previše. Točka.
Apple svojim "vjernim korisnicima" tako lijepo naplaćuje što im ispire mozak sa svojim marketingom.
Razumin zašto te frustrira, ali lupetaš gluposti i tebi marketing i šta je drugi reka debelo ispire mozak.. jer nemaš VEZE o apple proizvodima osim šta ode prochitash...
Idemo odgovorit kronološki, od najnovijeg prema malo manje novom:
@Thog:
Razumin zašto te frustrira, ali lupetaš gluposti i tebi marketing i šta je drugi reka debelo ispire mozak.. jer nemaš VEZE o apple proizvodima osim šta ode prochitash...
- Gotovo sam siguran da ne lupetam gluposti jer radim u marketingu i koristio sam Apple proizvode. Bavim se kompjuterima oko 13 godina, a inače sam visoko školovan. A PISANJE VELIKIM SLOVIMA mi i nije nekakav argument. I vjeruj mi (kad smo već na ti) da znam o čemu govorim kad pričam o ispiranju mozga jer sam tome posvetio dosta svojih vremena, razmišljanja, čitao sam o temi "ispiranja mozga" autore koji su možda malo i pametniji i od mene i tebe . M O Ž D A B O L J E S H V A T I Š A K O B U D E M P I S A O S A R A Z M A K O M I Z M E Đ U S L O V A. Mala šala ...
@artfull:
Ja nikada nisam imao osjećaj da sam preplatio neki appleov uradak
Imate pravo, to je ustvari subjektivan doživljaj, to preplaćivanje ...
Okanite se pisanja ili bar bespotrebnog i neargumentiranog kritiziranja stvari koje ne koristite.
- U cijelom tvojem postu nisam vidio baš puno argumenata, nego paušalne tvrdnje (možda nisam dobro čitao, ne znam ...).
Bez prevelikog argumentiranja, siguran sam da PC ekvivalent po cijeni, recimo, Mac Pro-a (od cca 20.000 - 27.000 kn) debelo nadmašuje istoga po performansama (recimo neki od Alienware-a) ... A kakav smartphone možeš imati za cijenu iPhonea ?
Apple proizvodi su preskupi. Moje mišljenje.
iTablet će koštati, koliko ... ? Barem 10.000 kn, je li tako ? A bit će i više ... E pa dragi moji, samo pucajte argumentima kako se to isplati ... Dajlte molim vas ...
Toliko od mene.... Hvala
Opet se praviš pametan i usporedjujesh nabrijani komp za gejmere sa RADNOM STANICOM za profesionalni rad kao što je Mac Pro koja koristi Xeon procesore...ode si izgubia kredibilitet kod mene i nisi kompetetan za ikakvu raspravu. dalje nechu spominjat jer ochito neznash o chemu se radi
@artfull:
Ja nikada nisam imao osjećaj da sam preplatio neki appleov uradak
Imate pravo, to je ustvari subjektivan doživljaj, to preplaćivanje ...
Okanite se pisanja ili bar bespotrebnog i neargumentiranog kritiziranja stvari koje ne koristite.
- U cijelom tvojem postu nisam vidio baš puno argumenata, nego paušalne tvrdnje (možda nisam dobro čitao, ne znam ...).
Bez prevelikog argumentiranja, siguran sam da PC ekvivalent po cijeni, recimo, Mac Pro-a (od cca 20.000 - 27.000 kn) debelo nadmašuje istoga po performansama (recimo neki od Alienware-a) ... A kakav smartphone možeš imati za cijenu iPhonea ?
Apple proizvodi su preskupi. Moje mišljenje.
iTablet će koštati, koliko ... ? Barem 10.000 kn, je li tako ? A bit će i više ... E pa dragi moji, samo pucajte argumentima kako se to isplati ... Dajlte molim vas ...
Toliko od mene.... Hvala
Naravno da je subjektivan doživljaj ... nego kakav može biti doživljaj uopće??
Neznam di ti radiš i čim se baviš ali marketing ti nije jača strana.
Po onome što si do sad napisao bojim se da o appleu znaš jako malo ako išta. Alienware je igrači stroj, Macpro ja radna stanica, content creation tool da budemo precizniji. Alienware ga nadmašuje višestruko u frejmovima po sekundi u igrama. Content creation profesionalce redovno ne zanimaju performanse u igrama.
Ti si 13 godina u kompjuterima ... ja sam skoro 30, prvi komp mi je bio spetrum zx, pa preko amstrada cpc i atarija na dalje do macova kada su postali dostupni smrtnicima van USA. Ponavljam tebi i ostalima koji imaju uši, apple nije precijenjen. Radiš u marketingu? Onda bi trebao znati gdje se apple pozicionira i tko su mu izravni konkurenti ( zapravo ih nema ako ćemo pravo jer je jedini na OSXu, ali recimo ).
Kad pregledaš, recimo u laptop ponudi usporedive dellove ( adamo serija recimo) razne sonije vaio i slično, doći ćeš do zaključka da je apple zapravo možda i potcijenjen u određenim kategorijama. Isto je sa iMac 27 recimo, o kojem je bilo puno riječi u nekim drugim threadovima i koji je valjda sweet spot za one koji traže vrhunski monitor i all in one ( sam monitor je procjenjen na desetak tisuća kuna - da je dobavljiv ), macpro, koji je i dalje solidan buy iako za manje od mjesec dana izlazi novi koji će biti ekskluziva što se najnovijeg 6 jezgrenog intela tiče i gotovo sigurno best buy na neko vrijeme što se tiče radnih stanica, x serve etc etc.
Neznam koja je cijena iPhonea bez ugovora i može li se u usa nabaviti, al brijem da je oko 500 dolara ... mislim da je takva cijena ( bez ugovora ) i ostalih usporedivih uradaka ( droid, HTC 2, i slično ).
Viditi ćemo što je sa tabletom kad izađe, jer je ovo za sad puko špekuliranje, al ne bih se začudio ako bude dobavljiv po cijeni samog ekrana koji će se u njega ugrađivati ( 10" OLED ) ...
Price / performance nije jedini način vrednovanja proizvoda, dapače taj je po meni možda i najmanje bitan. Pogotovo u kompleksnim okolišima u kojem se natječe apple ( recimo u "digital lifestyle" )
I još jednom, apple se natječe isključivo u mid to highend segmentu računala ( preko 1000$) gdje u USA drži i preko 90% tržišta po određenim statistikama. U svakom slučaju je debelo debelo No1.
U svemu ostalom je ista priča, high end samo, naravno da su i cijene u high end djeli spektra, nije li to pravilo?
Možda i za troje
http://gizmodo.com/5365299/courier-first-details-of-microsofts-secret-tablet
Samo se nadam da MS se neće samo orjentirati na projekte, učenje, notes, čitanje i sl. nego napraviti i jedan općenitiji/svestraniji tablet
Vidim da se ovo svodi na prepucavanje. Rekao sam da neću postati više, ali ipak:
- thog, jako sam se zabrinuo radi mojeg kredibiliteta kod tebe, meni je tvoj kredibilitet na razini tvoje pismenosti (nemoj krivo misliti da mi smeta tvoj dijalekt)
- oprosti artfull, potkrala mi se greška ... Naravno - doživljaj je isključivo subjektivan.
- opet argumentirana izjava:Neznam di ti radiš i čim se baviš ali marketing ti nije jača strana. (sve prije i nakon te izjave ... sorry, ali nisam vidio nijednog argumenta toj tvrdnji ... )
- a, znači možemo računati od prvog računala dobivenog za rođendan ... OK, onda i ja imam cca 30 godina iskustva sa računalima.
- govorio sam samo o CIJENI RAČUNALA i odnosu plaćeno/dobiveno. Znam da je jedno radna stanica a drugo gamerski PC. Ok, onda uzmite BILO KOJU PC baziranu radnu stanicu (vi ćete bolje znati koju) i usporedite . Naravno, nepristrano, ako možete.
A ako govorimo o "digital lifestyleu" ( još jedna od složenica marketinških magova ) ... Moglo bi se tu dodati i još nekih pojmova po kojem ljudi žive ... Ja volim biti jednostavan i stvari kao što su kompjuteri procjenjivati čim jednostavnije. Meni je kompjuter alat i tako ga ocjenjujem. Ako je to tebi preplitko, glupo, nesenzibilno, neosvješteno, neobavješteno, uskogrudno, glupo ili štogod već... To je tvoje pravo.
- artfull, vidim da si jako dobro potkovan (ili potkovana) znanjem o preciznim kategorizacijama računalnih proizvoda, trendovima. I korištenje trendy izraza kao npr. "sweet spot" ti je na razini. Moglo bi se reći da ostvljaš dojam nekoga tko radi u marketingu. Međutim, mislim da izbjegavaš moju poantu a ona je objašnjena u prethodnom pasusu.
- ma, mogli bi se prepucavati još dugo, ali - pogledajte:
http://www.alienware.com.hr/desktopi/area-51-alx.html
i
http://store.apcom.hr/IMC-Apple-Store/WebObjects/Asto.woa/wa/stockPageByName?name=Mac%20Pro ,
i ako mi ozbiljno možete tvrditi da sa ovim Alienwareom ne možete raditi isto kao i sa MacPro-om (pa čak i više - igrati se), bez obzira na task, onda stvarno ne znam ...
S tim da je Alienware brand name, a da se netko dobro informiran i sa malo volje, potrudi, može i za cca 18.000 kuna imati ekvivalent Mac Pro-u.
Oprosti artfull, opet gledam samo uloženo/dobiveno, ali to je samo ono o čemu od početka govorim. Da, bilo je tu i optužbe za snobizam. Pa...
Kad čitam tvoj post, vidim njegov stil i retoriku, mislim da sam u pravu kad sam rekao da će vjerojatno reagirati Apple-snobovi.
To je to ...
Stvarno si nevjerojatan, artfull ...
Klikni na link, ako želiš, pogledaj specifikacije (CPU i ostalo, znaš, to imaju sva računala), pa zaključi ... samo izbacuješ nekakve frazetine i paušalno ocjenjuješ a mene optužuješ da nemam argumenata.
Sviđa mi se i tvoj stil pričanja u trećem licu (kome to govoriš .. ?) kad je jasno da replyaš meni ....
Ne želim ti (više) ništa dokazati, jer mi je konačno jasno (šta ćeš, treba mi ... ) s kim imam posla.
Ajde živjeli.
Stvarno si nevjerojatan, artfull ...
Klikni na link, ako želiš, pogledaj specifikacije (CPU i ostalo, znaš, to imaju sva računala), pa zaključi ... samo izbacuješ nekakve frazetine i paušalno ocjenjuješ a mene optužuješ da nemam argumenata.
Sviđa mi se i tvoj stil pričanja u trećem licu (kome to govoriš .. ?) kad je jasno da replyaš meni ....
Ne želim ti (više) ništa dokazati, jer mi je konačno jasno (šta ćeš, treba mi ... ) s kim imam posla.
Ajde živjeli.
Ček ti nešto radiš sa kompjuterima? Majko mila :D
to dvoje nemaju ništa zajedničko, macpro je radna stanica ovo je IGRAČA mašina.
uspoređuješ kruške i jabuke.
za 3999 dolara i7 3.2, (4 cores ) 1xnVidia GTX 260, sa opcijama za više kartica etc ...
ili za 3299, 2x 2.26 nehalem četverojezgreni (dakle 8 cores ) serverska arhitektura, više rama, fibre channel , fw 800 etc ... inače macpro je EOL dakle end of life mašina jer dolazi 12 jezgrena za iste novce u prvom mjescu.
( i7 je praktički xeon ali bez podrške za više procesora )
btw alienware je vrhunac snobizma ako ćemo pravo, ne misliš valjda da bi netko to kupio za raditi, nekako mi ne čak ni ne izgleda ozbiljno, mislim da bi se moj sin od 4 godine doduše oduševio jer ga podsjeća na bionice ... a macpro kupuju isključivo kao tegleću marvu, dakle radni stroj. Jadan onaj ko je tebe zaposlio u marketingu :) .
Nemožeš ti samnom niti razgovarati jer neznaš o čemu pričaš, sorry.
Alienware SE REKLAMIRA daj e ultimativni stroj za igrače, kao što se i macpro reklamira kao ...
Ti oboje možeš koristiti kako god hoćeš i želiš. Nema tu da je ovo za ovo, a ono za ono.
I samo da nadodam za Alienware: ne dobiješ GTX260, nego dvije ATI5870 spojene u crossfire i imaš 2HDD-a od 640GB naspram jednog.
http://www.alienware.com.hr/desktopi/area-51-alx.html
Alienware u Hr nepostoji.... Mislim usporedjujesh radnu stanicu sa nabrijanim igrachim strojem..... Mozdha bi i bilo kakve rasprave da si stavio koju dellovu ili Hp-ovu RADNU STANICU, ali posto neznas sta usporedjujesh...EOD....
Alienware SE REKLAMIRA daj e ultimativni stroj za igrače, kao što se i macpro reklamira kao ...
Ti oboje možeš koristiti kako god hoćeš i želiš. Nema tu da je ovo za ovo, a ono za ono.
Rasprava postaje smješna. Te dvije mašine NISU napravljene da bi se uspoređivale makar donekle možeš raditi i na jednom i na drugom neke stvari. Netko tko se bavi kompjuterima bi to trebao znati, ja se ne bavim ali donekle pratim što se događa.
Ako je gospodin želio reći da je Apple skup a alienware jeftin falio je skroz. Sva brand name računala su skupa, više ili manje i ovisno o komponentama i izradi/dizajnu i naravno segmentu gdje se natječu. Mac air recimo možeš uspoređivati samo sa dell adamom ( recimo ) i slično. Kad tako postaviš stvari isto pozicionirani proizvodi imaju slične cijene.
Ja sam apple računala recimo izpočetka kupovao samo za posao i svako se višestruko i debelo isplatilo te pokazalo gotovo redovno boljim izborom od pc alternative ( kupovala su se i pc računala i to u većem broju pogotovo dok se imalo manje novaca ) . To je moje iskustvo, iskustva nekog drugog mogu biti drugačija. Frend mi je prezadovoljan sa svojim sonijem vaiom za po doma ( nakon iBooka ) al vaio ga je koštao cca 20 000 kn pa bi ga mogao uspređivati jedino sa mojim macbookom pro.
Ovakve rasprave su generalno vrlo glupe i izlišne, al percepcija da je mac snobovsko računalo i da je iPhone snobovski mobitel je duboko ukorijenjena na našem balkanu, iako redovno nema veze s mozgom.
Možda i za troje
Samo se nadam da MS se neće samo orjentirati na projekte, učenje, notes, čitanje i sl. nego napraviti i jedan općenitiji/svestraniji tablet
Biće zanimljivo, 26.01. je izgleda poprilično siguran datum za appleov tablet, ostale mislim da možemo očekivati oko tog datuma isto.
Možda i za troje
Super. Izgleda da ce sljedeca godina biti godina tableta (touchscreenova opcenito)
Možda i za troje
Biće zanimljivo, 26.01. je izgleda poprilično siguran datum za appleov tablet, ostale mislim da možemo očekivati oko tog datuma isto.
Ne vjerujem - Foxconn tj. njihova podružnica zadužena za proizvodnju ekrana je izjavila da je Jobs bio nezadovoljan izdržljivošću staklenog ekrana. Možda će biti predstavljen tada, ali navodno da je nov ekran odgodio proizvodnju za par mjeseci.