Otkud sad ti smartphonei?

poruka: 219
|
čitano: 22.511
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Otkud sad ti smartphonei?".
14 godina
protjeran

Po meni SVIM smartphoneovima rak rana je baterija. S tim sam bio nezadovoljan i kod 3g i kod desirea. Nevidim kako će se to u budućnosti poboljšati s obzirom da dolaze 2 i 4 jezgreni procesori, 1.5 i više GHz, bolja grafika, 3d kamere... Zbog baterije sam se vratio dobroj staroj nokiji.

1 0 hvala 0
15 godina
Re: Otkud sad ti smartphonei?
191x7 kaže...

Žalosno je koliko je ljudi uvjereno da je iPhone prvi mobitel s touchscreenom...

Nije prvi ali je prvi koji je imao savršen touchscreen. I dugo vremena ga nitko nije mogao dostići. Smeća od touchscreena koja su se prije proizvodila bolje je zaboraviti.

15 godina
neaktivan
Apple jest bio neka vrsta pionira touchscreen mobitela, no velika popularnost je dosla tek kada su se drugi proizvodaci htjeli docepat dijela kolaca. Vjerovatno ce slicno bit sa tabletima tj. bit ce marginalizirani sve dok Sony, Samsung, htc etc. ne zazele dio kolaca, te se ukljuce u utrku.
Sto se baterija tice to ce jos dugo bit veliki problem, tih nekih 1-2 dana kolko mozda izdrzi neki smartphone je neusporedivo sa 7 dana "obicnih" telefona.
In the end there will be only ( c )haoss ...
15 godina
Bypass kaže...

Jedino što je apple napravio svojim iphone-om je to da je podigao konzumerizam na još jedan nivo više.

Ako mislite da je ajfon i apple podređen korisnicima onda se gadno varate. Podređen je novcima i naivcima koji će davati još novaca kad kupe proizvod. To nije dizanje tehnologije na nivo više, to je spuštanje na najniže grane.

Sjetite se prvih ajfona: Želiš koristiti kameru? Brate kupi aplikaciju. itd

Zašto ajfon4 nema slot za memorijske kartice? Da bi gospoda mogla imati više modela. To je podređivanje korisniku?? Možda je, glupom.

Apple je jednostavno iskoristio postojeće tehnologije i počeo ih prodavati po punoj višoj cijeni pod izlikom da je telefon prilagođen korisnicima.

Otvorite malo oči ljudi, i izvadite glavu iz guzice fanbojstva.

A tehnologija je neka sveta krava geekova i apsolutno je nedopustivo približiti ju normalnim ljudima koji u prvom redu traže jednostavnost uporabe? Mislim da bi ti trebao osnovati neki pokret ili recimo crkvu velereda linuxa i c++ koja će dovesti komandnu liniju na sve sto ima ekran. Ti znaš što je najbolje za sve nas pa nas molim te povedi u bolju i svjetliju budućnost.

Ili izvadi glavu iz vlastite guzice.

15 godina
Bypass kaže...

Jedino što je apple napravio svojim iphone-om je to da je podigao konzumerizam na još jedan nivo više.

Ovo uopće nije tako, nakon prvog iphonea počeli su masovno touchscreen mobiteli, o kapacitivnim da i ne govorin, iphone je prvi ima prvi kapacitivni ekran na dodir.

Appstore možda nije najorginalnija ideja ali je vrhunski provedena i stvarno ne vidin zamjerke u tome. Apple uzme šta je nešto prije izumljeno, eventualno poboljša/nadogradi/promini i to reklamira. Šta sad?

Uzmi za primjer moderne browsere, chrome je prvi ima tabove u adresnoj traci, sad to imaju opera i firefox, ja ne vidin ništa u tome loše jer je praktično i dobro šta su tu.

Konkurencije mora bit, i dobro je da je ima, pogotovo za nas krajne korisnike.

Bilo bi najbolje da smo svi ostali na nokii 3310, svijet bi bia puno bolje misto.

http://about.me/antesirkovic
15 godina
neaktivan

LG Prada je bio prvi telefon s kapacitivnim ekranom, a ne iPhone.

16 godina
protjeran

Evo jedan fejs status korisnika jaTelefona: "Forsanje 4-ke do maximuma...dakle, dok brbljas, zujis po netu, slusas mjuzu u isto vrijeme..di ces vise :D nova dimenzija brbljanja!"  Koja je fora u tome da pričaš s nekim preko moba i u isto vrijeme slušaš muziku, kako je to uopće moguće običnom čovjeku? Ili ovo znači da su korisnici ovog prenapuhanog telefona ljudi sa super moćima? Lik ima preko 30 godina i svaki drugi status mu je o njegovom "super mega ultra giga tera" moćnom iPhoneu. Kakav snobizam.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Mirko935 kaže...

Nije, sićan se bilo je u nekom bugu, pisalo je u stilu "LG ga je prije počeo raditi, ali je apple preduhitrio i zasjenio sve iphoneom."

15 godina

Bug broj 198 svibanj 2009.

"LG je propustio povjesnu priliku: premda je počeo raditi na touchscreen mobitelu prije Applea, zakazao je tiskovnu konferenciju na kojoj je predstavio mobitel Prada nekoliko dana nakon što je Jobs predstavio iPhone. Naravno, nakon toga su svi rekli " a što taj LG kopira Apple" a kad je stigla na tržište uglavnom su je opisivali kao "iPhone klon".

15 godina
neaktivan
sirka666 kaže...

"LG je propustio povjesnu priliku: premda je počeo raditi na touchscreen mobitelu prije Applea, zakazao je tiskovnu konferenciju na kojoj je predstavio mobitel Prada nekoliko dana nakon što je Jobs predstavio iPhone. Naravno, nakon toga su svi rekli " a što taj LG kopira Apple" a kad je stigla na tržište uglavnom su je opisivali kao "iPhone klon".

Prvi je trebalo značiti prvi na tržištu, ako još nisi skužio, i to je sa razlikom od 3 mjeseca. Kakve veze ima što je službeno predstavljen sa slikom 9 dana nakon iPhonea?

15 godina
Mirko935 kaže...
sirka666 kaže...

Prvi je trebalo značiti prvi na tržištu, ako još nisi skužio, i to je sa razlikom od 3 mjeseca. Kakve veze ima što je službeno predstavljen sa slikom 9 dana nakon iPhonea?

Da službeno predstavljanje nema veze onda ga ne bi ni predstavljali službeno.

14 godina
protjeran
sirka666 kaže...

Ovo uopće nije tako, nakon prvog iphonea počeli su masovno touchscreen mobiteli, o kapacitivnim da i ne govorin, iphone je prvi ima prvi kapacitivni ekran na dodir.

Appstore možda nije najorginalnija ideja ali je vrhunski provedena i stvarno ne vidin zamjerke u tome. Apple uzme šta je nešto prije izumljeno, eventualno poboljša/nadogradi/promini i to reklamira. Šta sad?

Uzmi za primjer moderne browsere, chrome je prvi ima tabove u adresnoj traci, sad to imaju opera i firefox, ja ne vidin ništa u tome loše jer je praktično i dobro šta su tu.

Bilo bi najbolje da smo svi ostali na nokii 3310, svijet bi bia puno bolje misto.

Krivo si shvatio, nitko ne govori o konkurenciji. Konkurencija mora biti i to je zdravo.

Govorim o konzumerizmu kao takvom. Ne pričam o store-u isto tako. Govorim o tome da postavljaju ograničenja na telefon za koja moraš dodatno platiti da bi funkcionirala za ionako preskup uređaj. To je konzumerizam. Zašto ajfon nema slot za karticu? Jer nitko ne bi kupio 32G. Zašto moraš kupovati appove da bi imao svu funkcionalnost? To nije konkurencija nego iskorištavanje. Isto tako je sa svakim njihovim proizvodima. Prvi iPad nema podršku za wifi, ali je lijep i šajni pa će ga svi kupiti, a njima otvara priliku za sljedeću verziju u kojoj će nešto dodati što nije bilo u prvom modelu mada je bilo sasvim moguće dodati. Zašto? Da bi prodali još više drugu verziju na temlju tehnologija koje su tu već dugo. A zaluđeni i slijepi fanbojevi štite dvorac apple-a svim silama, a ne mogu vidjeti dalje od svojeg nosa.

Zato ću uvijek kupiti teži, deblji, bugovitiji pad sa androidom s kojim barem dobijem sav hardware, nego jedan iNešto koji to ne radi.

Dakle vrlo velika razlika.

$this->db->where->('I don't have a clue');
15 godina
neaktivan
Ezio kaže...
Mirko935 kaže...

Ti si, kao, neki mudrac? Javi kad ti naraste mozak dovoljno da uspiješ shvatiti što sam rekao u prošlom postu.

15 godina
Bypass kaže...

Krivo si shvatio, nitko ne govori o konkurenciji. Konkurencija mora biti i to je zdravo.

Govorim o konzumerizmu kao takvom. Ne pričam o store-u isto tako. Govorim o tome da postavljaju ograničenja na telefon za koja moraš dodatno platiti da bi funkcionirala za ionako preskup uređaj. To je konzumerizam. Zašto ajfon nema slot za karticu? Jer nitko ne bi kupio 32G. Zašto moraš kupovati appove da bi imao svu funkcionalnost? To nije konkurencija nego iskorištavanje. Isto tako je sa svakim njihovim proizvodima. Prvi iPad nema podršku za wifi, ali je lijep i šajni pa će ga svi kupiti, a njima otvara priliku za sljedeću verziju u kojoj će nešto dodati što nije bilo u prvom modelu mada je bilo sasvim moguće dodati. Zašto? Da bi prodali još više drugu verziju na temlju tehnologija koje su tu već dugo. A zaluđeni i slijepi fanbojevi štite dvorac apple-a svim silama, a ne mogu vidjeti dalje od svojeg nosa.

Zato ću uvijek kupiti teži, deblji, bugovitiji pad sa androidom s kojim barem dobijem sav hardware, nego jedan iNešto koji to ne radi.

Koje to aplikacije moraš kupovat da bi iphone bia potpun?

iPhone nema karticu jer mu ne triba, uz 16/32gb memorije, šta će ti kartica, šta zbilja imaš toliko aplikacija, muzike, filmova da ne mogu stat na 32gb. Na 8 gb stane 1100 pisama, 3 videa dužine 5minuta, 600 slika...stvarno ne vidin zašto bi trebala kartica uz 32 gigabajta memorije.

Po meni na Apple se može žalit jedino zbog iTunesa, koji je dosta loše riješen i općenito bugovit softver, ostalo je sve manje više na razini konkurencije.

16 godina
Bypass kaže...

Pazi, nemože sve biti savršeno. Iphone nema sd karticu u zamjenu za puno više interne memorije od 16 ili 32GB. Koliko drugih mobitela ima toliku internu memoriju? Mislim da samsung galaxy S je najviše sa 8GB + sd kartice. Istina da tako samsung može imati više memorije(8GB+32GB kartica) ali je to opet dodatan trošak na ionakom skupom uređaju. 

A ja bi rađe uzeo 32GB interne memorije i nemogućnost proširivanja nego da imam utor sd kartice zbog brzine. Evo ti primjer. HTC desire sa 8GB klasa 6 karticom mi je jednu mp3 pjesmu od 250MB-a(mix od 2 sata) prebacivao jedno 30-ak sekundi. Na iphone 4 sa 16GB memorije istu pjesmu prebaci u jedno 5 sekundi. Također u mobitelu se većina stvari brže učitava, slike/video i slično.  

Istina da je problem da ako mene za godinu dana pukne da želim više memorije da mi je to nemoguće, odnosno morao bi kupiti drugi mobitel, ali zato mi je brza. Neki kompromis mora biti, važno je da imamo izbor. 

Po meni po tom pitanju galaxy S je odličan jer ima i dosta interne memorije, i mogućnost stavljanja SD kartica.

I neznam što govoriš o ipadu, ali svi modeli jedinice i dvojke imaju wifi, postoji još samo i model i sa 3G modemom za mobilni internet...

Što se tiče zadnje rečenice, zato i imamo konkurenciju, da nismo svi ograničeni na jedan mobitel, i da svatko nađe što mu paše. Na ljudima da je procijene što im sve treba a što ne i koji uređaj da uzmu. Ja sam sa htc desire-a prešao na iphone 4 i istina da se u nekim stvarima osjećam zakinut(softwareska ograničenja namjerno napravljena zbog politike apple-a) ali mogu preći preko njih naspram drugih stvari u kojima mi je mob bolji od desire-a...sve su to kompromisi koje moramo odvagati jeli nam pašu ili ne...

Stoja
15 godina
Bypass kaže...
sirka666 kaže...

Ne znam zašto su ljudi koji očito nikad nisu koristili ni iphone ni ipad najžešči pljuvači po istima. Malo smo pali pod utjecaj antiappleovske propagande, jel da? Kako je smiješno istovremeno čitati pričice o ajfon fanbojima i njohovoj sljepoći.

Ne moraš ništa dodatno platiti da bi iphone koristio i to je svakom tko koristi ajfon vise od tjedan dana jasno. Znam ljude koji ajfon koriste godinama a da ni nemaju upisan broj kreditne kartice u itunesima. Kupuješ aplikacije koje želiš ili trebaš i to je posve normalna stvar a ne neka specifičnost za ajfon.

ipad naravno ima wifi. vidim da se nisi potrudio baciti oko ni na par redaka specifikacija, ali si za pljuvačinu dobro raspoložen.

Vjeruj mi, nitko ali baš nitko tko ima ajfon ne kuka za nedostatkom utora za kartice. Jer nam kartice ni ne trebaju. Dovoljno ima ugrađene memorije koja radi puno brže od izmjenjivih kartica.

Sto ljudi-sto ćudi. Netko voli praktičnost uporabe i jednostavnost, a netko ne cijeni ništa što nije komplicirano. Na sreću, postoji izbor za svakog i svačiji ukus. Pa tko ne voli brz, tanak, pouzdan, svestran, kvalitetno izrađen uređaj sa iOS-om uvijek može izabrati teži , deblji i bugovitiji sa androidom. Možda čak i za istu cijenu.

15 godina
Mirko935 kaže...
Ezio kaže...
Mirko935 kaže...

Ti si, kao, neki mudrac? Javi kad ti naraste mozak dovoljno da uspiješ shvatiti što sam rekao u prošlom postu.

A ti se javi kad odrasteš i shvatiš da nije bitno kad je tvoj kompić iz razreda nešto čuo od svojeg susjeda nego kad se to slubeno objavi na tv dnevniku.

15 godina
neaktivan
Antiappleovska propaganda? To postoji i izvan glava vas, Apple-ovaca? Nekako mislim da ste si samo umislili da netko ima nesto protiv vas, paranoja i to... Citao sam jos davno da Appleovi uredjaji izazivaju psihicke poremecaje. Ti si ocit primjer ;)
15 godina
neaktivan
Sluzbeno je, buduci da ocito imas velikih poteskoca s citanjem, da je Prada bila na trzistu 3 mjeseca prije iPhoneta i time je bila prvi mobitel s kapacitivnim ekranom na trzistu.

Sorry, ljudi, za double post, na mobu sam.
17 godina
neaktivan

neki tamo forbes misli da je apple inovativan, za razliku od par mudraca sa foruma ... od kojih neki misle da je prada bio usporediv sa ajfonom po konceptu i realizaciji.

A.

1 0 hvala 0
17 godina
qube kaže...

Ne, može bit da je okrenuo tržište, ali sigurno nije isključivo on zaslužan i to mi ne može nitko dokazat. Pokupio je milijun gotovih stvari, a one najvažnije je izostavio zbog politike firme. Steve napravi jednu vrhunsku prezentaciju svog proizvoda, a ljudi ga slušaju više nego Boga. I normalno, kako on to izprezentira tako mora biti ;)

Zašto netko prije njega nije pokupio tih milijun gotovih stvari i ugradio one najvažnije koje nije htio ugraditi stevo i u početko zatro omraženo ime i uzdigao svoje?

Sada nitko ne bi pričao o apple proizvodima već o nekim drugim.  No jedno je laprdati a sasvim drugo je uložiti milijarde u razvoj nečega što u tom trenutku nije ništa garantiralo.

Na kraju hrabrost, vizija i odlučnost su stvorili ovo što danas imamo ma kako to nekome bilo teško priznati ..

16 godina
neaktivan

pa Ok, meni je apple cool proizvod, nikad nisam mislio da je loš.

ali sam definitivno uvijek znao da je precijenjen.

Da slučajno ne košta koliko košta, možda ne bi ni uspio. Snobovi vole platiti {#}

BALKANAC OD GLAVE DO OPANAKA
16 godina
neaktivan
panonski kaže...

pa Ok, meni je apple cool proizvod, nikad nisam mislio da je loš.

ali sam definitivno uvijek znao da je precijenjen.

Da slučajno ne košta koliko košta, možda ne bi ni uspio. Snobovi vole platiti {#}

Ma iPhone kupis za sicu sada. 

Eno, pogledaj ponudu T-Mobike kod nas. Desire, obicni na produzenje ugovora kosta puno vise od iPhonea 4G!

Mene je skoro srce udarilo kad sam vidio ponudu sto su moji dobili. Stari je dobio iPhone 4G za niti kunu!

Ostali bi ga kostali vise. 

Mater je isto dobila neku prebolesnu ponudu, pa je iPhone ispadne oko 100-200kn, a ostali mobiteli i po tisucu

Twitter: @bmarasovic ||| http://androoolog.blogspot.com/
16 godina
Mirko935 kaže...

Prada je imala rezistivni. Znam 100%.

EDIT: glup sam, pišem za Viewty, GSM arena kaže da prada ima kapacitivni. Nelogično, Viewty je nasljednik Prade, a ima rezistivni.

Volim jabuke :)
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.4.2011 17:04 (power_user).
16 godina
neaktivan

meni je svejdno koliko košta :)

nikad nisam kupio proizvod kojem fale neke meni ključne stvari :)

još od Nokie 8210 i 7250, do SE K750 i, 800 i, i sad 905

pazim da kupim nešto što me zadovoljava u svakom pogledu. npr. kamera mi je uvijek bila primarna, ali sada ću si kupiti jedan ludo dobar mini compact, pa će telefon sa kamerom pasti u vodu.

imati jedan smart gadget nije loše, ako nemaš ništa drugo, no sa godinama dođe sve na svoje.

BALKANAC OD GLAVE DO OPANAKA
16 godina
neaktivan

Neovisno o tome kakav ekran je imala prada, bila je smeće, barem u usporeedbi s iPhoneom

Živio Arch! Živio OpenSource! Dolje Microsoft i zapadne robovlasničko-kapitalističko-naftne vrijednosti!

2 1 hvala 1
15 godina
neaktivan
Šef kaže...
Ma iPhone kupis za sicu sada. 

Eno, pogledaj ponudu T-Mobike kod nas. Desire, obicni na produzenje ugovora kosta puno vise od iPhonea 4G!

U krivu si, moguće da je donedavno bilo tako, ali trenutno je Desire u svim tarifama preko 1000 kn jeftiniji od iPhonea 4 sa 16 GB.

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.4.2011 17:24 (Mirko935).
16 godina
neaktivan
Mirko935 kaže...
Šef kaže...

U krivu si, moguće da je donedavno bilo tako, ali trenutno je Desire u svim tarifama preko 1000 kn jeftiniji od iPhonea 4 sa 16 GB.

Naravno kad je nedavno izašao DesireHD, koji trenutno košta za tisuću kuna skuplje od iPhonea 4. Isto tako ja mogu reći DesireHD košta više od iPhonea 3gs...

Živio Arch! Živio OpenSource! Dolje Microsoft i zapadne robovlasničko-kapitalističko-naftne vrijednosti!
15 godina
neaktivan
dj_beni kaže...
Naravno kad je nedavno izašao DesireHD, koji trenutno košta za tisuću kuna skuplje od iPhonea 4. Isto tako ja mogu reći DesireHD košta više od iPhonea 3gs...

Kakve sad veze s ičim imaju Desire HD i iPhone 3GS?

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice