Osvježen Mac Mini

poruka: 9
|
čitano: 2.583
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Osvježen Mac Mini".
17 godina
Osvježen Mac Mini

Nije točno da nisu poznate specifikacije. :)

Najjeftinije model je puno slabiji od starog modela :(

Procesor na samo 1.4 GHz, 500 GB disk 5400 rpm i Intel HD 5000 graphics.

I novost je ta, što uz nove modele ne dolazi više adapter za monitor :(

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.10.2014 21:33 (Alan Ford).
Moj PC  
0 0 hvala 2
17 godina
neaktivan
Re: Osvježen Mac Mini
Alan Ford kaže...

Mora da je onda velika razlika između 3. i 4. generacije procesora{#} ali je bar jeftinije, ne?

Meni je ovaj za $699 najviše primamljiv: u odnosu na ponudu kod nas dobim 2x više RAM, 100Mhz brži procesor (such wow{#}) ali i Intel Iris grafičku, i to će biti negdje ista cijena ako ćemo uzeti da će koštati 700€.

pr0n lesbians Y U NO EXIST IRL?! ლ(ಠ益ಠლ)
17 godina
neaktivan
Alan Ford kaže...

Nije ih bilo kad sam pisao. Thx, poveznica ubačena u tekst. 

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR | PSN - Danny_HR85
13 godina
Alan Ford kaže...

I novost je ta, što uz nove modele ne dolazi više adapter za monitor :(

Isuse boze, stalno isto. To sto je oficijelni takt 1.4 GHz ne govori nista o performansama procesora, posebno kad je turbo na 2.7 GHz. Isti ste ko ona ekipa sto appleu spocitava sto nisu ugurali 4 jezgre u svoje SOCove, a kad usporedjuje SOCeve, nabraja jezgre i taktove, iako je puno bitnije o kojoj se jezgri radi.

17 godina
neaktivan
F10EXX kaže...

Isuse boze, stalno isto. To sto je oficijelni takt 1.4 GHz ne govori nista o performansama procesora, posebno kad je turbo na 2.7 GHz.

Sad si ga i ti izjavio i ostao živ. Bitno je jedno i drugo.

15 godina
neaktivan
AA-d00d kaže...
F10EXX kaže...

Isuse boze, stalno isto. To sto je oficijelni takt 1.4 GHz ne govori nista o performansama procesora, posebno kad je turbo na 2.7 GHz.

Sad si ga i ti izjavio i ostao živ. Bitno je jedno i drugo.

Pa frekvencija procesora u biti jako malo govori o njegovim performansama. Ono sto treba gledati je benchmark. Pošto Passmark ima najveću bazu procesora uzmimo njega. Taj 1.4 Ghz i5 je u stvari 4260U(koristi se i u MacBooku Air) - benchmark = 3651. U starom modelu je bio i5 3210M na 2.5 Ghz - benchmark = 3804. A u novom srednjem modelu je i5 4278U(koji se koristi i u Retina Macbooku) na 2.6 Ghz - benchmark = 4526. Za neku referencu - najslabiji desktop i5 - 4440 ima benchmark = 6481, a najslabiji desktop i7 - 4770 ima benchmark = 9927.

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.10.2014 22:37 (DanielDJ994).
17 godina
neaktivan
DanielDJ994 kaže...

Pa frekvencija procesora u biti jako malo govori o njegovim performansama. Ono sto treba gledati je benchmark.

To je zadnje što ja gledam, a ni onda. Treba gledati real life primjene (sva sreća pa uvijek bude hrpa primjera na youtube i sl.).

14 godina
neaktivan
Osvježen Mac Mini
Isuse, kakvi strucnjaci ovdje. Znaci moj prastari pentium star 10 godina s taktom od cca 3 ghz je jaci od recimo haswela 1,4 ghz?? Majko moja!! 😭😭😫😫

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Kod mene je cpu na laptopu i3 1.8 Ghz i to neka light verzija jer se radi o ultrabooku, koji je možda 60% sporiji od cpu-a za računar.. i opet je jači od mog starog računara prije 5-6 godina.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice