Nije točno da nisu poznate specifikacije. :)
Najjeftinije model je puno slabiji od starog modela :(
Procesor na samo 1.4 GHz, 500 GB disk 5400 rpm i Intel HD 5000 graphics.
I novost je ta, što uz nove modele ne dolazi više adapter za monitor :(
Mora da je onda velika razlika između 3. i 4. generacije procesora ali je bar jeftinije, ne?
Meni je ovaj za $699 najviše primamljiv: u odnosu na ponudu kod nas dobim 2x više RAM, 100Mhz brži procesor (such wow) ali i Intel Iris grafičku, i to će biti negdje ista cijena ako ćemo uzeti da će koštati 700€.
Nije ih bilo kad sam pisao. Thx, poveznica ubačena u tekst.
Isuse boze, stalno isto. To sto je oficijelni takt 1.4 GHz ne govori nista o performansama procesora, posebno kad je turbo na 2.7 GHz. Isti ste ko ona ekipa sto appleu spocitava sto nisu ugurali 4 jezgre u svoje SOCove, a kad usporedjuje SOCeve, nabraja jezgre i taktove, iako je puno bitnije o kojoj se jezgri radi.
Isuse boze, stalno isto. To sto je oficijelni takt 1.4 GHz ne govori nista o performansama procesora, posebno kad je turbo na 2.7 GHz.
Sad si ga i ti izjavio i ostao živ. Bitno je jedno i drugo.
Isuse boze, stalno isto. To sto je oficijelni takt 1.4 GHz ne govori nista o performansama procesora, posebno kad je turbo na 2.7 GHz.
Sad si ga i ti izjavio i ostao živ. Bitno je jedno i drugo.
Pa frekvencija procesora u biti jako malo govori o njegovim performansama. Ono sto treba gledati je benchmark. Pošto Passmark ima najveću bazu procesora uzmimo njega. Taj 1.4 Ghz i5 je u stvari 4260U(koristi se i u MacBooku Air) - benchmark = 3651. U starom modelu je bio i5 3210M na 2.5 Ghz - benchmark = 3804. A u novom srednjem modelu je i5 4278U(koji se koristi i u Retina Macbooku) na 2.6 Ghz - benchmark = 4526. Za neku referencu - najslabiji desktop i5 - 4440 ima benchmark = 6481, a najslabiji desktop i7 - 4770 ima benchmark = 9927.
Pa frekvencija procesora u biti jako malo govori o njegovim performansama. Ono sto treba gledati je benchmark.
To je zadnje što ja gledam, a ni onda. Treba gledati real life primjene (sva sreća pa uvijek bude hrpa primjera na youtube i sl.).
Kod mene je cpu na laptopu i3 1.8 Ghz i to neka light verzija jer se radi o ultrabooku, koji je možda 60% sporiji od cpu-a za računar.. i opet je jači od mog starog računara prije 5-6 godina.