Minhen opet na Windowsima

poruka: 338
|
čitano: 39.509
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Minhen opet na Windowsima".
15 godina
Re: Minhen opet na Windowsima
Friday kaže...

.. Baš bezobrazluk...

-slažem se. Ali nije stvar OSa (win-lin) nego proizvođača +trgovac (jer on naručuje od proizvođača, sve, pa i cd s driverima, miša, naljepnice, dodatne kabele, brickete.. sve. Čarobna formula je konačna cijena).

-al sad navođenje postojanja korisnika s retail licencom.. khm, =statistička greška. Tako da razumijem interese MS+OEM i zašto je situacija takva. OEM se želi riješiti dodatnog troška (održavanje drivera) što prije, dok MS sponzorira, kompenzira, ucjenjuje.. svejdno koja od tih metoda, tako da je OEMu isplatljivije prodati s OSom, nego bez. Jednako tako, kupcu je isplatljivije kupiti s OSom nego računati na stat.grešku da posjeduje licencu. Upali i radi, za tudume sasvim dobro (njima ni bloatware ne smeta, dok im fb radi).

- Jasni su mi njihovi interesi-pozicije u ovoj priči, al' ti si mi i dalje mutan.. ({#}... NHF, ko međugas na dajcu.)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
odjavljen
Sum_of_all_fears kaže...

Smeće. Jedino najskuplji Elitebook vrijede nešto, ovo ostalo je dno kace, sjena nekad popularne marke. Go die in fire.

U prošloj firmi smo kupili jednog. Ajme, to je koštalo za usrati se... I šta smo dobili? Odličan procesor, dosta memorije, odličan ekran i tipkovnicu i disk koji je bio spor kao evolucija... UŽAS!!! Mislim da je bilo neko smeće na 5.400 jer su testovi pokazivali totalno porazne rezultate. Toliko o Elitebook-u...

Freak Show Inc.
13 godina
neaktivan

S Minkena na HP :)

Sad cemo opet malo zakuvat. Jedini HP kojeg nikad nisam prokleo je jedan s predinstaliranim Open SUSE-om.

2 0 hvala 0
16 godina
Friday kaže...
Sum_of_all_fears kaže...

Smeće. Jedino najskuplji Elitebook vrijede nešto, ovo ostalo je dno kace, sjena nekad popularne marke. Go die in fire.

U prošloj firmi smo kupili jednog. Ajme, to je koštalo za usrati se... I šta smo dobili? Odličan procesor, dosta memorije, odličan ekran i tipkovnicu i disk koji je bio spor kao evolucija... UŽAS!!! Mislim da je bilo neko smeće na 5.400 jer su testovi pokazivali totalno porazne rezultate. Toliko o Elitebook-u...

Ako je bio 12,5" model, mislim da je na 4200 okretaja ;)

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
16 godina
odjavljen
segregator kaže...

Nope, mislim da je 19''...

Freak Show Inc.
16 godina
Friday kaže...
segregator kaže...

Nope, mislim da je 19''...

19" lap? U to su mogli stavit i 3.5" disk na 10000 okretaja :)

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
16 godina

2 0 hvala 2
15 godina
neaktivan

"bemoaned his own user experience in not having access to a "unified program for emails, contacts and appointments" in a post-Outlook world."

Baš sam to jednom poslovnom korisniku složil u thunderbirdu u 5 minuta instalacijom 1 addona a kontakte već ima.

--------------------------------------------------------------------------------------------

0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen

http://www.omgubuntu.co.uk/2014/08/munich-council-say-talk-limux-demise-greatly-exaggerated

kao sto sam rekao prije
naziv vijesti za flame

Minhen nije na windowsima i upitno je dal ce bit

Samo razmatraju ideju

http://www.snabbox.org/
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

"Reports quoted an unnamed city official, who claimed employees were ‘suffering’ from having to use open-source software"

Koji je ovo bulšit čovječe. Ko te pita jel patiš ili ne - izvoli radi. Ako nećeš raditi, zna se što slijedi!

Freak Show Inc.

4 0 hvala 1
15 godina

Izbor rijeci je ludilo. Vidi se da uhljebi, neovisno o drzavi, ponasaju kao razmazena djeca.

Podijeliti otkaze dvojici trojici za primjer drugima, i da vidis kako bi i DOS i Word Perfect bio dobar i nitko ne bi "patio".

Gods are fragile things; they may be killed by a whiff of science or a dose of common sense. – Chapman Cohen
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.8.2014 12:27 (syncmaster245b).
10 godina
protjeran
Friday kaže...
Sum_of_all_fears kaže...

Kakve veze ima u sustini odlicni prijenosnik sa cinjenicom da je netko htio ustedjeti,pa turio spori disk?

16 godina
odjavljen
duhonja kaže...

Kakve veze ima u sustini odlicni prijenosnik sa cinjenicom da je netko htio ustedjeti,pa turio spori disk?

Pazi, mi smo kupili elitebook i očekivali odaličan prijenosnik a na kraju smo dobili nešto posve nezadovoljavajuće. Nismo MI stavili spori disk - kupljen je elitebook i točka!

Freak Show Inc.
10 godina
protjeran
Friday kaže...
duhonja kaže...

Pazi, mi smo kupili elitebook i očekivali odaličan prijenosnik a na kraju smo dobili nešto posve nezadovoljavajuće. Nismo MI stavili spori disk - kupljen je elitebook i točka!

Oke,dakle,ja sam kupio za zezanciju srednju klasu HP,Pavilion dv7 i unutra su bila dvije Škorpije na 7200 i dakle,po tvojoj logici sam kupio bolji laptop nego Elitbuk?

16 godina
odjavljen
duhonja kaže...
Friday kaže...
duhonja kaže...

Oke,dakle,ja sam kupio za zezanciju srednju klasu HP,Pavilion dv7 i unutra su bila dvije Škorpije na 7200 i dakle,po tvojoj logici sam kupio bolji laptop nego Elitbuk?

Ajmo ovako - ti smatraš vrijednim novca laptop koji se boota 2 minute, VS2010 se učitava pola sata a sve ostale stvari su pain in the ass a laptop je plaćen masno? I ti bi svakome preporučio taj laptop jer je "u suštini" odličan?

Freak Show Inc.
11 godina

Ditching Linux for Windows? The truth isn't that simple, says Munich

Najveći problem im je pretpotopni Open Office koji koriste, ne sustav kao takav, a čini se da bi Libre to mogao rješiti. Uostalom nisu se baš potrudili napraviti kvalitetnu distribuciju, nego su iskemijali neko zastarjelo čudo koje niti ne update-aju. Mogli su koristiti direktno ubuntu bez pretpotopnog KDE-a i mir do neba.

The council had previously said that the move to Limux had saved it more than €10m, avoiding Microsoft licensing costs and extending the lifespan of its PCs. In August 2013 Munich said it had cost €23m to shift to LiMux and OpenOffice. Munich says this is far less than the estimated €34m it said it would have cost to upgrade to Windows 7 and newer versions of Microsoft Office.

Samomrzeći hrvat
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Friday kaže...
..Nismo MI stavili spori disk - kupljen je elitebook i točka!

- netko je zamijenio disk, jer HP u tu seriju ugrađuje brži disk /7200. Trgovci su čudna bića, nikad (pa ni tad) ih gledati kao normalne ili potencialno poštene.

.. (btw) da je Cowboy tu (s optimizacijama kernela), vjerojatno bi ti VS palio za 0,2sec, čak s FDDa.

Entry Point kaže...

..

Najveći problem im je pretpotopni Open Office koji koriste, ne sustav kao takav, a čini se da bi Libre to mogao rješiti. Uostalom nisu se baš potrudili napraviti kvalitetnu distribuciju, nego su iskemijali neko zastarjelo čudo koje niti ne update-aju. Mogli su koristiti direktno ubuntu bez pretpotopnog KDE-a i mir do neba.

..

-eh, da.

-još jedan 'dokaz', OS je sporedan, korištenje (app) je ono što je bitno (za korisnika). Drugi dio, ljudi koji nešto rade, sistem, sve što naprave, kako naprave.. i dalje su ljudi, dobri-loši, traljavi, politikanski.. ali gdje je tu OS kao DA-NE? OO-LO? koji btw, može i na win platformi.. Ni distre nisu vječne, nekad je ubuntu bio relevantan (npr ebanking, 10.04), sad bi recimo prednost za juzera imao mint (mada mi nije jasno zašto nisu bazirali na Suseu.. umjesto miluxića.). Kemijanje radi kemijanja (politiziranje+lov u mutnom=zarada), no ni ja nebi mogao bit bolji vizionar pa pogoditi stanje za +10god, čak ni za 5 (ili za 2god)...

@ kizin post, tako je SDP u kampanji korisito FOSS/linux.. do pobjede, nakon tog konformizam + ručica mjenjača s kožnom navlakicom.

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.8.2014 12:55 (ihush).
10 godina
protjeran
Friday kaže...
duhonja kaže...
Friday kaže...
duhonja kaže...

Ajmo ovako - ti smatraš vrijednim novca laptop koji se boota 2 minute, VS2010 se učitava pola sata a sve ostale stvari su pain in the ass a laptop je plaćen masno? I ti bi svakome preporučio taj laptop jer je "u suštini" odličan?

E ovako kolega,prije kupovine bih pazljivo proucio svaku komponentu laptopa,i posto hdd na 5400 u toj konfiguraciji bode kao igla u oko,rekao bih da za tu cijenu ocekujem neki od 7200..ako to ne bi ispunili,tek onda bi podrzao tvoj stav,ali opet ne pljuckajuci po HP-u,nego prije po generalnim distributerima,koji rade stvari,ajme majko na stetu korisnika.Niti drugi brandovi nisu postedjeni toga...

Obišao bih par ponuda i vidio najpovoljniju cijenu i insistirao na brzem hardu,a ako sam bas zagrijan za taj model,kupio bih gdje je najjeftinije i trazio da zamjene hdd za brzi,nek i uz nadoplatu.,Ako mi nije stalo bas dok Elibuka,trazio bih opciju..Posto sam vani standardno,vjerovatno ne bih imao taj problem...U stvari,zelim reci da je sve ovo radi trgovaca,ne HP-a...

Na kraju,upozorio bih svakog,na tu slabu tocku u laptopu,jer i sam izbjegavam kao vrag tamjan,sve sto je ispod 7200..I da,spori disk,ne govori o kvaliteti samog laptopa...mozem sad otici i na enterprise SSD-ove,pa razvuci pricu do besvijesti..{#}

bas tako IHUSH...{#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.8.2014 12:50 (duhonja).
15 godina
neaktivan
Entry Point kaže...

Ditching Linux for Windows? The truth isn't that simple, says Munich

Najveći problem je kaj političari vode kolo radi svoje samoreklame. Pa onda troškovi dođu samo kao materijal za municiju.

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
12 godina
neaktivan
syncmaster245b kaže...

Izbor rijeci je ludilo. Vidi se da uhljebi, neovisno o drzavi, ponasaju kao razmazena djeca.

Germani nisu poznati kao neki vicmaheri, no i od onog malo što imaju dobar dio se svodi na pošalice o činovicima, birokratima...

U cijelom svijetu se svodi na isto, za državu idu raditi oni kojima se ne da ili oni koji ne znaju.

Jedina je razlika što južno od Alpa oni dižu više love od onih koji ih financiraju.

16 godina
odjavljen
Djuro von Prekoplotovich kaže...
syncmaster245b kaže...

Germani nisu poznati kao neki vicmaheri, no i od onog malo što imaju dobar dio se svodi na pošalice o činovicima, birokratima...

U cijelom svijetu se svodi na isto, za državu idu raditi oni kojima se ne da ili oni koji ne znaju.

Jedina je razlika što južno od Alpa oni dižu više love od onih koji ih financiraju.

Nikad neću zaboraviti prošlogodišnji razgovor sa poznanikom koji radi u pošti. Nakon podužeg godišnjeg odmora (oni svi valjda imaju 45 radnih dana jebote) kuka mi u trgovini kako ide raditi od ponedjeljka. A jbg, rekoh - šta je tu je. Kaže mi "Radim noćnu". A jooj, kažem ja - pa kud baš noćnu? Na to mi odgovara "Pa jebote, barem ću se naspavati ko čovjek tamo!". Pa si ti misli...

Freak Show Inc.
16 godina
duhonja kaže...
Friday kaže...
duhonja kaže...
Friday kaže...
duhonja kaže...

E ovako kolega,prije kupovine bih pazljivo proucio svaku komponentu laptopa,i posto hdd na 5400 u toj konfiguraciji bode kao igla u oko,rekao bih da za tu cijenu ocekujem neki od 7200..ako to ne bi ispunili,tek onda bi podrzao tvoj stav,ali opet ne pljuckajuci po HP-u,nego prije po generalnim distributerima,koji rade stvari,ajme majko na stetu korisnika.Niti drugi brandovi nisu postedjeni toga...

Obišao bih par ponuda i vidio najpovoljniju cijenu i insistirao na brzem hardu,a ako sam bas zagrijan za taj model,kupio bih gdje je najjeftinije i trazio da zamjene hdd za brzi,nek i uz nadoplatu.,Ako mi nije stalo bas dok Elibuka,trazio bih opciju..Posto sam vani standardno,vjerovatno ne bih imao taj problem...U stvari,zelim reci da je sve ovo radi trgovaca,ne HP-a...

Na kraju,upozorio bih svakog,na tu slabu tocku u laptopu,jer i sam izbjegavam kao vrag tamjan,sve sto je ispod 7200..I da,spori disk,ne govori o kvaliteti samog laptopa...mozem sad otici i na enterprise SSD-ove,pa razvuci pricu do besvijesti..{#}

bas tako IHUSH...{#}

U manje modele (12.5" i manje) Elitebookove zbilja ugrađuju 1,8" diskove na 4200, evo primjer jednog zamjenskog za nekoliko takvih modela:

http://www.sumasmedia.com/toshiba-mk1235gsl-120-gb-internal-4200-rpm-1-8-hdd1j01-hard-drive/

Dakle nije do trgovaca :)

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.8.2014 13:28 (segregator).
15 godina
segregator kaže...
...

U manje modele (12.5" i manje) Elitebookove zbilja ugrađuju 1,8" diskove na 4200, ..

-kaže Friday, 19 il' kak nešt' inča.. (ja bi reko 16''-17.3''), tako da nije mini model, ipak je 'trgovac'.

16 godina
ihush kaže...
segregator kaže...
...

U manje modele (12.5" i manje) Elitebookove zbilja ugrađuju 1,8" diskove na 4200, ..

-kaže Friday, 19 il' kak nešt' inča.. (ja bi reko 16''-17.3''), tako da nije mini model, ipak je 'trgovac'.

Ja sam više mislio onako generalno, to što ovi 12,5" koštaju oko 10-15000 kuna, ne znači da su unutra speed demon diskovi :)

15 godina
neaktivan

To je HP turio taj disk za hrvatsko tržište. Hebo te kad cijeli svijet koristi atherosovu karticu (svi driveri na njihovoj web stranici su za atherosovu) a ovaj kod nas koristi ralinkovu, onda vjerojatno tako mogu i sa diskom napravit.

--------------------------------------------------------------------------------------------

0 0 hvala 0
16 godina

Ako kupiš laptop od >10k kuna i unutra nije SSD, onda si platio porez na budale...

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
16 godina
neaktivan

nek se sad prešaltaju na google apps i mint. ili još bolje nek kupe mint, uposle 10-ak programera tako da i mi ostali imamo koristi :) 

Life is too short to remove USB safely

1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Bukva kaže...

Ako kupiš laptop od >10k kuna i unutra nije SSD, onda si platio porez na budale...

To je bilo prije cca 4 godine ako se ne varam. Možda i 5

Freak Show Inc.
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.8.2014 14:59 (Friday).
15 godina
Bukva kaže...

-govori se o dobu dinosaura, prije KT boundarija (prije SSDa, dok su zemljom još hodali XP i Vista OSevi s 'the imenom' umjesto brojeva 2006-2008).

- btw, početkom godine, 1.8" disk je kod nas nedobavljiv pa jedan takav PiCek završio u smeću inaće upotrebljivo (malo) računalo.

edit.. i onda ovakva tema, koja mi podiže obrvu i pitnje zašto ga bacih...

Bukva kaže...

Oke, izbaci SSD, ubaci Raptor ili što je već u to doba bilo krik.

5400 se kupuje (kupovalo) kada si šparo na bateriji da ti što duže izdrži na nekom entry - to mid level laptopu, a ne da na mrcini šparaš tih 10 minuta baterije.

P.S. Što su prije 5 godina postojali 12.5" laptopi? Što to nije došlo nakon subnotebookova i onih ePCjaca?

-ma ne.. {#} (nisi iz tog filma) to je mala zvjerčica, s minijaturnim diskom, 1,8" OK, btw na 4.200rpm.. i zapravo dovoljno brz jer je imao dovoljno RAMa za tadašnje potrebe, u radu dosta glatko. To je (opet btw) direktorska oprema (oboje su patili za malim), dok smo mi ostali imali prave (i veliki može biti tehničar..). Naravno, to što sam ja laprdao da je besmisleno plaćati +18.000 po komadu (s dockingom i IBMovim ruksakom) neog svake druge godine kupit normalnog za 5-7, nije pomoglo Ali su svi preživjeli više godina sasvim upotrebljivi. Godine kad su novci tekli potocima, sad samo sjećanja...

koincidencija ili providnost, computer name mu je upravo bio 'Raptor'. Za ubaciti raptora u tu igračku ... to bi bilo ko fićo s benc-300 motorom od metar i po duljine.

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.8.2014 18:22 (ihush).
16 godina

Oke, izbaci SSD, ubaci Raptor ili što je već u to doba bilo krik.

5400 se kupuje (kupovalo) kada si šparo na bateriji da ti što duže izdrži na nekom entry - to mid level laptopu, a ne da na mrcini šparaš tih 10 minuta baterije.

P.S. Što su prije 5 godina postojali 12.5" laptopi? Što to nije došlo nakon subnotebookova i onih ePCjaca?

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.8.2014 16:22 (Bukva).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice