.. Baš bezobrazluk...
-slažem se. Ali nije stvar OSa (win-lin) nego proizvođača +trgovac (jer on naručuje od proizvođača, sve, pa i cd s driverima, miša, naljepnice, dodatne kabele, brickete.. sve. Čarobna formula je konačna cijena).
-al sad navođenje postojanja korisnika s retail licencom.. khm, =statistička greška. Tako da razumijem interese MS+OEM i zašto je situacija takva. OEM se želi riješiti dodatnog troška (održavanje drivera) što prije, dok MS sponzorira, kompenzira, ucjenjuje.. svejdno koja od tih metoda, tako da je OEMu isplatljivije prodati s OSom, nego bez. Jednako tako, kupcu je isplatljivije kupiti s OSom nego računati na stat.grešku da posjeduje licencu. Upali i radi, za tudume sasvim dobro (njima ni bloatware ne smeta, dok im fb radi).
- Jasni su mi njihovi interesi-pozicije u ovoj priči, al' ti si mi i dalje mutan.. (
... NHF, ko međugas na dajcu.)

(nisi iz tog filma) to je mala zvjerčica, s minijaturnim diskom, 1,8" OK, btw na 4.200rpm.. i zapravo dovoljno brz jer je imao dovoljno RAMa za tadašnje potrebe, u radu dosta glatko. To je (opet btw) direktorska oprema (oboje su patili za malim), dok smo mi ostali imali prave (i veliki može biti tehničar..). Naravno, to što sam ja laprdao da je besmisleno plaćati +18.000 po komadu (s dockingom i IBMovim ruksakom) neog svake druge godine kupit normalnog za 5-7, nije pomoglo Ali su svi preživjeli više godina sasvim upotrebljivi. Godine kad su novci tekli potocima, sad samo sjećanja...