Baš me zanima što će to Nokia predstaviti? Nešto slično kao N900, samo s MeeGo?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Nokia bi se mogla vratiti na stare slave ako pametno odigra.Android/ios su relativno slicni i isti segment.Nokija bi mogla po meni najbolji os za mobitele symbian polagano pocet meegoima mjenjat.Sam da ne naprave jos jedan ios/android kicasti pseudo os.vidjet cemo sto vrijeme nosi ali sa intelom u kombinaciji tesko da moze propast
Imam dobar predosjećaj u vezi ove suradnje... NOKIA FTW
Maemo 5 (čak i u eksperimentalnoj verziji na N900) je miljama daleko ispred Androida, iOS-a i WM 7. Da mi je vidjeti kompaniju koja eksperimentalni proizvod (N900) proda u više od milijun komada. Ipak ostaje da su spori kao puževi, nokija je imala dobru upravu ali previše sporu. Šteta što nećemo tako brzo vidjeti MeeGo Nokiu sa xenon bljeskalicom.. whatever.. N8 je isto dobra.. sad jedino preostaje naučiti malo Qt-a i početi se igrati sa novom igračkicom kada stigne u moje ruke. :D
Maemo 5 (čak i u eksperimentalnoj verziji na N900) je miljama daleko ispred Androida, iOS-a i WM 7. Da mi je vidjeti kompaniju koja eksperimentalni proizvod (N900) proda u više od milijun komada. Ipak ostaje da su spori kao puževi, nokija je imala dobru upravu ali previše sporu. Šteta što nećemo tako brzo vidjeti MeeGo Nokiu sa xenon bljeskalicom.. whatever.. N8 je isto dobra.. sad jedino preostaje naučiti malo Qt-a i početi se igrati sa novom igračkicom kada stigne u moje ruke. :D
po čemu?
koristio 10 dana i jedino šta mi se sviđa je multitasking
po čemu?
koristio 10 dana i jedino šta mi se sviđa je multitasking
Multitasking, kontakti (skype integriran po defaultu), automatsko obostrano prebacivanje prijenosa podataka 3G<->WiFi kućna mreža (skype poziv se bezbolno nastavlja), Maemo bez problema vrti pune Linux (probaj vritit puni Emacs na androidu) aplikacije te vjerujem da će na MeeGo platformi biti slično - uštekaj monitor ili TV na HDMI, uštekaj tipkovnicu na mini USB port i imaš skoro pa vrlo praktično prijenosno računalo. Maemo 5 je PUNOKRVNI Linux OS baziran na Debianu, koliko će se izgubiti sa prelaskom na MeeGo ostaje za vidjeti ali svejedno će biti ista platforma koja će se vrititi i na "telefonu", tabletu i netbook računalu sa manjim prilagodbama za svaku pojedinačnu platformu.
BTW KDE developeri su "kao kod kuće" kada se radi o razvoju MeeGo aplikacija jer je Qt framework baza za KDE.. slobodno mogu reći da će MeeGo biti geekovski raj a gdje su geekovi tu su i aplikacije, gdje su aplikacije tu je i šira populacija..
BTW KDE developeri su "kao kod kuće" kada se radi o razvoju MeeGo aplikacija jer je Qt framework baza za KDE.. slobodno mogu reći da će MeeGo biti geekovski raj a gdje su geekovi tu su i aplikacije, gdje su aplikacije tu je i šira populacija..
To si mislim i ja, nešto što su imali i s Maemo ali su stali i kao što je donedavno bio WM.
Nokiji treba neki uzlet, kada to već nisu uspijeli s TS Symbianom, neka im pođe sa MeeGo platformom.
Nokia N900
Maemo 5
Version:10.2010.19-1
minimun CPU speed 250 MHz,max 850 MHz,medium voltage tweak,
CPU temp:idle 32-35,full load 45
Application Manager(Instaled Applications):
100 Boxes,A simple yet challenging single-player puzzle game,
3G/2G Dual Mode Selection Applet,Switch between the three network modes(3G,2G and Dual)from the status menu,
AdBlock Plus,Ad blocking plugin for Maemo Browser,
Amazon Installer,
Anglemeter,Measure angles with your device,
Angry Birds,game
Appdownloader,Download client for extras applications in maemo.org
Array theme,Stylish black and gray theme for fremantle
AutoDisconnect,Automaticli closes your idle connections(WiFi+3G/GPRS+Bluetooth)and switches the network mode of your phone(use 2G when 3G is not requiered by connection)in order for your batteries to last much longer.
Battery-eye,Battery charge logging and graphical visualization for Maemo 5
Blkwhite,A Hildon theme
Blue Sky Theme,
Bos Wars,strategy game
Brain Party,A puzzle game to tease your brain,
Calendar Home Widgete,
Conky,Highly configurable system monitor for X based on torsmo,
Cpumem applet,Show CPU and memory usage in small status-area icon,
Currency Exchange Widgete,
Custom Ringtones for Your Contacts,
Cute Explorer,Filemanager for maemo5 using Qt,
D-Theme Aero Black,
D-Theme Black And Red,
D-Theme Futureal,
D-Theme simpleBlackGreen,
DateToday Home Desktop widget,
Desktop Clock Widget,
DiskUsage,
Documents To Go,Word,Excel,PowerPoint,
Documents To View
Droid Fonts,
Elements,Displays the periodic table of elements on the go,
Enhanced Linux Kernel for power users,
eSpeak-CLI speech synthesizer for english and other languages,
eSpeak Time,talking clock based on eSpeak,
Extra Decoders Support,additional video and audio decoders in the media player,
Eyes Widget,
Facebook Desktop Widget,
Facebook Installer,
Facebook Migrator,
Facebook Sharing plugin,
Facebook Widget and Photo Uploader,
fAPN,GUI for fast adding GPRS/3G network APN,
feedservice-plugin-fb-common,
feedservice 2,
File Transfers,send files to ypur instant messaging contacts,
Firefox,Fennec for maemo5,
Font changer,
ForecaWeather Widget,
FriendStatus IM statuses Aggregator,
frontview900,turn your n900 in a document scanner,
Gonvert,unit conversions,
GoogleVoicePlugin,
GPS recorder,
GPS track logger,
grr,google reader application,
Harmony,theme,
Healthcheck,system info viewer and testing tool,
Hermes,
Last.fm scrobbler,
LED pattern editor,
liqtorch,
live wallpaper,animated wallpaper
maemo-geolocation,
mclock,
Media IM status updater,use current song/video for IM status message,
Media Box Media Center for n900,
netstory,record and view your home network data counter periodically,
nmap,commandline open source network and security scaning tool,
ogg support,
okuda theme,
Opera Mobile 10.1 beta,
PenPen sketch book,
Pidgin extra protocols(bonjur and Sametime)
Plastic Theme+addon pack 1&2,
QCPUFreq,automated overclocking tool,
QtIrreco,IR remote control,
recaller,record every kind of sound(calls,system sound,dictaphone,etc)
rootsh enable root access via the sudo gainrot command,
RulerJinni,shows a ruler on the display,
SlideRule,advanced graphic calculator,
speedo,speedometer with time and distance measurement,
systeminfo widget,
the milky way wallpaper,
tweak flash plugin,
tweaker,control panel applet for tweaking various settings,
ukeyboard additional on-screen keyboard layouts
WiFi signal applet,shows the wifi signal from 1-10,
wifi switcher,
wifi eye,
word city theme.
Evo najnovijih mogućih specifikacija o nokiji N9, koja bi trebala biti prvi MeGoo mobitel na svijetu:
Screen Resolution: 1280 * 720
Screen Color Depth: 24 bit
Screen Size: 4.0 inch
Display Technology: OLED (RGB)
Thickness: 14.2 mm
Weight: 150
Input Method: Touch Screen and slide-out QWERTY keyboard
Data Bearers: IEEE 802.11b/g/n WLAN, HSPA +, WCDMA, EGPRS, EDGE
CPU Type: ARM Cortex-A8
CPU Clock Rate: 1 GHz
Graphics Processor: SGX540
Flash Technology: Adobe Flash 10.1
Camera Resolution: 12 MPix (4000 * 3000)
CMOS sensor: 1/1.7 inch
Camera focal length: 28 mm
Video Recording Resolution: 1280 * 720 (HD 720p)
Video Recording Frame Rate: 30 fps
Mass Storage Memory: 64 GB
NAND Memory: 1 GB
SDRAM Memory: 512 MB SDRAM
Maximum Memory Card Size: 32 GB
Connectivity: Bluetooth 3.0, HDMI mini connector C, Micro-USB (OTG) ...
Battery: 1320 mAh (nebih rekao)
Ne čini mi se kao da je istinito, a ako je onda će mu cijena biti visoka. Postoje glasine da će imati 1 GHz Dual Core, 1 GB Ram, 12 ili 8 MPx sa Super Xenon bljeskalicom i da će snimati Full HD filmove. Ovaj bi mobitel trebao Nokiu vratiti u igru i trebao bi biti prvi MeGoo mobitel na svijetu.
Evo najnovijih mogućih specifikacija o nokiji N9, koja bi trebala biti prvi MeGoo mobitel na svijetu:
Screen Resolution: 1280 * 720
Screen Color Depth: 24 bit
Screen Size: 4.0 inch
Display Technology: OLED (RGB)
Thickness: 14.2 mm
Weight: 150
Input Method: Touch Screen and slide-out QWERTY keyboard
Data Bearers: IEEE 802.11b/g/n WLAN, HSPA +, WCDMA, EGPRS, EDGE
CPU Type: ARM Cortex-A8
CPU Clock Rate: 1 GHz
Graphics Processor: SGX540
Flash Technology: Adobe Flash 10.1
Camera Resolution: 12 MPix (4000 * 3000)
CMOS sensor: 1/1.7 inch
Camera focal length: 28 mm
Video Recording Resolution: 1280 * 720 (HD 720p)
Video Recording Frame Rate: 30 fps
Mass Storage Memory: 64 GB
NAND Memory: 1 GB
SDRAM Memory: 512 MB SDRAM
Maximum Memory Card Size: 32 GB
Connectivity: Bluetooth 3.0, HDMI mini connector C, Micro-USB (OTG) ...
Battery: 1320 mAh (nebih rekao)
Ne čini mi se kao da je istinito, a ako je onda će mu cijena biti visoka. Postoje glasine da će imati 1 GHz Dual Core, 1 GB Ram, 12 ili 8 MPx sa Super Xenon bljeskalicom i da će snimati Full HD filmove. Ovaj bi mobitel trebao Nokiu vratiti u igru i trebao bi biti prvi MeGoo mobitel na svijetu.
Sve su to nagadjanja...la isto vjerujem da ce biti dual core CPU i minimum 1 GB RAM-a...baterija se nadam da ce biti minimum 2 Ah(2000 mAh)
...
Sve su to nagadjanja...la isto vjerujem da ce biti dual core CPU i minimum 1 GB RAM-a...baterija se nadam da ce biti minimum 2 Ah(2000 mAh)
Ako bude , to će biti jedini dobar Nokijin mobitel nakon dugo vremena (osim izuzetaka) i uzimam ga bez obzira na cijenu. Nadam se da će MeGoo biti dobar i pouzdan OS, a o specifikacijama mobitela da i ne govorim.
Mogli su odmah napisati da ce imati Amoled, nije nesto pretjerano bitno, ali kad su to odmah naveli kod nekih modela koji ce stici ovih dana mogli su i ovdje...
Nebih baš rekao da će stići ovih dana, najvjerovatnije sredinom sljedeće godine. I to su samo glasine, mobitel još nije službeno predstavljen, možda nebude imao Amoled možda baš neki drugi ekran.