....i tko kupi phone s tim procom morat ce imati eksternu bateriju koju ce nositi u pederusi..
Pa da, ta takozvana gornja granica iznad koje ne vidimo razliku je oko 320 ppi, što su imali flagshipovi tipa HTC One X, sa 720p. I ako ja nebi trebao vidjeti razliku, kako ju onda vidim u odnosu na One M8 koji ima 441 ppi? Ne govorim o kvaliteti zaslona, nego jednostavno o oštrini. U nekim situacijama se manje primjeti, ali u nekima više- recimo pri surfanju. Ako su sitna slova, na One X ih nemožeš pročitati, dok na M8 možeš. Ne baš tolika, ali slična razlika je i između FHD i QHD. Jednostavno je oštriji ekran, i ako je dobro napravljen kao SAMOLED kod S6, onda je prikaz jednostavno fenomenalan.
Sljedeće godine ćemo već vjerojatno vidjeti 4K ekrane u mobitelima, a za 2-3 godine vjerojatno i ekrane još veće rezolucije (6K? 8K?). I oni će, naravno ako će biti kvalitetno napravljeni, jer gustoća piksela ne garantira kvalitetu, izgledati kao papir, kao da su stvarni, a ne da je to samo skup piksela. I tad će pored njih i FHD vjerojatno izgledati jadno.
Znam da sad to zvuči smješno, ali još davno kad sam kupio Xperiu X8 koja ima manje od 200 ppi, ekran mi se činio fenomenalan (prije toga nisam imao smartphone). 3 inča, ogroman ekran, odlična rezolucija, sve mi se to tada činilo nevjerojatno. A sad, ako taj ekran usporedimo sa FHD, tek onda vidimo koliko je zapravo jadan. Tako da samo kažem da će i FHD ekrani jednom izgledati jadno pored 4 (i više) K ekrana.
pitanje lektoru: zašto je u naslovu članka korišten dativ (mediatekovom soc) kad bi trebao biti nominativ (mediatekov soc)
Pa da, ta takozvana gornja granica iznad koje ne vidimo razliku je oko 320 ppi, što su imali flagshipovi tipa HTC One X, sa 720p. I ako ja nebi trebao vidjeti razliku, kako ju onda vidim u odnosu na One M8 koji ima 441 ppi? Ne govorim o kvaliteti zaslona, nego jednostavno o oštrini. U nekim situacijama se manje primjeti, ali u nekima više- recimo pri surfanju. Ako su sitna slova, na One X ih nemožeš pročitati, dok na M8 možeš. Ne baš tolika, ali slična razlika je i između FHD i QHD. Jednostavno je oštriji ekran, i ako je dobro napravljen kao SAMOLED kod S6, onda je prikaz jednostavno fenomenalan.
Uvijek se nađe neki "Superman" koji je medicinsko čudo...
Googlaj "placebo efekt" i odgovorit češ na svoje pitanje...
Ne, nego se uvijek nađe neko tko plače oko baterije, i koristi 20% mogućnosti mobitela samo da bateriju puni svaki drugi dan umjesto svaki dan.
No dobro, očito si ti u pravu- 720p ekran je isti kao i 2k i nema nikakve razlike
Ne, nego se uvijek nađe neko tko plače oko baterije, i koristi 20% mogućnosti mobitela samo da bateriju puni svaki drugi dan umjesto svaki dan.
No dobro, očito si ti u pravu- 720p ekran je isti kao i 2k i nema nikakve razlike
Što se kvalitete prikaza tice, kvalitetan 720p panel itekako može imat bolji prikaz od nekog banana 2K panela... Prikaz boje, kontrast, kutevi gledanja, to su stvari koje doista čine razliku, dok gustoća pixela kada dosegne granicu koju oko može primjetiti, jednostavno više ne čini nikakvu razliku...
U pravu si. Osim sto cekam 16 jezgreni proc, cekam i minimalno 8k zaslon. Bez toga vise ne kupujem novi mob.
Vec vidim da cu moci procitati i velicine 4 font bez da zoom koristim. Jedva cekam.
Lupetate gluposti. Pa ja također imam u mobu FHD ekran i 4 Krait 400 jezgre, i iznimno sam zadovoljan s time. Trenutno mi ne trebaju ni 16 jezgara, niti 4K ekran. Ali što bi sad zbog mene trebao stati razvoj tehnologije? Trebali bi sljedećih 5 godina u top modele ugrađivati samo S801 i FHD ekrane? Od toga stvarno nitko nebi imao koristi, pa ni sam potrošač, jer cijena tih komponenata nebi padala pošto bi bilo najbolji.
pitanje lektoru: zašto je u naslovu članka korišten dativ (mediatekovom soc) kad bi trebao biti nominativ (mediatekov soc)
Nema BUG više lektora
komu cemu...aj da je napisao U Mediatekovom Soc ima 10 jezgri....
Cemu ovo?
Antutiranju?
Moze li mi netko navesti par aplikacija koje koristi a da iskoristavaju ovakvu procesorsku snagu?
Ako nisi znao, takav rezultat u Antutu "stvaraju" jedino ove dvije A72 jezgre, dok druge spavaju. To nam samo pokazuje moć A72 jezgara, a sad već dosta aplikacija koristi obje jezgre pa bi to itekako trebalo imati utjecaja.
uopce me nije briga koja jezgra u mobitelu sto stvara. pitao sam koje aplikacije to koriste. tvoj odgovor je "dosta aplikacija". a ima li koja od tih "dosta" ime?
KineMaster (uređivanje 4K video zapisa)
Spacedraw (3D modeliranje)
Web pretraživači (koji god hoćeš)
High end igre (koja god hoćeš)
virtualni asistenti