Treba. Igračka je uvijek pojednostavljena dominirajuča tehnologija s kojom će se dijete susretati kad odraste, igrečka je priprema za funkcioniranje u dominirajučoj tehnologiji, djeca seljaka igrala su se sa golubovima i piličima, djeca radnika sa strojevima, automobilima i lokomotivama, a djeca u doba informatike informatikom.
Dominirajuća tehnologija s kojom će se susretati kad odrastu?
Nekad su klinci učili pisati kredom po komadu pločice, znači sad kad su odrasli i dalje se susreću s tim?
Nekad su glazbu slušali i presnimavali je po kazetama, znači sad se susreću s tim kad su odrasli?
E pa nije istina, jer sad se klinci od nekaj sitno godina igraju tabletima jer će se s njima susretati kad odrastu? pa za pet godina bude već nekaj umjesto tableta, a kamoli za 15 ili 20 kad odrastu.
A ja sam se ko klinac igrao golubovima i pilićima, i to sad znači da sam zatucani seljak?
E pa oprosti ali s goluba i pilića sam prešao na računala, kako softverski tako i hardverski, tu je i grafički dizajn, web dizajn, css...nisam stručnjak u tome ali snalazim se.
A znam ljude kojima su starci kupovali razne gluposti, tipa comodoraca i sličnih, kasnije prvih pentiuma... da bi se sad povlačili po parkovima i žicali za kunu.
To ti ne znači ništa, ako nekog zanima nekaj on bude to ostvario bez bogatih staraca i njihovih poklona.
Ja sam sebi sve sam kupovao, i sve zaradio, i zato cijenim to.
A klinac kojemu već s 3 godine kupuju tablete i smartphone, teško da bude nekaj cijenio kad odraste.