Odličan skupa alata koji će imati sve više i više korisnika.
Nadam se da su riješili problem kompatibilnosti s MS dokumentima koji imaju miksanih formata po stranicama.
Nadam se da su riješili problem kompatibilnosti s MS dokumentima koji imaju miksanih formata po stranicama.
Odlično, već je u funkciji. Imam osjećaj da osjetno brže otvara dokumente.
Da,bolje otvara .doc nego .docx koji je kakti "otvoreni".
Nego,kako da ga instaliram na ubuntu 12.04?
Da,bolje otvara .doc nego .docx koji je kakti "otvoreni".
Nego,kako da ga instaliram na ubuntu 12.04?
Pa ponuditi će ti ga kroz update.
Još uvijek nisu,šta čekaju :P
Eh, kad bi još otvarao MS Visio dokumente, di bi tome bio kraj.
edit: to radi ko podmazano .
Ja sam ga progurao umjesto MS-a i osobno sam prezadovoljan. Kada sam popravio/složio/napravio nove predloške i ako svi save-aju u ODT formatu sve je izvrsno. Problem je ako se stalno kombinira DOC(X) i ODT lijevo-desno onda ima više posla sa popravljanje headera, footera, slika i slično... Jako je važno da SVI koji zajedno rade i često dijele dokumente budu na istom. Ako neko ima MS neko Libre i često razmjenjuju dokumente ili rade na istima onda problem postoji i ima posla s popravljanjem. Inače, 90% i više korisnika može preći na Libre i nakon uvodnih problema ga dalje koristiti bez ikakvih mana ili nedostataka. A uštede mogu biti značajne. Isplati se malo protruditi na početku. Naravno, problem može biti ako se npr. Excel koristi sa nekim ERP softwareom koji nema "podršku" za Libre (ODT), ali i to se može srediti, ali TREBA se potruditi malo na početku...
Moja su iskustva pozitivna! Ne vidi razlog da bi platio MS... Ili koristio piratski sw...
to nije njihov problem nego problem microsofta. pa microsoft ima problem s formatima sa svojim ranijim verzijama officea.
to nije njihov problem nego problem microsofta. pa microsoft ima problem s formatima sa svojim ranijim verzijama officea.
Znam ja dobro da je MS taj koji koči. Premoštenjem ovog problema vrata su širom otvorena. Znam dosta ljudi koji imaju MS Office samo zbog kompatibilnosti a rade na LO/OO.
Eh, šteta što je Base i dalje siroče u ovom paketu.
Da se hoće netko od tih programera barem pozabaviti Base-om i učiniti od njega dostojnu alternativu Accessu, to bi onda bilo to.
Evo da se uključim, na svim uređajima mi je instaliran i sada zadnja verzija 4.0.0.3, alat je neću reći nezamjenjiv ali skoro MSOffice nepotreban za osnovnog korisnika. Imam malih problema s spremanjem i ako šaljem drugima u ods. a nemaju LOffice ne mogu otvoriti dokument. Do unazad nekoliko tjedana sam sve spremao u xls. i nisam o tome niti iamo slijedeći problem. Koristim Sugarsync također na svim uređajima i mob. syncro datoteka mi je počeo najednom( vjerovatno s nekim updateom, prije LO na 4.) datoteke koje otvorim na jednom kompu ne mogu otvoriti na drugom jer mi uvijek ostale .lock datoteka (skrivena) i dok je ne obrišem ne otvara. Slao sam i Sugarsyncu za problem te su mi odgovorili da je problem u starijim verzijama xls. datoteka problem da spremam u xxls. ili ods. što sam i napravio i stvarno više nema toga. E sada imam jedan dokument s zaključanim čelijama pojedinima od autora, ta ista datoteka mi na verziji 4.0.0.3 zaključana a na drugom kompu s verzijom LO 3.4.5 bez problema iste čelije se mogu uređivati. Slao sam upit HR users@hr.libreoffice.org ako ikoga tamo ima pa da vidim dali ima kakve podrške od ekipe. Dali netko ima sličan problem ili zna u čemu je kvaka ?
Evo da se uključim, na svim uređajima mi je instaliran i sada zadnja verzija 4.0.0.3, alat je neću reći nezamjenjiv ali skoro MSOffice nepotreban za osnovnog korisnika. Imam malih problema s spremanjem i ako šaljem drugima u ods. a nemaju LOffice ne mogu otvoriti dokument. Do unazad nekoliko tjedana sam sve spremao u xls. i nisam o tome niti iamo slijedeći problem. Koristim Sugarsync također na svim uređajima i mob. syncro datoteka mi je počeo najednom( vjerovatno s nekim updateom, prije LO na 4.) datoteke koje otvorim na jednom kompu ne mogu otvoriti na drugom jer mi uvijek ostale .lock datoteka (skrivena) i dok je ne obrišem ne otvara. Slao sam i Sugarsyncu za problem te su mi odgovorili da je problem u starijim verzijama xls. datoteka problem da spremam u xxls. ili ods. što sam i napravio i stvarno više nema toga. E sada imam jedan dokument s zaključanim čelijama pojedinima od autora, ta ista datoteka mi na verziji 4.0.0.3 zaključana a na drugom kompu s verzijom LO 3.4.5 bez problema iste čelije se mogu uređivati. Slao sam upit HR users@hr.libreoffice.org ako ikoga tamo ima pa da vidim dali ima kakve podrške od ekipe. Dali netko ima sličan problem ili zna u čemu je kvaka ?
Mislim da se radi o ovom bugu: http://www.mail-archive.com/libreoffice-bugs@lists.freedesktop.org/msg80734.html
Znači, pričekaj update
http://www.libreoffice.org/get-help/
Nemaju klasični forum ali ovdje imaš linkove na njihov irc za podršku i asklibo za nekaj slično forumu.
Glavna podrška je preko mailing liste. Imaš tamo upute kako se pretplatiti na istu.
Pa da vidiš, dok netko ne objasni ispadne komplicirano . Bio tamo i od šume ne vidim drveta.
A lijepi i piše u potpisu, zar ne!