Kompromitirana web-stranica Linux Mint distribucij

poruka: 90
|
čitano: 7.904
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Kompromitirana web-stranica Linux Mint distribucij".
17 godina

Toliko o sigurnom Linuxu. Da su se hostali na Windowsima ovo im se ne bi dogodilo.

Rvat katolik!

6 5 hvala 2
15 godina
protjeran
Re: Kompromitirana web-stranica Linux Mint distrib
tnakir kaže...

Toliko o sigurnom Linuxu. Da su se hostali na Windowsima ovo im se ne bi dogodilo.

Da

Zamisli da MikroŠrot objavi da imaju backdoor u windows 10

http://www.soundstream.com/
17 godina
soundstream kaže...

Da

Ma da, bas su Microsoftu haknili stranicu i gurnuli trojana u Windowse. Heh. Linux. Siguran. Mos mislit.

Rvat katolik!
17 godina
tnakir kaže...
soundstream kaže...

Da

Ma da, bas su Microsoftu haknili stranicu i gurnuli trojana u Windowse. Heh. Linux. Siguran. Mos mislit.

Kad im je sifra za bazu bila upMint.. nemas sta razbijat, hakirat, samo se ulogiras.

Nesposobnost ili nemar na djelu, nema veze sa linuxom, opensourceom, windowsima, nicim.

Zajeb je bio u rangu hakiranih facebook accountova. To sto je netko koristio 123456 kao sifru ne znaci da je to facebookov problem.

Sve sto su "hakeri"  mozda napravili je par linija koda koje su generirale moguce kombinacija s rijecju Mint. aMint, bMint, ...,uMint, aaMint, abMint, ....,uoMint, BAM upMint... i unutra su.

Evo https://news.ycombinator.com/item?id=11143162 :

// phpBB 3.0.x auto-generated configuration file
  // Do not change anything in this file!
  $dbms = 'mysql';
  $dbhost = 'localhost';
  $dbport = '';
  $dbname = 'lms14';
  $dbuser = 'lms14';
  $dbpasswd = 'upMint';

Linux, Arch Linux. Dvorak keyboard layout. MTCNA
Poruka je uređivana zadnji put pon 22.2.2016 11:21 (Ante).
17 godina

Pusti sad to.

Jesu ih haknili? Jesu.

Jel linux siguran? Nije.

Rvat katolik!

5 17 hvala 2
16 godina
tnakir kaže...

Pusti sad to.

Jesu ih haknili? Jesu.

Jel linux siguran? Nije.

Hahahaha, oooo kakvo lose trolanje.

Odmah na tecaj kod Fridaya.

Gods are fragile things; they may be killed by a whiff of science or a dose of common sense. – Chapman Cohen
14 godina
neaktivan

Tim "hakerskim napadom" je poslano upozorenje da su se administratori uspavali i ništa drugo, servera ranjivih na ovakve napade ima jako mnogo, zbog toga to nije propust Linux-a niti njegove zajednice, može se samo nazvati propustom Mint distribucije. U ostalom ovakve modifikacije se vrlo lako vide uz pomoć digitalnog potpisa koji nosi fajl...

8 0 hvala 0
12 godina
protjeran
tnakir kaže...

Pusti sad to.

Jesu ih haknili? Jesu.

Jel linux siguran? Nije.

Haknuta je web stranica , a ne linux kao linux. Mislim da je wordpress bio na siteu , pa nikakvo čudo...

Linux nije 1000 % siguran, ali je od jednih windowsa ipak višetruko sigurniji za korištenje.

Sve kaj je bitno na ovoj planeti od IT-a se skoro uvjek vrti na linuxu , od većine servera,pa do mnogih sveučilišta, znanstvenih centara

popu CERN-a , vojnih postrojenja , a i u većini automobilskih i avionskih kompjutera su ti modificirane linux verzije...

Onog momenta kad preuzmeš kontrolu na web stranicom, tada možeš gore postaviti sve kaj hoćeš, pa tako i modificirane verzije

linuxa ili windowsa, no to je problem nevezan uz sam operativni sistem , i onda nemožeš kriviti npr microsoft ako im netko hakne balkanski server

i postavi gore koječega...

Osim toga , linux korisnici su tehnički ipak potkovaniji nego win korisnik ( govorim o prosjeku ) i teže im je podvaliti mućak jer svaki puta provjeraju

i md5sum i sha1 i sha256 , i generalno su pedantniji i oprezniji ( govorim o pravim višegodišnjim userima a ne o dečecu koji se nakon yt pokušao igrati sa kalijem...)

Nisam dosad vidio nijednog linuxaša da se javio da je imao problema zbog ovoga , a kad već govoriš o sigurnosti, onda malo zaviri i na teme o antivirusima ili o ransomwareu

pa ajmo tada generalizirati o sigurnosti....

Samo relax ..... hehehehhe

10 godina
tnakir kaže...

Pusti sad to.

Jesu ih haknili? Jesu.

Jel linux siguran? Nije.

kakav debilizam lol

17 godina

Bla bla bla linux uber korisnici i onda im haknu sluzbenu stranicu. Toliko o uberkorisnicima i checkiranju MD5 i hasha...

Rvat katolik!

6 6 hvala 2
17 godina
neaktivan

Slazem se, ajde na tecaj kod Fridaya, ovo je fakat prelose.

OnT:

Torrent verzija nije pogodena, samo ISO sa web stranice.

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
17 godina

Sve je to na kraju dana TCO. Hoćeš li svoje poslovanje prepustiti u ruke tamo nekom volonteru koji će ti servere zaštitit lozinkom 12345 ili ih prekosutra ugasiti, ili ćeš se prepustiti Microsoftu, lideru u poslovnom softveru i industriji sa zaokruženim rješenjem, pošteno platiti razvoj i porez u RH, te na kraju dana mirno spavati. 

Što se tiče ovog ransomwarea, problem je između tipkovnice i stolice, kao i kod ovog gore problema. Koliki je omjer Windows desktop - Linux, toliki je omjer i kod broja ovakovih infekcija. Kad se to desi, samo je jedno rješenje

"takvu havariju nisam doživjela nikada, a havarijom ju je učinio moj "umšljeni kompjutorski genije" - moj frend - koji mi je PRVO uništio 10 punih godina moga znanstvenoga i beletrističkoga rada, sve e-mail adrese, i, eto, moj komp je u njegovim "genijalnim FER-ovskim" rukama postao PONOVO BEBA -ali proradio nije. Tri noći nisam spavala, mjesec dana razmišljala u stilu; "O, Bože, što mi se još lošega može dogoditi, a ONDA SAM SPAS PRONAŠLA OVDJE; ODMAH SU DOŠLI, PRVO JEDAN ZGODNI, KASNIJE I DRUGI ZGODNI (jer sam još cvilila oko neke sitnice), ALI NAJBITNIJE JE DA SU STRUČNI, KOMPETENTNI U SVOME POSLU, ZNAJU ŠTO RADE, NE KOMPLICIRAJU (za razliku od mog frenda koji se razbacuje navodnim, a beskorisnim znanjem; sad ili se pravi pametnim postavljajući mi pitanja na koje ne znam odgovore jer si time bilda ego ili je zaljubljen u mene pa me želi impresionirati. Karla Kuzle, univ.spec.mag.iur."

But how do it know - The basic principles of computers for everyone
Poruka je uređivana zadnji put pon 22.2.2016 14:58 (hrvooje).

2 0 hvala 0
10 godina

Svejedno dal je volonter il ne, zna se kakav se password stavlja pogotovo za takve stvari.

Bolji password nist ne kosta.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Mozda je mintov problem premala core ekipa...

0 0 hvala 0
17 godina
tnakir kaže...

A pazi tek ovu rupetinu.

"A critical security flaw affects nearly the entire internet"

He says a flaw found in the Gnu C standard library, aka "glibc," can trick browsers into looking up shady domain names. Servers could then reply with overly-long DNS names, causing a buffer overflow in the victim's software. That would in turn let hackers execute code remotely and possibly take over a machine.

Those damn scientist people have been promising global warming for years now. But when I go outside it's still very cold. I want the global warming like they promised NOW! I hate being col
17 godina

Pita se covjek jel, ovi sto kodiraju te neke GNU-ove, znaju programirati...

Rvat katolik!
Poruka je uređivana zadnji put pon 22.2.2016 15:48 (tnakir).

3 1 hvala 1
12 godina
protjeran
Svaki softver je daleko od savrsenstva, no bitna je krajnja pocinjena steta. Jos nijedan home desktop korisnik nije prijavio da je imao stetu.... A i treba pohvaliti g Clementa za hitnost i transparentnost....

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
hrvooje kaže...
 "takvu havariju nisam doživjela nikada, a havarijom ju je učinio moj "umšljeni kompjutorski genije" - moj frend - koji mi je PRVO uništio 10 punih godina moga znanstvenoga i beletrističkoga rada, sve e-mail adrese, i, eto, moj komp je u njegovim "genijalnim FER-ovskim" rukama postao PONOVO BEBA -ali proradio nije. Tri noći nisam spavala, mjesec dana razmišljala u stilu; "O, Bože, što mi se još lošega može dogoditi, a ONDA SAM SPAS PRONAŠLA OVDJE; ODMAH SU DOŠLI, PRVO JEDAN ZGODNI, KASNIJE I DRUGI ZGODNI (jer sam još cvilila oko neke sitnice), ALI NAJBITNIJE JE DA SU STRUČNI, KOMPETENTNI U SVOME POSLU, ZNAJU ŠTO RADE, NE KOMPLICIRAJU (za razliku od mog frenda koji se razbacuje navodnim, a beskorisnim znanjem; sad ili se pravi pametnim postavljajući mi pitanja na koje ne znam odgovore jer si time bilda ego ili je zaljubljen u mene pa me želi impresionirati. Karla Kuzle, univ.spec.mag.iur."

Jel to mozda ona hitna PC sluzba? xD

bunkermax kaže...
Svaki softver je daleko od savrsenstva, no bitna je krajnja pocinjena steta. Jos nijedan home desktop korisnik nije prijavio da je imao stetu.... A i treba pohvaliti g Clementa za hitnost i transparentnost....

Tocno to, transparentnost. Otvoreno kazu kako stvari stoje, a dezurni se odmah dizu na zadnje noge i vicu na sav glas, "eto eto".

S druge strane MS, Apple i slicni mucki sute i super su i najbolji, jel.

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
16 godina
1domagoj1 kaže...

S druge strane MS, Apple i slicni mucki sute i super su i najbolji, jel.

Kazem ti ja, mucka djubrad!!!

Gods are fragile things; they may be killed by a whiff of science or a dose of common sense. – Chapman Cohen
17 godina

Microsoftu se ocako nesto ne moze dogoditi jer su ipak ozbiljna i profesionalna firma, ne kao hrpa geekova koja zele imati svoj, ajmo ga tako nazvati, OS kojeg koriste oni i nitko vise

A apple, oni rade proizvode za ovce koje nije ni briga jel stvar radi kako treba, glavno da je ljepo i shiny.

Microsoft je ozbiljna firma koja radi software za korporacije koje vrte bilijune, njima se ovako nesto ni ne moze dogoditi.

Rvat katolik!

2 0 hvala 1
17 godina
tnakir kaže...

Microsoftu se ocako nesto ne moze dogoditi jer su ipak ozbiljna i profesionalna firma, ne kao hrpa geekova koja zele imati svoj, ajmo ga tako nazvati, OS kojeg koriste oni i nitko vise

A apple, oni rade proizvode za ovce koje nije ni briga jel stvar radi kako treba, glavno da je ljepo i shiny.

Microsoft je ozbiljna firma koja radi software za korporacije koje vrte bilijune, njima se ovako nesto ni ne moze dogoditi.

Tako je. Kad se niti jedan obični VBA macro ne može pokrenuti, milijun frameworkova, window managera, ništa s ničim. Ako hoćeš napraviti posao uzet ćeš Windows, Office, VS, Adobe, Autodesk itd. Prokleti geekovi, njihove brade pune maslaca i prljave čarape. Nikad se tako Irske neće domoći. Ili hoće, ali će svi misliti da su domaći

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.2.2016 23:58 (hrvooje).
17 godina

Ma da, ovi Linuxasi nisu sposobni ni WP instalirati bez da im ga haknu. Kakav tek kernel pisu.

Rvat katolik!

0 0 hvala 0
17 godina
tnakir kaže...

Ma da, ovi Linuxasi nisu sposobni ni WP instalirati bez da im ga haknu. Kakav tek kernel pisu.

Isti takav rupav. Bez multimilijunske kompanije nema ni kontrole kvalitete. Koliko para, toliko muzike. Na kraju dana tu je TCO.

17 godina
hrvooje kaže...
tnakir kaže...

Isti takav rupav. Bez multimilijunske kompanije nema ni kontrole kvalitete. Koliko para, toliko muzike. Na kraju dana tu je TCO.

Vidis kako me ti razumijes 

Rvat katolik!
17 godina
tnakir kaže...

Vidis kako me ti razumijes 

Socijalizam postoji još jedino na Kubi. Kakve gluposti, ja tebi pokažem svoj, a ti meni tvoj kod. Ja tebi binarnu datoteku, ti meni pare. Kod je umene, ako zatreba još jedna naplata. To je jedini način.

17 godina

Tak je. Open source je nekakva hipijevska izmisljotina.

Rvat katolik!

0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Da... A intel, ibm, red hat, i ostale kompanije su slucajno ulozile milijarde u linux... 🏁

0 0 hvala 0
17 godina

Oni su uložili milijarde u svoj biznis, a ne Linux. Da je tako uložili bi milijardu pa napravili normalan grafički driver. Linux je kernel iz kojeg se može napraviti lijepi Android, ChromeOS i slično. Al to su sve poluproizvodi ionako

1 0 hvala 0
17 godina
bunkermax kaže...
Da... A intel, ibm, red hat, i ostale kompanije su slucajno ulozile milijarde u linux... 🏁

Pa da, ulozile su u hobi... Red Hat ulozio u linux. To je ko da Mercedes ulozi u razvoj motora sa unutarnjim izgaranjem. Mislim ono.

Rvat katolik!
16 godina
hrvooje kaže...

.. a ONDA SAM SPAS PRONAŠLA OVDJE;.

-a đe nađeš takve.. sprdex, večernji...

linux ... bla-bla (nije oftopik)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice