Koliko je brz mozak?

poruka: 417
|
čitano: 249.501
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Koliko je brz mozak?".
16 godina
neaktivan
Koliko je brz mozak?

Koliko sam shvatio, prema vama ne postoji 'ono nešto' u nama što nas čini živim bićima. Sve je relativno jednostavno poput najsloženijeg softwarea. Prema tome, niti emulacija toga života nije nešto ultra komplicirano. Čujemo se 2050., ako je doživimo. Namigiva

grimyHR kaže...

@random hmmmm.....zasto thumb down? Plač bas si zlocest Belji se

osjecas se prozvan iz nekog razloga jer sam spominjao religijske fanatike?

Slika se ne odnosi na vjerske fanatike. Usput, desna strana kaže "Faith". Imaš li ti uopće pojma koliko ti vjere treba za vjerovanje u teoriju evolucije?

I praise you, Father, Lord of heaven and earth, because you have hidden these things from the wise and learned, and revealed them to little children.
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.9.2009 12:41 (Random.).

0 1 hvala 0
16 godina
protjeran
RE: Koliko je brz mozak?
Random. kaže...

Koliko sam shvatio, prema vama ne postoji 'ono nešto' u nama što nas čini živim bićima. Sve je relativno jednostavno poput najsloženijeg softwarea. Čujemo se 2050., ako je doživimo. Namigiva

grimyHR kaže...

Slika se ne odnosi na vjerske fanatike.

sliak se odnosi na sve koji svjet i sve oko njega objasnjavaju sa bog je sve stvorio i napravio i sa to je tako jer je bog tako odredio, to je fanatizam, i slika spada pod humor, ako ti nije smijesna koliko god da si vjernik nesto nije u redu s tvojim softverom, mislim da bi trebao servisirati centar za shvacanje humora u mozgu Belji se

btw evolucija se trenutno dogada svuda oko tebe konstantno, pocevsi od jednostavnih organizama, bakterija i virusa, pa na dalje, ja ne vjerujem u evoluciju, ja znam da evolucija postoji, religija se zasniva na vjeri a ne znanost, znanost se zasniva na cinjenicama

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.9.2009 12:46 (grimyHR).
16 godina
neaktivan
grimyHR kaže...
Random. kaže...

Koliko sam shvatio, prema vama ne postoji 'ono nešto' u nama što nas čini živim bićima. Sve je relativno jednostavno poput najsloženijeg softwarea. Čujemo se 2050., ako je doživimo. Namigiva

grimyHR kaže...

Slika se ne odnosi na vjerske fanatike.

sliak se odnosi na sve koji svjet i sve oko njega objasnjavaju sa bog je sve stvorio i napravio i sa to je tako jer je bog tako odredio, to je fanatizam, i slika spada pod humor, ako ti nije smijesna koliko god da si vjernik nesto nije u redu s tvojim softverom, mislim da bi trebao servisirati centar za shvacanje humora u mozgu Belji se

btw evolucija se trenutno dogada svuda oko tebe konstantno, pocevsi od jednostavnih organizama, bakterija i virusa, pa na dalje, ja ne vjerujem u evoluciju, ja znam da evolucija postoji, religija se zasniva na vjeri a ne znanost, znanost se zasniva na cinjenicama

Ti stvarno misliš da znanost može objasniti (dokazati) postanak svijeta? Nastanak žive materije od nežive? Nastanak bjelančevina i DNK? Ne? Onda ti je potrebna vjera, što znači da si vjernik.

I praise you, Father, Lord of heaven and earth, because you have hidden these things from the wise and learned, and revealed them to little children.
17 godina
neaktivan
Random. kaže...

Koliko sam shvatio, prema vama ne postoji 'ono nešto' u nama što nas čini živim bićima. Sve je relativno jednostavno poput najsloženijeg softwarea. Prema tome, niti emulacija toga života nije nešto ultra komplicirano. Čujemo se 2050., ako je doživimo. Namigiva

vidish tu si 100% u krivu. suma sumarum ja tvrdim da kada budemo imali dovoljno jake masine i napisane software da ce se roditi "ono nesto". ono sto cini razliku mene i tebe je da ja ne ogranicavam posjedovanja "onog necega" na samo meni slicne tvorevine..

kako bio se reklo..

ja ne brojim "krvna" zrnca...

mozda kad bolje razmislim i bolje za mene ako ne vjerujete u "ono nesto" kod "strojeva"..  ja cu onda s njom doma...:P

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.9.2009 12:58 (Genie).
16 godina
protjeran
Random. kaže...

Ti stvarno misliš da znanost može objasniti (dokazati) postanak svijeta? Nastanak žive materije od nežive? Nastanak bjelančevina i DNK? Ne? Onda ti je potrebna vjera, što znači da si vjernik.

nastanak zive materije od nezive je vec postignut u laboratorijskim uvjetima na nacin na koji se pretpostavlja da je nastao na ranoj zemlji, istrazi to malo, i kazem PRETPOSTAVLJA za ovo, jer za to nisu sigurni, i da ja mislim da znanost moze sve objasniti, mozda ne sada, mozda nece nikada doci na tu razinu, ali moze, i to nije vjera, to je samo moje misljenje za koje sam ja itekako svjestan mogucnosti da se varam, i uvjek ostavljam mjesta da me netko uvjeri DOKAZIMA u suprotno, a vjera takvu mogucnost nema

17 godina
neaktivan

A po čemu je to evolucija dokazana, kad znaš da ista postoji. Mogao bih te dokaze koji podržavaju evoluciju inetrpretirati i kao "Bog ili demijurg nam je podmetnuo ostatke koji upućuju na evoluciju, samo radi toga da vidi koliko smo naivni, dok nam je s druge strane rekao da nas je stvorio u hipu, isto kao i ostale vrste" A svaki događaj koji se dogodi na skali od 1000 godina u evolucijskom smislu je tek mutacija koja nužno ne dovodi do nove vrste nego samo postojećoj daje bolju prilagodbu trenutnom stanju okoliša. Npr. polarna lisica ili polarni medvjed. Čak niti jedna nova vrsta nije dokazano nastala u cijeloj pisanoj ljudskoj povijesti, jer je u tom smislu to prekratak period. (ovdje valja isključiti ljudskom rukom genetski modificirana bića). Dakle u ovom slučaju tvoje znanje je slijepa vjera znanstvenom autoritetu. Ovu vjeru bih mogao usprediti s vjerom u to da se čovjek spustio na mjesec.

gdje da potpišem
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.9.2009 13:04 (tihomir(3)).
16 godina
protjeran
tihomir(3) kaže...

A po čemu je to evolucija dokazana, kad znaš da ista postoji. Mogao bih te dokaze koji podržavaju evoluciju inetrpretirati i kao "Bog ili demijurg nam je podmetnuo ostatke koji upućuju na evoluciju, samo radi toga da vidi koliko smo naivni, dok nam je s druge strane rekao da nas je stvorio u hipu, isto kao i ostale vrste" A svaki događaj koji se dogodi na skali od 1000 godina u evolucijskom smislu je tek mutacija koja nužno ne dovodi do nove vrste nego samo postojećoj daje bolju prilagodbu trenutnom stanju okoliša. Npr. polarna lisica ili polarni medvjed. Čak niti jedna nova vrsta nije dokazano nastala u cijeloj pisanoj ljudskoj povijesti, jer je u tom smislu to prekratak period. (ovdje valja isključiti ljudskom rukom genetski modificirana bića). Dakle u ovom slučaju tvoje znanje je slijepa vjera znanstvenom autoritetu.

zato treba gledati na jednostavne organizme koji brzo evoluiraju i konstantno se prilagodavaju, pogledaj samo gripu, da se ne prilagodava davno je vise nebi bilo

17 godina
neaktivan
grimyHR kaže...
tihomir(3) kaže...

A po čemu je to evolucija dokazana, kad znaš da ista postoji. Mogao bih te dokaze koji podržavaju evoluciju inetrpretirati i kao "Bog ili demijurg nam je podmetnuo ostatke koji upućuju na evoluciju, samo radi toga da vidi koliko smo naivni, dok nam je s druge strane rekao da nas je stvorio u hipu, isto kao i ostale vrste" A svaki događaj koji se dogodi na skali od 1000 godina u evolucijskom smislu je tek mutacija koja nužno ne dovodi do nove vrste nego samo postojećoj daje bolju prilagodbu trenutnom stanju okoliša. Npr. polarna lisica ili polarni medvjed. Čak niti jedna nova vrsta nije dokazano nastala u cijeloj pisanoj ljudskoj povijesti, jer je u tom smislu to prekratak period. (ovdje valja isključiti ljudskom rukom genetski modificirana bića). Dakle u ovom slučaju tvoje znanje je slijepa vjera znanstvenom autoritetu.

zato treba gledati na jednostavne organizme koji brzo evoluiraju i konstantno se prilagodavaju, pogledaj samo gripu, da se ne prilagodava davno je vise nebi bilo

No to nije nova vrsta to je i dalje gripa koja se prilagodila okolišu. Onog trenutka kad od gripe nastane ameba, tada je to evolucija, u međuvremenu je to tek mutacija.

gdje da potpišem
16 godina
neaktivan
grimyHR kaže...
tihomir(3) kaže...

Virusi se ne smatraju živim bićima. Također, upravo čitam članak o nadanju znanstvenika da će za 10 godina proizvesti život. daj mi link na članak koji upućuje da je takvo što već učinjeno, odnosno da je život već proizveden u laboratoriju.

tihomir(3) kaže...

No to nije nova vrsta to je i dalje gripa koja se prilagodila okolišu. Onog trenutka kad od gripe nastane ameba, tada je to evolucija, u međuvremenu je to tek mutacija.

Slažem se.

Također, pravih fosila prijelaznih oblika trebalo bi biti milijune, a jednostavno ih nema.

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.9.2009 13:20 (Random.).
17 godina
neaktivan
Genie kaže...
Random. kaže...

vidish tu si 100% u krivu. suma sumarum ja tvrdim da kada budemo imali dovoljno jake masine i napisane software da ce se roditi "ono nesto". ono sto cini razliku mene i tebe je da ja ne ogranicavam posjedovanja "onog necega" na samo meni slicne tvorevine..

kako bio se reklo..

ja ne brojim "krvna" zrnca...

mozda kad bolje razmislim i bolje za mene ako ne vjerujete u "ono nesto" kod "strojeva"..  ja cu onda s njom doma...:P

Replikanti su i dalje ljudi s ograničenim rokom trajanja zbog nekih drugih prilagodbi koje su im u laboratoriju dane, pa da ne budu baš superiorni općoj populaciji

gdje da potpišem
16 godina
protjeran
tihomir(3) kaže...
grimyHR kaže...
tihomir(3) kaže...

ti potrazi definiciju evolucije, a nemoj ju izmisljati.

evolucija je promjena gena izmedu generacija, a ona MOZE, ali ne mora, kulminirati novom vrstom

@random http://www.crunchgear.com/2007/10/06/head-for-the-hills-first-new-artificial-life-form-created/

ako hoces jos sam trazi ovo mi je bilo medu prvim rezultatima, al slobodno se sam potrudi

http://news.bbc.co.uk/2/hi/science/nature/7203186.stm

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.9.2009 13:25 (grimyHR).
17 godina
neaktivan
pa upravo pokušavam dokazati da je ta definicija kriva, jer se tom definicijom pokušava dokazati nastanak svih vrsta, priznajem 1. dio definicije dok ovaj drugi nije dokazan. Tako da kao takva je oboriva. Gdje ju ja imenujem pravim imenom, jer je trajna promjena gena mutacija koja je dokazana i dokaziva.
gdje da potpišem
16 godina
protjeran
tihomir(3) kaže...
pa upravo pokušavam dokazati da je ta definicija kriva, jer se tom definicijom pokušava dokazati nastanak svih vrsta, priznajem 1. dio definicije dok ovaj drugi nije dokazan. Tako da kao takva je oboriva. Gdje ju ja imenujem pravim imenom, jer je trajna promjena gena mutacija koja je dokazana i dokaziva.

ne ti tvrdis da je kriva bez ikakvih dokaza i s nedovoljno argumenata, to nije dokazivanje

16 godina
neaktivan
grimyHR kaže...

@random http://www.crunchgear.com/2007/10/06/head-for-the-hills-first-new-artificial-life-form-created/

ako hoces jos sam trazi ovo mi je bilo medu prvim rezultatima, al slobodno se sam potrudi

Pročitaj malo prije nego što mi nabijaš na nos. Genom je ubačen u stanicu. Postojeću stanicu. Stanicu koja nije nastala slučajno.

16 godina
protjeran
Random. kaže...
grimyHR kaže...

Pročitaj malo prije nego što mi nabijaš na nos. Genom je ubačen u stanicu. Postojeću stanicu. Stanicu koja nije nastala slučajno.

pa dobro, rjesili su software(dnk) sad jos samo moraju hardware

evo jos jedan pozitivan korak u tom smjeru http://news.softpedia.com/news/Artificial-Life-Might-Come-from-Self-Replicating-RNA-101593.shtml

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.9.2009 13:47 (grimyHR).
17 godina
neaktivan
tihomir(3) kaže...

Replikanti su i dalje ljudi s ograničenim rokom trajanja zbog nekih drugih prilagodbi koje su im u laboratoriju dane, pa da ne budu baš superiorni općoj populaciji

Imas pravo! Zaboravio sam da je Blade Runner dokumentarac...

A kad smo kod tog dokumentarca ako se sjecas na kraju dokumentarca se kaze da ona nije imala vrijeme trajanja..  Prica se da zive negdje u Nevadi....

17 godina
neaktivan
Random. kaže...

Također, pravih fosila prijelaznih oblika trebalo bi biti milijune, a jednostavno ih nema.

Dragi moj, ti i  cpu 8080. No contest. U korist CPUa, naravno...

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.9.2009 14:06 (Genie).
16 godina
neaktivan
grimyHR kaže...

evo jos jedan pozitivan korak u tom smjeru http://news.softpedia.com/news/Artificial-Life-Might-Come-from-Self-Replicating-RNA-101593.shtml

Rješili su software (DNK)? Jesu li kreirali DNK? Ne. Kreiranje života bilo bi kreiranje DNK u uvjetima za koje se pretpostavlja da su postojali na Zemlji - metan, amonijak, voda... bez mješanja drugih živih bića u taj proces.

Drugo, što se tiče prijelaznih oblika. Znamo da svake godine izumre mnoštvo životinjskih i biljnih vrsta. Zar je realno za očekivati da su vrste koje sada žive jedine koje su ikada živjele? Ako postoje fosili današnjih životinja i insekata nimalo ne promjenjenih (npr. mrav, 92 milijuna godina, u koliko su procjene realne neću ulaziti), onda možemo reći da bi životinje koje se vežu uz prijelazne oblike i danas bile žive da nisu izumrle.

17 godina
neaktivan
grimyHR kaže...
tihomir(3) kaže...

ne ti tvrdis da je kriva bez ikakvih dokaza i s nedovoljno argumenata, to nije dokazivanje

Eto priznajem. Tvoj Bog je jači od mog. I pričamo o nečemu što uopće nije tema o kojoj se raspravlja.... tako da odustajem d daljnjih izjašnjavanja o ovom pitanju.

gdje da potpišem
16 godina
protjeran
Random. kaže...
grimyHR kaže...

Rješili su software (DNK)? Jesu li kreirali DNK? Ne. Kreiranje života bilo bi kreiranje DNK u uvjetima za koje se pretpostavlja da su postojali na Zemlji - metan, amonijak, voda... bez mješanja drugih živih bića u taj proces.

Drugo, što se tiče prijelaznih oblika. Znamo da svake godine izumre mnoštvo životinjskih i biljnih vrsta. Zar je realno za očekivati da su vrste koje sada žive jedine koje su ikada živjele? Ako postoje fosili današnjih životinja i insekata nimalo ne promjenjenih (npr. mrav, 92 milijuna godina, u koliko su procjene realne neću ulaziti), onda možemo reći da bi životinje koje se vežu uz prijelazne oblike i danas bile žive da nisu izumrle.

oprosti ali u tim clancima se radi o umjetno kreiranim dnk lancima....znaci kreirali su dnk....

@tihomir koji moj bog? gdje sam ja spomenuo nekog mog boga?

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.9.2009 14:52 (grimyHR).
16 godina
neaktivan
grimyHR kaže...

oprosti ali u tim clancima se radi o umjetno kreiranim dnk lancima....znaci kreirali su dnk....

A sada ponov(n)o pročitaj moju poruku.

16 godina
protjeran
napisao si "Jesu li kreirali DNK? Ne."
16 godina
neaktivan
grimyHR kaže...

Onda je i kloniranje kreiranje DNA. A sada pročitaj nastavak moje poruke.

16 godina
protjeran
Random. kaže...
grimyHR kaže...

oprosti to nije ni slicno kloniranju, jedino da se kloniranje radi teko da se zivo bice slaze komadic po komadic dnk i ostalog nekim strojem....

evo procitaj malo ovo govori o sintetiziranju dnk na kemijskoj razini

http://en.wikipedia.org/wiki/Oligonucleotide_synthesis#Automation

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.9.2009 15:26 (grimyHR).
16 godina
neaktivan
grimyHR kaže...
Random. kaže...
grimyHR kaže...

oprosti to nije ni slicno kloniranju, jedino da se kloniranje radi teko da se zivo bice slaze komadic po komadic dnk i ostalog nekim strojem....

evo procitaj malo ovo govori o sintetiziranju dnk na kemijskoj razini

http://en.wikipedia.org/wiki/Oligonucleotide_synthesis#Automation

Nisam niti usporedio postupak kloniranja sa ovim postupkom. Kreiranje DNA kao "stvaranje života" može biti značajno jedino ako je provedeno u uvjetima za kakve se tvrdi da su postojali na Zemlji prije nastanka života.

16 godina
protjeran
16 godina
neaktivan
Koliko je brz mozak?

Ljudi pa jel iko pokuso zamislit taj svjet sa robotima....Pa promijenit ce nam zivnotne navike, zivot sve zivo....Kad ih naucimo da rade u tvornicama, prave automobile, kopaju nam naftu, proizvode nam hranu,,,,,pa covijek nista nece radit, a i ovako samo gledamo da prodjemo bez rada, jos kad dodju "oni" na sta ce to sve licit. Ja volim tehnologiju, da se razvija i sve to, ali pomalo me zabrinjava buducnost covijeka uz robote....Sramim se

Intel q6600 mbo asus P35 8gb DDR2 ATI 3870 512mb 1TB WD Samsung 2232bw Logitech G15 Logitech G7 Logitech X530 5,1 Laptop, acer 5730zg
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
pusic008 kaže...

Ljudi pa jel iko pokuso zamislit taj svjet sa robotima....Pa promijenit ce nam zivnotne navike, zivot sve zivo....Kad ih naucimo da rade u tvornicama, prave automobile, kopaju nam naftu, proizvode nam hranu,,,,,pa covijek nista nece radit, a i ovako samo gledamo da prodjemo bez rada, jos kad dodju "oni" na sta ce to sve licit. Ja volim tehnologiju, da se razvija i sve to, ali pomalo me zabrinjava buducnost covijeka uz robote....Sramim se

Kao sto sam rekao par postova gore, tehnologija se moze koristiti za dobro i za lose. Ja se ne bih odrekao mikrovalne zato sto je Izraelci koriste za smirivanje palestinskih prosvjeda. Isto tako mi je drago sto nam Krsko daje struju, ali mi se nikako ne svidja sto su bacili dvije atomske bombe na Hiroshimu i Nagasaki.

Ista stvar je i sa robotima. Ja zelim robota da mi posprema kucu, ali ne zelim srpskog robota vojnika koji zeli Srbiju na granici "Vijovitica, Kalovac, Kalobag".

16 godina
Koliko je brz mozak?

A baš me zanima kako ćemo natirat te robote da rade za nas? Pa ako budu imalo inteligentni zašto bi radili uopće za nas? Ko da mi stari dođe i kaže: napravio sam te i cijeli život ćeš mi služit ko besplatna radna snaga jer ja tako kažem! Ma dajte ljudi, ako budu ti roboti imali bilo što slično inteligenciji i razumu crnog vraga će radit za nas. Više će sličit na Bendera CoolCoolCool

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
PrimeSuspect kaže...

A baš me zanima kako ćemo natirat te robote da rade za nas? Pa ako budu imalo inteligentni zašto bi radili uopće za nas? Ko da mi stari dođe i kaže: napravio sam te i cijeli život ćeš mi služit ko besplatna radna snaga jer ja tako kažem! Ma dajte ljudi, ako budu ti roboti imali bilo što slično inteligenciji i razumu crnog vraga će radit za nas. Više će sličit na Bendera CoolCoolCool

To je bar jednostavno napraviti. Napravis robote da su "zaljubljeni" u ljude. Mozes ti biti sto puta pametniji od zgodnog komada, ali te taj komad vrti na malom prstu.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice